El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

vrms!

potti | 04 Novembre, 2007 23:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Contestant a Xisco el meu ordinador m'ha dit el següent

potti@potti-desktop:~$ vrms
Non-free packages installed on potti-desktop

linux-generic Complete Generic Linux kernel
linux-restricted-modules- Non-free Linux 2.6.20 modules on x86/x86_64
linux-restricted-modules- Non-free Linux 2.6.20 modules on x86/x86_64
linux-restricted-modules- Non-free Linux 2.6.20 modules helper script
linux-restricted-modules- Restricted Linux modules for generic kernels
unrar Unarchiver for .rar files (non-free version)
Reason: Modifications problematic

6 non-free packages, 0.5% of 1258 installed packages.
potti@potti-desktop:~$

Crec que, ara per ara, és força 'lliure'. :)

Castells mallorquins al Presència.

potti | 04 Novembre, 2007 11:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El Presència és una revista setmanal en català que és distribuïda a diferents diaris [1] dintre de les terres de parla catalana. Avui un dels temes d'aquesta revista son les dues colles mallorquines.

3 planes amb fotos ben grosses ens expliquen a grans trets l'història de les colles mallorquines. Al·lots de Llevant i Castellers de Mallorca comparteixen la major part del protagonisme i els Gambirots de la UIB apareixen com a curiositat dintre d'un món casteller bipolar. Curiosament, l'article parla de la possibilitat (o la necessitat, segons es miri) d'una tercera colla a l'illa per acabar de formar tot l'entramat però ningú parla de la que, durant un temps, va ser vertaderament la tercera colla 'no universitària' mallorquina : Els Joves del Raiguer. Aquesta colla, amb seu a Alaró, va començar amb força i amb l'ajuda - a gran escala - dels Al·lots de Llevant que posteriorment, quan els Joves varen desaparèixer, és beneficiaren del goteig de castellers que va produir. Aquesta tercera colla no va arribar a assolir castells de 6 malgrat que a la seva primera actuació els va intentar. Després de la caiguda a la seva festa va perdre molta gent i en poc menys d'un any va desaparèixer.

De totes maneres, l'article, malgrat no aporti res de nou, és una bona publicitat per el fet casteller illenc. Enguany, si hem de posar-hi qualque nom a l'any, l'haurem de dir l'any de la publicitat perquè entre una cosa i l'altra sortim per totes bandes.

[1] Diari d'Andorra, El Punt, Regió 7, Diari de Balears, El 3 de Vuit, Segre, El 9 Nou, Última Hora Menorca i Diari de Sant Cugat. Diari d'Andorra, El Punt, Regió 7, Diari de Balears, El 3 de Vuit, Segre, El 9 Nou, Última Hora Menorca

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb