El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Ja he tornat....

potti | 30 Setembre, 2006 21:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa un parell d'hores que torno a estar a terres mallorquines. L'estancia als campaments ha estat una passada. Ara toca recuperar-se.

camí al sahara - 6 - partim.

potti | 16 Setembre, 2006 13:16

tot preparat

Fins aviat!!

Camí al Sahara - 5 - Ens situam...

potti | 15 Setembre, 2006 16:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un cop acabats els exàmens ara només queda preparar dues o tres coses i ja ho tendrem tot per començar el viatge cap als campaments de Refugiats Saharauis. Un cop allà ens posarem en contacte amb l'Associació de Joves Saharauis (ara no m'enrecordo el nom) per fer intercanvi i ajudar-los en el que calgui durant els dies que estarem per allà. Ajudar-los, segons sembla, serà donar-lis un cop de ma amb la finalització d'una escola i fer animació socio-cultural amb els al·lots d'allà.

La ruta

El nostre primer destí serà l'Aeroport de Tindouf a Algeria on atarrarem..

Aeropuerto de Tindouf map - Tagzania

Just després ens duran a Rabouni, el centre de protocol de la RASD on haurem de passar el primer vespre. Serà el nostre primer contacte amb els Saharauis.

Rabouni map - Tagzania

Si no vaig errat després passarem una setmana a Auserd

Auserd map - Tagzania

i una altre a Dakhla, que és el campament més allunyat. Llavors, tornarem cap a l'illa passant previament per la capital del imperi.

Dakhla.Campamento Refugiados Saharauis map - Tagzania

Si voleu fer-vos una idea millor de la situació dels campaments podeu mirar-ho aquí. Allunyant el 'zoom' podreu veure la situació dels diferents campaments a l'hora. Si per contra voleu tenir una idea del temps que fa per allà podeu mirar tutiempo.net o a weather.yahoo.com (Sort que a totes dues bandes marquen més o menys el mateix).

ja!!!

potti | 15 Setembre, 2006 08:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Final del darrer exàmen. Ara toca començar a estudiar de nou. Aixó si, primer un breu parèntesi.

Tradicions curioses.

potti | 13 Setembre, 2006 15:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Diuen que totes les peces músicals tenen darrera qualque història. Aquesta, però, crec que és de les més curioses que he llegit. Tant d'història com de tradició.

--------------

En Cesc Alexandri explica: “Pel Carnaval del 2004, amb motiu de la quinzena ballada de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera d’ençà de la seva recuperació l’any 1980, ens van regalar als grallers (de fet, aquest va ser l’últim any que les Gitanes es van tocar amb gralles, tarotes i altres estris per l’estil) una figureta de paper que representava un músic del Ball de Gitanes. I què n’havíem de fer? Doncs, vam decidir de convertir-lo en el Sant Gitano. I vet aquí que li vam buscar una capelleta i, teòricament cada tres mesos, el traslladem de casa d’un dels músics a casa d’un altre, acompanyats per la Marxa del sant Gitano, per a banda de gralles i percussions.”

--------------

La podeu veure aquí

12 / Sept. La ... dallonses.. la... com és diu... la... :S

potti | 12 Setembre, 2006 08:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La diada de (Salvem) Mallorca. La diada bona ja la celebrarem el 31 de Desembre que és el dia que toca!.

Salvem Mallorca!

Ja hi ha un parell de blogaires d'aquestes terres que han fet el mateix.
: Urxella
:
Miguel Àngel Llauger
:
Sòcrates

Espero no deixar-me cap.

Ministrils, gegants i altres domingades.

potti | 11 Setembre, 2006 20:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir diumenge va ser el dia per poder saber de primera ma que tothom sap que la "diada de mallorca" (en minúscules i entre cometes) gira entorn de penjar la banderola al balcó i poca cosa més . Els gegants, els ministrils i tots els que els acompanyaren foren els primers en adonar-se.

l'interior del palau del consell

Ja ho diu ben clar el programa d'actes. Dilluns, penjar la bandera l balcó; dimarts, penjar la bandera al balcó; dimecres, penjar la bandera al balcó, dijous... i així fins a dia 12, que és demà. Direu que el programa d'actes te una altre cara amb la lletra més petita? Dona igual! No llueix tant com la cara on diu que hem de penjar la banderola i a més la lletra és petita.

Suposo que per aquest motiu la gent no és va assabentar que al carrer palau reial, just a les portes del edifici del consell hi havia trull. Primer, la plantada dels gegants acompanyats dels Xeremiers del Dimoni. Quasi a l'hora els Ministrils dintre del palau feren un petit concert presentat per un dels seus re-fundadors, en Pep Rotger. I per acabar, i abans d'anar a la Seu per fer una missa solemne per la nostra diada (i demanar a Déu que pengi la bandereta d'un nigul i així la diada quedarà redona), varen fer la presentació dels gegants tal com la feren l'any passat i amb pluja de pètals inclosa. Però en general poca gent (menys que l'any passat) i, el que és pitjor, poques cares joves. Això si, molta gent ben vestida per l'ocasió (que tal volta venien d'empalmar amb la festa de l'estrena de la seva televisió) i perquè era diumenge i l'acte així s'ho mereixia (no fos cas!).

El concert dels ministrils però va estar bé. Amb una breu explicació de cada un dels instruments que té aquesta informació i crec que les mateixes peces que varen interpretar l'any passat varen fer passar una estona agradable.

I sí, demà ja és dia 12, la gran diada de Mallorca. Tan diada és, tan nostra, que ni tants sols és festa . I per què fer-ne?. Tal volta és una manera què te el consell de que no poguem sortir a passejar gaire i no vegem si n'hi ha moltes o poques banderoles als balcons. Sigui el que sigui, una "diada" sense festa no és una diada i, si a més és celebra un dia diferent al que tocaria (el 31 de Desembre) pitjor que pitjor.

ministrils del consell

Act: 11/09/06 - 22:56

11 / Sept.

potti | 11 Setembre, 2006 15:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Bon cop de falç!

Festa! Què diuen que son Festes!!...

potti | 09 Setembre, 2006 20:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Son les Festes de la Mare de Deu de la Salut i de la Diada de Mallorca i.. on és la festa? A Son Sardina per la seva festa major. I sense tanta propaganda. I sense tanta parafernalia...

Jo tenc un Troll! I tu? en tens un?

potti | 08 Setembre, 2006 10:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

no doneu de menjar al trollQui no s'ha imaginat tenir, com als millors dibuixos animats, un angelet i un dimoni surant sobre les espatlles aconsellant, criticant i tocant els collons com els que més en els moments més inoportuns? Els avanços de la ciencia ens ajuden a aconseguir fites abans només imaginades per ''ments diferents'', d'exemples en tenim molts, però qui anava a dir que podriem tenir una versió pròpia del angelet (o del dimóni en la majoria dels casos) electrónic i individualitzat?

Molts pensareu que m'he tornat boig però vos puc ben dir que no és cert. Jo en tenc un d'aquests. Per el mòdic preu d'un Blog i només amb un poc de sort tendreu el vostre dimoni personalitzat, el vostre propi Troll.

Tenir un Troll al Blog és raó de distinció. Dona 'glamour'. És tenir un gran fan, una persona que et segueix i que et critica perquè vol lo millor per a tu (o no). Un gremlin al que no han d'alimentar fora d'hores per por a que és multipliqui. Un banya-verda que és dedica a donar cops de fuets a la majoria dels teus escrits. Un 'pepito grillo'. Un sonador frustrat. Un psicòleg. Un dimoni cucarell. Un filòsof. Un actor de collons (però de collons més ben normalets, ni grans, ni petits...). Un dimoni boiet.

I molts vos demanareu : Però si només molesta quina utilitat pot tenir?. Crec que només serveix per donar un poc de vida 'comentaril' a un Blog. Per a tots aquests escrits que pensaveu que no rebrien cap tipus de comentari està ell per deixar-vos una de les seves perles i, perquè negaro, per a poca cosa més. Pensau, però, que molts cops estau fent un bé comú mantenint un troll (però sense alimentar-lo massa) al vostre blog. Pensau que més enllà de les tecles hi ha una pobre ànima què gràcies a tu té un poc de vida. Què gràcies als teus escrits s'ha pogut aferrar a qualque cosa. Tal volta has aconseguit que aquest al·lotet o al·loteta que tan malament ralla de tu no és suicidi i això et dona les portes de... bé, t'obri portes segur ja que és una bona acció. Has aconseguit que quaĺcú que no tenia més aspiracions a la vida tengui una obsessió i pugui sortir del pou de corrupció on és trobava vivint. I si seguim cavilant, de ben segur que trobarem més utilitats, i totes bones eh?.

Un cop salvat, és el moment de posar-li un nom i mirar d'ajudar-lo. Si ho pensam fredament és com tenir un tamagotchi. El tens i l'alimentes a base d'escrits, el renyes quan fa coses mal fetes, lleves les seves cacones del mig, el punxes perquè és posi sanot i fort i al final amb altres trolls fas que juguin, ballin i botint. I, perquè no, també pots ajudar-lo a trobar parella. Quina cosa més maca eh?

Al·lotets, ja ho sabeu. Amb l'arribada dels Blogs els Pokemon han passat a l'història. Ara col·leccionar trolls és la nova moda. Ara bé, no se quin nom possar-li encara. Qualcú m'ajuda? Estic per dir-li bimbolletes, què és l'únic que el meu té dins del cap. Què vos sembla?. Jo ja en tenc un, i vosaltres? a què esperau?.

Act : 8/9/6 (12:54)

dormint (II) i seguim...

potti | 07 Setembre, 2006 21:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Seguim dormint...

dormint al tren

act : ara ja és veu l'imatge, perdonau... (Gràcies Tià)

Ballada amb 'Caliu'

potti | 06 Setembre, 2006 21:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Just fa un moment ha acabat la ballada a la Plaça del Olivar. Dos grups 'poc sentits' (Caliu i Revetlla de Sant Antoni). Una bona suada. Una estona agradable. Quatre gotes per refrescar l'ambient i au, a tornar entre els llibres...

Un parell més de fotos (però poques) aquí

De cami al Sahara - 4 - Darrera reunió

potti | 05 Setembre, 2006 21:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja ho diu el títol però per motius laborals no hi he pogut anar. Avui és feia la darrera reunió per avisar-nos del que ens calia dur als campaments i que podiem dur a les families que ens acollirien. Demà suposo que tendré l'informació completa del que ha passat avui. Només hauré d'esperar una mica (suposo). Ara només cal acabar els exàmens. S'ens farà de curt...

Dormint (I)

potti | 04 Setembre, 2006 20:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

dormint al tren

Vos imaginau poder anar d'una banda qualsevol de l'illa a l'altre, totsols, podent fer una becadeta per el camí, sense trobar-te preus abusius, de manera ràpida i còmoda. Crec que és de les coses que més trobo a faltar del principat cada cop que torno.

La foto: camí de Sant Magí, al tren, un bon home fa becadeta per agafar forces. Quina enveja, eh?

Concurs de Fotografia Castellera 2006

potti | 04 Setembre, 2006 19:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

En menys d'un mes han d'estar entregades les fotos! ja podeu correr. Ara bé, a la web de la Generalitat no hi ha res de res. Ho he vist a la revista Castells.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb