El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Toni Roig ens ha deixat.

potti | 30 Setembre, 2007 20:02

Toni Roig ens ha deixat.
Entre una cosa i l'altre vaig publicar això dues vegades. Ara ho he vist. Millor deixar-ho en un sol escrit. amb una sola línea de comentaris. Clicau aquí sobre per anar a l'article bo.Perdonau.

Toni Roig ens ha deixat.

potti | 30 Setembre, 2007 20:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui ens ha deixat una de les veus de la nostra illa. Un roig de cognom i d'idees. Just amb el seu darrer disc acabat de publicar. Just acabat de presentar tant a les dues bandes del mediterrani. Amb molts d'amics d'aquí i d'allà i just, just quan encara tenia tantes coses per fer...

Qui no teníem un contacte permanent amb ell ara ho trobem estrany i no sabem que ha ben passat. Serà d'aquí uns dies o d'aquí unes setmanes, quan anem a donar el nostre suport a qualque associació o acte en defensa de la nostra terra i la nostra cultura, quan realment ens adonarem del que ha passat. Serà en aquest moment quan trobem a faltar de bon de veres una gran persona. Per sort en Toni ens ha deixat un bon llegat musical i cultural que ens ajudarà a recordar-lo.

Demà, tenc entès, tot el dia serà oberta la sala de vetlles del cementiri de Son Valentí per qui vulgui passar. Dimarts, al monestir de la Real, on va realitzar molts i molts concerts, és farà un acte cívic en el seu record.

Hi ha molta altra gent que ha volgut deixar la seva empremta als seus blogs. Aquí en teniu un bon grapat.

I, com no, els seus companys d'Al-Mayurqa...

esquela diari de balears

Actuació a Cala Millor.

potti | 30 Setembre, 2007 09:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Enfora de Ciutat aquest cop ens ha tocat actuar. Cala Millor, població turística, a peu de platja, a peu d'hotels i de restaurants. L'actuació amb els Al·lots de Llevant ha començat força puntuals. Els Al·lots han set els primers en obrir plaça. Un 4 de 7 força parat, tranquil, obert. Per passar a un 3 de 7 tremolós i arrodonir-lo amb un 5 de 6 lleuger amb pintes i proporcions de 5 de 7 que segurament veurem d'aquí dues setmanes a la seva diada.

Els Castellers de Mallorca hem començat amb un 4 de 7 obert que s'ha descarregat sense gaire problemes. Com a segon castell el 4 de 7 amb l'agulla que des de l'actuació de Badalona no és feina. Nirvis, crits, una sortida de quartes força 'curiosa' però al final s'ha descarregat amb suficiència. Com a tercer castell la sorpresa del dia. Des de l'actuació de Porto Cristo que no el realitzaven. Un 3 de 7 per sota que ha pujat i ha funcionat força bé i que s'ha descarregat entre els crits d'alegria dels Castellers de Mallorca. I no es per menys ja que els assajos, sincerament, no eren per tirar coets.

Per acabar l'actuació les dues colles han realitzat un pilar de 5. El dels Al·lots : tremolós i patit. El dels castellers de Mallorca, saludat a banda i banda. Desprès, dos pilars de 4 simultanis trets un poc de la màniga (que els podriem haver fet a l'hora amb el pilar de 5 i tenir un vano ben guapo. Xerradeta. Escoltar la banda de música i cap a casa que hi havia força coses a fer. Dels Al·lots, després de l'actuació que realitzaren a Sant Joan, m'esperava una actuació d'un nivell, en quant a pisos de castells, superior. Amb el 4 de 7 amb l'agulla mínim. Però l'actuació que més m'ha sorprès a estat la nostra, la dels Castellers de Mallorca. El que hem fet als assajos i el que hem fet a plaça no és correspon gaire. Estic content d'haver tornat a fer el 4 de 7 amb l'agulla i el 3 de 7 per sota, només faltaria. Ben content. Però no crec que siguin les maneres de fer-ho. A plaça em deien que firmarien aquesta actuació i acabar així la temporada. Jo també, si, però assajant-la i palpant-la als assajos i no confiant amb el 'saber fer' de la gent.

Ara, demà, comença la recta final de la temporada. Manacor (13), Ciutat(20), Inca(28) i Terrassa(17N). 4 actuacions que no ens haurien de deixar indiferents a cap de les colles que hi participen.

Castells, concerts, concentracions i demés.

potti | 29 Setembre, 2007 08:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Agenda farcideta per qui vulgui avui gaudir de tot. Al final, com sempre, haurem de triar entre un parell de coses.

A les 18h : concentració a la Plaça Espanya en contra de Son Espases (aquí, aquí, aquí, aquí, aquí, aquí, aquí i aquí en xerren i en fan ressó. A la mateixa hora, actuació castellera a Cala Millor.
Més tard, concert d'Skalarriak a Ciutat i de Muchachito Bombo Infierno a Manacor. Verbenes a Binissalem(de les darreres) i la llista pot seguir.

Qui deia que l'estiu havia acabat?

Bunyola i la correguda en roba interior (I)

potti | 28 Setembre, 2007 21:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Una manera, com qualsevol altra, de dur el concepte de 'ximbomba' al màxim. :)

ximbomba a bunyola 2007

[*] Foto feta amb una Fuji s2 Pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5

A per el raïm!

potti | 27 Setembre, 2007 21:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Tots a per el Raïm

Una altra prova de HDR. Si més no, curiosa. La foto és de la Batalla de Raïm de l'altra dia a Binissalem.

[*] Foto feta amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5.

Nou Romancer al Teatre Principal i Al-Mayurqa a Lloseta

potti | 26 Setembre, 2007 06:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Setmana d'estrenes. Divendres Al-Mayurqa presenta el seu darrer disc a Lloseta. Els hi acompanyen Xeremiers, en Biel Majoral i la Coral de la Real. Diumenge serà Nou Romancer el que presentarà disc. Ells, però, al Teatre Principal i acompanyant-lo d'un 'espectacle' amb un bon grapat de col·laboradors.

Al-Mayurqa

Cartell Nou Romancer

Ja no teniu escusa per no fer res aquest cap de setmana.

Bon cop de raïm

potti | 25 Setembre, 2007 20:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

De vegades és difícil unir tradició i diversió. Tots ho sabem. Moltes coses tradicionals per molta gent son ben avorrides. Ara bé, sempre hi ha qui troba la manera de convertir un fet que tal volta és quedaria en anècdota en tota una 'festa'. D'exemples en tenim molts. No sempre, però, la 'nova tradició' es ben acollida per el poble[1].

batalla de raïm a Binissalem

Batalla de raïm a Binissalem

A Binissalem, però, calcant la festa de la 'tomatina' que celebren a Bunyol, han aconseguit reunir a molta gent del poble, de totes les edats, que durant una estona llença l'adrenalina convertint en suc un parell de tones de raïm.

batalla de raïm a Binissalem

Al final, amb ben poc, tots ben bruts i contents.

[1] Com la festa de l'aigua a Pollença.
[*] Les fotos son fetes amb una Fuji S2 Pro i un objectiu Sigma 70-200 f2,4. i un Sigma 15-30 f3,5-4,5.

Castells a Bunyola i a Alaró.

potti | 24 Setembre, 2007 16:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Bunyola un any més va acollir castells en motiu de la seva Festa Major. Festa marcada per les pluges que han mullat l'illa aquests dies.

L'actuació ha set ràpida. S'ha obert plaça amb dos pilars de 4 simultanis que no han tengut més història que el seguir rodant canalla petita que fa poc que practica castells. Seguidament s'ha fet una torre de 6, amb les que serien quartes d'una hipotètica torre de 7 fent el paper de terços, que no ha acabat d'assentar-se. A segona ronda els ciutadans han descarregat un 3 de 6 per sota, castell que venen repetint força enguany, ben lleuger que malgrat deformar-se una mica a nivell de terços no ha patit. Tancaren les rondes amb un 4 de 6 força tranquil. Per acomiadar-se del públic un pilar de 5.

Un parell de minuts després d'acabar la pluja va tornar a agafar el protagonisme i és mantingué ferma en la seva posició. Els Al·lots de Llevant, que actuaven s'horabaixa a Alaró, hagueren de suspendre la seva actuació per aquest motiu.

Castellers de Mallorca : 2 pilars de 4 a l'hora, 2 de 6, 3 de 6 per sota, 4 de 6, pilar de 5.

C-list blogger.

potti | 23 Setembre, 2007 12:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Seguint l'exemple d'en Benjamí he mirat quin rank tenc. Resulta que som un C-list. Oe!

C-List Blogger

Al seu blog podeu llegir que significa ser cada cosa. No importa anar-ho repetint.

Castells i errors.

potti | 22 Setembre, 2007 08:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Quan xerram de la colla sempre tendim a dividir la colla en tres o més parts (segons la consideració que és tengui) i considerar-les unes de les altres quasi independents. Com si res tengués de veure una amb l'altra. Gran error.

Totes les parts estan relacionades de moltes maneres diferents. Ni la pinya, ni el tronc, ni la canalla, ni directiva, ni la tècnica - ni tan sols les gralles que son les que més llibertat tenen - funcionen per separat en aquest embalum de gent. Això dona molta estabilitat a la colla i donat el tipus d'activitat que realitza és molt important. El marge d'error del que gaudim és molt ample. Cada una de les parts, dintre de les seves possibilitats, mira de tapar els errors que fa l'altra, ja sigui conscient o inconscientment, no per amagar-los sinó per cercar l'estabilitat i per evitar que és rompi. Després és fàcil informar del 'què ha fallat', de quines mesures temporals s'han pres per llavors avaluar-ho amb tranquil·litat i poder prendre una decisió per millorar el funcionament de la colla.

Encara que els errors, a l'hora de fer els castells, els sol reparar la gran massa de gent és cert que la posterior feina de gestió i avaluació no la pren tota la colla. Seria difícil trobar l'acord entre més d'un centenar de persones amb visions i aspiracions, ja siguin personals o grupals, diferents. Son aquests coordinadors (o caps de...) els que voluntariament han decidit agafar la responsabilitat de realitzar aquestes feines ajudats per la resta de la colla amb la que és comuniquen constantment. Aquí tornam a tenir el mateix sistema que regeix la colla però a menor escala que consisteix en tota una serie de nodes que es controlen i es regulen mutuament creant una xarxa on és possible la delegació de la feina (per això és crea la directiva i la tècnica). Tot aquest entramat torna a proveir d'un marge d'error enorme a l'àmbit directiu perquè davant de qualsevol incidència que pugui haver passat per alt sempre hi ha un altre node que, malgrat no pugui controlar-ho directament, pot informar del error per tenir temps de tirar-ho enrere per tornar a l'estabilitat.

Ara bé, el problema ve quan és romp aquesta estabilitat. Les caigudes formen part del món dels castells (suposo que si no poguéssim caure els castells no tendrien aquest aire 'saborós' que tenen) i podriem considerar-ho la resposta de la Física per tornar a l'estabilitat la feina mal feta a una colla (juas!). Fins i tot en aquest punt on el desordre i els cossos amuntegats estan a l'ordre del dia es pot mirar de tornar a l'estabilitat, real, a la colla i procurar que el fet de caure no passi del nivell d'anècdota. En el moment s'ha d'augmentar la comunicació perquè tothom sàpiga que ha passat, preocupar-se de que tots els integrants estiguin bé, acompanyar qui es pugui haver fet mal a una revisió (si és necessària), fer autocrítica, cercar les causes de la caiguda, etc. I tot això, fet dintre d'aquesta xarxa directiva, on la feina és pot anar delegant i on hi ha encarregats de coordinar certs grups i aspectes de la colla, no es tan complicat d'aconseguir.

El problema apareix quan és vol fer veure que res ha passat i, per evitar-se molèsties a curt plaç, debilitar el sistema a llarg plaç. Després, justament, 'la gent no ve'.

Monarques inflamables...

potti | 21 Setembre, 2007 13:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja s'ha muntat una de grossa per terres gironines amb la crema pública d'una foto. Ara resultarà que això no és pot fer perquè aquests senyors, com no son bruixes ni son fets de fusta, no son inflamables.

poster inflamable

Idò és veu que a una publicació catalana han tret aquest material gràfic d'aquí sobre i els de LD han fet resó d'això posant a l'abast de tothom aquest poster. Posaran una multa a LD per publicar-ho?

i més!

Vist al Meneame.net ara fa poc :

Mimosin, Yoko Ono i el monarca. Aquest home no tornarà a sortir de la presó.

Dimonis i foc a Santa Ponça

potti | 20 Setembre, 2007 21:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un parell de fotos més que he pogut salvar. La resta, del correfoc, mogudes. :(

Dimonis a Santa Ponça

Dimoni de Mancor de la Vall

[*] Fotos meves fetes amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5. Penjades a http://festimatge.skamot.com. :)

S'acaben les verbenes.

potti | 19 Setembre, 2007 17:41 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

L'arribada de l'octubre ve acompanyat gairebé sempre del final de les festes d'estiu que ara, a mitjans de setembre, ja agonitzen. Dues poblacions, que jo recordi, resten encara per celebrar les festes. Bunyola i Binissalem es repartiran aquests dos caps de setmana que queden el protagonisme. Les dues amb activitats força curioses com ara a Batalla de Raïm que celebren a Binissalem aquest dissabte o la correguda (que no escorreguda) en roba interior a Bunyola (que enguany gira al voltant de les xeremies) el dissabte capvespre.

3a correguda en roba interior

Això no lleva que és celebrin altres activitats però no estic per escriurer-les totes. Els programes els teniu aquí (bunyola) i aquí (binissalem).

Per cert, el diumenge cap a les 12 del migdia farem castells a Bunyola. Au, ja queda dit. :)

[*] El cartell està tret de http://www.mallorcaverbenatour.org
A altres blogs de la casa també en xerren de les festes de Binissalem.

http://gralla.skamot.com

potti | 18 Setembre, 2007 18:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja fa temps que no hi publicam cap partitura. Ho sabem. Però aquest estiu s'ens ha fet difícil afegir partitures al web. Malgrat tot això el web no s'ha aturat i poc a poc hem anat arreglant coses. Descripcions de peces que tenien qualque error. Partitures que no es veien bé. I altres petites millores i canvis que només és noten a la llarga.

Suposo que a partir d'aquest setembre podrem anar afegint més peces i és notarà un poc més el moviment al web. Mentres, a seguir amb els petits canvis i a seguir demanant que podem fer per millorar el servei.

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb