El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

El dia de la bestia! El correfoc de Mancor.

potti | 01 Desembre, 2006 18:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest passat cap de setmana Fira de l'esclata sang a Mancor de la Vall i com l'any passat la cosa va ser arribar-hi per poder veure i gaudir del correfoc. Enguany, amb il·lusió de veure la nova bèstia de foc i aconseguir una millor imatge d'un correfoc que l'any passat em va saber a poc.

dimonis de mancor

El correfoc va començar un poc més tard de l'hora prevista i, sense saber-ho, ens varem perdre un bon tros de la sortida de la bèstia (tal volta del local on 'descansava' diumenge?) al estar esperant al descampat on hi havia les fogueres, el cadafal i les torxes. La preparació no tan pomposa com l'any passat però igual d'efectiva. El corb negre, els petits i les xeremies avisant que tot començava varen cedir el protagonisme, deixant passar tal volta massa estona, a na Boscana que arribava del seu primer passeig per el poble al descampat acompanyada per dimonis i el so dels tambors. Foc i més foc va ajudar a obrir camí entre el públic fins que ella va ocupar el seu lloc, allà al mig, sobre el petit cadafal, des d'on podia observar el treball del seus súbdits. Des d'aquell moment, i sense saber quant temps va durar allò, els dimonis (i els músics que hi havien sobre l'escenari) varen agafar tot el protagonisme del correfoc. El resultat : crits, ensurts, persecucions, foc i molta festa.que va acabar entre els focs d'artifici i el so de tres bateries a l'hora.

Na Boscana, per ser la primera vegada que sortia, força bé. Però em va faltar qualque cosa. Tal volta un poc més de protagonisme ja que era el dia de la seva estrena. Em sembla que no la vaig veure arribar a cremar totes les 'càrretilles' que podia a l'hora. I, un cop damunt del seu petit cadafal des d'on observava impassible la feina dels seus 'subordinats' va quedar relegada a un segon pla. Una ofrena de foc, una encesa al seu voltant o els dimonis pujant al cadafal i fent qualsevol cosa devora d'ella tal volta li haurien donat el protagonisme que mereixia l'ocasió.

Després, concert dels Grollers (cada pic millors), els Oprimits i un altre grup que ara, realment, no recordo. Tota una festassa.

[1] La foto és festa meva i agafada de http://festimatge.skamot.com

Culebrot Martorell!

potti | 01 Desembre, 2006 18:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I la cosa segueix endavant. Avui al Balears :

Cort reafirma la posició sobre els Martorell sense arguments ni vídeo

L'oposició ho titlla d'antidemocràtic, covard i ple de mala consciència

L.M.Palma.

A l'equip de Govern municipal del PP li és igual no tenir proves, si del que es tracta és de mantenir la seva posició erràtica de no voler donar explicacions sobre les represàlies dirigides als dos tamborers de la Sala, els germans Pere i Manel Martorell, expulsats per la Institució Municipal -maldament ho negui- amb uns arguments que van agafant dimensions incongruents: uns suposats vídeos, que ara ni existeixen, on insultaven la batlessa de Palma, Catalina Cirer. El ple municipal d'ahir rebutjà amb els vots contraris del PP les demandes dels grups de l'oposició, PSM i EU-EV (conjunta) i PSOE que instaven Cort a readmetre els dos germans. Rebutjà també, amb una fredor de gel, la proposta que plantejava dignificar la figura dels Tamborers de la Sala. Cirer no obrí la boca i l'encarregat de treure les castanyes del foc al Consistori fou el tinent de batle, Rafel Duran. En una intervenció escueta i limitada, Duran sortí del pas dient que l'actuació dels dos germans s'escapa de la decisió de l'equip de Govern. Uns arguments titllats pel regidor d'EU-EV, Eberhard Groske, d'antidemocràtics, plens de mala consciència i covards. «El cirerisme en estat pur», així ho definí. Per als regidors del PP, no basten les manifestacions ciutadanes, no basten les intervencions plenàries ni les demandes de l'oposició per atendre a noves raons. Consternà la impertorbabilitat de Cirer, davant la protesta pacífica que escenificaren els dos tamborers enmig d'una sala plena d'autoritats, que no es dignaren a aixecar-se tot just escoltar la Balanguera interpretada pels Martorell durant la seva intervenció. Una intervenció on demanaren justícia, la destitució del tamborer major o del responsable polític i netejar la seva imatge atacada, aquesta sí, amb insults tals com «animalots». I és que ja ho digué Tomeu Carrió, del PSM: «no hi ha més sord que qui no vol escoltar».

Al final botarà qualcú per tot això? Ningú xerra? tothom calla i diu que si? Ja fa colló!.

Uc a la Llotja!

potti | 01 Desembre, 2006 17:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

UC!

En unes poques hores UC sonarà a la Llotja, dintre dels actes organitzat per l'exposició sobre Cultura Popular que s'està celebrant. Una bona ocasió per gaudir-los. Mem si el so tan dolent que hi ha allà dintre no els maltracta gaire.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb