El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Aquest cap de setmana, la Rua!

potti | 23 Febrer, 2006 15:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I amb la Rua tonen les disfresses i les crítiques. Any rera any i des de ja fa un parell moltes associacions ciutadanes aprofiten aquesta celebració per criticar de manera festiva i caricaturesca la política del nostre govern. I enguany no crec que la cosa canvii gaire.

Plataformes ciutadanes i organitzacions sortiran un altre cop al carrer per criticar amb les seves comparses els darrers actes de l'ajuntament i enguany la cosa no serà diferent.

Si voleu veure les bases per participar-hi (malgrat hem sembla que ja ha acabat el termini son aquí

[1] Rua del 2005 + qualque foto

Tornam del Torneig de Bàsquet de Colles Castelleres

potti | 22 Febrer, 2006 15:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest passat cap de setmana un parell de mallorquins varem anar a valls a participar al 3er Torneig de Bàsquet de Colles Castelleres que organitzava la Colla Vella Xiquets de Valls.

Realment va ser un cap de setmana d'esport i festa força complet. Un concert que s'allargà fins a les tantes del vespre i uns partits que per nosaltres és varen acabar el diumenge dematí quan varem ser eliminats a octaus per l'equip que va quedar campió.

Ara, segons sembla el proper Torneig de Bàsquet Casteller és mirarà d'organitzar a Mallorca, però per això encara falta un any i un poc de preparació. Això si, pot portar cua.

[1] A falques.com podeu llegir la crònica del torneig.
[2] A Castellers A Mallorca la podeu llegir des d'un altre punt de vista.

1er concert del Cicle de Música Tradicional a Santa Maria

potti | 17 Febrer, 2006 14:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir és va celebrar l'estrena del Cicle de concerts de música tradicional que és vol celebrar cada tercera setmana de mes a Santa Maria.

El grup encarregat per començar tot això fou Al-Mayurqa i malgrat ser en dijous i amb el dia següent feiner aconseguiren omplir la sala on és celebrava el concert quedant gent fora de la sala on també aprofitaren per ballar. El grup, que començà cap a les 9 i mitja va estar tocant fins aprop de les 12 on després va donar pas a una Jam session de música tradicional tal com és fa al café aire cada primer dimecres de mes.

Cal destacar que aquesta 'Jam' és realitzarà després de cada concert del cicle de música tradicional així que tots els que volgueu provar de sonar ja tenen dues oportunitats per fer-ho. Una a Santa Maria i l'altre a Ciutat cada primer dimecres de mes al café-teatre Aire.

moment de la ballada

Vaig aprofitar per fer unes poques fotos més.

Cicle de música tradicional a la Factoria de So (Santa Maria)

potti | 16 Febrer, 2006 08:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A partir de demà/avui (dijous dia 16) s'estrena a la Factoria de So tota una serie de concerts amb la música d'arrel tradicional com a eix central. Així, a partir del dia 16 i cada tercera setmana de cada mes hi haurà un concert i al finalitzar una Trad Session (Jam session de música tradicional) on podrà participar tothom. Demà el grup encarregat d'estrenar tot aquest sarau seran els Al-Mayurqa que fa poc varen editar un llibre-DVD en motiu del seu aniversari.

Amb aquesta ja és la segona iniciativa de característiques semblants que és realitza a l'illa. Recordem que el primer dimecres de cada més al Café Teatre Aire és celebra una Trad Session com ja varem comentar fa un temps.

Actualització : 16/02/06 - 9am

Aquí podreu llegir la nota de premsa que ha tret la Factoria de So.

Torneig de Basquet de Colles Castelleres

potti | 09 Febrer, 2006 17:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Com ve sent habitual a mitjans de febrer i just després dels exàmens universitaris és celebra el Torneig de Basquet de Colles Castelleres, enguany, a Valls i organitzat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Hi ha inscrites 21 colles per ara i una d'elles som nosaltres, els Castellers de Mallorca. Així que, guanyem o no anirem a passar uns dies per el principat a jugar un poc a basquet, coneixer gent i fer un poc de festeta. Així dona goig començar la temporada i acabar els exàmens.

Malgrat encara no hi ha molta informació sobre el torneig a un fòrum casteller ja han penjat el que poden ser els possibles grups i queda més o menys així :

GRUP A:
Castellers de Sants
Castellers de Vilafranca
Castellers de Mallorca
Castellers de la Sagrada Familia
GRUP B:
Minyons de Terrassa
Castellers d’ Esplugues
Xiquets de Tarragona
Castellers de Badalona
GRUP C :
Matossers de Molins de Rei
Xiquets de Reus
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Moixiganguers d’ Igualada
GRUP D:
Castellers de Mollet
Sagals d’ Osona
Castellers de Lleida
Castellers de Barcelona
GRUP E:
Capgrossos de Mataró
Castellers de Terrassa
Colla Joves dels Xiquets de Valls
Xicots de Vilafranca
Castellers de Cornellà

Música basca a Mallorca, els Saloa a Vilafranca (fotos)

potti | 03 Febrer, 2006 13:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El passat 8 de desembre els Saloa Taldea tocaren al Teatre de Vilafranca primer i després al escorxador ja d'una manera un poc més festiva. En el seu moment ja vaig comentar l'estancia però no en vaig posar cap de foto.

Més aquí

Sant Sebastià : Correfoc

potti | 02 Febrer, 2006 13:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dels darrers (per no dir el darrer) actes de Sant Sebastià sol ser el correfoc que normalment és feia pujant Antoni Maura fins a la plaça de les tortugues. Enguany, com no podia ser d'una altre manera s'ha tornat a fer (no m'immagino els caparrots dels simpsons llençant foc per els queixals) però des de l'alçada de l'aturada de taxis de Jaume III fins a la Plaça de les Tortugues.

El correfoc, amb menys gent que altres anys l'he trobat fluix. Molt d'espai entre els diferents grups de dimonis. Pocs dimonis que s'aventurassin a fer qualque cosa més que cremar 'carretilles' i pegar bots. La gent en general molt enfora de l'espectacle. En definitiva, una cosa semblant a la rua però tirant foc i espurnes i tothom amb disfresses similars.

El que més m'ha cridat l'atenció han estat les 5 bèsties de foc que hi havia. La més equilibrada per a mi és Na Marranxa malgrat que algunes eren molt originals (Freu, Sa Bèstia de Ses Covetes (és peix) o el boc d'Esporles) i la més impressionant el Gegant de Santa Maria. Malgrat que trobo que treu massa foc en poc temps i després està molta estona aturat.

L'altre aspecte a destacar eren els dimonis de Campos (que son com a mecànics amb soldadors tirant espurnes i que tal volta, amb un poc d'immaginació a l'hora de fer màscares [1] podrien guanyar molt) però sobretot els seus acompanyants, la batucada TerraRoja que varen sonar molt molt bé però que és trobaven força fora de lloc dintre d'un correfoc. És més, semblaven un grup apart que s'havia ficat allà al mig. Això si, varen ser els que varen aconseguir arreplegar més gent al seu voltant.

Més fotos aquí.

[1] Hem refereixo a que no duen cap tipus de màscara, només van tapats amb un mono blau i qualcuns amb unes ulleres de protecció. Tal volta amb màscares amb forma de peix diabòlic o una cosa semblant i qualque tipus de complement al mono de feina que duen podrien quedar uns dimonis aquàtics ben garrits i força conjuntats amb las seva bèstia de foc.

[2] Aquesta manera de fer apunts l'he copiada dels Blocs del Ricardo Gallir o d'en Benjamí perquè m'agrada i trobo que queda com més net. :)

Afegit a les 14:42
[3] Al blog d'en Candido trobareu més fotos del correfoc.

S'enriuen de nosaltres amb el Pont del Tren.

potti | 01 Febrer, 2006 14:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Llegeixo al Última hora

---------------

Cort acepta reconstruir 'es pont des tren' en su ubicación originaria

JOSEP MARIA AGUILÓ

Dicha comisión, presidida por el teniente de alcalde de Habitatge de Cort, epopular José Manuel Sierra, está formada por representantes del Ajuntament y de diversas entidades culturales. La propuesta aprobada ayer aconseja que se presente un nuevo proyecto de reconstrucción de es pont des tren que mantenga la orientación anterior del puente, «respetando las proporciones de alzado tal y como estaban» y también «la planta», que se podrá modificar «mínimamente» para poder permitir tres carriles de circulación al lado del puente.

Previamente a la votación de esta propuesta, se había votado una primera propuesta para saber si finalmente se llevaría a cabo el proyecto de reconstrucción de es pont des tren ideado por Juan González de Chaves, posibilidad que fue rechazada, pues contó con cinco votos en contra, tres votos a favor y siete abstenciones, que fueron las de los representantes de Cort.

Cabe recordar que el proyecto de González de Chaves preveía un giro de 90 grados para el puente, con el objetivo de que éste conectase el Parc de ses Estacions con el bulevar peatonal que quiere crear el Ajuntament en el margen derecho de la calle Jacint Verdaguer. Además, también estaba previsto que la altura del 'ojo' del puente, que era de tres metros, pasase a ser de cinco metros y medio, y que la anchura, que era de 12,10 metros, pasase a ser de 22,20 metros. Asimismo, estaba previsto que la longitud del puente fuese algo superior.

---------------

Al Diari de Mallorca també hi ha una noticia semblant. Això ja fa coió. El 'desmunten' per reconstruir-ho a una altre banda i ara diuen que el volen mantenir al mateix lloc.De que haurà servit tot el que han fet més que per destrossar una 'obra catalogada'?

Sa Pobla a Gràcia

potti | 01 Febrer, 2006 08:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dissabte passat és va celebrar al Gràcia (el conegut “barri” de Barcelona) les festes de Sant Antoni de Sa Pobla (o Sa Pobla a Gràcia) que és venen celebrant des de fa un parell d'anys de la ma d'en Toni Torrens i d'altres associacions culturals.

Com cada any és convocaren a xeremiers, caparrots, gegants, colles de percussió, diables, castellers, glossadors i grups de ball però enguany la cosa va quedar magre. No per la gent que hi va anar si no per la pluja que ho va tirar quasi tot avall. Malgrat tot, xeremiers i la banda de percussió varen arribar a fer el cercavila des de Rius i Taulet a Virreina i un cop allà varen aconseguir fer ballar a un bon número de persones que malgrat la pluja volien festa.

Poc a poc, la festa i la gent va anar tirant cap els bars per aixoplugar-se. Si no m'equivoco foren els Revetllers els que varen estar tocant jotes i mateixes dintre d'un dels bars una estona, després, els xeremiers seguiren la festa així com és va poder fins que la guàrdia urbana va demanar que s'aturés tot. Devien ser les 4 del matí. sort que encara va quedar qualque local obert per fer la darrera cervesa tranquil·lament abans d'anar a colgar-se.

Un parell més de fotos : aquí

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb