El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Imad2.0 - Societat i Tic

potti | 15 Novembre, 2007 18:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui s'ha celebrat la tercera jornada, i per ara la que ha contat amb un auditori major, d'aquest cicle de conferències sobre Societat i Tecnologia.

Jesus Salinas, Juan Freire i Llorenç Valverde ens han donat la seva particular visió de com veuen la relació entre la Societat i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). En Salinas, per mi, amb el handicap que és obrir la conferència amb encara els llençols aferrats a la cara d'alguns dels assistents, ha estat el més fred i més institucional del tres. Quan dic institucional dic que la seva xerrada podia fer-se passar com una classe normal i corrent. Ara bé, s'ha amollat a l'hora de respondre preguntes. Cosa que és d'agrair. En Freire i en Valverde han estat molt més frescos i directes i s'els notava molt més acostumats a donar conferències i a xerrar en públic. Ja ha dit en Salinas que feia com 6 anys que no ho feia (això de xerrar en públic)

foto tec binari

Els temes molt diversos. Educació, web 2.0, societat, comunicació, xarxes socials, Second Life o el problema de la tecnologia a les aules han estat part dels temes que s'han tractat. Si hem de destacar algunes frases (Atenció : tal volta no han estat dites així exactament)

En el uso de las TIC estamos empezando a caminar. (Salinas)
Mirar el ratio de ordenadores por alumno no és un buen mètodo para mediar la implantación de las TIC en educación. (Salinas)
No existe el quinto estado ni el tercer entorno. (Freire)
La tecnologia real és la parla. Tot lo altre son pròtesis. (Valverde)
La fractura la crea qualsevol tecnologia. (Valverde)

Com a curiositat d'avui els tres ponents han acabat amb el temps que tenien per la xerrada i el que havia de ser la taula rodona ha estat una segona part per la ronda de preguntes als tres ponents.

Per llegir més sobre aquestes conferències és pot consultar el blog del Imad2.0. De l'anterior conferència, sobre empresa 2.0, no vaig comentar res. En Gallir (i amb l'ajuda de n'Urxella) al seu blog fa un parell de comentaris. A mi els que realment em causaren sensació foren els dos jovenets del Eyeos (veure tot el que han aconseguit amb una idea, ganes i un bon dissenyador). En Javier Martin no em va convèncer (i mirant el seu blog encara menys) i en Santiago Cavanillas va ser curiós i molt 'prudent'.

[*] La foto és feta d'en Binari.

Castellers de Mallorca es fa un lifting.

potti | 15 Novembre, 2007 17:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Poc a poc és va veient la feina que fa la gent de la junta i tots els voluntaris que treballen perquè la colla funcioni (ni millor ni pitjor, simplement funcioni). Ara ha tocat el torn al web. Amb en Sergi agafant el relleu ha donat un caire molt més planer, simple,clar i amb la possibilitat de sindicarlo via RSS (Així és com més 2.0 diuen alguns...). Ara carrega més ràpid i és més fàcil accedir a segons quina informació.

Personalment, però, no entenc perquè el fòrum de la colla ha de restar amagat i només visible per els registrats. Ara bé, la feina del web espero que no s'acabi amb el rentat de cara i prou. Sort i ànims.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb