El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

2a Fira de l'esclata-sang a mancor

potti | 29 Novembre, 2004 08:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La veritat és que la Fira de Mancor hem va sorprendre força. Varam anar una micona esceptics, esperant que la fira fos una 'normal' i corrent però només en veure la cua de cotxes que hi havia per entrar al poble la sensació va anar canviant. Nosaltres aprofitarem un aixamplament de la carretera per deixar el cotxe i així arribar caminant al poble (que ja no quedava gaire lluny) i la veritat és que varem fer bé...

 (Segueix)

S'ha perdut una gaita!

potti | 28 Novembre, 2004 17:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa dies que va sortir als diaris però és veu que encara no ha tengut sort.

És veu que un dels escocesos que va venir per la Trobada de Xeremiers de Sa Pobla va anar a veure la fira de caimarí i allà li 'llevaren' la seva gaita. Lo fotut, és que no és tracta d'una gaita més, si no de tot una 'reliquia' (o jo ho consideraria així) familiar i sembla que val molts euros...

La veritat, no crec que la arribi a recuperar (a no ser que qualcú amb bona fe la vegi i la pugui recuperar però bé! sempre és bo saber que hi ha una persona que cerca una cosa d'aquestes...

Llums de nadal...

potti | 26 Novembre, 2004 22:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa un parell de dies que vaig comentar que havia vist les llums de nadal per els carrers però avui ha estat un dia d'aquets que se m'ha caigut de tot l'ànima a terra.

JA SON ENCESES!!

Això jo ho trobo vergonyós, aquí no hi ha esperit nadalenc ni res! falta encara un poc més d'un MES i això ja funciona, i perquè serveix? per res! La ciutat direu que queda més maca amb tots aquets llumets? suposadament no arriba temps d'entendre a la gent, d'estimar i demés? idò que llevin les estupides llumetes i que tots els diners que és gasten en tot això és vagin DIRECTES a OBRES SOCIALS!

Ballada i dol a l'UIB

potti | 26 Novembre, 2004 01:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Bé, la veritat és que no se com començar a fer l'escrit però qualque cosa farem. Ahir vespre la UIB celebraba el seu "sant" i és va organitzar una ballada que, malgrat no hi havia molta publicitat s'han reunit uns quaranta balladors. No està gens malament.

D'altre banda, la ballada ha estat tacada per la 'mort' (ho això tenc entes) d'una jove al edifici 'Jovellanos'. Suposo que ja sortirà demà als diaris i ens podrem 'informar' millor.

Fotos de la 10a Trobada de Xeremiers de Sa Pobla

potti | 23 Novembre, 2004 09:56

Bé, ja comença a haver força material fotogràfic. Comencem idò a mostrar les imatges.

Aqui podeu trobar les fotografies que vaig fer jo. N'hi ha un bon grapat i és poden dividir en dues parts, la del dissabte amb el concert i la festa com a grans protagonistes, i qualcuna que vaig fer el diumenge dematí (que no varen ser moltes perquè hem vaig passar tota l'estona xerrant i sonant...).

Al web dels Xeremiers de Soller també en podem trobar un grapat de fotos.

Al bloc del AEG Sa Marjal també en podem trobar un parell que varen fer ells. No son gaires però ja surten escenes que als altres no hi surten.

I ara per ara poca cosa en podem trobar més! Ara faltarà esperar que la gent vagi exposant les seves fotos per aquí! Mem si hi ha sort i conseguim un bon grapat!

10a Trobada de Xeremiers a Sa Pobla.

potti | 21 Novembre, 2004 21:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest cap de setmana he participat de forma força activa a la Trobada de Xeremiers de Sa Pobla, el primer cop que hi podia anar com a Xeremier (més que res perquè només fa un anyet que toco) i la veritat és que ha anat força bé.

Tot el trui va començar dissabte horabaixa, cap allà a les sis i mitja (o un poc més) jo ja estava per Sa Pobla una micona perdut i fent una beguda a un bar. Després de donar un parell de voltes vaig anar a la xerrada sobre les 'Xeremies' italianes (força curios tot) però a mitjana xerrada vaig partir per culpa d'un amic, que s'havia quedat tirat a Inca i tenia problemes d'horaris de tren per poder arribar a tot és trui. Així que, cotxe i cap a Inca falta gent..

 (Segueix)

A un videoclip d'en Tomeu Penya...

potti | 20 Novembre, 2004 13:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La veritat és que no se com he pogut acabar allà. Fa uns dies una al·loteta hem va cridar i després de xerrar per telèfon diguent-me que hem necesitaven per gravar el videoclip vaig quedar amb ella.

És curiós veure com et poden trobar per Palma només coneixen-te de vista i poca cosa més. La veritat és que m'ha sorpres molt quan m'han dit com havien aconseguit les meves dades! Però bé, el que conta és el fet de després de xerrar amb na Gloria (així és com és dia l'al·lota que duia tots els contactes) avui he anat a la gravació del videoclip

 (Segueix)

Trobada de Xeremiers a Sa Pobla

potti | 19 Novembre, 2004 22:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Com cada any per aquestes dates, Sa Pobla és torna el lloc més actiu musicalment parlant. El cap de setmana abans de la Fira és celebra des de ja fa un parell d'anys la Trobada de Xeremiers de Sa Pobla, on no només venen els de les nostres illetes, si no que també ve gent de fora.

Aquest any més o menys el programa és el següent

TROBADA DE XEREMIERS 2004

Dissabte, dia 20 de novembre

A les 19,00 h A Sa Congregació , Conferencia a càrrec de Nada Gitto, etnomusicòloga italiana.: Morfología e repertori delle zampogne dell?Italia meridionale.
A les 20,30 A l?ajuntament Exposició de fotografies i zampognes.Constructors: Domenico Cosentino i Saja Salvatore Presenta: Nada Gitto
A les 21,30 A l?església parroquial Concert a càrrec de: Xeremiers de Son Roca, Tomeu Camps i Pere Joan Martorell i presentació del CD Trempats
Zampognari di Sicilia, Pietro Cernuto, Benedetto Saja i Gracia Agata Magazzù (veu) Presentació: Nada GittoiFrancesc Valcaneras
Xeremiers de Malta, Falzon Charles, Falzon Joseph i Farrugia Francis sonaran el zaqq (xeremies), el tambur, (tambor maltès) i la rabbaba (ximbomba) Presentació: George Mifsud-Chircop i Pere Morey

Diumenge, dia 21 de novembre
A les 10 h Aplec a la plaça Major
Fira de luthiers
Sonada de xeremiers per tots els racons del poble
A les 11,30 h Museu de Can Planes. Inici del cercavila amb els gegants
A les 12 h Sonada dels xeremiers a la plaça Major
A les 14,30 h Dinar de xeremiers al Poliesportiu

Així que ja sabeu, si voleu fruir de la música tradicional en estat pur només heu d'anar fins a Sa Pobla!

Un lloc on glosar...!

potti | 19 Novembre, 2004 11:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Darrerament sembla que això de les gloses està agafant força. Bona mostra d'això és aquest fòrum sobre cultura popular de Mallorca on pràcticament l'únic apartat que ha agafat força (per ara) és de les glosses.

Jo he mirat de fer els meus intents de gloses que ara per ara son força xereques, però també he mirat d'aportar coses que he anat trobant per aquets blocs com per exemple: una part de les gloses que un altre "bloquer"?¿ va penjar al seu bloc

Mem si la gent s'anima a participar per aquets llocs i és monta una de gran.

Vigilia del Dijous Bo

potti | 18 Novembre, 2004 15:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, un parell ''d'exaltats'' varem anar a la vigilia del Dijous Bo, el dia on suposadament Inca torna el centre neuràlgic de la festa a l'illa de Mallorca però no cercant les carpes com fa la majoria de gent.

Aquest cop varem anar un parell amb les nostres xeremies, flabiols i tamborinos i ens varem posar a tocar per els carrers. Una alternativa com qualsevol altre al tipus de música que posen per allà i la veritat és que l'experiment va anar força bé. Això si, l'any que ve si ho repetim hem de ser un parell més per tenir més resó!!

Resultats del Concurs de Fotografia Castellera...

potti | 17 Novembre, 2004 14:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Bé, avui he rebut els resultats del Concurs de Fotografia Castellera i he quedat finalista amb foto seleccionada per l'exposició itinerant que hi haurà.

Això vol dir que durant dos anys estaran les meves fotos donant voltes per el mon dintre de l'exposició de castells.

La veritat és que hem feia il·lussió guanyar qualque cosa però amb aquest resultat tampoc hem puc queixar, ja és el tercer cop que quedo finalista. Qualque cosa voldrà dir.

Preparant el viatge a Euskal Herria (I)

potti | 16 Novembre, 2004 15:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Feia ja un parell de dies que voltaba la possibilitat d'anar a passar el cap d'any i un parell de dies posteriors per la zona d'Euskal Herria. La veritat és que la idea semblava (i sembla) una micona esbojarrada perquè tradicionalment aquets dies son dies que la gent sol passar amb la familia o sortir de festa boja, però nosaltres amb les ganes de romprer un poc amb tot al final hem trobat (i comprat avui mateix) billets força econòmics per volar fins a BCN el 31 al vespre i tornar el dia 6 al mig dia...

Més o menys, la idea del viatge és seguir la següent ruta:
>> 31 - Palma - BCN en avió
>> 1 - BCN - Bilbao en tren, i després en Metro fins a Plentzia (on dormim)
>> 2, 3 i 4 - varies rutes per Euskal Herria.
>> 5 - Coneixer Bilbao i partida en tren nocturn Bilbao - Barcelona.
>> 6 - Barcelona - Palma en avió

Com podeu veure, és un viatge d'aquets en el que acabarem ben casadots de donar voltes però serà una gran oportunitat de fruir d'un lloc molt diferent amb els companys de sempre! Així doncs, poc a poc anirè afegint coses sobre el viatge...

A la tele!

potti | 15 Novembre, 2004 21:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, després de tot el rebumbori i d'anar-ho avisant per el bloc, el fòrum i demés varem sortir per la televisió.

El programa va ser el 2 de 9 (el de castells que fan per el canal 33) i la veritat és que ens varen tractar millor del que m'esperaba! Tots els nostres castells varen sortir pràcicament sencers (des del moment que es posen els segons a sobre la pinya fins que baixaven aquets) i d'una manera força agradable (malgrat qualque plano d'aquets super - raros..).

Aixó si, com sempre la comentarista va fer qualque comentari fora de lloc i qualque equivocació garrafal (a saber en que estava pensant quan va dir 4 de 9 amb l'agulla.. ) però penso que no ens podem queixar gaire. Jo crec que va quedar força bé. De totes maneres, estic segur que sempre hi haurà el que és queixarà de tot...

Fira de Muro

potti | 14 Novembre, 2004 22:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest matí he aprofitat per voltar per la fira de Muro. La veritat és que m'he aixecat força tard i no he pogut arribar més prest de les 12. Això m'ha fet perdre la sonada dels Reguinyolers (els Xeremiers de Muro) i segur que qualque cosa més.

La 'firada' ha estat mig guiant-me per la música, que m'ha duit a devant l'ajuntament i he vist el debut de "La Revetlla d'Algebelí", el grup de ball de Muro que és veu que ja feia un grapat d'anys que no actuaven i d'altre banda, he aprofitat per sentir en directe el "sonar murero" (que va dur molta cua a un fòrum de Xeremies i també per veure com ballen allà (que és una micona diferent a com ho fan a altres bandes.

Després de la ballada, i abans de partir del poble he anat a veure la exposició de fotografies de Gegants que hi havia al convent de Muro, curiosa però jo m'esperaba més.

Sobre la fira en si i les diferents parades, m'ha sorpres la falta de paradetes de coses 'culturals' i 'singulars' i la quantitat de paradetes de menjar o roba (que pots trobar a qualsevol mercat).

Amunt i avall amb el cotxe!

potti | 14 Novembre, 2004 16:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir va ser un dia d'aquets que sembla que tot surt malament!

Per començar, la trobada de músics per la llengua que no és va celebrar. És veu que la varen anular el dia anterior perquè temien el mal temps. Un gran 0 per l'organització que a part de no pensar que per aquestes dates és normal que plogui i no cercar un lloc cobert alternatiu on poder fer aquest 'important' esdeveniment tampoc varen pensar que hi havia gent que tal volta no s'habia assabentat i quan varem arribar allà no hi havia ni un trist cartell que ho anuncies (ni que és feia, ni que s'havia suspes...).

D'altre banda, també és varen suspendre els actes de s'horabaixa de Muro. Una pena perquè hem feia il·lussió veure als Xeremiers d'allà en acció i trobar tota la fira montada. A Muro també hi vaig anar i al final vaig acabar esperant a Binissalem.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb