El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Vacances!

potti | 21 Agost, 2006 17:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Festa Major de vila de Gràcia, Sant Magí, el Catllar, CastellBisbal, Sant Fèlix... Vacances?

Correfoc a Alaró

potti | 17 Agost, 2006 03:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

detall

I la plaça és tornà a omplir de foc, de llum i color (i en certs moments de fum, massa fum).

Cossiers a Montuïri

potti | 16 Agost, 2006 12:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mocadors, salts, mocadors, joves corrent, flabiols i tamborinos, xeremies, fuetades i qualque plor dels més petits al veure el dimoni venir. Ahir tornaren a sortir, sense vestir, els cossiers a Montuïri.

cossiers de montuiri ballant

Trobada de Gegants a Alaró

potti | 15 Agost, 2006 09:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Com ja és tradicional a Alaró quan arriba Sant Roc arriba una de les trobades de gegants més multitudinaries de l'illa. Enguany 20 gegants, dos d'ells de l'altre banda del bassiot, han acompanyat en Cabrit i en Bassa, gegants d'Alaró, a la seva festa.

xeremiers sonant per els gegants

Festa un poc pansida pel que fa als músics. Pocs gegants duien acompanyament propi (em sembla que 4 dels més de 10 grups de gegants que hi havia) i els Xeremiers de Soller, els d'Alaró i afegitons anaven sonant per uns i per els altres. No sé si és la tònica general de les darreres trobades, no he pogut anar a gaires, però si que cada cop hi ha menys músics. No se fins a quin punt és alarmant la falta de músics (em sembla que ni els gegants del consell duien músics propis) però si segueix en aquest camí no crec que les trobades de gegants tenguin un bon futur.

A destacar, però, els gegants de Felanitx, ben originals (i amb 4 peus), que aixecaren molta expectació entre el públic assistent. I els de Molins de Rei que foren qui animà més la festa entre els seus grallers i els seus Caparrots.

Na Mariona i la Blogosfera

potti | 14 Agost, 2006 11:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa una setmana que varem rebre la fatal noticia i poguerem veure un bon grapat de mitjans de comunicació carronyers que aprofitaren per treure noticies, crear alarma i punxar sobre una activitat sobre la que normalment no diuen res.

Però no només els mitjans ''seriosos'' varen tractar el tema. Aquest fet, com podem suposar, també ha estat comentat a la blogosfera catalana (i no se si d'altres bandes). Curiosament, s'ha fet d'una manera molts més respectuosa que a molts mitjans de comunicació. Poc he d'afegir, si voleu donar una volta sobre el que diu la gent sobre aquest succés :

: Blog d'en Ramón Bassas : aquí
: Lo quadern Gris : aquí
: Tiocfaidh Ar La : aquí
: Joan Antoni Baron : aquí
: Xixiuejar : aquí
: Carles Sala Roca : aquí
: Siknus : aquí
: Tertúlia : aquí
: Per un tros de cel : aquí
: Blog del Xavi : aquí
: Doommaster : aquí
: javier naya : aquí
: Nuria Aguilar Camprubí : aquí

Podriem destacar frases i comentaris però millor que opineu vosaltres mateixos.

Seguim de Marató.

potti | 13 Agost, 2006 16:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fira i actuació dels Al·lots a Sant Llorenç des Cardassar. Concert de Rock'n'Press a Santa Maria a un concert ple de col·laboracions i per contra en Cris Juanico a Alaró a un concert aigualit. Dissabte extrany. No hi ha dubte.

Cala Falcó, vaixells i brutor

potti | 12 Agost, 2006 15:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest matí, aprofitant el soleiet tan bo que feia, hem decidit anar a Cala Falcó per fer un 'capfico'. Però per aprofitar un poc més el dia, en lloc d'anar per on sempre i acabar entrant per la part de darrera em entrat per un dels laterals de la cala i així aprofitavem per veure la costa. Però avui tal volta no era el millor dia per entrar-hi.

cala falco

L'aspecte de la costa, magnífic. Vegetació, molts pocs edificis (per la zona on està), pocs vaixells a la vista. Però a mesura que ens anavem apropant a la platja de la cala veiem una estela blanca surant que no desapareixia. Ha estat arribar a la cala i veure una zodiac ''aparcada'' que just aturava el motor i al voltant d'ella l'estela blanca, l'aigua amb aspecte oliós i la 'cosa blanca', la que havia aconseguit arribar a la costa, solidificant-se sobre l'arena.

Davant aquesta vista hem agafat els trastos i hem partit cercant un altre junt amb altre gent que s'ha trobat el mateix. Ja fa coió. Ara bé, ningú tenia ni idea on podiem cridar per denunciar aixó ni que s'ha de fer perquè no és produeixi. Qualcú ho sap?

vaixell a cala falcó

Contínuament rebem missatges que hem de cuidar als turistes. Si, però quí ens cuida a nosaltres?. Al final en Pedro J. tendrà raó i lo millor serà fer piscines públiques a la vorera del mar.

Alguna foto més de Cala Falcó aquí

Punts molestos

potti | 11 Agost, 2006 08:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A les genives, per posar un exemple. - Br... -

De camí al 'Sahara' - 3 - darreres punxades

potti | 10 Agost, 2006 09:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Al anar a demanar (i pagar) la vacuna de la Hepatitis A a la farmàcia em varen dir que aquesta vacuna és gratuïta si el motiu del viatge és solidari o similar. Per això calia que em certifiquessin la recepta al Ib-Salut i per estalviar-me uns calerons fer un poc de paperassa no està de més.

El meu problema va venir quan a la primera anada no duia els resultats del anàlisi perquè no m'havien dit que fos necessari. Avui però, amb els resultats en ma han anat a cercar-ho i no han tengut cap problema. Ara aquest horabaixa ja em podré punxar de la única vacuna (pre-viatge) que em faltava.

Aquí teniu el que demanen al Ib-Salut (al carrer Reina Esclaramunda) per que la vacuna de la hepatitis A surti gratis :
: Targeta del Ib-Salut
: DNI
: Carta on certifiquin que el teu viatge és per causes solidaries.
: Recepta de la vacuna.
: resultats d'anàlisis on digui que no tens la malaltia en qüestió (Hepatitis A).

Passejant amunt i avall (Artà 2)

potti | 09 Agost, 2006 08:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Passejant amunt i avall.

Arta i Cala Torta

potti | 08 Agost, 2006 09:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest passat cap de setmana és celebraren les festes a Artà. Dissabte ''verbenes'', alcohol i festa. Concert dels Grollers de la Factoria i de Rock'n'press entre d'altres. Diumenge, el poble quasi desert i els majors prenguent la fresca.

Castells

I per primer cop les festes d'aquest poble varen veure castells. Varen ser els Al·lots i no han quedat extints de polèmica. La CCCC va demanar que aquest cap de setmana no s'actués per mor de la mort d'una castellera i els Al·lots no feren cas. Els seus motius tendran.

Cala Torta

Després de l'actuació, Cala Torta. Amb el dia ja acabant, la platja quasi deserta, un camí garrit. Va valer la pena.

la plaça i els cossiers

potti | 07 Agost, 2006 10:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Una altra manera de veure els cossiers.

Dol

potti | 05 Agost, 2006 06:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

i poca cosa més a dir...

'u' moros de pollença (la patrona)

potti | 04 Agost, 2006 11:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dimarts passat Pollença va tornar a reviure la batalla entre els 'cristians' encapçalats per Joan Mas i els 'moros' d'en Dragut. Un any més, multitudinari. Música, crits, alcohol i festa és mesclaven per donar un caire força peculiar. La festa, per igual a les dues faccions. I a la ment imatges amb molta força d'aquesta festa pollencina que viuen amb tanta passió.

Això si, cada cop més gent i a segons quines bandes del recorregut hi va haver acumulacions que ho varen fer passar malament a més d'un.

Alguna foto més aquí

Pollença en festes!

potti | 02 Agost, 2006 07:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui pollença està en festes. Fa unes poques hores que han sonat l'Alborada i aquest horabaixa poc tornarà a apareixer en Dragut acompanyat de les seves 'hordes'.

[1] La imatge és de http://festimatge.skamot.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb