El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Eleccions a Cap de Colla dels Castellers de Mallorca 2007 - El video.

potti | 29 Novembre, 2007 19:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Au. Per a qui li interesi tornar a recordar aquest moment...

Arriba la Fira de Montuïri 2007

potti | 29 Novembre, 2007 14:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Seguim amb les fires. Aquest cap de setmana toca Montuïri. Segons llegim al web del Ajuntament de Montuïri es tracta d'una fira recuperada als anys 80 i te com origen el concurs de perdius de reclam que atreia a gent d'altres localitats afeccionats a la cria del animal o a la seva caça. La fira, però, ha anat evolucionant i ara, malgrat que té com a eix central la perdiu toca molts altres temes.

El programa de festes no l'he trobat, així que poca cosa puc dir. Així que per saber qualque cosa de la fira toca anar aquest diumenge a Montuïri. (ara bé, no hi ha ni trobada de gegants, ni correfoc, etc.. com a molt qualque ballada...)

Correfoc a Mancor 2007 amb els Dimonis de Sant Feliu i els Dimonis de Mancor - I - Dissabte

potti | 28 Novembre, 2007 22:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

La pluja i els correfocs no son gaire amics i els Dimonis de Mancor ho entengueren ràpidament. Divendres varen suspendre el correfoc per la pluja i el mal temps perdent tota la feina que havien fet per preparar l'infern.

Dimoni Mancor

Dissabte, però, amb els Dimonis de Sant Feliu com a convidats i amb un temps 'aceptable' varen realitzar un breu correfoc (ben normal i familiar) que als de Mancor trobo que els serví per escalfar motors cara al dia següent i oblidar-se un poc del que no havien pogut fer el dia anterior.

Dimoni Sant Feliu

Els de Mancor, en la seva línia, esbojarrats i interactuant una mica amb el públic. Els de Sant Feliu, més tranquils, fent gala dels seus colorits vestits -imitant el que semblava una au fènix- i d'una interacció amb el públic més aviat minsa. Les 'forques' amb les que llençaven les carretilles també eren força curioses amb la punta amb forma d'ocell (o com a mínim aquesta és la impressió que tant hem va donar al correfoc com mirant les fotos.

Per ser un correfoc improvitzat no va estar malament.

Nou Romancer a Mancor de la Vall (Fira de l'Esclatassang) 2007

potti | 27 Novembre, 2007 09:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Poc després de la trobada de gegant actuà Nou Romancer a Mancor de la Vall. Un concert 'familiar' del que tothom va sortir ben content. I semblava que després del ple total del Teatre Principal de Palma no fa gaire no hi hauria manera de veurer-los tranquilament.

Nou romancer a Mancor de la Vall Nou romancer a Mancor de la Vall L'únic dolent, l'il·luminació i el focus groc assassí. Malgrat tot vaig fer el que vaig poder amb la càmera.

Trobada de Gegants de Macor de la Vall (Fira de l'esclatassang) 2007

potti | 26 Novembre, 2007 21:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Feia temps que no podia anar a cap trobada de gegants. Ja fos per tenir altres coses a fer o perquè queia molt enfora i no estic per gastar gaire benzina. Dissabte passat, aprofitant que el dia s'havia arreglat una mica, vaig pujar a Mancor per veure un poc de fira i la trobada de Gegants.

gegants de maó

Així, seguint la dinàmica de totes les trobades, es va fer una primera plantada dels gegants per després anar en cercavila fins davant del Ajuntament on, colla a colla, els gegants ballaren. Després s'intentà fer un ball simultani de tots els gegants que, per la col·locació que tenien (en L dividit entre dos carrers) no va quedar gaire clar que s'havia de fer. Fos com fos, la trobada va resultar entretinguda, amb bon ambient i vistosa i una mica llarga més per lo repetitiu que per una altra cosa.

La trobada, però, hem va servir per tornar a veure un parell de coses que, personalment, penso que s'haurien de millorar perquè les trobades milloresin (i el Món Geganter en general). Per una banda el número i la qualitat dels músics. Moltes de les colles anaven fora músics i a l'hora de ballar era la colla amfitriona, o altres xeremiers que s'oferien, els que sonaven per els gegants. La raó d'aquesta falta la ignoro. Tal volta falta de pressupost, falta de músics que s'identifiquin amb la cultura gegantera o qui sap que... Malgrat tot això et trobes amb sorpreses ben agradables com l'acompanyament dels Gegants de Santa Maria.

musics de Santa Maria

D'altra banda la necessitat (i torno a repetir que és una opinió ben personal) de que cada gegant s'identifiqui amb una música i amb un ball. Els gegants de Maó hem semblaren els únics que disposaven de ball propi (i característic) punt que crec que s'ha de destacar i aplaudir [1]. Els gegants de Mancor, malgrat que ball propi no en tenien (o això hem semblà), estrenaren peça nova (que si hi ha qualque mancorer que hem pot dir el nom de l'autora i el nom de la peça ho agrairia). Tota la resta semblava que és dedicaven a moure i voltar els gegants amb més o menys gràcia cosa que a una ballada conjunta pot estar molt bé però a l'hora de fer qualque tipus de ball davant la gent fa que resulti repetitiu i cansat.

Acabats els balls és procedí al sopar conjunt i al fi de festa. Què més és vol?. L'estol de Gegants de la Sala i la colla de geganters de maó també ho comenten.

gegants_mao-miquelet-petit-dscf0262.jpg

[1] A banda de dur en Miquelet que realment és ben divertit.

Diada dels Minyons de Terrassa 2007 - Castellers de Barcelona, una caiguda difícil.

potti | 26 Novembre, 2007 06:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Una altra fotografia de la Diada dels Minyons de Terrassa d'enguany. Ara els hi toca el torn als Castellers de Barcelona. La Diada, la veritat, va ser molt accidentada. La caiguda espectacular. El resultat d'aquesta és difícil de creure veient l'imatge. La nina (crec que era nina) va pujar al següent castell).

Caiguda d'un 4 de 9 amb Folre dels Castellers de Barcelona

Mem si més tard tenc un poc més de temps i puc penjar més fotos tant d'aquesta diada (que n'hi ha un parell que no son caigudes) i, sobretot, penjar qualque foto i comentari de les fires - Fira de l'esclatasang a Mancor amb els dos correfocs i la trobada de gegants que han fet o de sa Fira de sa Pobla - d'aquest Cap de Setmana.

[*] La foto és feta meva amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5

Els Castellers de Mallorca tenim nou Cap de Colla.

potti | 25 Novembre, 2007 09:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

N'Andreu Alba, únic candidat que es va presentar a ocupar aquest càrrec, serà el cap de colla dels Castellers de Mallorca, si tot va bé, pels propers dos anys. La cosa queda així :
 • Cap de Colla: Andreu Alba
 • 2on Cap de Colla: Lluís Barceló "Viking"
 • Cap de Pinyes: Lluís Moll "Indi"
 • Cap de Tronc: Borja Darder
 • Cap de Canalla: Baltasar Bennàssar "Balta"

Els únics que repeteixen de la tècnica anterior son en Lluís Moll i en Baltasar Bennàssar que, malgrat no estaven com a caps treballaven per les tècniques de pinya i de canalla respectivament. N'Andreu Alba i en Lluís Barceló havien estat a la tècnica de pinyes però mai havien ocupat (dintre de la colla) un lloc de tant responsabilitat i en Borja ja havia debutat a la tècnica de tronc anys anteriors.

Diada de Minyons de Terrassa 2007 - Caiguda del 2 de 9 amb folre.

potti | 24 Novembre, 2007 10:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Seguint amb la tònica d'anar penjant fotografies seguirem amb la mateixa diada i amb la putada de la nit de Foc de Mancor i la pluja (que està clar que foc i aigua no sempre casen[1]) seguim amb la Diada dels Minyons. Avui la caiguda del 2 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa. Uns segons més aguantant i l'haurien pogut descarregar. Llàstima del bot.

Caiguda del 2 de 9 amb folre de Minyons

[*] La foto és feta meva amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5
[1] Malgrat sempre hi ha excepcions.

Diada minyons - Tancant pinya.

potti | 23 Novembre, 2007 13:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja feia temps que no posava gaires fotos. Aprofitant el viatge de la colla a la Diada dels Minyons de Terrasa en vaig fer un parell. Aqui va la primera.

Minyons apunt de enlairar un castell

[1] La foto es feta meva amb una Fuji S2 pro i un Sigma 15-30 f3,5-4,5.

Castellers de Mallorca al 'Va de castells'.

potti | 22 Novembre, 2007 10:15 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Voltant per els blogs castellers he trobat al d'en Tete l'enllaç al darrer Va de Castells. Al tractar de la Diada de Minyons surten uns pocs segons de la nostra actuació i la comenten per sobre. I, com no, surten les imatges del pilar per sota... Per poder veure el vídeo feu click aquí.

Fires del cap de setmana.

potti | 21 Novembre, 2007 22:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Arriba el cap de setmana i és comencen a amuntegar les fires i altres manifestacions socials. Ja tocava xerrar un poc sobre aixó després de marejar tant entre routers, proveidors i altres afers.

Per una banda tenim la Fira de la Tardor de Sa Pobla, molt més tranquila després de gaudir de la Trobada de Xeremiers del cap de setmana anterior (que s'englovaba dintre de la fira). Dissabte s'estrena el recinta firal i un parell d'exposicions (EINES ANTIGUES, al pati de Sa Nostra, BRODATS, al Casal de Persones Majors, 1r. pis (C. Curt, 4), FOTOGRAFIES de MARIA ANTÒNIA ROCA Somnis d estiu a través d una ullada , al pati, de l escola Sa Graduada. PINTURES de PEP MANRESA, al C. Lluc, 15. MERCAT SOLIDARI, a la placeta de l Església, per diverses associacions locals. ). Diumenge s'animarà un poc més amb l'estrena d'una parell exposicions adicionals i l'actuació de diversos grups de ball i dels Al·lots de Llevant a les 12 del migdia.

A més de tot això a Sa Pobla aquest dissabte a les 12:30h s'inaugurarà el museu de Sant Antoni i el Dimoni a la sala blanca del museu de Can Planes, carrer Antoni Maura,6. Sembla ser un museu que gira entorn d'aquesta celebració tan especial a Sa Pobla però no he sapigut confirmar-ho. Hem sap greu.

A Mancor de la Vall celebren també aquest cap de setmana la seva Fira de l'Esclatassang amb una fira un poc més mogudeta que a Sa Pobla (com a mínim sobre el programa). Divendres hi ha trobada de bèsties de foc, posterior sopar i correfoc [1]. Dissabte horabaixa hi ha una trobada de bestiari popular, gloses i concert de Nou Romancer. Diumenge, trobada de Xeremiers i fira. (entre d'altres actes). Si més no, entretingut.

Qui no vulgui entretenir-se aquest cap de setmana és perquè no vol.

[1] Que suposo que tendrà tota una representació escènica com els que han realitzat fins ara. (aquí i aquí)

Al final ha arribat el router...

potti | 21 Novembre, 2007 17:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Segona decepció amb el sr. Jazztel. Al final ha arribat el router. Serà qüestió de pensar en canviar de companyia...

Qualque idea?

No començam bé Sr. Jazztel

potti | 20 Novembre, 2007 22:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa poc menys d'un mes vaig decidir canviar de proveidor d'entrada a Internet. Vaig firmant papers i sembla que fot funciona bé. 6 hores hem varen augurar de desconexió amb el canvi d'operadora. Al final han resultat ser un parell més de 6 hores de desconexió.

Divendres vaig deixar de tenir servei amb Telefònica. El telèfon em funcionava. Crido a Jazztel i hem diuen que ells han fet el traspas de linea però no el de proveidor d'Internet ?¿ i el problema de no poder accedir-hi és de Telefònica. Com tenc un poc de temps lliure crido a telefònica i hem diuen que jo ja no som dels seus (amb bones paraules). Com no necessito Internet al tenir tot el dia ben ocupat entre xerrades, feina i fer les maletes ho deixo passar. Dilluns, amb la ressaca del viatge, vaig emprar ben poc l'ordinador a casa i fins aquest matí no m'adono que segueixo sense Internet (Ja son 4 dies mínim). Crido a Jazztel i hem diuen que efectivament ja estic 'gaudint' dels seus serveis des del divendres?¿ i que seguint les instruccions que venen amb els papers i el router (espero que no) que m'envien m'hauria de poder conectar. Miro a la bustia i no ha arribat res de res. Poc puc fer. Molt amablement hem donen les dades de conexió i configuro el router. Ara ja tenc Internet. Això si, suposadament m'hauria de despentinar amb això dels 2+ però va igual de ràpida la conexió que amb telefònica. Això si, ara per ara, sembla que és un poc més estable. Mem si la cosa va millorant poc a poc...

A Terrassa hem carregat el pilar de 4 per sota!!!!!!!!!

potti | 19 Novembre, 2007 17:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si qualque cosa varem poder demostrar a Terrassa és que som una colla de nerviosos, novençans a l'hora d'afrontar segons quins castells i de gent a la que li agrada la festa malgrat les coses vagin maldades. El pilar, que durant les darreres setmanes havia donat a la colla alegria i joia, a mesura que s'apropava l'hora de provar-lo anava convertint tota aquesta alegria en nervis que la gent no va poder aguantar.

El 4 de 7 amb l'agulla amb el que varem obrir plaça ens ho va demostrar. Des del principi va ser massa emocionant. Moviment i crits varen ser la marca de la casa del castell. A segona ronda va tocar el torn al 3 de 7 aixecat per sota. Un altre castell que, malgrat no va ser tan patit com el 4 de 7 amb l'agulla, no va deixar indiferent a ningú. Amb la tercera ronda va arribar el torn del pilar de 6 per sota. Només va arribar a pilar de 4. Quan és feia la primera aixecada[1] que el convertia en el pilar de 5 el pilar va cedir i amb ell totes les esperances de la colla. El tornàrem a repetir i el resultat va ser el mateix. El pilar no va arribar ni on l'haviem fet arribar al pitjor assaig. De totes maneres el que conta és el que feim a plaça i no a assaig i és va demostrar que qualque cosa no havíem fet del tot bé. Per acabar, tres pilars de 4 simultanis i a fruir de la festa que havien muntat els Minyons.

Personalment, i entre moltes altres coses, crec que hem pecat de novençans. Novençans per no saber controlar els nervis. Novençans perquè no hem sabut defensar ni el primer problema. Una batzegada i el castell s'ens ha anat a norris dos cops (i els dos cops d'una manera molt semblant).

Ara com ara espero que ens serveixi, i suposo que al proper Cap de colla (que el triam la setmana que ve) també l'hi farà servei, per millorar com a castellers. Ara toca descansar, avaluar el que hem fet i esperar Sant Sebastià per tornar a començar.

[1] Nosaltres (i totes les altres colles suposo) fan dues aixecades per posar cada pis al seu lloc.

Trobada de Xeremiers a Sa Pobla 2007

potti | 16 Novembre, 2007 15:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest cap de setmana, coincidint amb el viatge que els Castellers de Mallorca feim a Terrassa a Sa Pobla es celebra la trobada de Xeremiers d'enguany (grr). Jo no hi podré anar però espero que qualcú que hi vagi faci qualque comentari de la trobada.

El programa és el seguent :

XIII TROBADA DE XEREMIERS Sa Pobla 07 -

Dissabte, dia 17 de novembre

A les 17:30 a Sa Pobla. Trobada de Gegants [1]

A les 21.30 h A l’església parroquial

 • Xeremiers de Muro, Es Reguinyol
 • Glosa Musicada : Pere Joan, Manel Martorell i Mateu Mates Xurí
 • Presentació llibre-DVD : La música dels xeremiers de Mallorca
 • Zampognari de Sicilia
 • Betford Pipe Band (Escocia)

Diumenge, dia 18 de novembre

 • 9h Aplec a la Plaça Major
 • 10h Fira de luthiers, mercat d'instruments de segona mà, sonada dels xeremiers per tots els racons del poble
 • 11h Missa de xeremiers
 • 14:30h Dinar i sonada de xeremiers al Poliesportiu

El que no tenc gaire clar que és això de la Missa de xeremiers. Crec que és el primer any que ho veig al programa. Qualcú pot explicar què és?.

[1] Aquí hi ha més informació.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb