El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Hussein "ajusticiat", atemptat a Barajas...

potti | 30 Desembre, 2006 08:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El primer en nom de la Pau. El segon, tal volta, perquè no s'ha treballat gaire per la Pau. Treballaran els diaris per cap d'any?

Al país ja diuen què és ETA

Coche bomba de ETA en Barajas La explosión ha ocasionado tres heridos leves.- Un comunicante anónimo llama en nombre de la banda armada a la DYA de San Sebastián y a los Bombe

A el Mundo encara no ho tenen clar..

AL MENOS DOS HERIDOS LEVES, ENTRE ELLOS UN AGENTE DE LA POLICÍA NACIONAL Una furgoneta hace explosión en el aparcamiento de la T4 de Barajas Una explosión, al parecer provocada por la Policía cuando buscaba un coche bomba, se produjo en torno a las nueve de esta mañana en el aparcamiento de la T4 del aeropuerto de Barajas. Un comunicante anónimo anunció a la DYA de Guipúzcoa la explosión de una furgoneta, aunque no dijo hablar en nombre de ETA

Curiosament, ara fa pocs minuts al Pais acaben de rectificar i ja ara hi ha la possibilitat de que sigui ETA. Sants collons!

Una furgoneta bomba estalla en Barajas Todo apunta a que se trata del primer atentado de ETA desde la declaración de un alto el fuego permanente en marzo.- Ha ocasionado tres heridos leves, dos de ellos policías.- Un comunicante anónimo ha avisado una hora antes a la DYA de San Sebastián y a los Bomberos de Madrid.- La T-4, que sufre graves daños, ha sido evacuada y el tráfico aéreo de todo el aeropuerto, interrumpido

Jo (també) la celebro, i vos?. 31D Diada de Mallorca.

potti | 29 Desembre, 2006 15:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El 30 la manifestació seguida per l'ofrena, concerts i altres actes per celebrar-ho. El 31 l'acte oficial fet quasi per obligació i sense ganes. L'únic moment que podem veure a tots els polítics fent el paripé davant un símbol que ens fa recordar d'on venim. Per aquest motiu molts volen deixar relegat aquest acte a una cosa purament institucional i sense cap tipus de força. Mentrestant, comencen a circular les primeres campanyes per Internet.

Amb un comentari deixat a un article anterior diuen de penjar la senyera al balcó, al més pur estil de la Diada de Mallorca Qualque Cosa que diuen celebrar el 12 de Setembre. En Bibiloni per la seva part demana penjar la senyera als blogs i llocs web de Mallorca per una banda i per l'altre ens fa un excel·lent article sobre la celebració del 31D.

31D Diada de Mallorca

Au idò! Ja queda menys!

[1] La senyera està copiada del Blog d'en Bibiloni.

Ja s'acosta el 30D

potti | 28 Desembre, 2006 14:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Torna el 30D i torna el sarau. A partir de les 18:00h Manifestació que sortirà des del born. Després concert amb Al-mayurqa (a ballar), Betagarri i oprimits. Entre mig l'ofrena floral davant l'estatua de "Jaume I" enguany amb : policia, policia, policia, tamborers, policia, banderes amb castellets, policia, policia, policia, banderes sense castellets, policia, policia, policia, polítics, policia, policia, policia, policia, alguna institució/grup social, policia i policia.

No descartam, però, la presència de qualque tipus de força de seguretat vetllant l'acte.

Na Joana.

potti | 27 Desembre, 2006 15:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir (28) em digueren que avui (27) fou el funeral. Ella ens aguantà tot 3er d'EGB i, curiosament, malgrat lo dur que era el nostre curs, no s'oblidà de cap de nosaltres. Ens veia pel carrer i ens saludava, es preocupava, ens donava consells, ens animava... fins i tot molts anys després de tenir-la. Ara serà qüestió de no oblidar-la a ella.

Gràcies "senyoreta".

Sibil·la pobre... (o íntima)

potti | 26 Desembre, 2006 12:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Randa. El Temple, petit, engalanat. No més d'una cinquantena de persones. Tothom encuriosit pels 'forasters' que hi havíem entrat. Cares alegres, missa alegre. Sermó proper. El Cant, amb poca llum, sense focus, sense càmeres de televisió, amb aplaudiments al acabar i l'agraïment, mentres, partia de l'al·lota que l'havia interpretat.

cant de la sibil·la a Randa

Cant de la Sibil·la a Randa

Sibil·la rica? o sibil·la pobre?

[1] Les fotos, meves, tretes de Festimatge.
[2] Més fotos de la Sibil·la

Sibil·la rica... (o mediàtica)

potti | 25 Desembre, 2006 13:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La Seu, engalanada, plena a vessar. Cap banc lliure. Molts mudats, vestits per a l'ocasió. L'exterior ple de venedors ambulants amb capells vermells i blancs. Càmeres de televisió passant per damunt dels caps de la gent i, en molts casos, dificultant la visió de l'al·lota que cantava la sibil·la. Acaba el cant, tothom callat. La cantant s'amaga. Molta gent parteix.

Tradició o espectacle de masses?.

cant de la sibil·la a la Seu

La Seu

[1] Les fotografies son tretes meves i estan penjades a http://festimatge.skamot.com

Caos a casa!

potti | 25 Desembre, 2006 04:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Quasi les 6 del matí. Arribo a casa. Caos a la cuina. Les moixes s'han fet amb és control. Al terra xampinyons, ceba, un tros de carn, una dent d'all, brou... i l'olla. Si no pago l'impost revolucionari no em deixaran arribar a l'aixeta per beure un tassó d'aigua.

- Miau, marramiau - repeteixen.

Jo tenc por. Elles gana.

moixa ska

Els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca reben el premi Primera Plana.

potti | 24 Desembre, 2006 22:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui, al Balears :

Castellers de Mallorca, Al·lots de Llevant i l'Observatori de Costitx, premis Primera Plana de DdB El Consell de Direcció acordà per unanimitat distingir la tasca que han duit a terme les tres entitats

M. LOSHUERTOS.Palma.

El Consell de Direcció de Diari de Balears ha decidit entregar els premis Primera Plana 2006 als Castellers de Mallorca i als Al·lots de Llevant, que compleixen enguany deu anys d'existència (com Diari de Balears), com també a l'Observatori de Costitx per la seva contribució al món científic i a la divulgació d'aquest entre grans i petits. Els guardonats rebran l'estatueta a principis de l'any que ve en el decurs d'una festa amb els periodistes, els col·laboradors literaris i els directius de l'empresa editora.

La colla dels Castellers de Mallorca va néixer fa deu anys a Palma. En l'actualitat compta amb una mitjana de 150 castellers. Jordi Segura n'és el president i Pep Cànoves, el cap de colla. A parer del seu president, aquesta primera dècada de vida és «tot un mèrit», ja que a pesar d'uns principis «molt durs» i amb «molta solitud», el públic «sempre ens ha fet una gran rebuda».

Assegura que, després de deu anys, la colla ha arrelat entre la societat mallorquina, però també reben el reconeixement d'altres formacions de Catalunya. A més, considera que «el premi Primera Plana ajudarà a la consolidació» de la seva tasca.

Ara el desig és disposar d'un local estable en el qual puguin constituir-se com a associació. Així, no ha de servir just per als assaigs, dues vegades per setmana, sinó també per desenvolupar-hi una vida social, és a dir, poder organitzar sopars i dinars per engrescar la gent, mantenir reunions... «La confiança i la seguretat en els companys són un dels aspectes més importants d'una colla», comentà Cànoves. Considera que aquest sentiment es podria veure beneficiat amb un lloc de trobada, sobretot perquè s'ha de fer una gran feina en equip per mitjà d'activitats molt diverses. Al llarg d'aquests deu anys, «sempre hem progressat i el primer repte amb vista al futur és mantenir-nos i arribar a fer castells de vuit», sentencià Segura. Així mateix, aspira que els castellers «s'arribin a convertir en una tradició».

A més de les activitats que ha anat realitzant enguany, l'agrupació editarà un llibre amb textos de diferents castellers que oferirà un repàs d'aquesta primera dècada. El volum, que ha estat coordinat per Joana Maria Romaguera i per Antònia Comte, es presentarà el pròxim mes de març al local de Ca n'Alcover, de l'Obra Cultural Balear.

Els Al·lots de Llevant també han celebrat enguany el seu desè aniversari. Valoren «de manera positiva» aquest període, sobretot per la «progressió» que han experimentat. Així ho explicaren Sebastià Grimalt i Joan Pascual, cap de colla i president respectivament. En l'actualitat aquesta agrupació compta gairebé amb 140 castellers, tenen un local llogat a Manacor i ja han editat el volum que repassa els 10 anys d'història de la formació.

Asseguren que és a Manacor on més senten el caliu del públic, encara que, com mana la tradició, realitzen cada any dues sortides de l'Illa. Per celebrar la seva primera dècada han rodat un anunci, que s'ha vist a la Televisió de Manacor i també als cinemes del poble, per animar la gent a apuntar-se, i han inaugurat una pàgina web. També han muntat una exposició de fotografies, vídeos i altres materials de la colla i una altra d'obres d'art castelleres. Amb vista al futur, els Al·lots de Llevant es proposen «créixer en relació amb el nombre de castellers, ja que per progressar tècnicament i per fer un salt qualitatiu, primer és necessari fer-ne un de quantitatiu».

Respecte de l'any vinent, l'aspecte d'ambdues colles canviarà, ja que han decidit acollir-se al grup dels que duran casc. Ho veuen com una «evolució lògica de l'activitat» i asseguren que, tot i no ser de risc, l'element esmentat els donarà més «seguretat».

L'Observatori de Costitx va néixer ara fa quinze anys, amb una intenció clara de dur a terme dues tasques importants: per una banda, la d'investigació i per l'altra, la de divulgació. Aquesta segona s'ha ampliat de manera considerable amb la inauguració l'any 2003 del Planetàrium, un simulador estel·lar molt innovador que permet al públic conèixer més bé l'Univers. Segons explicà Salvador Sánchez, director de l'observatori, en el terreny de la divulgació ofereixen programes estacionals i cursos d'introducció a l'astronomia. A més, s'atenen fins i tot peticions particulars per a tota classe de públic. «El que més meravella la gent és que, després d'unes explicacions breu, poden identificar elements de l'Univers en el cel», comentà.

En el camp de la investigació científica, «el nostre centre és líder en descobriments d'asteroides i en astronomia robòtica observacional», cosa que implica que investigadors de tot el món poden treballar amb aquestes eines. «Així mateix, ens dedicam a l'observació i al seguiment d'asteroides i de cometes. Feim càlculs d'òrbites i també descobrim i seguim estels nous i variables», indicà.

Quant a l'anunci de l'existència d'aigua a Mart i les seves conseqüències, l'investigador es mostrà caut: «Crec que hem de ser prudents, perquè es tracta sols d'indicis molt clars que hi pot haver aigua, però això implica que hi ha molta feina per fer».

Com a gran novetat, l'Observatori de Costitx ha aconseguit, després de tres anys de feina, dur a l'Illa l'exposició de meteorits més completa que s'hagi preparat mai. En total, n'aplega 20 d'arreu del món, i això la converteix en una gran mostra dels tipus de cossos existents.

Per a l'any que ve, declarat Any de la Ciència pel Govern, preparen cicles de conferències, cursos monogràfics, exposicions i fins i tot ampliar les activitats de divulació del món de l'astronàutica.

Avui, la Sibil·la!

potti | 24 Desembre, 2006 17:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest vespre la Sibil·la sonarà a moltes bandes. Ja heu triat lloc per anar-la a veure?

Lo jorn del Judici
parrà qui haurà fet servici.
Jesucrist, Rei universal,
home i ver Déu eternal,
del cel vindrà per a jutjar
i a cada u lo just darà.
Gran foc del cel davallarà;
mars, fonts i rius, tot cremarà.
Daran los peixos horribles crits
perdent los seus naturals delits.
Ans del Judici l'Anticrist vindrà
i a tot lo món turment darà,
i se farà com Déu servir,
i qui no el crega farà morir.
Lo seu regnat serà molt breu;
en aquell temps sots poder seu
moriran màrtirs tots a un lloc
aquells dos sants, Elies i Enoc.
Lo sol perdrà sa claredat
mostrant-se fosc i entelat,
la lluna no darà claror
i tot lo món serà tristor.
Als mals dirà molt agrament:
—Anau, maleits, en el turment!
anau-vos-ne en el foc etern
amb vòstron príncep de l'infern!
Als bons dirà:—Fills meus, veniu!
benaventurats posseïu
el regne que us he aparellat
des que lo món va esser creat!
Oh humil Verge! Vós qui heu parit
Jesús Infant aquesta nit,
a vòstron Fill vullau pregar
que de l'infern vulla'ns lliurar!
Lo jorn del Judici
parrà qui haurà fet servici.

[1] La lletra és treta de la Wiquipedia.

Portixol

potti | 24 Desembre, 2006 12:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

portixol

Cassolada banyada i contra-cassolada!

potti | 23 Desembre, 2006 14:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

200 persones, 8 policies, molts periodistes, qualque polític, un alemany amb un cartell, pluja, xeremies, bon ambient i renou, molt renou. Cap incident, tot ben tranquil, ningú a la balconada. I mentrestant, a no gaire distància, la manifestació alternativa.

cassolada contra la corrupció

[1] Qualcú sap el que posa el cartell de l'alemany?

[2] En Pep Torro també té un parell de fotos.
[3] Tambè hi comença a haver blogs que expliquen tot això...

Ens quedam sense Engrescat...

potti | 23 Desembre, 2006 14:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Per pluja, ens quedam sense engrescat. Així que aquest horabaixa ni correfoc, ni concert, ni res de res. Tots a casa a estudiar!

a les 12, cassolada!

potti | 23 Desembre, 2006 09:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

DIGUEM PROU A LA CORRUPCIÓ!! CONCENTRACIÓ-CACEROLADA CASSOLADA DISSABTE, 23 DE DESEMBRE DAVANT DEL CONSOLAT DE LA MAR, 12H.

Ja n'hi ha prou!! Un grup de persones vinculades a diferents col.lectius entenem que el poble de Mallorca ha d'expresar el seu rebuig pel cáncer de la corrupció que s'estén per tota l'illa i pel trist espectacle d'uns governants que es neguen a assumir les seves responsabilitats. Ens sentim avergonyits i escandalitzats davant l'obscena exhibició de falsetats i manca d'escrúpols. Ens prenen per beneits. Perquè sabem que el problema de la corrupció urbanística és també el de la manca d'habitatge i de recursos per a les vertaderes mancances socials. Perquè no hi ha poble que es mereixi un càstig com aquest.

Vos convidem a una concentració-CACEROLADA CASSOLADA pacífica i oberta a tothom. No és moment d'estar callat. Expresem el nostre rebuig. Fes-te una pancarta personal amb una cartolina i acudeix a la convocatòria amb objectes per fer renou. Que el teu silenci no et faci còmplice.

Em sembla que on ho vaig veure primer va ser al blog del Ateneu Libertari. La cosa és passar-ho. En una horeta i mitja ens veim allà. Fins ara!

A Mallorca també duim (durem) casc

potti | 22 Desembre, 2006 23:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Al final, segons sembla, les dues colles castelleres de Mallorca, els al·lots i nosaltres (els Castellers de Mallorca) durem casc l'any que comença canviant així la nostra postura a l'estudi (i ja veus quin estudi si es permet anar canviant de grup a les colles participants) que s'estava realitzant sobre l'ús d'aquest element i els beneficis/problemes que pot aportar a la pràctica d'aquesta activitat social.

Au...

[1] I poso estudi en negreta perquè encara el casc es un prototip. Que encara hi ha gent que es pensa que ja està fet i refet...

Kultur Shock I. Sarajevo aquí a la vora...

potti | 22 Desembre, 2006 09:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

kultur shock a mallorca

kultur shock mallorca

Kultur Shock ahir a la Factoria de So a Santa Maria. Música "balcànica". Un "concertarro"...!

1 2 3 4  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb