El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Dia internacional del 'Sinistre'

potti | 31 Octubre, 2006 20:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui, per fi, celebram el dia internacional del 'sinistre'. Avui poden voltar pels carrers sense que ningú s'els miri malament. Fins i tot avui podran demanar llepolies.

Quina sort que tenen algunes 'tribus urbanes'.

Sant Narcís 2006 a Girona

potti | 27 Octubre, 2006 21:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest cap de setmana és Festa Major a Girona, Sant Narcís.

Un dels actes (entre els 200 què és celebren) és la diada castellera que normalment acull als Minyons de Terrassa i la colla de la ciutat. Enguany però els Capgrossos de Mataró acompanyaran a aquestes dues formacions en una diada que és va fer molt famosa al 98 gràcies al 4 de 9 sense folre que els Minyons de Terrassa descarregaren per primer cop al segle XX a aquella ciutat.

4 de 9 net dels minyons de terrassa

Enguany, els Castellers de Mallorca participarem a aquesta festa a les vigílies, és a dir, a l'actuació de dissabte. Això ens permetrà sortir de festa i poder fruir de la resta d'actes de la FM amb molta més tranquil·litat.

Vinga, comença la festa! :)

[1] Foto de Castelles Maravellosos

Tamborers i 'macetades' a la sala. (act)

potti | 27 Octubre, 2006 15:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Al final la noticia[1] ha sortit a qualque diari i no s'ha quedat només per aquí. El UH i el Balears (aquí i a l'editorial) ja han dit la seva. Els altres per ara callen.

En Toni Roig diu que el seu partit demanarà responsable polític. Com bé diu en crític a un comentari anterior jo creia que això era cosa de sindicats més que de partits (malgrat sigui una cosa que dugui l'ajuntament). Però bé, cada un fa el que pot i com s'acosten les eleccions...

Així com van les coses si qualque dia em foten fora per raons ideològiques espero que siga prop de les eleccions.

Actualització! : 17:46

Fa una estoneta he pegat una ullada al Blog d'en Candido, el de Arxiu de Cultura Popular perquè semblava que posava qualque cosa més sobre els tamborers. Esperava que és mullaria un poc amb aquest tema i donaria la seva opinió però només ha penjat, junt a unes fotos, els textos que han publicat els diaris. Una pena. :(

[1] Aquesta i aquella.

Edgy al carrer!

potti | 26 Octubre, 2006 23:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir varen treure la versió 6.10 d'*Ubuntu. A actualitzar s'ha dit!

kubuntu 6.10

Tamborers de la Sala políticament incorrectes

potti | 26 Octubre, 2006 06:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir el que era una hipòtesi ara és una realitat. Els han tret per raons polítiques (o com a mínim això és el que els hi han dit. Com no combregaven amb l'ajuntament i han participat a un parell d'actes en contra d'aquest (Real, Cercavila alternatiu de Sant Sebastià, etc...) i com els 'tamborers' son de la casa...

Ara és qüestió d'esperar a veure que diuen els diaris i els diferents polítics[1] que hi ha per aquestes contrades. Però sobretot mem si els dos tamborers que tenim per aquí (Joanet de la Calatrava i Candido) diuen qualque cosa.

[1] L'únic que ara per ara ha dit res ha estat en Toni Roig.

Els tamborers de la sala cap a l'estrellat!

potti | 25 Octubre, 2006 21:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Crec que mai els tamborers de la sala havien tengut tant de ressò. Via SMS rebo la noticia que als germans Martorell [1] els han tret de tan 'preuada' organització. Les raons, no és saben. Uns diuen que és per política, altres perquè s'ho mereixien.

tamborers de la sala : http://festimatge.skamot.com

No se si serà correcta aquesta mesura però no crec que els hi emprenyi molt. És més, alguns[2] hauran de cercar altres vessants per on atacar-los.

[1] Componets d'Al-Mayurqa i participen força activament a la vida cultural de l'illa.
[2] El meu Troll entre ells.
[3] La fotografia dels Tamborers de la Sala és treta de http://festimatge.skamot.com

www.linuxmallorca.org, Linux arriba al Consell.

potti | 23 Octubre, 2006 22:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

capturaDe la ma del Consell arriba aquesta curiosa iniciativa. No hi ha gaire informació sobre la distro ni de gaire coses més. És més, la plana sembla a mig muntar. Un link per baixar l'iso, una o dues captures de pantalla fetes d'aquella manera i una wiki buida fan el gruix de la plana. Això si, la foto de na [M]unar que no falti.

Serà qüestió de pegar-li una ullada mem que tal. Al final el Consell haurà fet qualque cosa bona? És gastaran les mateixes peles en promocionar i fomentar el soft lliure que en el CD de la 'Xenoa'?

La Beata (i 3). El retorn dels Pagesos.

potti | 23 Octubre, 2006 18:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Per acabar amb la triologia [1] i [2] de missatges aquí van un parell de fotografies de moments abans de començar la processó/rua/cercavila.

senyora vestida rara

ninets

I per qui m'ho va demanar. Si no hi hagués diners pel mig aquesta "nostrada tradició" crec que serien de les que desapareixerien. Com a mínim no crec que n'hi hagués ni la meitat de xeremiers ni "grups de ball". Però bé, val més no fer enfadar a l'esglessia diuen...

[1] La beata 1. Una nova esperança
[2] La beata 2. Els pagesos contrataquen

I dius que hi havia pagesos? La beata, 2a part.

potti | 22 Octubre, 2006 09:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Basta pegar una ullada als diaris per veure que aquesta beateta mou fidels per allà on passa. 150 agrupacions "arroparen" a la beata (diu el Diario de Mallorca), molta gent diuen els altres[1] que s'aturaren a veurer-la, carros i 'galeras' l'acompanyaren però sobretot, sobretot... pagesos.

Però, quina classe de pagesos? No anaven amb catiuscas, camiseta estripada de fer feina i un mocador/capell pel cap per evitar que la suor caigui sobre els ulls (com hem digueren l'altre dia)? NO. Ells van de pagesos 'chic' : d'aquests que duen robes que costen un sou i part de l'altre, dels que mai s'han embrutat, d'aquests que els únics calls que tenen a les mans son de quan és masturbaven... I és que només els pagesos "d'una època" son els que calen mantenir vius mitjançant tots els vestits? son aquests els únics que és mereixen obstentar el títol que els hi dona el 'Vestido Folcklorico'? I tots els altres pagesos que hi varen esser abans d'aquests?

Au va!

PD : Com a curiositat vengueren els nous gegants de Campos a 'saludar' a la beateta. No sabia què el seu nom comencés per [M].

[1] Els altres : Ultima Hora, El Mundo.

Gran festa de disfresses. La beata, 1era part!.

potti | 21 Octubre, 2006 21:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui, que celebravem el dia de les Verges i fruiem de 'La Beata' ha estat el millor exemple de festa popular totalment financiada que desapareixeria si no hi hagués diners darrera.

Com a rua, un 10. Com a manera de subvencionar grall o flabiol nou als xeremiers/flabiolers, un altre 10. Com a festa...

Tanta autopista, tanta infraestructura, tanta hòstia...

potti | 21 Octubre, 2006 13:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

i aquest migdia hem tardat 40m en fer Palma - Aeroport.

publicar fotos sense permis...

potti | 20 Octubre, 2006 16:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I això és el que ha fet avui el 'magnífic' diari 'Bon Dia Mallorca'. Al seu número 60, que correspon al divendres 20 i dissabte 21 d'octubre del 2006 ha publicat a la plana 3 del 'Bon cap de setmana' una foto que vaig fer jo sense posar cap tipus de ressenya sobre el seu origen i/o autor.

primer ball dels gegants de campos

La foto en qüestió és la del primer ball dels nous gegants de Campos que està penjada dintre de festimatge.skamot.com i que des de el meu blog la tenia enllaçada. Es d'agraïr que qualcú visiti el blog o la galeria d'imatges però, si vol publicar una foto que surti per aquí, que abans m'ho comenti o m'ho faci saber. Assebentar-se assegut al bus avorrit de camí a la feina no és la millor manera.

He cridat als números que surten a la revista per mirar de xerrar amb ells i ningú respon. Suposo que els divendres horabaixa ells ja no deuen treballar. Ara veurem si responen al correu-e.

[1] La foto, feta per mi, està extreta de http://festimatge.skamot.com

Les Fonts Ufanes re-rebentaren.

potti | 20 Octubre, 2006 06:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest passat cap de setmana varen rebentar un altre cop les Fonts ufanes.

fons ufanes

El diumenge ni és podia passar de la gentada que hi havia. No crec que sigui gaire bo això. Sort que el dilluns la cosa va estar prou més tranquil·la i 'humana'. La llàstima va ser anar allà amb la càmera i poca cosa més. Sort que hi ha gent que hi va ben preparada i ens deixa aquestes fotos.

ca que passava per allà

El 'pont del tren' i el color polític...

potti | 19 Octubre, 2006 15:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja quasi ha passat un any i han decidit que ningú va fer res malament. Bé, mentida. El haver-ho fet a primera hora i sense avisar va fer que Cort demanés disculpes. Hem de riure o plorar?.

el pont se l'enduen peça a peça

El Joc Casteller i la nova fornada de Colles Castelleres Virtuals.

potti | 18 Octubre, 2006 18:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El joc casteller ve sent des de fa un parell de setmanes un punt de trobada de molts aficionats castellers. D'un funcionament molt simple el joc intenta emular l'assaig i actuació de les diferents colles amb l'objectiu de mirar d'estar per sobre els altres. Això realment ara ja no és noticia perquè a diferents mitjans de comunicació [1] ja ho venen informant des de fot setmanes.

El que és ben curiós és el nou caire que ha agafat aquest joc gràcies als blogs[2]. I és que amb aquesta eina tan senzilla han començat a aparèixer una multitud de webs de Colles Castellers Virtuals que fan por. Ara just comença el Boom. A veure quant dura.

Jo, com molta gent de la colla, estic ficat al joc aquest i és pot dir que empram un apartat del fòrum del skamot com 'Coordinadora de les Colles de les Terres Skamotarres'.

[1] La noticia va aparèixer ja a setembre tant a Falques.com com a Terços Amunt.
[2] Al web del Joc Casteller hi ha una secció d'enllaços on hi ha un parell de recollides però personalment a jo m'han fet molta gràcia les següents : Colla Mulassera de Tarragona, Colla Nova de Santa Tecla, Coordinadora de Colles Castelleres Virtual, Masells, Xoriguers, Tirallongues Virtuals, Portal d'informació castellera virtual del Maresme, Portal d'actualitat castellera virtual de Gramenet del Bessos, Xicotets de Terrassa.

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb