El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Dragonera, dragons i castells

potti | 30 Juliol, 2006 22:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir diumenge de la ma dels Castellers de Mallorca els 'dragons' de la dragonera pogueren veure qualque cosa més que turistes, visitants i curiosos. Ahir pogueren veure el primer castell, diguem-ne oficial, a aquella illa.

Com no tot son castells, també aprofitarem per donar voltes per l'illeta i poder gaudir d'aquest 'espai natural' que a força de molt protestar varem poder aconseguir. Les vistes, la tranquil·litat que és respira i les seves caletes varen ajudar a passar un diumenge força agradable i tranquil.

Tan tranquil que ni tan sols el parell de grumers que ens acompanyaren el nostre bany semblaren dolents.

Un parell de fotos més aquí

Caminada Solidaria a Santanyí

potti | 30 Juliol, 2006 06:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir es tornà a realitzar la caminada solidaria a Santanyí. Molta gent, moltíssima, hi va participar.

L'acte començà davant l'ajuntament. Allà s'inicià la caminata a ritme de la banda de música del poble acompanyada per els Castellers de Mallorca amb diversos pilars a diferents llocs del poble. Un cop arribats al poliesportiu és repartí un sopar lleugeret per així poder aguantar millor els diferents actes (castells, banda de música, ball de bot, escuma per els petits, etc.) que s'allargaren fins passada la mitjanit.

El poliesportiu era plé i sembla que l'any que ve volen tornar a repetir. Mem si hi ha sort.

De camí al 'Sahara' - 2 - toca punxar-se.

potti | 28 Juliol, 2006 18:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un cop visitada l'oficina de Sanitat Exterior, i amb els papers a la ma, ha tocat visitar el metge de capçalera per fer-me les receptes de les vacunes que he de posar-me. Per la zona on vaig només han d'administrar-me 3 : Hepatitis A, febre tifoidea i Difteria/Tetanos.

Ben fàcil de fer però ben lent d'aconseguir. Després d'esperar una hora al davant la consulta del metge he aconseguit els paperets i he partit directe a la farmacia més propera a cercar-les. Al final només he pagat una d'elles : La de l'hepatitis a. En canvi la vacuna per la febre tifoidea la paga la SS. Sort.

Tornar al ambulatori i fer que l'infermera t'administri la dosi (de les vacunes) no ha tengut més secret. Quatre paraules maques i au, vacuna punxada. Ara dilluns toca la de l'hepatits A[2] i fer-me una analítica per si de cas. A veure que és el que surt.

[1]Imatge extreta de http://www.idisc.es
[2]Si contau només he comentat dues vacunes. Aixó és perquè la tecera me l'han d'administrar 15 dies abans de partir.

Panoràmica de Portals Vells

potti | 27 Juliol, 2006 16:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Perdonau que la repetició de la fotografia però amb qualque cosa havia d'estrenar aquesta secció (que espero que és fàci gran).

panorama-petit- de portal vells

El lloc és Portal Vells fa un parell de dies.

I els cossiers tornaren a ballar

potti | 26 Juliol, 2006 20:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un altre any per Sant Jaume els Cossiers d'Algaida han tornat a sortir. Dilluns, donaren voltes per el poble ballant. Ahir dimarts, ballaren a la sortida de l'ofici baix un sol de justícia i la espectació tot un poble.

dimoni dels cossiers d'algaida

Un a un repetiren els seus balls, ball a ball el dimoni increpà als mes menuts i marcà el territori als cossiers perquè poguessin ballar amb llibertat esperant la seva derrota davant la dama. Després, cap a l'ajuntament i fi de festa.

Em digueren que estaren apunt de desapareixer els d'algaida. Ahir no ho semblava. Podria haver-hi més gent però les tradicions i les ressaques no sempre son compatibles.

Qualque foto més aquí. I a http://festimatge.skamot.com també hi ha fotos.

El primer 2 de 9 descarregat d'enguany!

potti | 25 Juliol, 2006 15:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si ja fa unes setmanes varem poder veure el primer castell de 'gamma extra' de la temporada, el 5 de 9 amb folre, de la má de minyons aquest cap de Setmana a les Santes de Mataró poguerem disfrutar del primer 2 de 9 amb folre i manilles descarregat gràcies als Castellers de Vilafranca.

2 de 9 amb folre i manilles de Vilafranca

Com sempre però necessitaren l'ajuda de moltíssima gent per poder afrontar aquesta 'brutal' estructura.

[1] Imatge agafada de http://festimatge.skamot.com

Hugin 0.6

potti | 24 Juliol, 2006 16:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Obrint avui el correu-e m'he trobat la noticia de que el Hugin[1] (el programa per fer panoràmiques) acaba de creixer un poquet més pujant una dècima a la seva versió. Ja va per la 0.6. Aquí teniu més informació.

[1] Web oficial del hugin.

Festes de Santa Margalida a Calvià.

potti | 21 Juliol, 2006 17:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir vespre a Calvià hi havia festa i, com ja és tradicional, ballada. Sopar a la fresca, molta gent del poble, molts curiosos i damunt del cadafal Quart Creixent i Música Nostra posant la música a la vetllada. Els primers, en la seva línea, sonant, amb la sensació de que no s'ho passaven bé allà dalt. Els segons, malgrat nombrosos problemes amb el so, entretinguts i força variats, divertint-se amb el que feien i, sobretot, divertint als que ballavem.

D'agraïr el gelat i l'ensaïmada que encara repartien ja ben entrat el vespre. Sobretot el gelat.

Recolzant el poble palestí.

potti | 21 Juliol, 2006 07:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

dona cridant a la concentracióCom cada dijous fer un tros de Jaume III per anar a l'assaig de castells sempre va bé. Ahir però hi havia un munter de personatges que normalment no hi son : els Policies Nacionals. Per la seva quantitat pensava que devia haver-hi el Rei de qualque país veí de tendes, o de qui sap qué, mostrant la seva 'campechanoria'. Quina sorpressa va ser la meva quan em vaig trobar la concentració a favor del Poble Palestí a la Plaça de les Tortugues.

Més de 200 persones allà al mig ficades, tranquil·lament, amb pancartes i altres símbols de protesta. Deien que havien possat cartells els dies abans i que ho havien informat. Jo no n'havia vist cap però per una estoneta em vaig sumar a la concentració. Després, a correr cap a l'assaig per arribar i trobar a cert home ens envia a la merda.

El Diari de Balears i qualque Blog (el de na Laura) ja xerra un poc més d'això. Jo hi vaig estar poquesta estona i res més puc dir.

Feliu Ventura a la Real

potti | 20 Juliol, 2006 06:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Els de la Real no s'aturen i aquest divendres dia 21 montaran un altre concert al monestir. Aquest cop l'encarregat de fer-nos passar una bona vetllada serà en Feliu Ventura que, des de que vengué de la mà d'en Lluís Llach, ja ha passat un parell de vegades per l'illa participant a diversos actes reivindicatius.

El cartell el podeu trobar aquí

Banyeres i mallorca!

potti | 18 Juliol, 2006 21:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

portal vellsQuanta gent ha jugat amb vaixells a la banyera (o al ribell) quan era petit? La quantitat d'històries que han viscut aquells vaixells de joguina. Atacs pirates, tormentes, caps de fibló, viatges al espai (com els Bububots), viatges submarins, incendis, monstres marins, pasta poc feta, naus espacials, alienígenes, essers fantàstics i no tan fantàstics, mares, pares, animals domèstics i els que son propietat de gent més jove fins i tot hauran patit qualque atac d'en Gil a les costes de Marbella.

Ara, tots aquets vaixells és volen venjar de nosaltres i ens tornen el que nosaltres els hi varem fer. Només cal anar un dia a la vorera de la mar, a qualsevol caleta i els tendrem allà. Grans i imponents jugant amb nosaltres, avisant amb la seva presència dels problemes que ens pot portar entrar a la 'seva banyera'. La banyera que, a segons quins llocs, comença a menys de 30m de la costa.

Tal volta de petits hauriem d'haver estat més permisius amb les històries que els hi feiem viure i ara podriem fruir més del nostre mar. Tal volta és el que li cal als nostres polítics, jugar menys amb vaixells.

Finalment funciona el Hugin.

potti | 17 Juliol, 2006 20:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Hugin era un programa que m'havia fet molta gola provar des de que vaig veurer-ho comentat al blog d'en Pep Torró però entre els estudis i altres coses encara no havia tengut temps per fer-ho.

L'altre dia, amb els exàmens acabats, em vaig decidir a instalar-ho i quina va ser la meva sorpresa que no hi havia manera que s'instalés (malgrat havia posat els repositoris bé) mitjançant el "apt-get install hugin". Decidit a instal·lar-ho vaig baixar-me les fonts, el vaig descomprimir i vaig posar : "$ ./configure" i començaren els problemes.

El hugin em va començar a donar problemes amb les llibreries. Les primeres varen ser fàcils de solucionar però al arribar a aquest error :

-------------------------------------------

boost found
checking whether the Boost::Thread library is available... no
configure: error:
        the boost thread library must be installed on your system
        but configure could not find it. Use --with-boost to
        specify the location of the boost library and
        --with-boost-version to specify your version.
        On debian based systems, install libboost-thread-dev

-------------------------------------------

No hi va haver manera de seguir. Jo posava, tal com em deien, on eren les llibreries que 'no trobava' però res d'això li valia. Un correu-e a la llista de [BULMA] i un a la llista [PTX] esperava que em solucionesin el problema. A Bulma només va ser en Pep Torrò que em va donar qualque idea per poder saber cap on tirar i a la de PTX vaig treure menys coses en clar. Va ser però que vaig provar a escriure al Rob Park per saber si havia tengut qualque problema similar i després d'un parell de correus-e varem trobar la solució.

Varem "canviar" el compilador, de gcc vaig passar al g++ a la seva darrera versió, i com per art de màgia vaig pasar del configure i el vaig poder compilar sense cap problema. Ara el Hugin funciona[2] i molt bé i aprofitant una escapadeta aquest cap de setmana ja he fet les primeres proves. Ara només em falta aprendre a manetjar-lo.

el hugin funcionant

Gràcies Rob Park per l'ajuda (malgrat no ho entenguis això).

[1]En Rob Park és qui ha fet aquesta curiosa guia per instal·lar el hugin.
[2]Aquí teniu la primera prova que he fet.

hugin

potti | 15 Juliol, 2006 14:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Després de molts esforços sembla que ja és compila... Ara a creuar els dits.

Festes de Santa Maria i Portol

potti | 14 Juliol, 2006 18:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja des de dimecres Santa Maria està de festa. Amb els seus jocs populars que celebren la seva setena edició el poble és posa en marxa.

Ahir va ser el torn de la tramponada i ballada popular [1]. La plaça ben farcida de taules, cadires, poals de sangria i menjar deixava poc espai al bon grapat de balladors que s'apretaren sota l'escenari. Dels dos grups que havien d'actuar (Xaloc i Música Nostra) només actuà el primer i sense la Marta (la violinista). De totes maneres això no és va notar gens ni mica a l'ambient que és vivia a la plaça.

Però serà demà -dissabte 15- horabaixa quan a la plaça nova és doni el tret de sortida als VII Jocs Populars que sembla que s'han tornat la base de la celebració.

Si voleu saber més actes de les festes de Santa Margalida a Santa Maria aquí teniu el programa.

I a Portol també son festes.

A Portol és continuen celebrant les festes del Carme i avui tenen revetlla amb Bambols, Horris Kamoi i La perra parda i la camada lechosa. Més aquí.

[1] Al blog de Madó Llucia també fan un comentari sobre aquesta ballada.

Piscines il·legals.

potti | 13 Juliol, 2006 17:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Tan difícil és tapar de terra i plantar una olivera, o qualque altre planta endèmica, a cada una de les piscines il·legals que recorren la nostra illa?.

olivera
Extret de http://einstein.uab.es via google.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb