El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Halloween.

potti | 31 Octubre, 2007 19:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Atenció vianants! A les rodalies de la Plaça Serralta ha aparegut una gran turba d'infants disfressats de 'draculas', 'princeses maleïdes' i altres mostres dels qui desconec els noms. Les bruixes son pràcticament l'únic element del nostre imaginari que resisteix i, com no, adoptant formes foranies. Dels Dimonis boiets i dels altres animals fantàstics de la nostra cultura popular no queda rastre.

No ens enganem. Els nins, a aquesta 'festa', veuen una manera de sortir al carrer a jugar de vespre i disfressats[1] (cosa que normalment no poden fer). Una manera de rompre amb lo habitual. Els empresaris només s'aprofiten d'aquestes 'ganes de jugar' a monstres. La festa ja està aquí. Llevar-la és difícil però perquè no la transformam? Pot ser una magnifica manera de tornar a posar de moda els nostres monstres populars. L'avia, els dracs, els gegants, els ogres, els dimonis boiets i tants altres.

Tal volta seria el moment de fer entrar a les escoles, televisions públiques i totes les altres eines que tenim per promocionar aquest imaginari. Tal volta seria el moment de sacsejar els llibres de rondalles per treure de dintre els nostres monstres...

[1] I clar, abans de deixar jugar al nostre nin amb la roba vella un dia qualsevol millor comprar-li la 'play' i que no sigui el beneit.

Mesclat, Gegants, Capgrossos i Crema Catalana

potti | 31 Octubre, 2007 07:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Comencen a aparèixer per la xarxa les primeres mostres del que serà el nou disc de Mesclat ; Cròniques colonials. La cançó encara no l'he sentida (a aquest ordinador l'únic so que puc sentir son els clicks de les tecles) però és ben curiós tota la munió de gegants i capgrossos que hi participen. (I sobretot els que hi ha damunt de l'escenari).

Quí serà el constructor? Jo en vull un!

2a Festa Republicana el 9 i 10 de Novembre

potti | 30 Octubre, 2007 16:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Els propers dies 9 i 10 del mes que comença ja es celebrarà la 2a Festa Republicana i els dos dies es presenta carregadeta.

Divendres podrem escoltar al grup basc Potato a la seva darrera gira acompanyats de La Vereda i els BBME. Dissabte serà tot un poc més tradicional. Grollers de la Factoria i S'arrual Jazz Mort seran els encarregats de dur la festa endavant. Acompanyaran exposicions, teatre, un dinar, parades polítiques, etc.

cartell festa republicana palma

Més a http://www.mallorcarepublicana.org

Trescant per l'arxiu del blog hi ha referències a la de l'any passat. :)

Avaluant s'avança.

potti | 27 Octubre, 2007 12:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Gran sorpresa al rebre, a l'assaig de dijous passat, un qüestionari on es demanava opinió de diversos actes de la colla. Per fi sembla que s'ha entès que és necessari realitzar una avaluació de la feina feta per tal de millorar.

Molt bé! :)

Actualització

El qüestionari el trobareu aquí.

Miquel Gil torna a Mallorca.

potti | 26 Octubre, 2007 08:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Miquel Gil, després de campar per Muro no fa molt, tornarà a cantar per Mallorca. Sembla que serà del 6 al 8 de Desembre al local Jazz Voyeur de Ciutat.

Dit queda.

Sense router? De bon de veres?

potti | 25 Octubre, 2007 14:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Al final una operadora m'ha respost afirmativament al fet de que m'aceptaven sense necessitat d'haver-me de quedar el seu router ni res d'això! No m'ho puc creure. M'han promés i re-promés que no m'enviarien cap router, que entenien el que volia dir i que ells es preocupaven per els seus clients.

Ara veurem si no obliden el tracte...

Per una colla un poc més respectuosa amb el medi.

potti | 24 Octubre, 2007 14:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Acabam una temporada curiosa, amb molts alts-i-baixos, amb tensió, amb bonys i amb forats i tal volta ja es hora de començar a plantejar-nos que hem de fer i que hauríem de millorar cara a l'any que ve. D'acord, se que tothom te la seva a dir sobre aquest tema però jo, ara per ara, i només a en aquest escrit, hem centraré en un parell de punts que considero important i amb el tots podriem mirar de guanyar una mica.

Hem de pensar en la colla com un sistema social, amb les seves necessitats i les seves aportacions al medi, que s'encarrega de dinamitzar un centenar de persones per, principalment, mirar de dur al punt més alt, amb una mostra d'equilibri, el treball en equip. Però això no és queda aquí. La colla també és un sistema que s'encarrega d'educar als seus membres. Tots, els que hi som i els que hem passat, o fins i tot els que només han vist els castells de passada han aprés qualque cosa d'aquest gran grup social. Uns han millorat el treball en equip, uns altres a socialitzar-se, altres han aprés què és l'amor - sons de violes i de violins - i segurament moltes altres coses en les que, ara, no m'estendré gaire. Entre totes aquestes coses la colla també participa en educar en valors (cosa antiga què trobam molt de moda darrerament) i és aquí on em vull aturar.

Com a colla podem ajudar a sensibilitzar-nos mutuament. Treballant tot junts, com suposadament ho feim per fer castells, pot ajudar-nos a canviar, malgrat sigui lleugerament, uns hàbits no gaire respectuosos amb el medi. Per els qui no ho heu entès fins ara m'estic referint a reciclar. Com a colla, de residus, entre una cosa i l'altre, en cream principalment als diferents sopars que organitzam (diades, actes importants, aniversaris, etc...) i als diferents assajos. Només el fet de tenir-hi cura i separar-los per poder-los reciclar en lloc de fer pot comú i tirar-los al primer contenedor de fems que trobam al carrer no costa gens. Una bossa per plàstics, una altra per orgànic i una per paper i, a mesura que la gent acaba d'assaborir les delicioses tapes o el cus-cus o els peus de porc de qualque segon, tirar cada cosa a la seva bossa. Difícil no? Com a segona passa, podríem reduïr residus o emprar paper reciclat per les circulars, o emprar més el bus per els desplaçaments (cosa que hauria de fer més)... Tot és posar-se.

Tenir una colla més respectuosa amb el medi ambient (dintre de les seves possibilitats[1]) ja heu vist que no és gens difícil. No hauríem de fer un petit esforç per aconseguir-ho? Ànims ninets!.

[1] 'Perquè els petits canvis, son poderosos' (Capità Enciam).

Encara més videos de la 9a Diada Castellera dels Castellers de Mallorca

potti | 23 Octubre, 2007 11:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

És veu que en Sergi va fer tot un reportatge!

9a Diada dels Castellers de Mallorca

potti | 22 Octubre, 2007 16:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Enguany a jo m va tocar viure la diada d'una manera un tant estranya. Per motius laborals no vaig poder assistir ni al cercavila ni a les dues primeres rondes de castells. Així que no som qui per fer un comentari sobre castells que no vaig veure. La meva participació activa als castells ha estat, enguany, a la darrera ronda, els pilars i els assajos previs a la Diada.

5 de 7 dels Castellers de Mallorca

El matí els protagonistes varen ser els del grup folckloric de Sant Josep de Sa Talaia, juntament amb els tallers infantils, que competiren directament amb els 'indis' que sonaven a l'altra banda de la plaça.

A la diada castellera hem tornat a descarregar a una mateixa diada el 4 de 7 amb l'agulla, el 3 de 7 per sota i el 5 de 7. Ara bé, no estic content de com ho hem fet. El 5 de 7, malgrat sigui un castell que ja hem realitzat en altres ocasions l'hem duit a plaça sense que a l'assaig hagués passat l'anxaneta. El primer que provarem es quedà en intent desmuntat després de que l'acotxadora no pogués pujar (per els motius que siguin). El segon malgrat va pujar un poc més tremoladís no va contar amb l'indecisió de la canalla i és pogué descarregar. Ara tothom dirà que no passa res, que el castell el varem descarregar i varem demostrar que el sabiem fer, però, i si no hagués sortit bé? Que hauria passat? Si els castells els duim a plaça ha de ser perquè hi ha un BON treball al darrera i a l'assaig s'han pogut veure garanties no perquè 'SI EL MANTENIM RODÓ EL DESCARREGAREM'.

toni roig

Després celebració, cercavila i festa a Ses Voltes. Ses voltes resultà ser tot un encert. Tant per fer el sopar, la ballada i la festa. Un espai ben ample on va caber tota la gent que va voler. Festa que també va servir per fer casteller honorari (de manera pòstuma lamentablement) a Toni Roig en un acte on participà el seu grup i la seva viuda.

La propera actuació, aquest cap de setmana a Inca i després finalitzam la temporada amb el Viatge a Terrassa on actuarem a la vigilia de la Diada dels Minyons de Terrassa. Espero que aquest cop no temptem a la sort i el que facem ho duguem ben assajat.

Material gràfic

Aquí trobareu més fotos de la diada. A altres blogs també han comentat aquesta diada : Al·lots de Llevant , Castells amb café, Carol, Xavier Sarrate...

[*] Les fotos son tretes de http://fotos.safura.info

Resultat de la 9a Diada Castellers dels Castellers de Mallorca!

potti | 21 Octubre, 2007 15:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

I al final va anar bé!

4 de 7 amb l'agulla, 3 de 7 per sota, intent desmuntat de 5 de 7, 5 de 7, vano de 5.

Els de Badalona feren 4d7 amb l'agulla, 5 de 7, 4 de 7 i els Al·lots de Llevant repetiren l'actuació que venen realitzant any rera any a la nostra diada : 3 de 7, 4 de 7, 4 de 7 amb l'agulla.

Internet, consum, canvi climàtic i la mare que els va parir!

potti | 19 Octubre, 2007 12:31 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

He passejat per les atencions telefòniques de mitja espanya i mitja amèrica del sud i ja he acabat ben fart de tot. En quin capet cap l'idea que, si no aceptes el "regal" que et donen, no puguis contractar un servei o, fins i tot, et facin pagar més? Com poden ser tan capquadrades les companyies de telèfon?

Vull contractar duo! trio! pio! Jazztel 20Megas! Jazztel 3 Megas! Jazztel confitat amb mandarina! el que sigui d'aquests serveis però sense voler un Router (que ja tenc un i funciona perfectament) ni un mòdem ni res. No vull crear més deixalles tecnològiques. No vull tenir un subjecta-papers més a casa. Simplement vull tenir una factura un poc més reduïda. Tan difícil és això?

Qualcú coneix cap companyia on NO t'enviin un Router/mòdem/tam-tam i no et cobrin més per el servei de NO ENVIAR-TE l'aparell? És una causa perduda? I després diuen que treballen per l'ecologia i la defensa del medis? Per què tots els departaments de queixes s'enriuen quan els hi dic? Tant costa no aferrar la carta amb les dades al REGALET?

Estic empipat!

Ei! Que ja posen les llums de nadal!

potti | 19 Octubre, 2007 10:12 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui, a falta de dos mesos bons per Nadal, com a mínim al Passeig Marítim a l'alçada d'Av. Argentina, ja estan començant a instal·lar les llums de Nadal. Mem quan tarden en posar-les en funcionament...

UBUNTU 7.10

potti | 18 Octubre, 2007 17:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja ha sortit la nova versió[1] d'aquest popular sistema operatiu. Suposadament ja està disponible malgrat que jo encara no he pogut accedir-hi a ells. No se si és la connexió a Internet o és la quantitat de gent que mira de actualitzar-se a la nova versió...

kubuntu gutsy

De totes maneres, tampoc ve d'un dia.

[1] La Gutsy. 7.10

Diada dels Al·lots de Llevant

potti | 15 Octubre, 2007 21:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Acabam l'any i acaba la temporada castellera a l'illa. Les dues colles donam les nostres darreres forces acompanyades de colles forànies de millor o pitjor nivell. Aquest cap de setmana passat va ser el torn dels Al·lots a Manacor acompanyats per els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Mallorca.

La diada, dintre del que cap, va ser ràpida i maca. Totes tres colles sortiren amb els castells que s'havien plantejat malgrat que només una, els Al·lots arriscava duguent castells que encara no havia descarregat. Les altres dues colles simplement repetirem castells que ja havíem descarregat enguany.

Els Capgrossos realitzaren l'actuació de més nivell. Dugueren a l'illa més de 250 persones i amb tal volum de gent ens descarregaren tant el 4 com el 3 i la torre de vuit folrada. Aquesta darrera construcció fou la que els hi va fer patir de valent. Al moment de la carregada la torre es començà a girar i tant el tronc com el folre i la pinya patiren de valent perquè no partís

.

Els Al·lots de Llevant foren els anfitrions i els vertaders protagonistes de la Diada. A primera ronda descarregaren un 4 de 7 amb l'agulla que obria les portes als altres dos castells que volien dur a plaça. El 5 de 7 i el 3 de 7 per sota. Ambdos ja els havien descarregat en altres ocasions però enguany encara no els havien intentat. El 5 va ser el millor dels castells que realitzaren. Malgrat la canalla de la torre pujés lenta el castell pràcticament no és va deformar i el varen poder descarregar amb sobrietat. El 3 de 7 per sota ja foren figues d'un altre paner. Les aixecades resultaren fetes a deshora i el castell no s'aturà en cap moment i, fins el moment que aconseguiren, amb molt d'esforç, pujar-lo damunt pinya, el castell no va semblar segur. Després, descarregar-lo, fou un pur tràmit.

Els Castellers de Mallorca per la seva banda presentaren la mateixa actuació de fa unes setmanes a Cala Millor. Aquest cop amb un 4 de 7 amb l'agulla molt desquadrat on l'agulla, a part d'estar massa estirada, tocava pràcticament al segon que tenia al davant. L'acompanyà un 3 de 7 per sota, quasi de postal, que fou el millor dels que han presentat enguany.

Totes tres colles realitzaren un vano de 5 per acomiadar-se. Els Capgrossos, però, afegint un pilar de 4 adicional a cada una de les dues bandes.

La propera diada és la diada dels Castellers de Mallorca. A Ciutat. Aquest dissabte 20. Estarem acompanyats dels Castellers de Badalona i dels Al·lots de Llevant.

descans...

potti | 09 Octubre, 2007 16:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

ZzzZZzzzZZzzzZZzz
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb