El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Aprop de lloseta...

potti | 28 Febrer, 2007 19:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Focus arriba Mallorca potti

... encara queden llocs així.

Torna la festa per l'independència de la mà de Maulets (i van 2)

potti | 27 Febrer, 2007 18:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Demà, a la Factoria de So, Maulets Mallorca torna a organitzar la Festa per l'independència. Copioaferro el comunicat.

festa independència

2a Festa per la independència – Lluitant hi ha futur! Dimecres 28 de febrer a partir de les 22 hores. Factoria de So. Santa Maria

*At Versaris [Hip Hop. Sants – Sabadell] Presentant a Mallorca el seu primer disc "Va amb nosaltres"+ *Rock and press [Rock. Palma]+ *Al Mayurqa [Música d'arrel tradicional. Palma] + *Berto's Blues Band [Blues. Es Raiguer] +Dj Niako […fins que el cos aguanti]

Preu 5 + 1 (euro voluntari en benefici de la campanya "un euro pel català a Calvià")

L'any passat va estar força bé i va haver-hi molt bon ambient. Mem si enguany es repeteix això. Ens veim per allà.

El casc casteller a Mallorca

potti | 26 Febrer, 2007 20:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa uns dies vaig comentar que ja havíem estrenat el famós Casc Casteller. Aquí teniu de les primeres fotos nostres amb ell. Encara no l'hem estrenat a plaça però no crec que tardi gaire. Suposadament el dia 9 (o l'11) de Març ho farem.

casc casteller als Castellers de Mallorca

casc casteller als castellers de mallorca

[*] Les fotos, meves, fetes amb una Fuji S2 pro amb un Sigma 15-30 3,5-4,5 (em penso).

Neix http://cultura.skamot.com

potti | 25 Febrer, 2007 23:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui neix http://cultura.skamot.com. Hem sembla que és el primer lloc on és reuneixen els fils de distribució de diferents blogs que, entre altres temes, tracten aspectes de la cultura popular d'arreu del país.

Ja veurem si tira bé.

Carlos Nuñez, Palma, UM i Ses Voltes

potti | 25 Febrer, 2007 22:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir va tocar el Carlos Nuñez a Ses Voltes (amb tot el rebombori polític que duia al darrera), davant la Seu. Un concert magnífic que vaig fruir com el que més. Molt d'ambient, molta gent i, gràcies al fet d'arribar tard (teníem assaig de castells), amb la sort de no sentir el parlament més o menys electoralista que segurament va fer el candidat, del partit aquell, a la batlia de Palma.

Carlos Nuñez a Palma de Mallorca

Del concert vaig trobar que sobrava, a part de l'aura de Divo que persegueix al Nuñez, "La Balanguera" del final. La intervenció, però, dels Xeremiers i la manera com els va presentar ho vaig trobar força acurat. Això si, una llàstima que sent com es l'embaixador Europeu del Medi Ambient no es mullés gaire i sensibilitzés a la gent que hi havia al concert del que estan fent, partits com el que el va contractar, a la nostra illeta. Una pena.

[*] La foto, meva, es feta amb una Fuji S2 Pro i un objectiu Sigma 80-200 2,4f
[**] Suposo que aniré afegint més fotos del concert aquí
[***] Aquí també xerren del concert :).

La diablessa dels dimonis d'Alaró

potti | 24 Febrer, 2007 13:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La dama Diablessa dels dimonis d'Alaró al correfoc celebrat a Algaida en motiu de Sant Honorat.

Dama dels dimonis d'Alaró (Potti)

Afegitó 26/02/07 : 15:38. : Gràcies Jaume per la correcció.

[*] La foto es meva i està feta amb una Fuji S2 Pro amb un Sigma 15-30 3,5-4,5f (em penso). Penjada a festimatge.

Vota Carlos Nuñez, l'impuls que Palma necessita.

potti | 23 Febrer, 2007 15:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Només mirant com han anat escalant posicions a Balearweb els blogs de personatges polítics de l'illa ja s'ensuma que s'apropen les eleccions. Cada cop més accions, actes, manifestacions, estrenes de gegants i altres herbes ens mostren que estan allà, esperant, demanant el nostre vot.

Gracies a l'amo en Crític i el comentari deixat a l'anterior apunt m'he enterat que el concert d'en Carlos Nuñez és en realitat un acte electoral de UM. Pego un bot a la web de UM i veig que el candidat té també un blog (què més que aixó és una especie de portal on es xerra d'ell i s'informa del calendari electoral). La noticia és allà. copio-aferro un fragment.

Dissabte vinent, dia 24 de febrer, a partir de les 21 h., tendrà lloc el Concert de Carlos Núñez a Ses Voltes organitzat per l’Oficina del Candidat Miquel Nadal a la batlia de Palma. Aquest concert és una demostració del tipus de festa que Unió Mallorquina impulsarà a Palma a partir del 16 de juny si obté la confiança dels ciutadans: un impuls a la cultura popular i a la modernitat.

Miquel Nadal ha manifestat avui “que la cultura popular és més que el ball de bot, és el que sent un poble, és l’expressió de les arrels de la nostra gent”.

En aquesta línea ha volgut impulsar una festa que simbolitzàs la unió de cultura popular i modernitat. El cantant gallec, Carlos Núñez, representa aquest esperit, un cantant amb renom internacional que no ha renunciat a les seves arrels.

A més, que en aquest fragment no ho diu, del concert d'en Carlos Nuñez, candidat a la batlia de Ciutat, hi haurà un primer cercavila amb xeremies on mostraran el que es mou dintre del món xeremier (així que podeu dur hermilles de Kevlar i els trinxets preparats) i que contarà, també, amb la "primera banda femenina" de xeremiers(es).

Fa coió que un dels partits que més patrocina tot el món del ball de bot i més preparat a oferir les maratonianes sessions de ball digui ara que no ens em de centrar en aquesta activitat. Això si, podem estar tranquils si guanya UM. Tendrem concerts folkis gratuïts just abans d'eleccions. :)

[1] Qualcú les coneix? és un matxembrat creat per l'ocasió o existeixen de veres? Quí son? [*] Espero, sincerament, que a meitat del concert en Carlos Nuñez no dongui les gràcies a UM per dur-lo a sonar, ni apareguin banderetes i molt menys que surti en M.N. a cantar a duo la cançó de Titànic.

Mallorca, terra de gegants.

potti | 22 Febrer, 2007 21:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja no se quants de gegants s'han estrenat darrerament en aquesta illa tan petita i avui llegeixo al Última Hora que a la gran estesa de tòtems s'afegirà una parella nova : "En Foner" i "Na Tanit". Aquest cop de la mà del Govern Balear i l'estrena serà el dia 26, un parell de dies abans de la Diada de Balears.

Al retall de la noticia podem llegir :

El acto, el 28 de febrero a las 19 horas, se celebrará en el Auditorium de Palma y, a continuación se celebrará un espectáculo a cargo de Els Comediants. También habrá una cabalgata con temas populares de los municipios de Mallorca y, otra de las novedades, el estreno de dos gigantes que a partir de ahora se vincularán más a las fiestas que organice la Comunitat Autònoma. Se trata de en Foner y na Tanit, dos gegants que serán presentados al público el 26 de febrero en el Consolat de la Mar, la sede de la Presidencia. Cort y el Consell disponen de sus respectivos «gigantes».

Per una banda tendrem una colcada amb temes populars i per l'altra l'estrena dels gegants. Sentiu tots ja la pudor a eleccions?

[*] Les negretes son meves :)

Supergrub, més que per sortir del pas!

potti | 22 Febrer, 2007 11:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Què fer quan el disc dur que 'arranca' l'ordinador decideix començar a remugar i deixar-te de banda? Això és el que em va passar fa dues nits. Just arribava a casa i al encendre l'ordinador el disc dur va començar a fer-me renouets estranys i remugar-me més del compte.

supergrub

Després d'obrir l'ordinador i comprovar quin dels discs durs era el que fallava em vaig adonar que era el que arrancava. Per sort no era l'important, només hi havia una copia antiga de windows que feia molt temps que no emprava.

La solució per seguir treballant i fer-ho de manera ràpida va ser emprar el Supergrub. Un CD arrancable que t'ajuda a poder accedir al teu ordinador com si res no hagués passat i en el cas que ho necessitis, mirar d'arreglar tot el sistema d'arrancada.

menu supergrub

Només cal baixar-se una ISO de poc menys de mig 'mega', passar-la a CD i tenir-la per quan es necessiti arreglar qualque cosa. Aquestes eines si que valen la pena.

[*] La imatge del menú està treta del web de supergrub. L'altre es una captura de pantalla del meu ordinador.

Sobrassada de colorins.

potti | 21 Febrer, 2007 18:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un dels productes més nostrats, la sobrassada, veu perillar un dels seus ingredients més característics, el que li dona color.

Al Diari de Balears es pot veure la noticia.

Tradició

El pebre bord, que dóna color a la sobrassada, en perill d'extinció Agricultura publica un estudi sobre l'aprofitament d'aquesta espècie

ANTONI MATEU.Palma. L'hivern de fa cinc anys succeí una cosa estranya a Mallorca: la sobrassada tornava blanca. Paral·lelament a aquell fet, un boig entrà a l'església de la Sang i tomà el Sant Crist en terra. Dos símbols de la mallorquinitat estaven en perill. L'esmicolament de la imatge més devocional de l'Illa era fruit de la cabòria d'un individu. Que les sobrassades no fossin vermelles tenia una explicació científica. El pebre bord industrial que es duia de fora no tenia les mateixes propietats conservadores que la varietat autòctona. Ara la Conselleria d'Agricultura ha publicat un estudi de la investigadora de la UIB Carme Rosselló sobre la varietat autòctona de pebre tap de cortí, que és la casta de pebre que un temps s'assecava al sol penjat a les façanes de les cases o sobre canyissos.

«Aquest tipus de pebre bord -explica Rosselló-, es troba en perill d'erosió, que és així com es diu en llenguatge tècnic. El pebre vermell bord que s'empra avui per posar a la sobrassada prové de les 'nyores', una casta de pebre vermell de fora». L'equip que dirigeix Rosselló ha estudiat com seria possible posar en marxa una indústria d'assecament de pebres mitjançant mètodes respectuosos amb el medi ambient i, a la vegada fer que una varietat autòctona no desaparegués. «Per tirar aquest projecte endavant també caldria la implicació dels pagesos, ja que sense ells no es pot recuperar el pebre bord per a la sobrassada». Aquest pebre fa que la sobrassada tengui un color i un gust determinat. La IGP sobrassada de Mallorca estableix la quantitat de pebre bord que s'hi ha de posar, però no diu que hagi de ser de tap de cortí.

Serà el moment en pensar en altres maneres de donar-li color? Veuren les sobrassades grogues amb sabor a Curry? (per posar un exemple qualsevol...)

Ni els exàmens ni el professor. Tot es perd en aquesta Universitat.

potti | 19 Febrer, 2007 19:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I seguim igual que fa un parell de dies. Els exàmens perduts, la professora que es posa al darrera de superiors i no diu res i mentres, nosaltres, amunt i avall entre el Síndic de Greuges, gent del Consell d'Estudiants i altres organismes de la UIB.

Trist es però que els 'altres' ens donen més ajuda i posen més interès en cercar solucions que l'afectada (na I.P.). I suposadament es aquesta gent la que ens ha de servir com exemple per el nostre futur 'professional'?.

Avui, per cert, havia de venir a veurer-nos a l'aula i, com no pot ser d'una altre manera, no ha aparegut ni ella ni cap representant seu així que seguim tots aturats esperant que fer amb aquesta assignatura. Deu pensar que si fa com si res hagués passat ens oblidarem de tot aquest xou?.

Rua 2007 a Palma!

potti | 18 Febrer, 2007 19:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Semblava que el temps podria amb ella però a darrera hora s'ha aclarit una mica i enguany s'ha pogut celebrar la Rua. Per primer cop en molts d'anys hi havia més gent disfressada fent el cercavila que a les voreres, el temps ha pogut amb la majoria de gent que no s'han atrevit a sortir amb la disfressa de casa.

sa rua 2007 flames

Comparses

De comparses hi havia de tot. Això si, enguany donava la sensació que el cercavila passava dos cops. N'hi havia un bon grapat de repetides. Pirates (en Jack Espàrreg a marcat època), flames (unes millor aconseguides que les altres) i follets boiets han estat els més nombrosos. També podíem trobar petites viles gales amb la seva poció màgica i tot, ulleres verdes, coixins on brodar, fruites, moixos, ballarines... A destacar la 'boliviana' i la 'uruguaya' que destacaven més per la festa que per les disfresses. Uns, de carrer, ballant i cantant. Els altres, amb els colors del país com a disfressa, fent el mateix. A destacar les dues[1] comparses reivindicatives (la de Salvem la Real i la del Parc de les Vies que, cada una a la seva manera, eren les úniques que feien un poc de befa a la Sala.

Salvem la Real a Sa Rua

Enguany, tal volta no les he vistes, no han aparegut les típiques comparses de discoteques. Tot un punt que s'agraeix. En el seu lloc a aparegut una comparsa patrocinadora d'una de les activitats muntades/patrocinades per La Sala, el Mallorca Surf Action. Trist.

Música?

De música n'hi havia, si. Però enllaunada. Cada any son menys les comparses que tenen músics propis i totes van a lo fàcil. Un parell d'altaveus i els grans-èxits-d'estiu-d'ahir-i-avui o, per contra, un grapat de gent amb tambors al mes pur estil batucada. Els únics que duien música pròpia, els de la Plataforma Salvem la Real amb xeremies i tambors.

Curiositats?

Tant la plataforma del Parc de les vies com la de la Real ha estat les úniques on els de seguretat s'han posat per el mig i els han fet sortir abans de poder ballar o qualque cosa. Això, i la cara de pomes agres que ha posat na Cirer quan els ha vist ja ho deien tot.

jurat de sa rua

Idò?

Espero que l'any que ve, sense pluja, l'afluència sigui major. Això si, s'hauria d'arreglar de qualque manera això de les músiques enllaunades. Que la gent canti, balli, dugui guitarretes, trompetes o qualque cosa. Però per mi, això de la música enllaunada, li lleva tota la gràcia a les comparses.

[1] Dic dues perquè no se si n'hi havia cap més.He arribat tard i no n'hi vista cap altre.

xaferetjos sobre cultura popular.

potti | 17 Febrer, 2007 22:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Diuen que d'aquí poc hi haurà una plana de Partitures per a Tarota (i poc a poc s'amplia l'oferta que hi ha de partitures per els nostres instruments. Diuen que tal volta hi haurà un esdeveniment ludicofestiu amb sang i fetge per el que vulgui (i no son matances, que després s'em queixen i volen fotre denuncies). Diuen que es mirarà d'unir a un mateix lloc tota la gent que escriu i publica sobre cultura popular....

Si més no, curiós.

La canalla dels Castellers de Mallorca ja amb casc.

potti | 16 Febrer, 2007 11:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, a l'assaig, l'estrenaren. Espero que valgui la pena. El proper dia, fotos....

Quí estima Mallorca?

potti | 15 Febrer, 2007 22:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara he pegat un bot a la secció d'articles per veure qui havia comentat coses sobre l'acte. Amb la gran quantitat de gent que hi havia ahir i la munió de blogaires 'reconeguts' que hi havia esperava una gran quantitat d'articles.

A falta d'una horeta per acabar el dia només n'he contat 7. Son :

De fotografies, també n'han aparegut ben poquetes. Just en Pep Torró(que en te de molt bones) i jo. (que no valen gaire la pena, la veritat, entre oblidar-me les piles i tot això no vaig poder jugar massa i vaig disparar un parell de vegades per veure que en sortia).

Sincerament, m'esperava una repercussió més gran als blogs d'aquesta casa (a altres bandes no he vist molt de moviment, ja veurem els de Can Google google que diuen demà). Que hi farem...

Afegitó : 00:06h (16/02/07)
En Magí també ha comentat sobre l'acte d'ahir. Un més idò. Si falta qualcú, podeu avisar mitjançant un comentari. :)

Afegitó : 10:06h (17/02/07)
La Joventut Nacionalista d'Artà també ha fet apareixer qualque cosa pel seu blog.

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb