El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Trobada de Gegants de Macor de la Vall (Fira de l'esclatassang) 2007

potti | 26 Novembre, 2007 21:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Feia temps que no podia anar a cap trobada de gegants. Ja fos per tenir altres coses a fer o perquè queia molt enfora i no estic per gastar gaire benzina. Dissabte passat, aprofitant que el dia s'havia arreglat una mica, vaig pujar a Mancor per veure un poc de fira i la trobada de Gegants.

gegants de maó

Així, seguint la dinàmica de totes les trobades, es va fer una primera plantada dels gegants per després anar en cercavila fins davant del Ajuntament on, colla a colla, els gegants ballaren. Després s'intentà fer un ball simultani de tots els gegants que, per la col·locació que tenien (en L dividit entre dos carrers) no va quedar gaire clar que s'havia de fer. Fos com fos, la trobada va resultar entretinguda, amb bon ambient i vistosa i una mica llarga més per lo repetitiu que per una altra cosa.

La trobada, però, hem va servir per tornar a veure un parell de coses que, personalment, penso que s'haurien de millorar perquè les trobades milloresin (i el Món Geganter en general). Per una banda el número i la qualitat dels músics. Moltes de les colles anaven fora músics i a l'hora de ballar era la colla amfitriona, o altres xeremiers que s'oferien, els que sonaven per els gegants. La raó d'aquesta falta la ignoro. Tal volta falta de pressupost, falta de músics que s'identifiquin amb la cultura gegantera o qui sap que... Malgrat tot això et trobes amb sorpreses ben agradables com l'acompanyament dels Gegants de Santa Maria.

musics de Santa Maria

D'altra banda la necessitat (i torno a repetir que és una opinió ben personal) de que cada gegant s'identifiqui amb una música i amb un ball. Els gegants de Maó hem semblaren els únics que disposaven de ball propi (i característic) punt que crec que s'ha de destacar i aplaudir [1]. Els gegants de Mancor, malgrat que ball propi no en tenien (o això hem semblà), estrenaren peça nova (que si hi ha qualque mancorer que hem pot dir el nom de l'autora i el nom de la peça ho agrairia). Tota la resta semblava que és dedicaven a moure i voltar els gegants amb més o menys gràcia cosa que a una ballada conjunta pot estar molt bé però a l'hora de fer qualque tipus de ball davant la gent fa que resulti repetitiu i cansat.

Acabats els balls és procedí al sopar conjunt i al fi de festa. Què més és vol?. L'estol de Gegants de la Sala i la colla de geganters de maó també ho comenten.

gegants_mao-miquelet-petit-dscf0262.jpg

[1] A banda de dur en Miquelet que realment és ben divertit.

Diada dels Minyons de Terrassa 2007 - Castellers de Barcelona, una caiguda difícil.

potti | 26 Novembre, 2007 06:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Una altra fotografia de la Diada dels Minyons de Terrassa d'enguany. Ara els hi toca el torn als Castellers de Barcelona. La Diada, la veritat, va ser molt accidentada. La caiguda espectacular. El resultat d'aquesta és difícil de creure veient l'imatge. La nina (crec que era nina) va pujar al següent castell).

Caiguda d'un 4 de 9 amb Folre dels Castellers de Barcelona

Mem si més tard tenc un poc més de temps i puc penjar més fotos tant d'aquesta diada (que n'hi ha un parell que no son caigudes) i, sobretot, penjar qualque foto i comentari de les fires - Fira de l'esclatasang a Mancor amb els dos correfocs i la trobada de gegants que han fet o de sa Fira de sa Pobla - d'aquest Cap de Setmana.

[*] La foto és feta meva amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb