El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Sineu estrena dimonis. Correfoc a Sineu. Fira de Sant Tomàs.

potti | 11 Desembre, 2007 22:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir comentava el correfoc. Avui toquen les fotos. Darrerament no tenc temps per a molta més cosa.

dimonis-sineu-03-dscf0822

dimonisineu-02-dscf0810

dimoni-sineu-01-dscf0808

dimonis-sineu-petits-dscf0800

Sineu estrena dimonis. Correfoc a Sineu. Fira de Sant Tomàs.

potti | 11 Desembre, 2007 06:03 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sineu, aquest cap de setmana, ha estat el darrer poble mallorquí que s'ha sumat a la ja gran quantitat de pobles que tenen una colla pròpia de dimonis. Dintre del marc de la Fira de Sant Tomàs (una fira dedicada a les matances amb una curta història de vida) varen aprofitar per fer l'estrena tant dels Dimonis 'infantils' com la dels Dimonis 'adults'.

Els infantils obriren l'espectacle, molts de la mà dels dimonis grans, pràcticament sense pirotècnia (empraven 'estrelletes') i tirant 'pets de monja' als peus del públic. mentres donaven voltes a la plaça en redó. Amb al·lots tan petits i amb tan poca varietat s'allargà massa.

Aproximadament una hora més tard feren aparició els dimonis majors. Les masqueres espectaculars. Totes de fabricació pròpia i totes d'una gran qualitat. No se si seran les masqueres de dimoni més guapes de l'illa però s'hi deuen acostar.

El correfoc, per ser el primer que fan, no està gens malament. Pocs accidents (hem sembla que vaig veure dues carretilles incontrolades donant voltes per plaça) i el foc no s'aturà en cap moment que son punt a tenir en compte però no lleva que ho volguessin fer massa gran amb poca experiència com a grup. La plaça de Sineu on celebraren el correfoc és molt gran i omplir-la és difícil i, sobretot, si majoritariament es duen carretilles de les de poca espurna i molt de renou. Que el foc no s'aturés no és sinònim que la plaça sembles plena i amb activitat tota l'estona. Si haguessin reduït l'espai tal volta la cosa hauria funcionat millor perquè, amb tants de dimonis com eren, és podria haver concentrat molt millor el foc. Ara ja son estrenats i ara és moment de refer l'espectacle.

Diuen que tornaran a sortir per Sant Antoni així no haurem d'esperar gaire per veure com van evolucionant. Això si, serà difícil triar un lloc on anar per Sant Antoni.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb