El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Verbenes arreu. Pina, Esporles, Campanet...

potti | 29 Juny, 2007 19:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Acaben els exàmens i, enguany, tornam al MallorcaVerbenaTour. Avui hi ha festes per Esporles i per Pina. Demà Esporles i Campanet...

Comença l'estiu :)

[*] Beu amb moderació, és la teva responsabilitat :P

Sant Joan'07 a ciutat. Torna la festa?

potti | 22 Juny, 2007 15:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Demà és celebrarà la revetlla de Sant Joan a Ciutat. Al Parc de la Mar i amb la FAAVV com cada any fidels al seu compromís, tenguin o no diners, i amb un bon nombre de gent fidels a la cita. Enguany, però, amb l'ajuda econòmica de l'Obra Cultural Balear i, diuen i conten i conten i diuen, que fins i tot tal volta l'ajuntament de nous colors tornarà a recolzar aquesta festeta.

El trui comença a les 17h. La ballada amb Al-Mayurqa a les 20:30 i després : correfoc, els Grollers de la Factoria, Rock'n'Press i els Dinamo.

Sembla que la festa torna a Ciutat. :)

Actuació a l'Observatori de Costix.

potti | 17 Juny, 2007 07:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, la colla, va actuar a l'observatori de Costix juntament amb els Al·lots de Llevant. Tot plegat poca gent a l'actuació. El resultat :

Al·lots de Llevant : 4d6a, 4d7, 2d6, pilar de 5 carregat
Castellers de Mallorca : 3 de 7, 4 de 7, 4 de 6 amb l'agulla, pilar de 5, 2 pilars de 4 per sota simultanis.

Avui... FESTA GROSSA! :)

potti | 16 Juny, 2007 08:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I sembla que només la festa és quan guanyen els equips de futbol que poc o gens tenen res a veure amb el nostre entorn. Avui na Cirer surt de l'ajuntament. Avui no hauríem de fer festa grossa? :)

Que vos enrecordau dels Tamborers?

potti | 15 Juny, 2007 06:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sembla que la cosa ja arriba a la recta final. Segons el Diari de Balears en l'edició d'avui :

Cort diu al jutge que no té res a veure amb la banda de tamborers El cas dels germans Martorell queda a l’espera del veredicte final L.M. Palma. El judici dels dos germans, Pere i Manel Martorell contra el Consistori de Palma per haver-los expulsat de la banda municipal dels Tamborers de la Sala de «forma improcedent» -segons al·lega la part demandant- quedà ahir pendent de sentència, un veredicte que es resoldrà d’aquí a15 dies o un mes. Per rebatre aquest argument, la defensa de Cort utilitzà la major part del seu temps a justificar la manca de poder decisori que té l’Ajuntament envers les actuacions que es realitzen en el si de la banda i en tots els àmbits que involucren el grup de tamborers, malgrat ser una banda municipal i protocol·lària i malgrat ser una banda institucional que actua en actes oficials d’acompanyament a les autoritats consistorials. Contradiccions i llargues intervencions, en un judici que durà més de dues hores i que fou qualificat de «difícil» pel propi misser dels germans Martorell, qui diposità el pes de la seva argumentació basant-se en la relació laboral que manté Cort amb els membres dels tamborers de la Sala. També al·legà que l’expulsió dels Martorell respon a un cas de «discriminació ideològica», i per tant «inconstitucional», pel fet que els dos participaren en els actes reivindicatius a favor de la Plataforma Salvem La Real. En representació de Cort, assistí al judici el responsable de protocol de la banda, Pau Mateu, qui negà haver pres part en la decisió d’expulsar els dos germans i atribuí la responsabilitat al Tamborer Major, Joan Berga. L’advocada de Mateu esquivà parlar de la «discriminació ideològica» perquè, per aquest camí, hauria d’aflorar un «enigma» no resolt: un vídeo, on suposadament els dos germans insulten la batlessa durant la Romeria de Sant Bernat, en teoria motiu de l’expulsió però que Cort admeté que no existia. Així, l’advocada orientà el cas en la manca d’un contracte escrit que avali aquest «acomiadament improcedent» i situà els seus actes en la categoria d’actes voluntaris i lúdics. Amb tot, el misser insistí que els dos germans cobraven per cada actuació devers 60 euros.

"Assamblea tècnica" per a tothom. O de com apedregar públicament la Tècnica.

potti | 12 Juny, 2007 13:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dissabte passat varem celebrar a la colla l'assemblea ordinària, que és realitza anualment, i segons sembla varen sonar moltes veus demanant una 'assemblea tècnica' per aclarir un parell d'aspectes a la tècnica. Vaja, sembla que la cosa s'anima. És esfereïdor que demanin això.

Aquesta necessitat de l' "assemblea tècnica" vol venir a dir :

  • que de manera normal la tècnica no és dedica a escoltar o no crea moments d'intercanvi d'opinió/idees amb la gent.
  • que hi ha molta gent que vol, o necessita, un protagonisme que per raons X pensa que hauria de tenir i la tècnica no l'hi ha permès d'aconseguir.
  • que les coses no van tan bé com és pensen i és creu que amb una xerrada 'general' amb la tècnica és poden canviar les coses quan això depèn del dia a dia o, en el seu defecte, que les coses van tan malament que amb una apedregada pública a la tècnica, on tothom és queixi a l'hora, servirà per fer-los canviar i modificar el rumb de la colla.

Sigui com sigui el detonador de tot això sempre és el mateix i l'únic significat que hi trobam és que les coses no van tan bé com ens les fan creure. No fa molt per la radio, al terços amunt, el nostre cap de colla deia que l'objectiu d'enguany era el 3 de 7 per sota i la torre de 7. Als assajos, emperò, és prega per fer passar l'anxaneta als castells bàsics de 7. Tal volta hauríem de tocar amb els peus un poc més a terra i pensar en que s'està fent malament, tant a nivell social com a nivell tècnic per així poder fer bé els castells bàsics de 7 (que enguany ja ens n'hem fotut dos per barret) i després tornar a pensar en fer coses grans.

Si no hi ha comunicació amb la gent i no és segueix una línia clara, com a mínim a colles com la nostra, és el que la gent demana. Tal volta perquè calcam la manera com ho fan per la tele als equips de futbol o tal volta perquè queixar-se en grup és molt més fàcil. La llàstima és haver d'arribar a aquest extrems.

De totes maneres, i sigui per la raó que sigui el resultat serà el mateix: una reunió on sortirà tothom encalentit. Ni un Table Dance d'aquests ho faria millor.

[*] I, com no pot ser d'una altre manera, seguim d'exàmens.

Mallorca verbena tour 2007

potti | 06 Juny, 2007 15:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Arriba la calor, arriben els exàmens, i el Mallorca Verbena Tour torna a funcionar. Per ara només hi ha la possibilitat de votar quin sistema de puntuació (per tots aquells que vulguin participar) es posa en funcionament. Mem si enguany hi ha una mica més de moviment. :)

mallorcaverbenatour.org

Fires i festes 2007 a Manacor, enguany, per passar l'estona.

potti | 02 Juny, 2007 21:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

L'actuació de Fires i festes d'enguany no ha estat cap sorpresa. Els Sigetans han duit el que han pogut per creuar el bassiot, els al·lots han donat una passa més recuperant el 4 de 7 amb l'agulla no sense patir i els Castellers de Mallorca per fi hem fet una actuació amb tres castells de 7 i sense cap caiguda, cosa que enguany encara no havia succeït.

L'actuació, com ja és habitual, ha començat amb els pilars caminats de les tres colles per entrar a plaça. Un cop als seus llocs els Al·lots han obert plaça amb un 4 de 7 que ha resultat ser el millor castell que s'ha vist en aquesta diada, parat, segur i tranquil. A segona ronda els manacorins han descarregat el seu primer 4 de 7 amb l'agulla de l'any amb la tornada del seu terç talismà. El castell ha patit una mica més que el primer 4 de 7 malgrat no l'ha fet perillar en cap moment i, amb l'espadat ja sòl damunt la pinya, s'ha descarregat sense cap problema evident. Com a tercer castell han descarregat un 3 de 7 que sobretot a nivell de quartes s'ha obert excessivament fent perillar l'estructura just en el moment de la sortida del pom de dalt.

Els convidats sigetans han estat els segons en actuar. Tots els seus castells han set lleugers i molt tremoladissos. Han obert de 3 de 7, que no s'ha calmat en cap moment, amb un canalla enorme, i l'anxaneta ha baixat per el mateix lloc per on havia pujat. A segona ronda el 4 de 7 ha seguit la mateixa tònica però aquest cop la canalla ha fet bé la seva feina. El 5 de 6 de la tercera ronda ha seguit la mateixa línia que els altres dos castells anteriors.

Els Castellers de Mallorca hem estat els tercers en actuar. En primera ronda un 4 de 7 lent, amb bona mida i que no ha patit en excés. En la segona ronda hem fet el que, ara per ara, és el nostre castell límit. El 4 de 7 amb l'agulla ja ha pujat un poc girat i amb les mides perdudes. Amb la passada de l'enxaneta una de les rengles s'ha començat a enfonsar quedant el segon amb només mig cos per damunt la pinya i el castell patint al límit. La sorpresa ha estat el poder aguantar el castell i que aquest no caigués deixant lliure el pilar de 5 del mig que s'ha descarregat entre forts tremolors. Després, un 3 de 7 que ha tornat a patir de mides i on la plena es tirava sobre la rengla contínuament fent treballar el castell innecessàriament.

Per acabar les dues colles illenques han realitzar el vano de 5 i els convidats foranis dos pilars de 4 simultanis.

La diada, en definitiva, ha servit per reafirmar que cap de les dues colles illenques és troba en un estat de forma gaire esplèndid. Els Al·lots han recuperat el pilar de 5 i el 4 de 7 amb l'agulla gràcies a la tornada d'un dels terços que tenien voltant per el Principat i els Castellers de Mallorca, malgrat hem realitzat tres castells de 7 a la mateixa actuació, han patit en desmesura. Que cada un tregui les seves pròpies conclusions.

Nedant per el Projecte Home.

potti | 01 Juny, 2007 21:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Des d'avui a les 19:00h fins demà a la mateixa hora la gent del Projecte Home ajudada per un grapat de voluntaris i altres organitzacions miraran de fer, crec, el Record Guinness de relleus en piscina durant 24h.

Gent dels Castellers de Mallorca hi participam. Serà curiós.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb