El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Arribam al equinocci casteller illenc.

potti | 31 Maig, 2007 13:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Amb l'arribada de Fires i festes arribam al nostre particular equinocci casteller. Enguany, actuant junt a les dues colles illenques, trobarem a la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Castellers de Mallorca moments abans de carregar la primera torre de 7

Aquesta diada normalment mostra la forma de les colles illenques i on, particularment, la nostra colla ha estrenat els que han estat els nostres millors castells. Enguany, però, ja sigui per la manera de fer d'uns, d'altres, o per les situacions que s'han donat (dues caigudes en dues actuacions), la colla no arriba tot lo bé que caldria esperar. Els Al·lots per la seva banda no solen arribar amb un bon bagatge de castells a aquesta actuació. Pocs han estat els anys que han fet el 4 de 7 amb l'agulla abans de Fires així que serà una bona incògnita el que ens trobarem. Els de Sitges, per la seva banda, ja han descarregat tant el 5 de 7 com el 4 de 7 amb l'agulla així que, si aconsegueixen reunir prou gent per el viatge, tal volta seran els que realitzin castells més alts.

En definitiva ens trobam una diada que és presenta misteriosa en quant els castells i sucosa en els fruits que pot donar. Peti qui peti.

[*] La foto és feta de n'Indi, i penjada a http://festimatge.skamot.com per en Binari.

El partit del Tanmateix ha guanyat les eleccions

potti | 28 Maig, 2007 14:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Com bé diu en Lluís Barceló C. El "tanmateix" ha guanyat. Els altres ja poden dir missa...

Tots a Votar!

potti | 26 Maig, 2007 22:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Malgrat sigui només per celebrar que avui deixarem de rebre encara més propaganda a les nostres bústies. O per mirar de posar punt i apart a tots aquests mesos (o anys) de mobilitzacions. O per fer un poc de companyia a la pobre persona que ha de passar-se tot el dia darrera una 'mesa electoral'. O...

De vacances...

potti | 24 Maig, 2007 14:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

... o això intento.

Un parell de dies de desconexió, intentant fugint de tot (però sobretot de la voràgine electoral que cada cop fa més oi i ) i preparant els apunts i les darreres feinetes per poder passar els exàmens (que ja estan aquí a la vora) de la millor manera possible.

Els Castellers de Mallorca al terços amunt.

potti | 17 Maig, 2007 17:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Al programa de dilluns del Programa radiofònic de castells Terços Amunt entrevisten (o, millor dit, fan un parell de preguntes) al nostre actual cap de colla (en JJ) i xerren de l'actuació que realitzà la nostra colla a Badalona.

terços amunt - capçalera

És veu que els objectius per aquesta temporada son fer el 3 de 7 per sota i tornar a repetir la torre de 7 que varem descarregar un parell de vegades a novembre farà 2 anys. Els haurem d'assajar idò. (o això espero).

El programa de radio el podeu sentir aquí.

Stallman sense corona ni pins.

potti | 14 Maig, 2007 22:54 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara fa poc que ha acabat la conferència/evangelització de n'Stallman. Dues hores que, particularment, se m'han fet massa curtes. Una pena que el Club Diari de Mallorca tanqui les portes a les 22:00h. :)

Suposo que la blogocosa illenca s'omplirà d'articles similars a aquests i espero que n'hi hagi qualcun que afegeixi qualque tall de vídeo.

Au, bona nit :)

Rectifico (10m més tard).

Ja hi ha coses penjades. : Video.

Stallman, avui, al Club Diario de Mallorca.

potti | 14 Maig, 2007 05:29 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui a les 8 del vespre estarà en R. Stallman[1] xerrant al Club Diario de Mallorca. Entrada lliure (i gratuïta) per a tothom.

[1] O aquí

Castellers de Mallorca a Badalona. Fires de Maig del 2007.

potti | 13 Maig, 2007 12:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Just fa una estoneta que els Castellers de Mallorca han actuat per Badalona en motiu de les Festes de Maig. Jo, per motius de feina, no hi he pogut anar però m'acaben de dir l'actuació. La cosa més o menys ha quedat així :

Castellers de Badalona : pilar de 4 caminat, 3 de 7, 4 de 7, 4 de 7 amb l'agulla, vano de 5.
Minyons de Terrassa : pilar de 4 caminat, 3 de 8, 4 de 8, 2 de 7, vano de 5
Castellers de Mallorca : pilar de 4 caminat, 4 de 7, 4 de 7 amb l'agulla, 3 de 7 carregat, vano de 5.

I si qualcú te ganes de veure castells aquest horabaixa. A Campanet hi actuen els Al·lots de Llevant a les 18:00h.

Afegim coses

4 de 7 de Mallorca [*] La foto està extreta de La Malla

La festa, el bloc, i el Ball de bastons

potti | 12 Maig, 2007 00:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I és que ja diuen que no s'han d'importar les tradicions. Ja fa uns anys ho intentaren a la Real i no va tenir molt bons efectes. Enguany, per donar un aire fresc a la campanya, al primer acte, torna el ball de bastons. En definitiva, que no és pot sortir de casa.

Concert al Puig de Sant Pere. El bloc en ple. Oprimits, els horris, una batu'k'ada, 4 quillos i ja la tenim muntada. Un munter de furgones de policia, un grapat de nacionals i de locals i ningú ens donava la mateixa versió dels fets.

Demà suposo que tendrem un parell de comentaris sobre la la nova agrupació de Ball de Bastons i la repercusió que tendrà dintre de l'àmbit político-festiu. :).

Més de 30.000? a la Plaça Major? no ens flipem..

potti | 09 Maig, 2007 15:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Que varem ser molta gent hi estic d'acord. Que va ser tot un èxit també. Però d'aquí a que ens diguin continuament més de 30.000 persones a la Plaça Major és passar-se una mica.

Aquesta plaça te, aproximadament, uns 3900 m2 (sense contar l'espai de dintre de les porxades). A l'hora de fer el mosaic, a la foto, és veu que no tota la plaça està plena així que ja esteim donant una mica de marge i a un m2 podem que hi havia 4 persones (més o menys). Si feim la multiplicació surt :

3900m2*4 persones a cada metre = 15600 persones.

Ens esteim queixant sempre per les xifres però quan ens descuidam nosaltres també ho feim. Així no és la millor manera de demostrar 'honestedat'.

Diada per la Llengua i l'Autogovern, un parell de fotos més.

potti | 06 Maig, 2007 10:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Suposo que ja tots els diaris en duen anar plens. Si en voleu un parell de fotos més de l'acte que és va celebrar ahir podeu entrar aquí (set de fotografies a Flickr).

Des de dintre del mosaic

La Diada per la Llengua i l'autogovern, tot un èxit.

potti | 05 Maig, 2007 21:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Eren prop de les 6 quan és començava a caminar des de la Plaça del Rei en Jaume I (altrament dita Plaça Espanya) cap a la Plaça Major. Amb Xeremiers obrint camí, el gegant de l'OCB just al darrere i tot un seguit de gent que donava suport a tot això s'ha arribat a una plaça Major ben plena de gent. Tal volta no tan plena com el dia del "Prou!" que sembla que era l'objectiu dels organitzadors però no crec que a ningú li hagi importat això.

Toni Torrens portant la Flama de la Llengua

Un cop tots dintre la plaça Major la flama de la llengua, a mans d'en Toni Torrens, no s'ha fet esperar i tot seguit la lectura del manifest a càrrec de 4 membres de l'organització. Mosaic gegantí, que de ben segur l'avió que ha passat un parell de vegades per captar el moment ho haurà fet molt millor que la meva càmera, a ritme de xeremies i tot seguit l'actuació dels Castellers de Mallorca. Els Pets i els Anegats han posat el punt a l'acte multitudinari.

Aspecte de la Plaça Major

Moltes cares conegudes voltaren per la plaça. Molts de polítics blogaires d'aquesta casa, fotògrafsi lingüistes. Deien que hi érem tots però jo hi vaig trobar a faltar a més d'un.

L'únic que m'entristeix de tot això és pensar que la reivindicació l'empraran per gratar-se la creu dels calçons blancs els de sempre. Avui, precisament, a la mateixa hora feien un curiós acte a s'Escorxador (Mem si trobo la publicitat perquè val la pena veure com ho venien).

[*] Hem sap greu la qualitat de les fotos. He estat fent proves amb el Kflickri el Digikam per passar les fotos de manera ràpida de RAW a un altre format i crec que qualque cosa he fet malament! :)

Castellers de Mallorca a la Diada per la Llengua i l'Autogovern.

potti | 05 Maig, 2007 21:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Amb l'actuació del cap de setmana anterior encara al cap, que no va resultar gaire lluïda, els Castellers de Mallorca hem tornat a actuar a Ciutat en motiu de la Diada per la Llengua i l'Autogovern celebrada per l'Obra Cultural Balear.

L'actuació, amb castells de 6, s'ha dividit en dues parts. La primera ha estat la més ràpida i només s'han realitzat dos pilars de 4 per donar la benvinguda a la Flama de la Llengua (portada per en Toni Torrens).

Després s'ha passat a la lectura del manifest a quatre veus i tot seguit la resta de l'actuació. S'ha començat amb una torre de 6, pesada, amb quartes fent la funció de dosos, on ha pujat l'actoxadora que es despenjà la setmana passada a Ses Voltes. La torre ha estat lenta, molt lenta, i la nina evidenciava la por i la poca confiança que tenia en el castell. Amb l'ajuda del tronc, però, ha realitzat correctament la seva feina i la torre s'ha descarregat sense cap problema. El 4 de 6 amb l'agulla a set el segon castell realitzat per els ciutadans. El castell ha pujat girat i desqüadrat de bon començament però s'ha descarregat no sense que el pom de dalt patís una mica. Com a tercer castell un tres per sota que ha resultat estrany. Un pilar de 5 ha estat la cloenda d'una actuació discreta.

En general tots els castells han patit de lo mateix, poc ritme. Tal volta provocat per la necessitat de donar un altre cop confiança a la canalla després de la caiguda de la setmana passada. La propera actuació serà el cap de setmana vinent a Badalona per les Fires de la ciutat.

Diada per la Llengua i l'autogovern

potti | 05 Maig, 2007 06:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui, a les 18h, a la Plaça Major, Diada per la Llengua i l'autogovern.

diada per la llengua i l'autogovern

Sumem-nos al mapa per un estat propi.

potti | 01 Maig, 2007 18:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Una curiosa iniciativa/campanya a : http://www.estatpropi.cat/ que preten visualitzar a un mapa tota aquella gent que vol un Estat propi al més pur estil : 'Jo també vull un estat propi' .

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb