El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Txisparri a la Factoria de So

potti | 10 Desembre, 2006 20:32 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El cicle de Música Tradicional a la Factoria de So no s'atura i aquest passat divendres, com cada segon divendres de mes, es celebrà un concert. Fou el torn dels Txisparri. Un grup basc de música tradicional que aprofitant la gira muntada per l'Euskal Etxea Artea de Palma de Mallorca va sonar allà.

Txisparri a la Factoria de So

Previa torrada i un parell de tassons de vi els Grallalsac de Bunyola varen fer la seva funció de teloners deixant pas als Txisparri que s'encarregaren de sonar un parell d'hores. Amb so difícil, és veu que no estan gens acostumats a sonar amplificats, però moltes ganes i bon humor sonaren un bon repertori que passava per música tradicional basca fins a música popular (o punk) com son el "no somos nada" de LPR o cançons dels Tijuana in Blue.

Els tints coliflorics no hi varen faltar, un parell de balladors disfressats amb el vestuari tradicional... típic... de sempre... hmmm.. 'de mostres' , de ma de la casa basca de Barcelona (o això vaig entendre), ens varen ensenyar com ballaven algunes de les peces. Això si, pel meu gust és va allargar una mica massa la 'mostra'. Sortosament al final més gent és va apuntar al ball i el que semblava que seria una continua mostra va resultar ser un bon "ball obert".

[1] Foto d'en Binari extreta de http://festimatge.skamot.com

Com a cosa molt afegida cal dir que a la Factoria de So ara mateix hi ha l'exposició fotogràfica d'en Gonçal Raboso. Un antic company de classe. Au, ja he fet un poc d'spam.

Adeu Pinochet!

potti | 10 Desembre, 2006 19:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Poc a poc la natura va fent la seva feina i, casualitat, en el dia dels Drets Humans. Llàstima que la Justícia no fes la seva (o això es justícia?)...

A Vilaweb diuen :

DIUMENGE, 10/12/2006 - 18:48h
Xile viu, Pinochet es mor
El dictador xilè ha mort aquesta tarda als 91 any · Tenia nombroses causes judicials obertes pels seus crims però cap procés havia finalitzat · Grups de manifestants celebren la mort de Pinochet amb càntics i consignes

I també comença a haver-hi blocs de per aquí que xerren d'això.

Gegants d'Alcudia

potti | 10 Desembre, 2006 13:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

D'aquí unes hores, o uns minuts, els Gegants d'Alcudia ballaran. Els han reconstruït per poder-ho fer, per ser iguals que els altres gegants de l'illa, per ser 'iguals' que els originals (que sembla que varen desaparèixer), per poder anar a les trobades, per 'representar' Alcudia...

gegants alculdia

I com havien de fer tantes coses i no podien anar amb el seu nom original els han tornat a batiar. Ara es diuen : Panxa-roja i madò Aina. Ah, i son pagesos!

Actualització

Segons el web del ajuntament d'Alcudia no era avui, és el proper diumenge a les 12:30h. Au idò, ja ho sabeu.

[1] La foto és treta de la noticia que hi ha al web del Ajuntament d'Alcudia.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb