El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Diumenge de l'Àngel (2006)

potti | 24 Abril, 2006 13:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un any més molta gent acompanyada de Gegants, Xeremiers, Músics i Castellers han tornat a prendre el Castell de Bellver per celebrar la Diada de l'Àngel.

Amb menys gent que altres anys i amb l'ajuda dels Xeremiers (on és va tornar a veure la particular tensió que hi ha entre els diferents grups) la festa va començar ben d'hora amb la presencia "fantasmal" de les autoritats que varen demostrar un cop més que això per ells no te cap mena de sentit més que fer-se la foto per sortir als diaris i passades les 11 ja no en quedava cap al castell.

Amb un retard força important va començar cucorba a animar als més petits i just acabar Al-Mayurqa va fer ballar la major part de l'esplanada. Ballada amb interrupció ( "ballada interruptus" l'anomenà en Toni Roig ) ja que l'Àngel i tot el seu sèquit (amb gegants, cames llargues, dimonis, xeremiers, gaiters i demés... ) foren els únics a banda dels Castellers en sortir a l'hora.

A les 4 i després de dinar dintre del Castell s'organitzava la Diada Castellera del dia de l'Àngel i les dues colles varen començar a muntar (com ja és tradicional) les estructures humanes de la mà dels Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca. Aquests darrers, aconseguiren per primer cop fer el 5 de 7 dintre del castell (fins ara, només havien pogut arribar a assolir el 4 de 7 amb l'agulla a aquesta actuació).

Al acabar, el castell ja era pràcticament buit i l'únic lloc on continuava la festa va ser al fossar del castell on, de manera improvitzada, un grupet de gent amb gaites i panderetes ballava i fruia dels darrers moments de l'Àngel.

Un parell de fotos aquí

Festa a Sa Plaça (Montuïri)

potti | 23 Abril, 2006 01:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Xeremies, flabiols, ximbombes, molts altres instruments i força varen compartir ahir vespre de la que és la segona edició de Festa a Sa Plaça celebrada a Montuïri.

La festa oficial, que començava a les 8 i un funeral va atrassar unes hores, ja és feia notar per els bars de prop de la plaça, on ximbombers i xeremiers compartien "escenari" però, oficialment, fins cap allà a les 22h no començà la batucada de Montuïri a sonar. A partir d'aquest moment, i degut al retràs, tots els grups participants varen anar passant per l'escenari a un ritme ràpid. Glosadors, ximbombers, xeremiers, un petit pregó a càrrec d'en Xisco "Pipa" i grups per ballar foren els encarregats d'animar la festa.

Foren però, aquests darrers els que varen aconseguir arrosegar més gent. Els Revetllers primer i Música Nostra com a 'caps de cartell' varen fer ballar i posar en moviment gran part de la plaça que havien vengut aposta per la ballada. Mentrestant, un parell de torradores acompanyaven per a que la gent aprofités per sopar.

Al acabar Música Nostra, la festa va tornar a passar a mans dels xeremiers que, fins a ben entrat el matí, varen estar fent sonar els seus instruments dintre els diferents bars del poble.

A destacar però, a l'actuació de Música Nostra, l'incorporació d'una Xeremia elèctrica (instrument que ja fa temps que fa sonar Al-Mayurqa per diferents places de la nostra geografia).

Un parell més de fotos...

Arriba el Diumenge de l'Àngel.

potti | 21 Abril, 2006 14:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sembla que torna a aguantar la festa un any més. Com cada diumenge després de Pasqu

castell de bellver
imatge extreta de : http://www.mallorcaweb.com/mallorca/fotos/castell-bellver/1a.jpg

Les activitats, ben diverses, comencen a les 10 del matí a la Plaça de Cort (cosa no entenc si cada any els de l'Ajuntament ajuden menys amb l'organització d'aquesta festa) i s'allarguen fins ben entrat s'horabaixa per tota la zona de bellver.

Cucorba, Al-Mayurqa, els Castellers de Mallorca (i els Al·lots de Llevant) i altres associacions seràn els encarregats d'omplir l'esplanada i el Castell de Bellver de música, color i espectacularitat. Així, si el temps acompanya i les autoritats deixen, podrem gaudir d'un bon dia de festa "cívica".

I aquest vespre, festa a Montuïri a partir de les 21h

Partitures per a gralla.

potti | 20 Abril, 2006 17:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa gairebé dos anys que existeix el web de Partitures per a Gralla i ja son moltes les persones que han pogut baixar i gaudir de moltes peces que en molts casos no estàn publicades en cap altre format i que els autors han cedit a aquest web.

Ara ja fa un parell de dies que els organitzadors de tot aixó han decidit canviar l'estil del web i adaptar-ho un poc als temps que corren i del antic web en HTML han passat a un fet amb el WordPress. El web, encara amb un disseny molt bàsic suposo que poc a poc s'anirà acabant de perfilar i arreglar. Ara per ara, ja és poden gaudir de noves peces que abans no hi havia i d'altres que han estat revisades. Això si, encara no hi ha un volum tan gran de partitures com hi havia abans però poc a poc s'aniràn afegint.

Ara, crec que el camí que hauria de seguir aquest web és aconseguir canviar el format ENC a un format obert per poder llegir les partitures. De totes maneres, s'agraeix la possibilitat de veurer-les en PDF.

http://gralla.skamot.com"

Voltant per l'illa 3 (Puig de Randa)

potti | 18 Abril, 2006 22:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dimecres va ser el darrer dia que varem poder voltar tranquilament per l'illa. Varem acabar a dalt del Puig de Randa perquè pogués veure l'illa més o menys bé i encara sense moltes retxes negres...

Fotos des del Puig de Randa

Voltant per l'illa 2 (Cap de Formentor)

potti | 17 Abril, 2006 07:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Poc temps tenirem per voltar però també arribàrem a l'altre banda de l'illa...

formentor

Fotos de Formentor

Voltant per l'illa 1 ( Sòller i Sa Foradada )

potti | 16 Abril, 2006 14:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aprofitant una visita molt especial he aconseguit fugir de les processons que han copsat els nostres carrers i hem fugit a veure trossets de Mallorca. La càmera vaig mirar de portar-la damunt i qualque en vaig treure...

Fotos del Port de Soller
Fotos a Sa Foradada

Au idò.

1era Festa Republicana

potti | 03 Abril, 2006 14:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dissabte, coincidint amb la manifestació contra les autopistes d'Eivissa, és va celebrar a les voltes la festa per la commemoració del 75è aniversari de la 2a República.

Jo només hi vaig poder assistir als concerts quan aquests ja havien començat. Els primers, un Dinamo que estaven acabant el concert i que cada cop arrosseguen més gent amb el seu particular Ska i després els ja ben reconeguts Orquesta Republicana que varen fer ballar a tots els reunits a les voltes. Per acabar, una gaita i uns bongos varen fer durar la festa fins entrada la matinada.

Com a curiositat simpaticota, i que no crec que lis fes gaire gràcia als de l'orquestra, varen disposar d'un bon grapat de seguidors del que podem destacar un que va fer els coros a moltes de les cançons.

Autopistes a Eivissa, manifestació a Ciutat.

potti | 02 Abril, 2006 14:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir horabaixa és va celebrar una multitudinaria manifestació en solidaritat amb la nostra illa veina amenaçada per tones i tones d'asfalt. Al contrari que Mallorca a Eivissa hi ha hagut molt més moviment popular i ha duit a fortes càrregues policials, repressió i altres mostres de que les coses és poden fer "per collons".


Un parell de fotos més.

Més sobre la manifestació :
: Pep Torró
: EnGuillem!
: Joana Maria
: Picalsud
: Grosske

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb