El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Festes de Sa Pobla a Gràcia!

potti | 31 Gener, 2005 22:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest passat cap de setmana vaig poder gaudir com a Xeremier de tot es trui que és monta per les festes de Sa Pobla a Gràcia. L'event, classificat per un dels xeremiers que venia amb nosaltres com a 'La feria d'Abril Mallorquina' va ser una grata exeperiencia que va millorar notablement el record que tenia de l'anterior viatge que vaig fer per participar-hi (com a casteller).

El divendres varem partir cap a Barcelona arribant sense cap problema al hotel on dormiem. Allà, desferem les maletes i partirem a sopar per gràcia. Vaig aprofitar per pegar un bot al local d'assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia per saludar a un parell d'amics acabant més tard al Via Fora que hi ha dintre del CAT. Després, ballada amb Tramudança amb molt poc espai i fi de festa a la Forca? (un casal ocupat de Gràcia)

El dissabte al matí, despres del 'continental breakfast' vaig aprofitar el matí lliure per anar a xerrar amb la gent que havia fet una obra al pis de la familia a BCN, per demanar el perquè no estaba acabada i mirar mem com ho podien fer per solucinar tot el trui. Després de pagar part del que faltaba i tot això va tocar dinar amb tota la tropa de xeremiers que havien vengut junt amb nosaltres per l'ocasió! El resultat va ser un dinar força divertit i alcoholic a can cullereta. Un lloc que no crec que deixin celebrar cap tipus de dinar semblant després de tot el xou que és va montar allà! i sort que no duiem els instruments...! Després, a pagar i a donar voltes per BCN per que es baixes un poc la gatera!
A les 6 ja estavem preparats a la boca del metro un parell amb els instruments per partir cap a Gràcia. Allà, després d'un parell de cafes varem començar a tocar, juntament amb tota la gent que montava el cercavila amb nosaltres! Això si, a mig cercavila un bon grup de xeremiers ens varem despenjar cansats de que els dimonis ens cremasin continuament. Així que varem quedarnos a un raconet esperant que pases tot i re-afegintnos just devant del cotxe de la policia que tancaba el recorregut!

A partir d'aquí ja no tenc noció del temps i també de tot el que varem fer! però puc ben assegurar que varem anar a sonar a Diamant, que varem anar a sopar a un lloc de entrepans 'enrollats', que varem ballar amb els menorquins, que varem pujar a sonar al escenari una bona estona fins que els de tramudança ens varen treure, que varem ballar amb tramudança i que varem estar molestant als veins fins les tantes fent festa...

El diumenge si que va ser de complet relax (o una cosa així). Ens varem tornar a aixecar prest per berenar i fer les maletes que a les 12 haviem d'estar fora de l'habitació. Després, varem anar a fer un beure a la plaça reial i un poc més tard al bar de les fades. Varem acabar dinant a paralel/poble sec a un lloc que no era on voliem anar i al final, cap allà a les 5 varem partir cap a l'aeroport. La veritat és que va ser el dia més tranquil dels 3 que varem pasar allà.

Tal volta miraria d'afegir qualque cosa més al viatge (com per exemple detalls), però ara estic molt cansat i tenc ganes d'anar a domir! tal volta demà ja afegiré qualque cosa!

Cap a Gràcia!

potti | 28 Gener, 2005 09:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest cap de setmana ja és celebren les tradicionals festes de Sa Pobla a Gràcia (crec que ja fa uns 7 anys que duren) i la diferencia amb els altres anys és que aquest jo pujo com a xeremier i formarem part de tot el seguici i demés!! Així doncs, ja és el segon any que pujo com a part de la festa...!!

Com a actes:
>> avui hi ha ballada i romanços al C.A.T. de gràcia
>> demà hi ha a les 7 sonada dels xeremiers
>> i també demà a les 9 el cercavila amb ballada al finalitzar!.

I suposo, que després toca festa grossa! =).

Cal esmentar que els actes d'aquí adalt només son en els que nosaltres o qualcú del grup de xeremiers participarà activament! al web del C.A.T. trobareu tots els altres actes!

I de vespre, més neu!

potti | 26 Gener, 2005 22:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

En tot s'horabaixa no he pogut fer fotos més que res, perquè he deixat la digital a ma germana i les dues 'reflex' estan al mecànic de les reflex, així que m'he quedat mirant com nevaba i xerrant amb els veins que hem trobaba. Un ja major m'ha dit que en 70 anys que feia que ell vivia per aquí, no recordaba una d'aquesta envergadura i que aprofites el moment.

Dit i fet, un cop ma germana ha tornat a cases, he agafat l'abric, bufanda, capell i a fer camí en mig del fred i la ciutat gelada. La veritat és que ha estat força divertit i a l'hora solitari. Quasi no hi havia ningú (i aixó que no pasaven de les 9 i mitja hem sembla). I on he pogut, he mirat de tirar dues o tres fotos. Suposo que demà amb un poc de sol, i si torna a nevar podré fer-ne un parell de fotos una micona més guapes. Mentres, a conformar-me amb aquestes.

D'altra banda, no se perquè m'esperaba un allau d'articles i fotos sobre la neu a aquesta comunitat de blocs (sobretot aquest horabaixa) i només n'he vist un parell, al dels niguls, a quaderns i els que he posat jo. Tal volta m'oblido qualcun o tal volta demà dematí hi haurà un parell més!!

vespre!més neu nocturna!detalls!una rotonda!

Neu i més neu!

potti | 26 Gener, 2005 14:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I ahir ja nevaba, però avui això ja sembla un dia Andorrà! Aquest matí tots els cotxes i molt del mobiliari urbà ja era de color blanc. Però el temps en el que estava amb els nins ha començat a nevar enserio, i de quina manera.

Als petits no els hi bastaba amb el dinar d'avui (puré de verdures i pastis de peix) si no que volien sortir al patí a menjar neu! i els que tenien més inmaginació a escalar una montanya gran o fins i tot a fer ninots de neu! Llàstima que el terra estava tan banyat que la neu no es quedaba!

Això si, he aprofitat per fer un parell de fotografies del moment (avui que duia la càmara a sobre).

neu!menjant neu!satisfacció dels nins amb la neu!

neu 2!un cotxe ben tapat!un carrer!

Menjar neu...

potti | 25 Gener, 2005 15:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa un parell d'hores ja havia dit que a Ciutat neva de forma intermitent però que la neu no s'acaba de decidir a quedar-se.

Aquest fenomen que tal volta no mereixeria més que el comentari que he fet a l'altre article m'ha fet passar una bona estona ben divertit quan he anar a l'escola. Tots els nins miraven ben il·lussionats el 'pati' quan ha començat a nevar de nou, ha costat fer-los seure i dinar devant d'aquesta nova experiencia.
Però el que m'ha causat més impressió ha estat en el moment de sortir al pati, quan baix els 4 floquets de neu que queien, molts dels petits s'han quedat mirant a l'aire amb la boca fora per tastar la neu...

Hi ha coses que no canvien...

Neva a Ciutat!

potti | 25 Gener, 2005 12:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest matí sortir al carrer ha estat curios! Al principi una fina pluja que després s'ha convertit en neu. Quina sensació més extranya! I fins i tot semblaba que és quedaria fins que ha tornat a pujar una micona la temperatura i s'ha quedat tot en aigua. Llàstima

De totes maneres, diuen que aquest vespre serà quan hi hagi més posibilitat de nevades a Ciutat, així que toca esperar que hem fa il·lussió veure Ciutat blanca (o com a mínim que la natura ho intenti..)

Amunt 14 - La revista dels Castellers de Mallorca!

potti | 24 Gener, 2005 15:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El passat dissabte 22, juntament amb el que va ser un assaig força extraordinari, és va repartir per fi la revista de la colla corresponent al segon semestre del 2004, que arribaba quasi amb un mes de retras.
La colla va rebrer força bé la revista i tothom va aprofitar el descans a l'assaig per pegar una ullada general a la revista. Ara faltarà veure l'opinió de la gent sobre aquesta revista, que manté per qui hagi vist anteriors números el format de la revista núm 13! Mem si la puc posar per aquí un dia d'aquets! :)

AVT - victimes del terrorisme o victimes terroristes???

potti | 23 Gener, 2005 13:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui al matí, tornant de marxa i aturat a un bar d'aquets de camioners mirant de berenar qualque cosa i he aprofitat per mirar els diaris d'avui i la veritat és que he quedat ben estorat amb una de les noticies. La noticia en questió és la de la manifestació d'ahir de l'Associació de Victimes del Terrorisme a Madrid.

La veritat és que a aquelles hores en el que ho vaig llegir no em cabia al cap i després de dormir he consultat un parell de diaris digitals i també qualque bloc i encara crec que ha estat pitjor. Aquesta associació cada cop hem més torta. Si abans ja hem costaba d'empassar tota la merda que anaven traguent, després d'aquets actes per jo ja m'han acabat de demostrar el que son. Una colla de trepes que juguen amb al dolor i la burreria de millons de persones per fer el que els hi dona la gana a ells i al seu partit afiliat en nom de la 'Pau'.

No se per quina rao després he decidit anar a la plana web de 'Victimas', que és troba en obres ara, i lo únic que he pogut mirar han estat les noticies i realment és impresionant com s'obrin camí dintre de l'opinió pública. Els actes i totes les coses semblen milimetrades. Qui hi ha un atentat per l'11-M a Madrid? idò un parell de dies després a l'estació més representativa fan un parell d'actes i presenten l'himne.. (himne?? perquè necesita un himne una organització d'aquest estil?). La manera com tracten les idees : 'discurso nacionalista y en el discurso democrático' (és que el discurs nacionalista no és democràtic? o és que només és democracia el que ells vulguin? Ja tornam a estar a lo de sempre. I moltes altres idees que farien que m'allargues massa.

Tot és mirar de pegar una ullada a aquella plana amb ull crític!!

Revetlla de Sant Sebastià!

potti | 22 Gener, 2005 11:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest any després de renegar contra tot el que havia fet l'ajuntament a les festes m'esperaba que Sant Sebastià fos una marxa amb els amics més (però multitudinaria) i la cosa s'ha anat cap a una altre bada convertint-se realment en una de les revetlles més 'divertides', entretingudes i marxoses que he passat fins ara!

I tot va començar amb l'actuació Castellera, l'encesa del fogueró central i les proves de só del grup de na Marta Elka. Un intent de torrar amb gent que no respetaba res i que posava les seves propies graelles damunt les comunitaries produient autèntiques desgràcies al menjar dels altres i sobretot a les graelles (que quedaven torçades i just damunt del foc...). Les botelles de vi, cevessa i refresc també varen estar presents al sopar i la música d'un grup 'folclòric' com son els Aires i Tonades de Mallorca... (buff..!!)

Un cop començat tot, varem agafar els trastos i ens dirigirem cap al Pinzell i Lorien, per anar a cercar el flabiol i el tamborino que el dia abans d'habia deixat en Pau Arbona(2) i d'allà (amb l'aturada per fer la cervessa corresponent) varem tirar cap a Sa Bodegeta, a la plaça Santa Eulalia.

L'ambient que nosaltres varem trobar quan varem arribar era força minso però la gent ja esperaba xeremiers i amb els dos que ja hi havia i els dos que erem nosaltres varem començar a fer una miconeta de trui. Realment fou agradable la cosa perquè la gent t'escoltaba i veies que el que tocaves amb els altres 4 realment entretenia. Just acabar el primer parell de peces l'amo ens va convidar al primer ron cremat del vespre i, quin ron! Ens va fer acabar de suar el que no haviem suat abans amb l'actuació.
Poc a poc, va començar a arribar genteta fins el punt de que el parell de xeremiers que erem allà amb tots els altres ens convertia en una especie de puzle on si ens quedavem encaixats, no podiem sortir. Això si, sense deixar de sonar. La festa va continuar a mesura que anaven arribant més xeremiers i més gent que ballaba, cantaba i cridaba amb nosaltres fins que, gràcies a en Pere Martorell (que havia vengut després de estar ballant una estona) i un rellotge varem calcular a quina hora començaba Música Nostra i varem anar cap allà!

El concert de Música Nostra no va ser dels millors, però va ser entretingut. No anava la formació al complet i varen tenir molts de problemes amb el so però per ballar una estona i amb l'estat que anavem no va estar gens malament. Un cop acabat el concert, tornada cap a Sa Bodegueta i seguirem amb la xeremiada fins que l'amo ens va fer aturar a tots. En aquest moment, xerrar i beure fins les 6 o les 7 del matí que tancaba el bar i escampada cap al clandes a fer la darrera. Hem sembla que fou el Sol qui hem va enlluernar arribant a cases però tampoc ho podria saber, aixó si el dia següent a correr cap a l'aeroport al mig dia a cercar a dos companys que venien de Tarragona (ja podrien haver vengut un dia abans....) :)

Actuació de Sant Sebastià!

potti | 21 Gener, 2005 14:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Com ja és habitual els Castellers de Mallorca varem actuar en el marc de les festes de la nostra ciutat, les festes de Sant Sebastià. L'actuació va començar una micona més tard del previst ja que haguerem d'esperar força gent que sortia de treballar i arribaba amb el temps just. Sort dels Xeremiers que tocaven que feien que la gent no partis mentres els miraben.

El 3 de 7 va pujar molt lent però segur. Cada pis és colocaba i treballaba per que el castell no és moves i això és va reflectir en el resultat final que, malgrat que la canalla patines en el moment de colocar acotxador, tots els pisos varen defensar les sotregades i el castell és va poder descarregar bé i amb la satisfacció de que haviem fet una bona feina.

Aquest castell va estar acompanyat per una torre de 6 que malgrat va pujar tancadeta és va descarregar facilment,un 4 amb l'agulla on l'acotxador va tornar a fer patir una micona més del que pensavem acabant el castell descarregat però molt deformat i un pilar de 5 diferent al que estrenava la temporada els altres anys que va tenir un punt d'emoció.

Ara, la propera actuació si no vaig errat és a mitjans de Febrer a Porreres on si tot segueix com l'any passat farem l'actuació amb els Al·lots de Llevant

Avui, 1era actuació de l'any!

potti | 19 Gener, 2005 11:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A les 19:30 a la Plaça Espanya els Castellers de Mallorca farem la nostra primera actuació de l'any avui esperant fer un inici de temporada d'aquets forts que de ben segur ens marcarà! L'actuació en questió la feim junt amb l'encesa del foguerò principal de Sant Sebastià. Ja veurem com anirà!

Segona festa de Sant Antoni!

potti | 19 Gener, 2005 07:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, dimarts 18, va ser un dia curios per organitzar una festa. Els veins de la Plaça Fleming varen organitzar la festa de Sant Antoni amb un fogueró i una discreta ballada al mig de les pistes de basquet/futbet de la plaça i realment va ser curios.

Era el primer cop que sentia sonar als Myotragus i la veritat és que no et deixen indiferent. Primer de tot veus una colla de jovenets fent música 'folc' (si és que és pot considerar així) una micona modificada al que agrada a la gent i fent canvis que tal volta un purista trobaria escandalosos però que si ho penses bé son força divertits i innovadors. Llàstima del vent i de la poca veu que posava el cantant al micro.

D'altra banda, és curios veure que encara hi ha llocs on celebren el Sant Antoni (ja sigui perquè no varen poder celebrar-la, o perquè son associacions i volien fer una celebració en familia), per això lo de segona festa. Perquè ahir no era només a aquella placeta, encara quedaven força llocs on encenien fogueres i feien una micona de festa. Crec que això hauria de fer reflexionar a la gent a la que nosaltres votam (o no) i és troben ara al poder per adonar-se de quan és que el poble veu la FESTA. El dia de Sant Antoni hauria de ser festa a totes les illes i deixar ja de banda tota tonteria que duen a sobre. No son els polítics els que han d'inventar la festa!!!

Sant Antoni a Ciutat..

potti | 18 Gener, 2005 09:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir dilluns va ser la festivitat de Sant Antoni i com és ja tradicional a la nostra illa és va procedir a beneir als animals. Però sembla que com tot aquest any, aquest petit cercavila de Sant Antoni va ser montat amb el cul. Na Frau no deu fer gaire feina és veu.

Primer de tot, un acte d'aquest tipus on es suposa que la participació ciutadana és el que el fa gran no és pot montar un dia laborable on la major part de la població de Ciutat treballa. No només això, si no que la qualitat del cercavila ha baixat considerablement.
La participació d'aquest any ha estat molt petita i la quantitat de gent que ha estat mirant també! A banda, els grups que hi participaven eren molt sosos. De músics hi havia els Tamborers de la Sala (força minvats), els Xeremiers de Son Roca(que ja havien estat sonant amunt i avall), la banda de música de Ciutat i els Xeremiers de Son Coc. Això si, força mal repartits perquè hi anaven tots ben juntets i la resta del cercavila quedaba sense cap tipus d'acompanyament musical.

Després de tot això, un seguit de formacions plenes d'animals (prinipalment caballs i cans), la PM, la Guardia Civil i crec que l'exercit, un parell de carroces amb publicitat (Marineland) i unes altres de les normals. I entre tant d'animal, el (o els) dimoni on era? Idò el dimoni era entre el públic més petit. Gràcies a Deu hi havia un parell d'escoles que havien mogut als seus alumnes per veure el cercavila que miraven amb ulls avorrits tot el que els hi passava per devant. Això si, tots els petits amb la careta de dimoni que feia una estampa ben divertida. Hem sembla que mai havia vist a un dimonis tan tranquils.
A destacar, però, el comentari sincer d'un dels petits quan va cridar a la seva mestra i va dir :
-Xesca (hem sembla que era xesca el nom que va dir), que no sortiran els alts (suposo que és referia als gegants) i els dimonis amb els seus amics?(o en Sant Antoni o qualque peça del bestiari..).
-Hem sembla que no, que aquest any no n'hi ha. Deuen estar a una altre banda... - va contestar la profesora.
-Idò podrem anar a jugar al patí després? que això ha estat avorrit...

I que això ho digui un nen, que s'entreten amb quasi qualsevol cosa és força trist, si volem que é mantenguin aquest tipus de tradicions el que no podem permetre és que la gent que miri s'avorreixi o no acabar de montar bé tot el trui.

Sort que va ser arribar a l'escola i descobrir una celebració de Sant Antoni una micona més artesanal, segurament amb molts menys diners però amb una il·lussió fora de la normal quan tots els nins anaven ben disfreçats de dimoni amb roba vermella, una capa feta amb una bosa de fems negra i una carota feta a ma per cada un dels nins. Tal volta era aquest tipus d'alegria el que faltaba al cercavila.

Això si, un altre 0 per la gent de l'ajuntament que hagi montat el cercavila. Ara demà, la vigilia. Ja veurem com acaba tot això.

Revetlla de Sant Antoni

potti | 17 Gener, 2005 08:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mallorca està en festes cada cop que arriba Sant Antoni i la veritat és que és dificil triar on fer la revetlla! Per la meva part, vaig triar dues bandes : la primera seria l'indioteria, on sonaria les xeremies i ballaria un poc amb el grup Tracalada; després, cotxe fins a Muro on sonava Música Nostra i Cheff Balowsky.

A l'Indioteria varem arribar una micona més prest del previst i varem aprofitar per anar a fer dues cervesses abans de començar la sonada. Quan arribarem , tot va ser afinar un poc els instruments i començar a tocar amb els alumnes d'en Pau Arbona que varen voler i la veritat és que va anar força bé ja que els pocs que volgueren tocar ho varen fer amb gràcia i ganes. Després de sonar, un parell de cerveses més a un xiringito que hi havia per allà i torrarem un poc del que ens va donar l'associació de veinats que ens havia demanat que venguesim. També varem veure sortir els dimonis de l'Indioteria i al final una estoneta de ballar amb els Tracalada.

Encara no havia acabat el grup (però ja faltaba poc) i varem agafar cotxe per tirar cap a Muro. La carretera va etar força buida i varem arribar tranquilament allà. Ens va sobtar el no trobar molta gent per el carrer (amb la fama que tnia, ja es ver que no és com a Sa Pobla però la fama de bona revetlla Muro la té). Varem agafar la xeremia per si un cas i començarem a tirar cap amunt.

A mig camí, varem sentir el so de les xeremies i varem començar a donar voltes cercant. Era dintre d'una casa i varem decidir tirar per aquell carrer cap a la plaça amb la sorpresa que ens trobarem el sopar de revetlla de part dels Reguinyolers de Muro, que ens aturaren i ens feren tocar, menjar i beure amb ells (i no amb aquest ordre). Al final s'ens va apuntar també en Pere Mercadal a la sonada (que venia darrera nostra) i estarem una horeta bona sonant. Després, tirarem tots cap a un bar de devora la plaça on va continuar la festa fins que varem sentir les primeres notes de la primera cançó de Música Nostra.

Ballarem i fruirem del concert de Música Nostra com mai, hi havia poqueta gent ballant així que varem tenir tot l'espai que varem voler i el que hem va fer més content, trobar-me amb na Catalina (una amiga que viu a Irlanda i que només baixa de tant en quant). Després de tot el trui, seguirem sonant fins a les 3 o 4 del matí de bar en bar amb un parell de xeremiers que s'ens havien afegit (en Martorell i en Sureda). La veritat és que malgrat la poqueta gent que hi havia, tots estaven entregats a la festa i va ser força divertit. Mem si l'any que ve tornam, lo fotut és que tant la revetlla com el dia de Sant Antoni cauran en laborable...
Ja veurem que fotrem.

Trobada de Gegants a Muro.

potti | 17 Gener, 2005 08:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El diumenge al matí va tenir lloc la 2a (hem sembla) Trobada de Gegants de Muro on participaren gegants venguts de molts pobles de Mallorca. En total hi havia unes 10 parelles i hem penso que faltaven un parell com els d'Alarò o el de Marratxi.

La trobada va començar puntualment amb un cercavila un poc extrany. No tots els gegants duien música i semblaba més una mostra de gegants que un cercavila festiu.
On és va notar més aquesta mancança va ser a l'hora de fer el ball devant l'ajuntament que només pasaren (hem penso) 2 grups de Xeremiers, els de l'escola de palma i els Reguinyolers de Muro. Malgrat tot això, hi va haver força expectació a plaça i la gent ho va seguir tot de molt aprop.

I després de dur els gegants, varen fer un dinar conjunt de tots els que havien participat al cercavila. Jo vaig a profitar per baixar cap a Ciutat. Que tenia soneta.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb