El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Retxes de colors

potti | 25 Febrer, 2005 10:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir vespre mentres sopava vaig provar de mirar el Canal 33, i quina va ser la meva sorpresa quan vaig veure unes retxes de colors que creuaven la meva pantalla de televisió. Vaig provar tots els altres canals i tots és veien menys ell. La curiositat va poder amb jo i vaig cridar amb un amic mem si sabia que era el que passaba i hem va dir que ja havien fet el canvi de frecuencia de la IB3 i que si volia veure C33 haviem de fer canvis a l'antena comunitaria de la finca!

Realment, espero que tot plegat sigui broma...

votar...

potti | 20 Febrer, 2005 18:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Diuen que ha anat poca gent, que sortirà que SI, que no és pot fer res però la veritat és que un és queda un poc més tranquil un cop ha donat la seva opinió! Ja és podria mirar d'usar un altre sistema on és notes molt més l'opinió de la gent però ja que és l'únic que per ara funciona s'ha d'usar.

Una marató de Traducció per el programari lliure..

potti | 19 Febrer, 2005 11:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Lletgeixo a Vilaweb la següent noticia!

-------------------------

> Softcatalà organitza una 'marató' per a enllestir la traducció de l'OpenOffice.org 2.0 Presentat el setembre de 2002, després de dos anys de feina, 75.000 paraules traduïdes i 5.000 hores dedicades, el paquet ofimàtic OpenOffice.org 1.0 és de moment la traducció de programari més complexa i llarga a què s'han encarat els voluntaris de Softcatalà. Tres anys després d'aquell punt d'inflexió, aquest cap de setmana l'associació ha convocat la MaratOO'o 2.0 al campus de Burjassot de la Universitat de València, on un grup de traductors i correctors es reuniran per acabar d'enllestir o, si més no, acabar de donar una empenta a la traducció i localització de la segona versió catalana de l'OpenOffice.org. Els organitzadors preveuen l'assistència de mig centenar de persones durant els dos dies. Per participar a la MaratOO'o 'es necessita un bon coneixement de l'anglès i de les regles de traducció de la guia d'estil i el glossari de Softcatalà'. Els qui tinguin coneixements informàtics, però no es puguin desplaçar fins a València, els organitzadors han obert un canal #softcatala al servidor irc.gimp.org:6666 perquè puguin participar virtualment en 'l'esdeveniment més important de l'any relacionat amb el programari lliure i la llengua catalana'.

------------------------------------------------

I després de llegir tot això realment m'he quedat impresionat de tot això que enrevolta el programari lliure. A traves de Bulma i altres webs (com la del Benjamí) ja anava seguint però un esdeveniment d'aquets no me l'esperaba! Ara haurem d'esperar a veure l'èxit que te aquesta convocatoria...

Arsèguel, l'escola Folk del pirineu!

potti | 18 Febrer, 2005 14:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui m'ha arribat de ma de la Generalitat el fulletó on dona a coneixer totes les activitats que és faran als ''Tallers d'Arsèguel'' i la veritat és que n'hi ha per tots els gustos. A un preu que oscila els 100 € per activitat (més el desplaçament allà) hi podem trobar tallers de Acordió diatònic, violí, gralla, flabiol, cancço tradicional, viola de roda, xeremies, cançó improvisada, arranjaments, construcció, etc...

La veritat és que hi ha tallers que pinten força bé però per les dades ara mateix a jo hem resulta una micona difícil d'assistir-hi, haurem d'esperar al FestCat!

Si qualcú vol informació sobre aquets tallers, que ho demani i miraré de fer-li arribar!

Ha mort Josep Laporte

potti | 16 Febrer, 2005 08:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A vilaweb podem llegir :

Commoció per la mort sobtada de Josep Laporte, president de l'Institut d'Estudis Catalans i ex-conseller de la Generalitat

> Va morir ahir als 82 anys, després de patir un infart al Palau de la Generalitat mentre participava en un acte Ahir al vespre es va morir Josep Laporte (Reus, 1922), president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Laporte, de 82 anys, va tenir un infart ahir a la tarda quan es trobava al Palau de la Generalitat, on havia de participar en la presentació d'un informe sobre el canvi climàtic al Principat juntament amb el conseller en cap, Josep Bargalló. Poc després, cap a quarts de nou del vespre, va morir a l'Hospital Clínic de Barcelona. Laporte, catedràtic de farmacologia, va combinar la docència i la investigació en el camp mèdic, amb la vida política.
En aquest camp va ser diputat de Convergència i Unió (CiU) al Parlament de Catalunya, així com conseller de Sanitat (1980-88) i conseller d'Ensenyament (1988-92) de la Generalitat de Catalunya. També va ser comissionat d'Universitats i rector de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La seva trajectòria dins el món de la medicina va ser molt destacada: fou president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (1970-74), de l'onzè Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana (Reus 1980), de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i del Patronat de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (1993-2002). Laporte es va especialitzar en temes de drogadicció i va escriure'n un llibre 'Les drogues' (1976). La seva trajectòria ha estat reconeguda amb diferents guardons, com el premi d'Honor Jaume I premis de l'àmbit mèdic.
L'ex-president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol va destacar-ne ahir la seva gran tasca i va qualificar-lo de 'gran catalanista'. El president actual, Pasqual Maragall, va acudir a l'Hospital Clínic i va destacar que el doctor Laporte sempre va lluitar per la democràcia i pel país. Al llarg de la nit, conforme s'anava escampant la notícia, han arribat reaccions de mitjans acadèmics i culturals commocionats per la mort del president de l'Institut d'Estudis Catalans. A partir de les sis del vespre hi haurà instal·lada la capella ardent al Tanatori de les Corts, i l'enterrament es farà, probablement, dijous a les cinc.

I que s'ha de dir en aquets casos. Un menys??. :(

Primers impresions del Ipod Shuffle!

potti | 15 Febrer, 2005 22:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa un parell de dies que tenc a les meves mans aquest artefacta i la veritat és que ha superat les meves espectatives.

En questió de tamany la veritat és que ja havia vist fotografies per aquesta mateixa comunitat de blocs (però ara no sabria dir on eren, si no fotria un retroenllaç cap allà) i ja 'esperaba el petit que era però de pes, no se per quina raó m'esperaba que peses més. I la veritat és que m'ha sorpres lo lleuger que és.
El disseny i la llumeta verde interna que avisa quan apretes un botó també estan força bé, llàstima que la llumeta quasi no és veu a la llum del dia. així que t'has de guiar per el que sents! Tampoc es gaire problema!
Els auriculars que du son força bons i la veritat és que donen una qualitat de so força aceptable. Ara només faltarà saber quant duren sense espenyar-se! espero que molt!
La única cosa que per ara no m'ha agradat gens ni mica és el botò de darrera. Costa de fer moure i de colocar on vols. I aixó és una putada per quan el vols encendre. Tal volta faria falta una petita hosca (és diu així?) al botó per que és pugui moure molt millor!

En resum, una primera impresió força bona bona i ara faltarà veure com respon al que pugui venir. Mem si aguanta els primers cops i tot això!. Creuem els dits!!

2on Torneig Internacional de Basquet Casteller!

potti | 14 Febrer, 2005 11:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest pasat cap de setmana un parell de la colla i jo varem poder assistir a aquest torneig de basquet com única representació castellera illenca. Ja feia un parell de mesos que preparavem el viatge i que entrenavem una micona per el fet de jugar un poquet tots plegats i saber que haviem de fer (i sobretot saber que era falta) i tots teniem unes ganes bojes de poder participar.

Ningú va fer tard, fins i tot l'avió i a Barcelona varem arribar força bé! Tant que varem haver d'esperar als dels Moixigangers que amablement ens varen venir a recollir en cotxe.
El camí a Igualada va estar marcat per preguntes a la pobre Mun, la nostra xofer, i amb el Rei Lleó de banda sonora! Això si, no varem poder dormir gens! Un cop a Igualada (després de perdrer-nos) varem poder berenar amb tranquilitat i deixar reposar el cos (a les 6 ja estavem a l'aeroport).

Tot el trui dels partits va estar molt bé i podiem descansar una estoneta abans de jugar els segünts! amb por d'equivocar-me (ja ho corregiré quan ens pasin les dades bé els resultats varen ser així :
>>Valls - Mallorca : 32 - 30. Perdut al darrer minut!! catxis..
>>Mollet - Mallorca : 11 - 65. O tal volta un parell més de punts!
>>Cornellà - Mallorca : 25 - 34. Més o menys... El partit amb més osties i somriures...
>>Capgrossos - Mallorca : 33 - 32. Varem començar molt bé, ells remontarem i el final molt igualat! ens guanyaren per uns tir lliures!!
Malgrat varem guanyar dos i perdre dos, varem ser el millor tercer i varem passar a octaus, que ésjugaven el dia següent.

A la nit, a sopar on és va poder, un poquet de marxa al Jimmi Jazz i després els concerts a la canxa on és jugaven els partits!! Allò va ser gran, llàstima dels DJs que varen rompre una micona l'ambient que hi havia i molta gent va partir a dormir, però bé, una ciutat que és coneguda per 'Scorpia' que s'ha de dir...! Això si, els 30l de pomada que duiem varen fer furor..!!

Dormir, és va dormir com és va poder i ens varem aixecar just just! Amb unes minimatinades promogudes per dos grallers que hi havia per allà i el temps just per anar a Berenar i jugar el primer partit de octaus. Que ens va tocar contra els Xiquets de Tarragona (els que varen quedar campions del torneig) i ens varen guanyar de uns 11 punts... Deprés d'això, a veure tranquilament els altres partits i fer un poc de festa! al final, dinar conjunt i cap a cases!!

En resum, un bon cap de setmana però ara mateix duc un cansament a sobre que no m'aguanto ni jo! I ara d'aqui una estoneta toca anar a treballar, axií que avui m'espera un dia gran!

Un Ipod Shuffle a casa..!

potti | 12 Febrer, 2005 04:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ha estat arribar a casa i veure la capsa. Petita. Tot lo altre que estic esperant necesita una capsa una micona més gran, així que l'il·lussió creix i més quan obro la capseta. Allà està.

Quan torni del torneig de basquet posaré fotos sobre aixó i qualque comentari respecte al so i totes les proves que hagi fet! =)

Serà l'Ipod shuffle..??? Serà...???

potti | 11 Febrer, 2005 18:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Just ara m'han avisat de que m'ha arribat un paquetet a casa... Tenc un parell de coses encarregades esperant que m'arribin, entre elles l'Ipod Shuffle.

És molt emocionant aixó..

II torneig de basquet casteller...

potti | 11 Febrer, 2005 00:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I a falta d'actuacions s'obren altres tipus d'activitats per castellers. Aquest any la nostra colla participa al II torneig de Basquet Casteller a Igualada i això vol dir que dissabte dematí un parell de castellers (una dotzena aproximadament) agafarem avió i anirem a jugar a basquet amb molts altres castellers.

Dissabte jugarem 4 partits (el nostre grup és de 5 equips) i el diumenge jugarem minim 2. Això vol dir que dimenge els partits seran molt 'estàtics'. Sobretot segons com acabi la festa del dissabte vespre
Segons sembla, al nostre grup hi ha els següents equips :
>> Vella de Valls >> Capgrossos de Mataró
>> Cornellà
>> Mollet
>> Castellers de Mallorca (és a dir, nosaltres)

La nostra experiencia al Ier Torneig de basquet casteller (on varem perdre TOTS els partits, que hi farem, som dolents...) ens diu que tant Capgrosos com la vella seran partits que si volem mirar de guanyar haurem de fer qualque tipus de ritus de quealque religió i esperar que el Deu en questió ens contestí, els altres dos equips si tenen el nivell de l'any passat seran 'sencills'...

Au idò, amb força il·lussió toca esperar que sigui dissabte dematí! :)

La temporada comença... quan aquí ho feim!

potti | 09 Febrer, 2005 00:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Darrerament hem dedico molt a voltar per els Blocs, i amb aquesta voltera m'he trobat dos que parlen de castells : el Falques, diari d'un casteller i el Llarg camí d'un tècnic de pinyes. És precisament al primer on he trobat un article que crec que va una micona desencaminat.

L'article parla sobre l'inici de temporada castellera, on era i on 'segons l'autor' és situa ara. I segons ell l'inici de temporada 'oficial' és situa en aquest proper cap de setmana, on les colles de Barcelona faran la seva primera actuació (tret de Vila de Gràcia que ja ha fet qualque castell normalment per les festes Sant Antoni a Gràcia. Ell anomena la nostra colla i apunta que ja hem fet qualque castell de 7 a l'actuació de Sant Sebastià però que això no vol dir res...
Idò la veritat no se que hem fet nosaltres si no és començar la temporada castellera i amb molt bon peu. Tal volta aquets de la peninsula haurien de cedir una micona i mentres la colla de Ciutat existeixi deixar de dir que la temporada comença qualsevol altre dia. Molesti a qui li molesti, la temporada castellera comença amb la primera actuació de l'any que és Sant Sebastià (ara per ara).

La Rua'2005 + alguna foto

potti | 07 Febrer, 2005 09:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comença l'any i una de les festes groses despres de 'Sant Sebastià' és com tothom sap la Rua. Aquets dies un parell de carrers de Ciutat s'omplen de color i de música gràcies a força gent de la ciutat i sobretot a la canalla més petita que és vesteix amb il·lussió.

Aquest any no m'hes disfressat, però tocaba la xeremia amb la comparsa de la Real que ens varen demanar col·laboració i juntament amb un parell de xeremiers més hem estat musicant el pas d'aquesta comparsa. Haviem quedat abans de les 5 per poder afinar una micona i tenir temps de trobar-nos. No ha estat difícil això ja que la comparsa era de les primeres que hi havia i la meitat de la gent que hi participaba anava amb les camisetes de 'Salvem la Real'. Això ha provocat d'altre banda, que no pogues pegar una ullada a la resta de Rua fins al final, així que no sabia amb qui compartiem 'cercavila'.
El cercavila ha començat al principi de Jaume III i per hora i mitja ha donat una vola per els carrers cèntrics més grans que te ciutat, passant per davant del Teatre principal on eren les autoritats i acabant al acabar les rambles (tocant a les Avingudes). Ha estat una bona sessió de bufar i fer sonar música tradicional i de veure la rua d'una altre manera i sobretot poguent veure les disfresses de gent del carrer que no participaven en les comparses (n'hi havia un parell de ben curioses).

Quan ha arribat el moment de pasar per davant la Batlesa de la ciutat, ha estat el moment àlgid de la nostra comparsa on fins i tot públic que hi havia al voltant nostre cridava a la batlesa : 'Salvem la Real'. Un gest d'ella, que ha estat posar-se una especie d'auriculars ha bastat per dir tot el que pensava de tot això. Lamentable?...?

Al finalitzar el cercavila, el ser de les primeres comparses m'ha permet poder agafar una bona posició per veure totes les que ens venien al darrera i veure tots tipus de disfresses.Però el que hem va cridar més l'atenció és l'abus que any rera any és fan dels altaveus. Cada cop son més les comparses que en lloc de dur músics és dediquen a dur un equip de música amb un CD de 'el que més sona a la radio'. Baix el meu punt de vista, això li lleva força atractiu a tot això de la rua i per que agafes més renom s'hauria de prohibir demanat músics. D'altre banda, el que trovaba exagerat era la comparsa del RCD Mallorca, que no només és contentaven en estar disfreçats de 'dimonions', també és dedicaven a fer publicitat del l'orquestrina que duien i de gràcies a qui era així com era aquella comparsa. Això també ho trobo una micona lamentable.
Una altre cosa que tal volta haurien de prohibir és que els camions facin sonar de manera abusiva el claxon, una cosa és fer-ho un moment, l'altre és convertir un tros de rua en un emboç...

Tornant a les disfresses, una de les que m'ha causat més sensació ha estat una parella que corrien entre la gent del cercavila, un d'ells vestit de monstre amb una creu gamada i una corda a la que tenia format un al·lot tapat que feia onetjar una Ikurriña. No estic gaire d'acord amb la disfressa però m'ha agradat que la gent aprofiti la rua per donar corda a els seves inquietuts, malgrat no estigui gaire d'acord amb elles. (per no dir gens). Altres disfresses que m'han causat sensació son unes que anaven com de 'meninas', en 'maikel jakson' i una especie de bombolles planetaries (o algo així). Teniu les fotos més avall.

La guerra de les Galaxies (1)La guerra de les galaxies (2)el basc...... l'amic dels nens...
Meninas..bombolles espacials (1)bombolles espacials (2)

També podreu trobar més fotos aquí i amb una micona de sort, aquest vespre n'hi haurà un parell més!!

.

Concert de Boikot!

potti | 06 Febrer, 2005 12:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja feia temps que no anava a veure un concert d'aquest estil ja que l'oferta que hi havia per aquí no la trobaba gaire 'bona', però amb el d'ahir vaig tenir l'excusa perfecte per anar-hi! Ja feia uns 7 anys que no veia aquest grup en directe i la veritat, hem feia moltes ganes tornar-los a sentir i veure com havien 'canviat'

Això si, com sempre que vaig a qualque banda te que passar qualque cosa, aquest cop va ser un parell de coneguts, acompanyats de les respectives que eren menors de 16 anys s'havien trobat que a la porta de l'Assaig no les deixaven entrar la seva edat. Això si, havien pagat religiosament els 19 euros que costava l'entrada i ningú, ni a la mateixa taquilla de la sala els hi havien dit res de l'edat. I de tornar els diners, res de res...
Com sempre, la sala Assaig segueix polèmica...

El concert va començar tard, amb els Sindrome d'Abstinencia com a teloners oferint el que feia molt de temps que no veia. Quasi no havia canviat el concert que realitzaven (qualque cançó nova), l'únic que canviaba era l'aspecte que tenien respecte al que recordava d'ells.
Desrprés d'ells i d'un petit descans que aprofitarem per anar a cercar un parell de coses al cotxe, va començar el concert de Boikot amb un directe força espectacular, tocant moltes cançons de les de sempre i qualqunes del disc nou que han tret, fent versions de Kortatu, Piperrak i The Kagas entre altres. Un so força bo i un ambient excelent varen fer que pràcticament tota l'estona ballasim!. Unes dues hores calculo que varen estar tocant perquè varem sortir d'allà sobre les 3 i com a mínim de la meva part d'una manera força satisfactoria, en altres paraules, m'ho vaig passar de conya. I hem sembla que n'Andrea, que era l'al·lota que m'acompanyava va fruir tant o més que jo del concert.

Després, cap al Pinzell a veure si encara trobabem gent i va resultar una festassa, entre Pans, Oncles i acudits dolents ens varem pasar unes dues hores fins que el barman va decidir que ja ens haviem columpiat massa i ens va fer fora a tots! Un vespre per recordar.

S'apropa carnestoltes..

potti | 04 Febrer, 2005 22:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I ja és veu per els carrers. Un munter de canalleta disfraçada i ben contents de per un dia, poder emular als seus 'herois' o recrear les seves fantasies vestits com 'toca'. I no només ha estat avui...

Ja fa uns dies, que a l'escola on vaig es nota que s'apropa ja que una setmana abans de la festa de carnestoltes els nins comencen a fer una cosa que suposadament ja s'ha convertit quasi en un ritual. EL primer dia, tots amb camises; el segon, tots amb capells; el tecer, tots amb devantal; el quart, tots amb bata i el darrer dia és el dia que tots es disfressen així com volen. L'idea hem va encantar.

El que no acabo de veure el perquè és el poc us que es dona a les disfresses i lo poc que es mira de potenciar aixó vers a altres tipus de jocs que poden fer els al·lots... però bé, això és cosa dels pares..!

en Savater a TV....

potti | 03 Febrer, 2005 09:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Amb tot és trui que el Pla Ibarretxe ha montat aquest dies, ahir , amb jo mig dormitat devant la tele mentres feia un poc de Zapping mirant d'esquivar Cronicas i Buenafuente, va apareixer en Savater a la televisió al programa del Wyoming? (s'escriu així?)... i de quina manera!

L'entrevista no la vaig veure sencera però amb un parell de frases que va amollar l'homenet aquest ja hem vaig escarrufar. Coses com :
- ''No me he leido i no necesito leer el estatuto (pla ibarretxe) para saber si és bueno o malo, està claro que és malo..'' : Això devant de la pregunta sobre el Pla Ibarretxe...
- ''Las elecciones del Pais Vasco son como las de Irak'' : tornemi tornei...
- ''Las manifestaciones de AVT han sido las manifestaciones más grandes i libres que se han hecho en el pais vasco'' : I totes les altres manifestacions hem diras que no han estat lliures? que han duit la gent a punta de pistola? o serà que per que fosin grans les manifestacions de AVT duien gent d'altres bandes de l'estat espanyol a manifestarse??
- ''Mucha gente és nacionalista porquè està obligada a serlo'' : aquesta crec que anava referida a ell, si no, no l'entenc. De totes maneres, és curios com un 'bon?¿' Filosof com suposadament és ell fa aquestes coses. Hauré de revisar el seu llibre mem que diu sobre això...

Aquestes dues frases son les que més hem varen impactar, però n'hi havia d'altres força curioses. També va expliacar la seva pasada per la Universitat Basca i tots els problemes que va tenir amb els nacionalistes amb pintades i cridades cada dia (segons ell), però bé, una persona s'ha de formar una opinió sobre qualque cosa amb la seva experiencia però sempre ha de mirar de deixar lloc per que aquesta idea pugui canviar i transmutar-se i sobretot, no opinar sense ni tans sols mirar el que s'opina.

I això és un bon filosof? al que a les escoles fan llegir llibres seus? que ja és crea opinions sense informarse?? Per a mi, aquest bon home ha pasat de ser un Filosof a un simple tertulià com en Ramoncin o tots aquets. Tal volta està cercant nova feina a Cronicas per mirar de netetjar la seva imatge després de lo de Victimas...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb