El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Diada de Primavera a Ses Voltes

potti | 30 Abril, 2007 08:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir és celebrà per primer cop la Diada de Primavera a Ciutat, una actuació que si bé no va ser molt fructífera en el nivells de castells mostrats va servir per poder veure les dues colles en acció i valorar la feina feta fins ara quan queda menys d'un més per arribar a l'actuació de Fires i Festes de Manacor.

Un poc per damunt de l'hora prevista els Castellers de Mallorca muntaren el primer castell de la jornada. Un pilar de 4 caminat que va baixar la costa de Ses Voltes de manera satisfactòria entre els aplaudiments de nombrós públic concentrat, sobretot, a les murades.

Foren els mateixos Castellers de Mallorca els encarregats d'obrir plaça. Un 3 de 7 va ser el primer castell bastit per els ciutadans que pujà més ràpid del que ens tenen acostumats darrerament els ciutadans i no va patir gaire. A segona ronda provaren sort amb el 4 de 7 amb l'agulla. El castell pujà tremolós i un poc regirat sobretot a nivell de segons però és veia ferm però quedà en intent quan acotxador i enxaneta es despenjaren en el moment de fer la primera aleta. El castell es va poder desmuntar sense cap altre més caiguda. Després d'aquest accident la colla de ciutat va decidir baixar les seves espectatives i descarregà un 4 de 6 amb l'agulla i un 3 de 6 per sota finalitzant l'actuació amb un pilar de 5.

Els Al·lots de Llevant per la seva banda varen descarregar un 4 de 7 ràpid i tremolós per després passar a un 3 de 7 'de bona factura' i un 4 de 6 amb l'agulla que segurament el veurem un pis més alt per Fires i Festes. Per acabar, amb l'absència dels terços que l'any passat els hi varen descarregar els pilars de 5, tornaren a plantar un pilar de 4.

Després d'aquesta actuació en un principi les dues colles no tornaran a actuar juntes fins a Fires i Festes a Manacor el primer cap de setmana de Juny on el més normal seria que tant els Al·lots de Llevant que actuen a casa seva com els Castellers de Mallorca plantessin els seus millors castells.

En Pere Bambo, cultura popular i política a Eivissa.

potti | 28 Abril, 2007 14:21 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Mitjançant el correu-e he rebut fa poc això :

"De fetes de'n Pere Bambo una de nova n'hi ha, quan sa mare va deixar-lo a casa amb una famelià".

En Pere Bambo és un personatge que apareix sovint a les rondalles de les Pitiüses. A un mes de les eleccions aquesta figura de la cultura popular s'ha trasformat en Pere Palou (president de Consell d'Eivissa) per les malifetes que durant anys ha fet a la seva terra. Però la destrossa no ha estat només obra seva, l'ha ajudat el seu FAMELIÀ,  un recurs també propi de l'imaginari popular que té forma de geni de la llàntia i que fa massa anys a Eivissa està encarnat en Abel Matutes i família....

I el vídeo en qüestió :

Pilars caminats

potti | 27 Abril, 2007 17:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A Mallorca no som gaire donats a fer pilars caminats i menys en aquests darrers anys. Els pocs pilars caminats que feiem s'han deixat un poc de banda. Fa uns anys, però, era molt més fàcil poder contemplar qualcún a l'illa. Just calia anar a veure el pregó de Sant Sebastià (aquest Sant tan adorat per els Simpsons), o les festes de Santa Margalida on el feiem dintre de l'esglessia o Fires i festes de Manacor per poder veurer-ne qualcun. Això si, mai haviem fet res d'espectacular com a Tarragona (on els duen des de la Catedral fins a l'Ajuntament) o a Girona (on pujen les escales de la Catedral).

pilar caminat dels marrecs (festimatge.skamot.com)

Ara, amb l'actuació que farem aquest dissabte a Ses Voltes per no_se_quina_rao_anomenada_diada_de_primavera (o tal volta per celebrar na Santa Catalina de Siena) tornarem a recuperar la figura del pilar caminat aquí a Ciutat. En un principi es rumorejava que el fariem baixar des de davant la Seu fins a Ses Voltes però la falta d'assaig (o la falta d'interés) ens limitarà a moure el pilar des de davant les escales de la Seu fins a Ses Voltes. Una bona costa. Després hi haurà l'actuació de rigor amb les dues colles de l'illa. Tot això aquest diumenge 29 a les 12 del migdia (si no plou).

[*] La foto és feta d'en Binari i penjada a http://festimatge.skamot.com

Cap de setmana ben festiu.

potti | 27 Abril, 2007 17:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Tornen a arribar els niguls i les possibilitats de pluja i tornen les festes.

Aquest vespre a Montuïri (a les 20:30h) hi ha la "Festa a Sa Plaça" que ja és ve celebrant des de fa un parell d'anys. Xeremies, vi gratis i 'ball de bot' sembla que és el necessari per fer una festeta.

Aprofitant el pont els de la Euskal Etxea tornen a dur un grup basc que farà la tradicional gira per diferents pobles de l'illa. Avui tocaven a la fundació Sa nostra a les 19.30h i demà crec que voltaran per Campanet.

Diumenge la ja anunciada Diada de primavera amb actuació dels Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca a Ses voltes, a les 12h.

I tot això sense contar ballades variades per diferents pobles de l'illa. Tot això ja conta com a verbena?..

El diccionari casteller del TermCat

potti | 24 Abril, 2007 12:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara fa poc que s'ha estrenat el Diccionari Casteller 'Online' de la mà del TermCat. Una eina a afegir al creixent Món Casteller a la xarxa. El seu funcionament no te res d'especial i suposadament aporta una eïna útil. Amb paraules seves :

[...] i que recull un centenar de termes d’ús habitual en l’àmbit. [...]

És una llàstima pensar que el fet de bastir un castell de 10 pisos no sigui una cosa habitual i no es parli gaire temporada rere temporada obviant així tota la suor i patiment abocat que han deixat enrera els 3 de 10 amb folre i manilles intentats, carregats o fins i tot descarregats que s'han vist des de finals del segle passat perquè, basant-nos amb l'informació que ens dona aquest diccionari, com anomenariem el pis que trobam entre els sisens i el pom de dalt a un 3 de 10 amb folre i manilles?

. Altres termes, com ''Tap'', tampoc apareixen a aquest diccionari. Si més no, curiós.

Fent el ridícul per la Casa Catalana.

potti | 23 Abril, 2007 21:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara fa una estona ha set l'estrena de la nova seu de la Casa Catalana (siuada al carrer Vinyassa) i els Castellers de Mallorca han estat convidats per fer un parell de pilars. Molta gent, qualque polític, poc aire que respirar i, com a mínim, dos pilars que en un principi eren de 4 pisos però que s'han quedat en tres per la falta d'espai, ja sia per la llargada del pilar com per lo baixet del sostre. Tot plegat sempre va bé fer un poc el ridícul.

De Edgy a Feisty, actualitzant a la nova (?)Ubuntu 7.04

potti | 22 Abril, 2007 14:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Després d'uns dies d'espera per fi he actualitzat la Kubuntu que faig servir a aquest ordinador a la darrera versió.

Problemes?

Si, només un. No se per quina raó al actualitzar m'ha canviat la configuració del GRUB deixant-ho malament. En lloc de dir que el root estava al hd0,0 posava que estava al hd2,0 i el hd que carregava després no el trobava com es pot suposar.

Arreglar-ho no ha estat gens difícil. Al mateix menú del grub he pogut modificar momentàneament les línies que carregaven tot el sistema i allà he editat tot perquè carregués el HD correcte. Un cop ha funciona així només he modificat el /boot/grub/menu.lst.

Arreglat això tot ha funcionat a la primera. Diria inclús que ara l'ordinador funciona molt més ràpid que abans.

Xile i els castells, la revolució social.

potti | 20 Abril, 2007 07:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A Xile, fora de Catalunya, fa un mes que es va crear una colla castellera. Justament, en lloc de rebutjar-la com s'ha fet aquí des de que varem començar a aixecar els nostres primers castells, allà ha tengut la promoció que és mereix. "Una nova forma de crear i d'integrar la comunitat" és com la defineix batlle del barri on és ubicada.

A diferència de les colles argentines aquesta no està lligada a un casal català. En canvi si que està molt lligada a l'afer polític. Es cercava una activitat integradora i que pogués moure a molta gent a l'hora i sembla que aquesta és la que va calar més a fons. L'any passat, a l'estiu, el que ara és cap de colla dels xilens va estar voltant acompanyant els Castellers de Vilafranca per diferents places per poder veure i viure els castells.

I sembla que va tenir èxit. Curiosament aquesta colla, amb només un mes de vida, ja ha aixecat els seus primers castells de 6 (i devant d'unes 100.000 persones diuen les noticies) i es comencen a plantejar castells de 7 pisos. Llàstima que de material audiovisual no n'arribi gaire. Ja veurem com acaba tot aquest projecte social.

[*] La noticia de tot això plegat apareix a Vilaweb on podeu trobar un vídeo.

L'Àngel, suspes...

potti | 19 Abril, 2007 12:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Definitivament sembla que enguany no hi haurà diumenge de l'Àngel. Haurem d'esperar a l'any que ve...

Castells a l'Àngel. Ni de bon tros el que podria ser...

potti | 17 Abril, 2007 21:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja vaig comentar diumenge que l'Àngel es suspenia i tots els actes es passaven al següent cap de setmana. Ahir m'arribà que els Al·lots de Llevant, al tenir ja altres compromisos, no vendran a actuar a l'Àngel.

Així que ni de bon tros serà el mateix. Crec que ens podem anar oblidant de veure el 4 de 7 amb l'agulla, o el 5 (que es va veure per primer vegada a l'Àngel l'any passat, o fins i tot el 4 de 7. Si a Eivissa amb 140 persones no passàrem del 3 de 7 aquí amb menys gent no crec que facem una millor actuació. Una pena.

L'Àngel suspés fins a la setmana que ve.

potti | 15 Abril, 2007 09:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Per els que encara teníeu intenció d'anar-hi. Diumenge de l'Àngel s'ha posposat fins al diumenge que ve. Coses del temps i de la pluja. Avui, idò, ni ballar, ni castells, ni res de res...

Panades. Enguany, ja tocava.

potti | 15 Abril, 2007 07:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La meva padrina, si visqués, m'hauria dit de tot. Les panades no s'han de fer el dia abans del Diumenge de l'Àngel. Però a falta de temps qualsevol dia és bo per fer-les :)

Panades

[*] La foto, feta meva, és treta amb una Fuji S2 Pro i un Nikkor 50mm 1,8f

Diumenge de l'Àngel.

potti | 13 Abril, 2007 16:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Acabar les darreres panades, ballar, veure castells, veure el castell, sentir xeremies o cercar l'Olivera que conta l'història de Mallorca... Si no plou, aquest diumenge, des de ben prest, al Castell de Bellver.

Presentació de la revista Narria dedicada a Mallorca.

potti | 12 Abril, 2007 14:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui, cap allà les 12 del migdia, s'ha presentat el número dedicat a Mallorca de la revista Narria (com bé va apuntar en crític) a la misericordia. La presentació més que mostrar la nova revista ha estat una manera generalitzada de donar les gràcies a tots els que han col·laborat i que hi eren presents (a banda de donar info per el parell de periodistes que han passat per allà).

La revista, a la que només he pegat una ullada ràpida per ara, està escrita en castellà i, ja a simple vista, falla molt en l'aspecte gràfic (fotografies molt pixelades entre altres defectes). Toca tot tipus de temes però, personalment, trobo a faltar qualque article sobre les xeremies. El preu de venda al públic serà de 9 euros i es distribuirà, segons han dit, mitjançant la xarxa de biblioteques del consell.

Au idò! :)

"Ciudadanos de Segunda" o ElMundoTV fa de les seves...

potti | 11 Abril, 2007 03:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

"En los comercios, en las señales, en los colegios, en las calles, en los org, públicos, en los restaurantes, en los carteles de prohibido, en el transporte público, en los aparcamientos, todo en catalán, solo en catalán..."

I què volen? Què esperen? Realment fa venir mal de panxa...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb