El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

La primera torre de 7 dels Castellers de Mallorca!

potti | 30 Maig, 2005 16:32 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Com ja vaig dir fa un parell de dies, el dia 28 actuavem els Castellers de Mallorca a Manacor en motiu de la diada de Fires i Festes i anavem amb un repte molt molt gran, descarregar el 2 de 7 juntament amb el 4 de 7 amb l'agulla i el 3 de 7. I la veritat és que malgrat no varem poder aconseguir la fita que ens haviem marcat (descarregar el 2 de 7) varen fer un pas de gegant per aconseguirla.

A l'actuació varem aconseguir carregar el 2 de 7 (és a dir, fer l'aleta) però a la baixada el castell és va trencar i va caure deixant a mitges la nostra intenció. De totes maneres, ja hem donat la primera pasa i ara toca corregir errors i descarregar-la al proper intent que espero que sigui d'aqui poquet. Tal volta per principis d'agost? principis de setembre??. Només l'assaig ho dirà.

Felicitats a tota la colla i ànims per poder descarregar tot això que hem començat.

Acampallegua, Fires i Festes...

potti | 28 Maig, 2005 09:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Des del bloc d'en Pere Bueno trobam la següeent proposta a falta d'acampallengua virtual.

D'altre banda, avui és Fires i Festes de Manacor i la nostra colla provarà de descarregar per primera vegada en la nostra curta història la torre de 7. Mem si és nota tot l'assaig que duim darrera d'aquest castell!

Festes del carrer Trinitat (Portol)

potti | 25 Maig, 2005 21:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El passat diumenge vaig poder disfrutar d'unes de les festes més curioses de l'illa al meu pareer. Les festes del carrer Trinitat, a Portol. La veritat, no és el primer pic que hi vaig però si el que he disfrutat més. La raó? he pogut viure una micona més aquesta festa, que no te cap pretensió més que la de divertir als propis i als foranis.

La primera sensació al entrar al carrer és la quantitat de gent que hi podem trobar en aquell petit espai, farcit de taules i cadires, de gent gran que miren divertits als petits, de coques i begudes. Però el que més trobam és una gran hospitalitat. Ningú et demana d'on vens ni et mira extrany, però tothom t'ofereix participar a la festa i gaudir dels menjars que han preparat. Al fons, Al-Mayurqa feia ballar a tot aquell que s'apropava omplint el que restava de carrer de balladors botant al ritme de la música. La pausa, a ritme aquest cop de focs artifials marca ja una buidada de la gent que trobam per el carrer i la segona part del concert d'Al-Mayurqaa acaba d'esgotar als que quedavem resistint.

Tornant cap el cotxe, veim molts dels veïns arrepleguen cadires i taules. Qualcuns encara tenen força de fer un sopar a la fresca i comencen a treure menjar. Un demana mem si volem acabar amb el barril de cervesa o si ens volem endur qualque botella a cases. Jo per la meva part, entre això i l'actuació que haviem fet just abans a Son Moix ja no puc més...

Concert d'Amparanoia

potti | 22 Maig, 2005 13:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir vaig poder asistir al concert d'Amparanoia que és realitzava dintre dels actes de la Fira de l'Esport. A banda d'Amparanoia tocaven altres grups com : fulgura, Acme copyright, painsul i Dog Day afternoon que no vaig arribar a veure ja que abans d'anar al concert vaig anar a ballar a Binissalem amb Myotragus.

El concert els va servir per presentar el darrer disc : Rebeldia con Alegria i pràcticament no varen tocar cap de les cançons més antigues convertint-se en un concert entretingut però que podria haver estat molt més animat en tot moment. Això si, més d'una hora i mitja tocant i en cap moment et deixaven aturar de moure el cos. Tot un detall!

D'altre banda, el que va destacar del concert va ser la poca gent que hi va assistir. Tal volta per culpa de la poca propaganda que és va fer tant en forma de cartells (no n'he vist cap), com al mateix llibret d'activitats de la Fira (que te un troset petit que si no et fitxes, sembla publicitat de qualsevol empresa.

Ara, a recuperar-se del concert i a esperar mem si tornen un altre cop a Mallorca i ens fan ballar una micona més i millor!

Fira de l'Esport, primera ullada.

potti | 20 Maig, 2005 23:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, divendres 20, varen estrenar la fira de l'esport a Ciutat i aprofitant que haviem de fer un pilar de 4 per 'obrir' la Fira he donat una volta per veure que tal estava aquest any.

La primera impressió ha estat força positiva, molt més ordenada que altres anys i a primer cop d'ull moltes més paradetes que, al augmentar de nombre han disminuit el seu tamany. Així doncs, la majoria de les paradetes d'associacions son més petitones. D'altre banda, les entitats privades, com sempre, tenen un espai major que les altres. A primer cop d'ull sembla que s'han eliminat altres activitats que és feien anys passats com son les carreres d'obstacles per els més petits i les lluites amb mases de goma al més pur estil dels 'Gladiadores Americanos'.

També cal destacar l'elevat nombre de paradetes del govern com per exemple la de l'estrenada IB3, la dels 'montaditos' (menjar gratis! yum yum!) o una que és dedicaven a sortejar coses com si d'una paradeta de la fira es tractés.

Com a paradeta especial, avui també hi havia la de na Cirer. Una paradeta móbil que anava de banda a banda amb tot un estol de periodistes, polítics i altres persones de l'estil. Curiós que no l'acompanyés el Gallardon, suposo que estaba al hotel o avió celebrant el premi...

SGAE i els carnets de 'conduir'...

potti | 19 Maig, 2005 14:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa una estoneta he llegit aterrat la següent noticia extreta del ¡Libertad Digital'

------------------------------

La SGAE aboga por que se implante "un carné de conducir" para poder navegar por Internet

Pedro Farré, abogado de la SGAE, ha propuesto que, al igual que se requiere una licencia para poder conducir, se necesite una identificación especial para navegar por la Red. El objetivo, expresó Ferré durante la IV Jornada de Periodismo Digital, consiste en "erradicar el anonimato de Internet".

IV Jornada de Periodismo Digital(Libertad Digital) Pedro Farré, abogado que representaba a la SGAE en la IV Jornada de Periodismo Digital, celebrado en Madrid, ha declarado que "igual que se necesita una licencia para conducir, tendrá que haber una identificación necesaria para navegar por Internet". El objetivo de esa identificación es "erradicar el anonimato de Internet". En su intervención, el periodista y blogger Arcadi Espada ha replicado que eso "supone decir que hay que prohibir el anonimato en la vida civil".

Pedro Farré ha justificado su petición sobre la idea de que "internet no es un mundo regulado" y que "no cabe la libertad sin responsabilidad". Según ha explicado, esta responsabilidad se diluye con el anonimato, del que se mostró "absolutamente en contra". No obstante, Arcadi Espada ha considerado que "mucho más peligroso que el anonimato en la influencia", tras lo que ha recordado el caso de la revista Newsweek, que publicó una información que luego se ha demostrado falsa y que sirvió de excusa a un grupo terrorista para cometer un atentado.

Durante el coloquio titulado "¿Qué responsabilidad?" se ha abierto el debate sobre la extensión del derecho al secreto profesional por parte de quienes participan en la información en los nuevos medios de Internet, como los blogs. En este contexto, Félix Lanilla, senador del PSOE, ha declarado que "una cosa es un medio de comunicación y otra cosa es una página web". La diferencia, a su juicio, estaría en que los primeros tienen una audiencia muy amplia. Espada le preguntó "¿Qué es una audiencia muy grande?", tras lo cual Félix Lavilla reconoció que "los límites no son claros" pero confió en que estos límites se fijarían en un acuerdo político.

Otro de los temas a debate fue el "estatuto del periodista". A juicio del periodista Juan Varela, esta propuesta de IU "supone poner en manos de los políticos la decisión de quién es periodista y quién no".

En el contexto del debate sobre la libertad y la responsabilidad de los medios en Internet, Félix Lavilla afirmó que "toda opinión que se reproduzca en España tiene que ser constitucional, es decir, no puede ser racista o sexista". Según puntualizó más tarde, no se pueden publicar "informaciones perjudiciales para la salud humana". Arcadi Espada consideró Internet como "la operación filantrópica más importante concebida jamás".

La IV Jornada de Periodismo Digital ha sido organizada por la Asociación de Periodistas Europeos.

------------------------------

I és que després de escoltar conferencies com la del Jorge Cortell no és dificil creurer-me tot això de l'SGAE. Cada cop trobam més blocs, com per exemple el d'en Pep Torro, on la gent va distribuint la conferencia d'en Cortell o comenta coses sobre el tema i fa por pensar que cada cop això és fa més gran!!

I si aconsegueixen posar el 'carnet' després que tocarà? una revisió periòdica de tots els teus CDs per veure que hi ha?. Microfons a tots els edificis per saber que xiules??

Una volta per el Gatalzó

potti | 18 Maig, 2005 23:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Diumenge pasat, acompanyat per dues amigues varem pujar al Galatzó. Va ser una excursió poc preparada i una micona triada al moment ja que en un principi anavem a fer una altre que començava des de Galilea però que va quedar en intent.

Cap allà a les 11 i mitja varem començar a pujar el Puig. La caminata va ser entretinguda, a bon ritme i cercant sempre l'ombra que fins a meitat del camí no ens va abandonar en cap moment. En una horeta i mitja hem penso varem arribar al cim on varem poder disfrutar de les magnífiques vistes que aquest oferia gràcies al bon dia que feia i on varem perdre una bona estona descansant i fruint del silenci, l'airet i el boc que hi havia per allà. Amb una altre horeta varem baixar la montanya, arribarem el cotxe i anarem a dinar a Puigpunyent, a un dels bars que hi ha al passeig principal on varem poder gaudir un altre cop de la tranquilitat d'aquesta zona de Mallorca, només truncada per els gols del RCD Mallorca que és varen succeir aquell horabaixa.

L'excursió va ser maca i tots els voltants els varem trobar força nets, sense cap tipus de bruticia. És trist comentar això però realment quan et trobes una cosa així sorpren. L'altre cosa que hem va sorprendre és la poca gent 'nativa' que ens trobarem. Bé, realment no ens varem trobar a ningú que parlés Català (o castellà en el seu defecte). Això si, tots molt amables, 'campetxanos' (com el Rei...) i amb un bon somriure quan ens creuavem amb ells.

A l'excursió, també vaig aprofitar per fer un parell de fotos i vos poso una petita mostra per no fer tard...

Diada per la llengua

potti | 16 Maig, 2005 09:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El passat dissabte, deixant de banda tota la parafernalia de que si el Barça va quedar campió de lliga i tot això, és va organitzar la XI diada per la Llengua a ses Voltes.

La diada va començar a la Plaça d'Espanya on xeremiers, grallers, tamborers, bestiari, capgrossos i gegants varen realitzar un cercavila fins les voltes. Un cop allà diversos actes que és movien des de parlaments (que va ser l'acte central i on tothom va mostrar les cartulines amb els 4 diferents 'slogans' de la Diada a actuacions de grups musicals (tramudança, de Calaix, Antonia Font...) pasant per una petita i curta actuació castellera que realitzarem els Castellers de Mallorca.

La pena va ser la poca publicitat, comparant amb altres anys, que s'ha fet de la diada (suposo que no hi devien haver gaires subvencions ni ajudes) i que la data coincidis amb altres activitats (la trobada d'escoles mallorquines hem sembla) ja que aquesta, així com estava montada tenia tots els números per ser una de les més multitudinaries.

Els parlaments varen estar força bé. I respecte als grups, el grup de Calaix era bo però tal volta va rompre un poc el dinamisme de la diada. Les cançons que triaren no varen ser precisament molt festives i tal volta no era el lloc més indicat per dur-los a sonar. Al meu pareer s'haria d'haver duit un grup una micona més festiu i del que pogues disfrutar més gent.

S'ha mort en Llargo...

potti | 12 Maig, 2005 22:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

-----------------------------------------

He sentit a dir que s'ha mort l'amo en «Llargo»

«Saps què n'hi ha de mosíques», solia dir ell, talment, quan li demanaves de noves del seu particular art i destresa. Amb el flabiol i el tamborino, va ser un dels millors acompanyants de xeremier que hi ha hagut mai a Mallorca, potser el millor, diuen els entesos. Juntament amb el Tio Gori de Sa Serra i qualcun altre més, cadascun dins la seva especialitat, varen ser els mestres de totes les colles actuals de mitja edat, que a la vegada ho són de les de la més nova generació. Això que acab de dir, no és una opinió personal: m'ho confirmen en Pep de Sa Calatrava, en Pep Toni Rubio, en Tomàs Salom, en Miquel Tugores de Sineu, en Tomeu de Son Roca... Tots i cada un dels més destres actualment en aqueixa disciplina. L'amo en Miquel Aloy 'Llargo' havia nascut pel mes de maig del 1929 al poble de Sencelles. Es guanyà la vida fent de mercader com son pare, i de pastor, i d'exsecallador... Sempre olorant de ben a prop l'encís de la flaire de la terra del Pla. I això mateix, la proximitat amb el soler estimat, en ell fruità en una mestria extraordinària en la comunicació d'emocions mitjançant la música nostrada. «Tot es qüestió de tenir gust i de sentir la xeremia dedins», deia ell, home gens donat a bravejar ni aixinetes. El Tio Gori de Sa Serra l'altre mestre també ja desaparegut, solia dir a qui el volia escoltar que en 'Llargo' de Sencelles i en 'Morellet' de Muro eren els que millor li sabien fer moure els peus. I era molt de Gori, el Tio Gori. L'amo en Miquel havia après l'habilitat de son pare i l'havia transmesa al seu fill, tots tres Miquels de nom, i aquest heretatge havia succeït per via natural, com l'ADN, com una certa manera de somriure i de mirar..., com el gust per les coses ben fetes de la gent mallorquina de soca-rel que entén el que ésser-ho significa.

I passa que el proper passat dia dos d'aquest mes de maig es mor un dels puntals que fonamentaven i donaven llum i el poc llustre possible del que queda de la nostra més autèntica cultura popular, i sols se n'assabenta la família més pròpia, com aquell que diu. Per posar un exemple de la pel·lícula que vos vull contar: a Andalusia quan es morí el Camarón, es decretaren no sé quants dies de dol oficial al seu poble, homenatges i recordatoris de les seves merescudes glòries a raig i roll, té una Web molt ben muntada i els especialistes en cognició popular del seu país no sé quants llibres ja han escrit del personatge. Això és el que vos volia arribar a dir: aquí res de res, com el que mira ploure. Sols un breu apunt a l'obituari d'un diari. Gent, cultures de fora mos han conquerit, ocupat el nostre territori i bona part del pensament, nostra ànima, mos han colonitzat, han volgut (i aconseguit en un alt percentatge) anorrear-nos com a poble. Aquest apesarat fet que avui pos damunt taula n'és un testimoni ben fefaent.

Som a temps encara de reeixir aquest país nostre? Moltes vegades, a l'aguait de la simptomatologia del malalt, tenc la temptació de pensar que no, que es feina debades provar de guarir les ferides que contínuament li fa la gent eixorca de tot, manco de compte corrent. Però és un luxe massa car la nostra resignació, la passivitat, el ja està bé així com està; hem de lluitar, cadascú amb la seva més eficaç eina particular. Saber pensar que una grolleria ho és malgrat sigui ignorada, silenciada, imposada. I de senyoriu del bo, del que treu pes a la balança, no en venen, tanmateix, mos l'hem de guanyar. I saber acabar amb una reflexió: si no reaccionam i lluitam aferrissadament, hauré d'envergar que: si en contra de les meves conviccions, resulta que Déu existeix i mos ha de jutjar, ja tenim la sentència feta, germans.

Gabriel Florit i Ferrer, escriptor.

-----------------------------------------

Bé, a aquest homenet només el coneixia de vista hem sembla però és una gran perdua per el Món Xeremier. El texte l'he trobat a un dels fórums sobre Xeremiers i cultura popular de Mallorca que existeixen.

Firó de Soller!

potti | 11 Maig, 2005 07:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dilluns pasat és va celebrar a Soller la seva ja tradicional (150 anys, quasi res) i popular representació dels Moros i Cristians. Tot començava cap a les 3 i mitja però per motius de treball varem arribar tard, massa tard per veure tot el desembarc i la batalla a la platja però massa prest per veure tot l'espectacle de la plaça així que ens varem haver de conformar en donar dues voltes per el poble i fer un parell de cervessetes mentres esperavem pacientment.

Aquest any tot va començar una micona més tard del normal i era cap a les 7 i busques quan els moros entraven a l'ajuntament de Soller, penjant banderes, matant cristians i saquetjant els edificis dels costats.

Ja començava a caure el vespre quan apareixien els cristians des del carrer de Sa Lluna enmig d'un esclat de polvora. Aixó si, aquest any la batalla entre els cristians i els moros fou més minsa i no va durar gaire. Hi havia molta gent del públic que és demanava que perquè s'havien aturat. Després, una petita lluita a espases a la porta de l'ajuntament entre els dos caps dels exercits i la penjada de la bandera cristiana i la 'Mallorquina' al balcó mentres tothom cantaba la Balanguera.

Per acabar la festa, un Dj amb les cançons 'patxangueras' que només saben apreciar els gats i tal volta qualque 'freaki' de la cançó de l'estiu i cap a cases s'ha dit, aixó si, per el Coll...

Actuació a la Fira de Campanet

potti | 10 Maig, 2005 07:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Diumenge pasat, dia 8, els Castellers de Mallorca juntament amb els Al·lots de Llevant varem actuar a la fira de Campanet realitzant el que serà la darrera actuació conjunta abans de Fires i Festes de Manacor, una de les actuacions que marca un abans i un després a la temporada castellera illenca.

L'actuació va començar una micona més tard de les 6 de s'horabaixa obrint plaça les dues colles amb pilars de 4, dos simultanis feren els al·lots mentres que el Castellers de Mallorca feiem només un. Després de la presentació, els Al·lots de Llevant obriren actuació descarregant un 4 de 7 força garrit i ràpid en la seva execució però amb petits problemes de desplaçament laterals d'una de les rengles. Els Castellers de Mallorca varem replicar amb un 3 de 7 que és va tancar una micona més del necesari a quarts però que no va mostrar intenció de caure en cap moment.

A la segona ronda, els Al·lots de Llevant descarregaren un 3 de 7 que va sofrir una micona més del que ens tenen acostumats els verds de l'illa degut a petites indecisions de la canalla però que ho solventaren amb força ofici. Per parts dels Castellers de Mallorca arribaria el castell més gran de l'actuació, un 4 de 7 amb l'agulla amb un 4 força mogudet, nerviós i amb una micona d'histerisme a nivell de segons però que és va descarregar amb suficiencia.

La tercera ronda va ser la més ràpideta, els al·lots montaren una torre de 6 pesada, amb clares intencions per una posible torre de 7 a actuacions properes, força parada i tranquila. Els castellers de Mallorca, presentaren un 4 de 7 molt lleuger a nivell de terços, quarts i pom que és va descarregar sense cap problema i amb sintomes d'alegria per part dels integrants del tronc.

L'actuació va finalitzar amb un pilar de 5 per part dels Al·lots de Llevant i dos pilars de 5 simultanis per part dels Castellers de Mallorca.

Concert dels Toy Dolls!

potti | 09 Maig, 2005 08:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El dissabte vespre, o el diumenge dematí si ho preferiu, varem tenir la sort a Mallorca de poder veure els Toy Dolls en concert com a grup participant al concert solidari per Etiopia que és va orgnitzar a Manacor.

Junt amb els Toy Dolls tocaven altres grups, però la veritat és que els que hem feien més il·lussió de sentir eren aquets tres punks britànics que tant havia pogut escoltar en CD i mai havia pogut gaudirlos en directe.

El concert va ser trepidant, molt ben duit i pràcticament no és varen aturar (es noten els 25 anys damunt els escenaris...). Varen tocar tots els seus 'clàsics', que no son pocs, fent quasi dues hores de concert. El trio aquest realment va alçar la festa i preparar be l'ambient als O'funkillo que pràcticament ja s'ho trobaren tot fet! L'únic que hem va escamar era el número tan alt de policia nacional que hi havia (quan jo vaig arribar dos furgons) i el registre previ abans d'entrar al concert...

Aeroport i capells...

potti | 05 Maig, 2005 09:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Capells? Si! però no de qualsevol tipus. L'altre dia vaig estar un parell d'horetes per l'aeroport i realment va ser espantos la quantitat de capells mexicans que vaig poder veure en aquell breu periode de temps. Els capells, clar, sempre acompanyats per un extranger que partia de l'illa amb un color vermellos que feia patir.

D'on surt aquesta fobia que tenen alguns de comprar, i molts altres de vendre, capells d'aquest tipus a aquesta petita terra? Quants de nadius deuen haver vist amb aquest capell anant a la platja, passetjant en bicicleta, estirant les cames o anat a treballar? Aquesta és l'impresió que volen, o volem, donar de la nostra illa? Ja fa uns anys ue estic sentit que hem de cuidar als turistes que venen, però arribar a oferir allò que volen veure en lloc de mostrar allò que hi ha ho trobo una micona extrany.

Sempre, però, podriem fer un tour especial una vegada que ja estan farts de platja per les excavacions, forats, aparcaments subterranis, carreteres, autopistes i demés que en aquest moment s'estan construint. Al final de la visita, una paradeta amb excavadores, ciment, maquetes de desaladores i unes castenyetes per donar l'aire folclóric que tan agrada al govern i als turistes.

I si aixó no ven, sempre podem afegir capells de mexicans...

renous, fantasmes?

potti | 02 Maig, 2005 00:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa tres dies que arribo a cases i noto una presencia maligna, un renou, uns tambors. Això si, només a unes hores concretes.

Des de ca meva sento el renou que fot la Fira d'Abril i això que estic força enfora, prop de s'Escorxador. Tanta guerra te l'Ajuntament amb els bars i amb la 'Feria' no tenen cap consideració. Què pasa aquí?

Això ja fa pudor..

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb