El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Jornades d'Instalació de Linux a Ciutat Antiga.

potti | 31 Agost, 2007 08:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest horabaixa, al Casal de Joves de Ciutat Antiga, es faran les Jornades d'instal·lació de Linux a càrrec de gent de Llimac. L'horari més o menys serà el següent :

Programació:
17:30 instal.lació
19:00 Programari
20:00 Sopar de Franc (gratis!)
22:00 Jocs EN XARXA

El cartell el teniu aquí en format PDF

Més fàcil no ho tendreu per mirar de entrar al món del programari lliure. :)

Avui, Sant Fèlix.

potti | 30 Agost, 2007 09:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

D'aquí unes horetes començarà una de les diades castellers més importants. Molts la consideren 'La Diada' i la plaça on la realitzen s'autoanomena (i l'anomenen) 'La Plaça Més Castellera'.

3 de 10 dels Castellers de vilafranca

Per a la gent que hi vaig seran més de 4 hores al sol, veient castells que (darrerament) no és veuen gaire i on fruir plenament dels castells. Enguany, però, l'única colla que arriba més o menys bé son els Castellers de Vilafranca que ja han descarregat un castell de gamma extra i totes les altres (Minyons, Joves i Vella) arriben un poc pansides a la diada.

2 de 9 dels minyons de Terrassa

Les úniques esperances per veure castells 'especials' estan posades als de Vilafranca (amb el seu sempre omnipresent 4 de 9 amb folre i l'agulla, el sempre espectacular i mai descarregat (per la seva banda) 3 de 10 amb folre i manilles i qualque castellot d'aquestes característiques i Minyons amb el molt probable 2 de 9 amb folre i manilles i poca cosa més. Ni Vella ni Joves pinten molt bé a les esperances de molta gent de per aquí.

Enguany, però, entre constipat i altres herbes no hi he pogut anar. No serà el mateix però és podrà veure en directe per TV3, sentir-ho per Radio Televisió Vilafranca i llegir cròniques i veure fotos per la Malla. Com a mínim ens podrem conformar amb tot això. :)

[*] Les fotos son fetes meves amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,4-4,5. Penjades a http://festimatge.skamot.com

Xeremiers sonant a la Real (video)

potti | 30 Agost, 2007 09:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A banda de les fotos que vaig aconseguir ahir de les festes de La Real també he pogut fer-me amb un vídeo de la sonada. Està penjat al Youtube i gravat per na Magda M.

Antonio Puerta, passió i mort!

potti | 29 Agost, 2007 16:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Tal volta el text no agrada a més d'un però per la meva banda ja estic fart de tanta 'tonteria' amb el pobre Puerta. Fa una estona a la conta de la missatgeria instantànea de ma germana ha arribat un missatge que deia :

(pasalo)todos somos puerta en honor a su Muerte pasa este mensaJe a personas i pon tu nombre a ber donde llega esta cadena: marta l  juan o maria san miko lorena ichianika noe sonia Andres marian laura rocio inma piruleta manu tania ismael alcantarilla el xorizo, sara, javi, marta,lore,david,MiRyam, Moy,javi, jimmy,natxo,sheila, lore, evelin, emily,marta,niina,celia,cris,mire, beerta, maar,Beti,raul....

I trobo que aquesta situació ja fa coió. Diaris, televisions, blogs, cadenes de correus-e i tantes coses que m'oblido no aturen de gastar energia per un fet que és el més normal del Món (una fallida al teu cos, ja sigui perquè ha funcionat malament o perquè ja li tocava). I d'aquí i fent cas al Rodari m'ha sortit això:

Paquita, la dona que treballava a la copisteria de la UIB, va morir l'altra dia mentres feia feina fent fotocopies. Era jove i bona a la seva feina. Des de petita sempre s'havia interessat per aquestes maquines copiadores i darrerament havia realitzat molts bons treballs dintre d'aquest àmbit.

Paquita tengué un atac mentres estava acabant de fer les fotocopies de Teoria del Caos IV, una de les assignatures més difícils de les que es donen a aquella facultat. Crits, cares neguitoses, gent plorant per els passadissos. Els metges no pogueren fer res i als dos dies morí al hospital.

Les mostres de condol no es feren esperar. Totes les copisteries de Ciutat tancaren i enviaren cartes, fotocopiades, a la copisteria on treballava la Paquita. Les màximes autoritats copiadores, els treballadors del top Manta, pirates varis i molts universitaris que havien tractat amb ella es sumaren omplint les parets de suro de la copisteria amb missatges de condol. Milers de ciutadans s'aproparen el vespre per donar el seu darrer adéu a aquesta al·loteta tan maca que tant havia fet per l'art de fotocopiar. Els noticiaris, diaris, i demés mitjans de comunicació empraren les seves energies per poder difondre tan trista noticia.

Quan les seves companyes arribaren a la capella ardent, la multitud començar a cantar l'himne de la Universitat tot seguit de l'himne de les copistes. La societat estava amb ella. Imatges se n'han vistes moltes però la que ha demostrat que la passió per les copies està per damunt de la rivalitat ha set quan l'encarregat de la copisteria de l'Anselm Turmeda i el del Guillem Cifre s'han abraçat allà al mig. Quin gran moment.

Al dia següent tothom la va voler acompanyar al cementiri on, amb el fèretre cobert de tots els 'tacos' de fotocopies que oferien al curs 06/07 i el logotip de la Universitat, incineraren el seu cos, que per cert, amb tant de paper, va cremar molt bé. Una gran pèrdua per a tota la comunitat.

A 200 metres, a les obres de Son Espases, un altre treballador moria al caure d'uns andamis. Ràpidament se l'ha sepultat amb ciment després de tallar el seu cos a trossos amb la picadora. Ningú més que nosaltres ha sentit parlar d'això.

Actualització
A la wikipedia ja en fan ressò de tot això.
A 'La cova de les bruixes' també tracten el tema des d'un punt de vista ben diferent. En grosske també deixa una reflexió sobre el tema.

Xeremiers sonant a la Real (fotos)

potti | 29 Agost, 2007 07:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un parell de fotos de les festes de Sant Bernat a la Real. En concret fotos dels Xeremiers que sonaren animant la festa.

xeremiers a la real

xeremiers a la real

xeremiers a la real

xeremiers a la real

xeremiers a la real

Aquestes son les fotos que he pogut aconseguir. Si qualcú en te un parell més i les vols passar o penjar a qualque banda seran benvingudes. :)

Cavallets de Felanitx

potti | 28 Agost, 2007 15:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Xeremies, gegants, dimoni, capgrossos amb canyes, cavallets i molts nins varen ahir ocupar els carrers de Felanitx en un llarg cercavila. Des de les 7 fins a les 9 de s'horabaixa els cavallets voltaren i ballaren al ritme dels xeremiers, sense pràcticament aturar, sent l'ànima de la festa i relegant a un segon pla a tots els altres integrants del cercavila.

cavallets de felanitx

cavallets de felanitx

cavallets de felanitx

dimoni de felanitx

[*] Fotos fetes meves amb una Fuji S2 Pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5 i un 70-200 f2,8

Cossiers de Montuïri 2007 (V) 24 d'Agost.

potti | 27 Agost, 2007 14:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Qui s'anava a imaginar que entre la pluja, pedra, llamps i trons els cossiers arribarien a fer la volta a Montuïri. Poca gent al inici del cercavila i a mesura que les xeremies anunciaven que els cossiers estaven voltant més gent s'animà a seguir-los. cossiers damunt del cadafal de montuiri

cossiers

dimoni montuiri banya verda

El matí va deixar escenes molt curioses. Des de patinades del dimoni i dels cossiers, balls accelerats per la pluja, majors que quasi no es podien moure veient emocionats com els cossiers ballaven davant casa seva, etc. Definitivament ha valgut la pena la remullada i el posterior costipat.

[*] fotos fetes meves amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5. Penjades a festimatge.skamot.com

s'Arracó i Sencelles veuen els seus primers castells

potti | 27 Agost, 2007 08:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, fent castells, estrenàrem dues places. El matí ens desplaçarem fins a s'Arracó on fèrem 2 pilars de 4, 3 de 6, 2 de 6, 3 de 6 per sota i un pilar de 5. Tots els castells plens de pedaços i no gaire tranquils.

S'horabaixa va tocar el torn a Sancelles. Allà molta més gent pròpia i molt més públic. L'actuació similar. 2 pilars de 4 per començar als que seguiren un 4 de 6, un 3 de 6 per sota, una torre de 6 i un pilar de 5. A destacar el pilar de 5 pesat que es va descarregar que diuen que tira mides per un hipotètic pilar de 6.

Els castells, a les dues actuacions, foren mogudets ja sigui per A o per B. Ara veurem com ens enfrontam als castells de 7 un altre cop aquest proper cap de setmana a Vilafranca.

Donant llendera!

potti | 26 Agost, 2007 09:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Del DCVB.

llendera

LLENDERA f.

|| 1. Cordellina de cànem (Mall., Eiv.); cast. cordel. A Jaume Deyà per barbes e claus e landera ha bastret per la prossesó del Corpus, doc. a. 1498 (Hist. Sóller, ii, 419). Es necessari que las colladas tinguen a lo menos un gruix de una llandera, Fontanet Conró 39. Llendera de tambor: la cordellina més forta, que s'empra principalment per a fer corretjades. Llendera de perxa: cordellina de tres caps, més fluixa que la llendera de tambor (Mall.). Llendera de sa baldufa: la cordellina amb què la fan ballar. a) fig. «Voldria esser llendera | d'es rellotge d'es teu cor, | i així veuria jo | si tens s'amor vertadera» (cançó pop. Mall.).—b) especialment, la cordellina d'unes corretjades. «En Vermei diu an En Ros: | Ves alerta a sa llendera, | que aqueix qui mos ve darrera | saps que és de poc piadós!» (cançó de llaurar, Mall.).

|| 2. fig. Acte de tupar o de corregir severament (Mall.); cast. látigo. «Aquest al·lot ha de menester llendera». «Bé li he donat llendera, però no vol fer bonda!».

Refr. —«Fa més guaret una lliura de llendera que un sac de faves»: vol dir que perquè les bísties llaurin així com pertoca, cal fer ús de les corretjades (Mall.).

Fon.: ʎəndéɾə (bal.). Intens.:—a) Augm.: llendereta, llenderina, llenderona.—b) Pejor.: llenderota.

Cossiers de Montuïri 2007 (IV) 23 d'Agost

potti | 25 Agost, 2007 10:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Com cada dia 23 d'Agost tornaren a sortir els cossiers, quest cop vestits, acompanyats per el Dimoni i els xeremiers. Enguany una gentada va colapsar molts carrers de Montuïri per veure el tradicional ball. Les carreres dels joves amb el Dimoni, les llenderades, el ball i la música foren els protagonistes durant un parell d'hores.

antiga_dama_ballant

dimoni_corrent

Malgrat la gentada i que alguns carrers estesin prop del colapse[1] el dimoni va fer bé la seva feina i procurà que els cossiers poguessin realitzar tots i cada un dels seus balls als diferents llocs a banda d'espantar als més petits una i una altra vegada. Enguany, a més a més, un parell d'antics cossiers pogueren tornar a ballar com ho feien abans deixant a més d'un sorprés ja fos per l'agilitat que demostraven o per el fet de tornar-los a veure ballar.

dama i dimoni de montuiri

Sigui com sigui aquesta segueix sent una festa que s'ha de veure i viure.

[1] com al Carrer dels Cossiers quan ells varen passar.
[*] Les fotos son fetes meves amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 3,5-4,5f. Son penjades a http://festimatge.skamot.com

Cossiers de Montuïri 2007 (III) Banya verda

potti | 24 Agost, 2007 08:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara, que torna a sortir aquests dies, be que escau. Ens veim a Montuïri.

Banya verda. Dimoni de Montuïri fent amb una Anou.

El que hi surt és un imant de gelera fet artesanalment per en Miquel Tugores partint d'una anou.

[*] Foto feta amb una Fuji S2 Pro i un objectiu Sigma 90mm macro 1:2.8. i penjada a http://festimatge.skamot.com

El coso, La peña i les camisetes.

potti | 23 Agost, 2007 07:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sembla que enguany hi ha un poc de trull dintre de La Peña per "El Coso" a les festes de Felanitx. A un dels blogs d'aquesta casa ja fa uns dies va haver-hi un poc de trull i ara al Ultima Hora n'han tret la noticia.

La división en El Coso hace que la peña salga con dos camisetas por Sant Agustí en Felanitx Ha habido interferencias y enfrentamientos entre dos sectores al organizar la fiesta desde la denominada ‘indirectiva’ JOSEP MARIA SASTRE
Dos camisetas y dos bandos o más. La división surgida en el seno de El Coso, la peña taurina, antitaurina o simplemente peña más multitudinaria de las fiestas de Sant Agustí de Felanitx, ha provocado que este año los peñistas puedan elegir entre dos modelos de camisetas.
La polémica se generó cuando, tras las fiestas del año pasado, la denominada «indirectiva» de El Coso, anunció su retirada para dar paso a los jóvenes en la organización de la peña. A mediados de este mes de agosto un grupo de personas se puso al frente al comprobar que «aún no se habían encargado las camisetas que son la fuente de ingresos para correr con los gastos y que nadie se había puesto al frente de la organización». Encargaron el diseño de la camiseta y convocaron una reunión para perfilar los pormenores de la jornada del 28 de agosto.
Los problemas comienzan cuando un sector de la peña considera que los que se han puesto al frente de al organización «lo dan todo por hecho» y, además, discrepan con el diseño de la camiseta: una kika que picotea los testículos de un toro. Estos, los denominados jóvenes y que debían tomar el relevo, consideran que no se demoraron en iniciar la organización de la fiesta pues «en dos semanas hay tiempo de sobra». Ante estas discrepancias, se convocó una reunión que se celebró la noche del pasado martes en la que, a regañadientes, se liman asperezas, se acuerda encargar otra camiseta y que cada cual porte la que considere oportuno. En el diseño de la segunda aparece una kika de perfil y el lema «A-Coso anti-taurí Islero 2007». Islero es el nombre del toro que mató a Manolete precisamente el 28 de agosto de 1947.
Otro sector agrega que «El Coso nunca se ha definido ni como taurino ni antiuaurino, hay gente que va a los toros de Felanitx por tradición, otros que van al concierto de Can Moix y gente que está por los bares que ni se lo plantea». Un año más la polémica está servida. Es la esencia de El Coso, esa peña de mil cabezas, ese, como dice un forero en internet, «monstruo que hemos creado entre todos y a este monstruo le da aliento el carácter felanitxer, que es completamente inesperado e imprevisible».

Per cert, qualcú sap on és pot trobar el programa de festes de Felanitx? Ni al web del Ajuntament, ni al Mallorcaverbenatour.org, ni a vinedefesta.cat hi apareix i les festes comencen quasi que ja. Veres?

El Metro de Palma.

potti | 22 Agost, 2007 14:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara torna a ser noticia gràcies a les plujes d'aquests dies i a tots els diaris surten declaracions d'una i altre part donant-se la culpa de que s'hagi quedat fora servei.

Al Diario de Mallorca en fa un bon resum però particularment em fa gràcia aquest tros :

La diputada del Partido Popular señaló que todo se debía principalmente a "un problema eléctrico" de Gesa. Mabel Cabrer aludió también a "la falta de eficacia" de SFM y a la alarma provocada por la ausencia de información real al ciudadano durante la jornada. La ex consellera aseguró que "con o sin intencionalidad política" no se entiende por qué a las seis de la tarde aún no se había reanudado el servicio de metro cuando el fallo eléctrico llevaba resuelto desde las dos, tal y como se informó a la gerencia de SFM, y cuando ya se había resuelto la situación en las estaciones de Son Sardina y Son Fuster, "las únicas que han sufrido inundaciones". Cabrer se desplazó ayer a la estación intermodal de Palma para "decir a los ciudadanos que deben estar orgullosos de que Balears fuera una comunidad pionera en el transporte público". La diputada aseguró que el PP "lo defenderá siempre". La antigua responsable de Transportes remarcó que el metro ha ofrecido desde su inauguración "un servicio moderno y de calidad" y ofreció su colaboración al nuevo equipo de gobierno para que continúe siéndolo. Además, Cabrer aseguró que solicitará toda la información necesaria para aclarar lo sucedido, incluyendo la grabación de las cámaras de seguridad de la estación de Son Sardina.

La fallida al sistema elèctric pot ser que és donés però no diu que per exemple una de les bombes no és posà en marxa perquè el seu mecanisme estava tapat de ciment (que suposo que varen deixar allà amb les preses per inagurar el servei). D'altra banda espero suposar que aquesta dona pugui entendre que el metro tal volta no es 'teletransporta' d'estació en estació i que al igual que les estacions estaven inundades i funcionava el sistema elèctric tota la merda que havia arrossegat la pluja s'havia de llevar abans de tornar a restablir el servei.

Però jo em quedo amb la declaració que el metro és el transport modern i de qualitat de Palma. Modern pot ser, però de qualitat no m'atreviria a dir-ho després de veure el que va passar ahir i la millora que suposa anar en metro davant de la resta de transports no tan moderns i de menor 'qualitat'. Suposo que hauria de ser més ràpid pujar en metro a la UIB que pujar en bicicleta (que no és un transport modern ni de qualitat) i justament passa el contrari. Amb el temps que és perd mentres esperes el metro que passa cada 14m (si tens la mala sort d'arribar quan just acaba de partir) i amb el temps que tarda en arribar allà dalt (més el temps que tardes en arribar a l'estació) amb la bicicleta ja has pujat i baixat de la UIB un cop com a mínim.

Al final, però, fa gràcia que vulgui veure les gravacions de seguretat de Son Sardina on, segurament, serà com mirar una piscina que s'omple. Curiosa manera de passar el temps. :)

Afegitó (23/08/2007)

Al blog d'en Sergi he vist el següent Gif sobre l'inundació.

inundació

Dimonis de Lloret

potti | 22 Agost, 2007 08:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El mateix dia[**] que els Castellers de Mallorca actuarem a Lloret abans sortiren els seus dimonis acompanyats dels xeremiers per espantar i fer corre al personal.

A Lloret en tenen de dos tamanys, els grans i els petits. Els grans sortiren i espantaren un poc a tota la canalla però amb un obrir i tancar d'ulls desaparegueren. Foren els dos 'dimonis petits'[1] els encarregats d'animar la festa. Armats amb un fuet fet com el Dimoni de Montuïri és dedicaren a encalçar i fer entrar por a tots aquells que és creuaven per el mig. Ells però, quan feien plorar a un infant no s'alçaven la màscara per fer veure que davall d'quella aparença ferotge hi havia una persona.

dimonis de lloret espantant la canalla

dimonis de lloret

Per acabar, els dimonis realitzaren un ball baix el so de les xeremies armats amb garrots que va posar punt i final a la seva estada a plaça deixant pas als Castellers.

dimonis de lloret ballant

Si no vaig errat, era el primer cop que sortien els dimonis petits. No va estar malament.

[1] Què no se si estan batiats de qualque manera en especial.
[*] Les fotos son fetes meves amb una Fuji S2 pro i un objectiu sigma 15-30 3,5-4,5f i son penjades a http://festimatge.skamot.com i a flickr.com
[**] Ja se que faig ben tard.

Castells a la Real

potti | 21 Agost, 2007 07:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Seguint amb les festes de Sant Bernat al monestir de la Real ahir va tocar el torn als Castellers de Mallorca per animar la festa. Abans de començar l'actuació férem un pilar de 4 caminat de durada indeterminada (perquè ningú tenia la més mínima idea de quant l'haviem de caminar) dintre la missa solemne.

Acabat el pilar i la missa l'actuació és va desplaçar al pati del monestir. Obrirem plaça amb un 3 de 6 que no va tenir cap tipus de contratemps per després patir una mica amb la torre de 6 que, lluny de quedar-se quieta en cap moment, va rebre un impuls de la canalla que va realitzar malament la sortida i la va fer mourer-se en sobre manera. Per acabar, un 3 de 6 per sota que pujà més tancat del necessari. A la ronda de pilars, 2 pilars de 4 simultanis varen tancar l'actuació.

Després va tocar donar voltes amb Balladors de Lluc i Tramudança i cap a cases a descansar que encara no hi ha vacances.

Al Diari de Mallorca xerren també de l'actuació.

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb