El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Darrera setmana i 'descans casteller'.

potti | 13 Novembre, 2007 10:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquesta setmana, entre moltes altres coses, els Castellers de Mallorca acabam l'any casteller (per fi!).

Si per qualque cosa destacam al món castell, a banda d'aquest aire exòtic que sembla que ens perseguirà tota la vida, és per tenir una de les temporades més llargues del món casteller. Comença a principis de gener per poder preparar l'actuació de Sant Sebastià i acaba entre finals d'octubre i novembre coincidint amb qualque sortida fora de l'illa.

La temporada no sempre ha set així. Fins al 1998/99 començava al març i finalitzava al gener de l'any següent (aproximadament) després de les festes de Sant Sebastià de Ciutat. En aquells temps era la Festa Major de Ciutat, Sant Sebastià, la nostra Diada i, com es pot suposar, de fora de l'illa no venia ningú a actuar amb nosaltres. Fou a partir del 1999, any en el que celebràrem la nostra primera Diada Castellera (on actuaren els Xiquets del Serrallo i els Al·lots de Llevant), que el nostre calendari, que fins aquell moment era totalment diferent al de la resta de colles del país, va començar a agafar la forma que te ara.

Dimarts, dijous i dissabte seran els darrers dies d'enguany que aixecarem castells. Avui i dijous a assaig. Dissabte a Terrassa amb els Castellers de Sant Cugat i els Minyons de Terrassa en motiu de la vigília de la Diada dels Minyons. Repetir la diada sembla que no la repetirem però tal voltam, i segons com vagin les coses, ens dona per provar un pilar un tant especial. Curiosament, el darrer cop que varem anar a Terrassa, també dúiem preparat un pilar un tant especial que per problemes amb la canalleta no va arribar a l'actuació. Mem si aquest cop és diferent.

Al tornar de Terrassa només haurem de triar un Cap de Colla per els dos propers anys, i fer el ja tradicional i multitudinari sopar de nadal de la colla. Tota una festa.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb