El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Estrelles i estrellats

potti | 31 Gener, 2008 17:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si fa uns dies parlava de fer fotos a les estrelles és que ja fa un temps (la veritat és que no ho he tornat a intentar perquè no he tornat a veure el cel de la mateixa manera[1]) jo vaig intentar fer qualque cosa així. No se si és per la digital o perquè no tenc ni idea de com fer anar la càmera per aquestes coses que les dues fotos en qüestió hem sortiren així.

provant de fotografiar les estrelles provant de fotografiar les estrelles

A la més estàtica, molt renou i poques estrelles (comparades amb les que es podien veure allà a simple vista. L'altra idò amb l'efecte aquest de que el món dona voltes i amb MOOOOOOOOOOOOLTA llum. Les altres que vaig tirar la veritat és que no valen gens la pena.

Qualque idea els que sabeu fer fotos per el proper cop que ho provi de fer?

Torno als llibres...

[1] Haurem de fer cas al Pep Torró i abaixar els ploms del munterar.

Xeremies i escolars per la pau.

potti | 30 Gener, 2008 14:17 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui a Palma s'han fet dues celebracions, per una banda els 60 anys de l'assassinat d'en Gandhi i, ben unida a aquesta efemèride, el dia Escolar de la Pau i la no-Violència. Adonar-se de la celebració era fàcil. Si estaves lluny senties la remor de les xeremies i, així com t'apropaves, una cridòria que posava els pels drets. Per celebrar-ho, a nivell escolar, res millor que treure els nins de les aules i muntar una manifestació (pacífica) per el centre de Palma fins arribar al final del passeig del Born. On hem sembla que s'ha llegit un manifest.

diada de la pau

De com ha anat no tenc ni idea perquè jo he set un d'aquests que se l'ha trobat pel mig mentres treballava. Coses que te això de donar voltes per Ciutat.

diada de la pau

A vilaweb també podem llegir sobre això.

[*] Les fotos estan fetes d'aquella manera. Segur que demà en sortiran de més bones als diaris. :)

El famós sopar a Mancor i unes gloses a la botiga dels Bufons.

potti | 29 Gener, 2008 18:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest cap de setmana a tots els diaris illecs es feren ressó del sopar que els d'Arrels de la Vall varen muntar per 'celebrar' l'Atiar Foc. Els diaris han donat les darreres fuetades respecte a l'Atiar i als organitzadors els hi ha servit per 'dir' la seva respecte al que varen fer. Una llàstima que no convidesisn a tots els que varen pringar amb ells. Això de sopar sempre està bé! :)

D'altra banda fa unes setmanes a la botiga dels Buffons hi va haver un combat entre un glosador i un 'Hiphoper'. Avui sembla que al mateix local tornen a provar això de les gloses i fan un combat sense cap tipus d'innovació amb en Xurí, en Macià i en Blai Salom. Es bo veure com poc a poc hi ha locals a Palma que s'obrin a aquesta classe de cultura.

Amb els exàmens a la vora no crec que hi pugui anar. Ja direu com ha funcionat.

Sa Pobla a Gràcia 2008

potti | 28 Gener, 2008 19:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un altre any més multitud de gent ha 'ocupat' els carrers de Gràcia per celebrar Sant Antoni d'una manera un tant especial[1]. Un any més les places de la Vila de Gràcia s'han omplit de foguerons, capgrossos, ximbombers, dimonis i xeremiers (entre d'altres) venguts de Mallorca i els han acompanyat amb les seves diferents manifestacions de cultura popular.

Sa Pobla a Gràcia 2008

Dissabte horabaixa, a partir de les 19h a Rius i Taulet ja és podien escoltar la música de les xeremies i veure un bon estol de bèsties de foc i dimonis esperant per sortir en cercavila fins Virreina. A les 20 poc a poc cada una de les colles que participaven a la cercavila varen fer la seva primera actuació per posar-se en camí. Enguany, tal volta motivat per això, el cercavila es va fer molt lent. Malgrat que a la majoria de carrers no hi havia molta gent esperant-se el cercavila amb l'arribada a Virreina va començar la festa. Allà esperava molta gent l'arribada de les colles (encapçalades per els xeremiers i els capgrossos d'estiu de Sa Pobla), l'encesa oficial del fogueró principal (amb les corresponents autoritats) i la cremada conjunta de tots els dimonis participants.

Sa Pobla a Gràcia 2008

Després les ganes de ballar foren les protagonistes. S'Estol des Gerricó i Abeniara varen fer ballar als presents fins ben entrat el vespre. Molta gent ocupant la plaça. Ballar, com estam acostumats per aquestes contrades, no es podia fer tranquilament. Ara bé, veure la plaça i tanta gent mirant de ballar i passar-ho bé amb aquesta música feia goig. I entre grup i grup un dels canvis més curiosos del vespre. Diferents instruments tradicionals interpretaren els diferents himnes del país per acabar amb una breu glosada i una sonada a càrrec dels xeremiers que va fer botar tota la plaça [2]. I després del ball vitenc això darrer és va tornar a repetir. Xeremies i gloses varen posar el final al vespre que és va allargar força. Enguany, però, no sabria dir si varen tornar els anti-avalots a buidar la plaça. No sonaria tan malmament la cosa...

caca

Sa Pobla a Gràcia 2008

Com a nota curiosa el capgros d'en Toni Torrens que acompanyava els capgrossos d'estiu de Sa Pobla. No vaig enrecordar-me de demanar quan l'havien estrenat (o si era aquell mateix dia). Com a segona nota curiosa algunes persones del públic que demanaren el perquè de dur un capgross d'en 'Bush'.

[1] I si la cosa segueix així al final serà ben bé una tradició. [2] Si, troll, la gent botava de lo malament que sonaven les xeremiers.

[*] La foto de la plaça plena és de n'Albdanes de flickr. Les altres son fetes meves amb una Kodak compacte.

Pilars de 6 per sota dels Castellers de Mallorca. Mirant al passat.

potti | 27 Gener, 2008 10:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si per qualque cosa varem destacar l'any passat als informatius castellers l'any passat els Castellers de Mallorca va ser per el possible pilar de 6 per sota que intentaríem a Terrassa. I la cosa va quedar tal qual. En intent. Als vídeos és pot veure que va quedar lluny de carregar-se (no varem ni aixecar el pilar de 5). Als assajos havia anat molt millor però, com tothom sap, el que conta és el que se veu després a plaça.

Aquí un parell de vídeos per recordar-ho.

1er intent.

2on intent

[*] El vídeo és gravat d'en Binari. Jo era allà avall rebent cops (i encara som viu).

Estrelles. (I un poc d'enveja sana!)

potti | 26 Gener, 2008 09:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aprofitant l'estada a Gràcia deix el blog en Automàtic.

Caos

Jo vull aprendre a fer fotos així. Quina passada. Avui per gràcia. Dubto que digui res de bo.

La foto és de l'usuari : Sanabria de flickr.. Si feis click sobre la foto anireu a la seva plana de flickr.

Sant Honorat 2008 : El dimoni pega bots.

potti | 25 Gener, 2008 11:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un moment del ball dels cossiers.

El dimoni d'Algaida corrent.

I una altra!

Dimoni dels cossiers d'algaida

En Pere 'ballador' també ha publicat un bon grapat de fotos a Flickr

Comencen exàmens. Toca fer bonda... grr..

[*] Foto feta meva amb una Fuji S2 Pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5

Sant Sebastià 2008 : Dimonis escopint foc (Atiar Foc 2008)

potti | 24 Gener, 2008 10:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Anam ampliant la col·lecció de fotografies.

Atiar Foc 2008 - Potti

Atiar Foc 2008 - Potti

Programa de Festes de Sa Pobla a Gràcia 2008.

potti | 23 Gener, 2008 13:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest cap de setmana torna a celebrar-se, un any més, les festes de Sa Pobla a Gràcia ( 2008 ). Adjunto el programa de festes en PDF. Com podreu veure no han canviat gaire. Així que segurament seran igual de divertides i entretingudes com sempre.

Programa de festes de Sa Pobla a Gràcia

De l'any passat per Youtube hi ha qualque vídeo.

4 apunts del correfoc de Sineu del 18/01

potti | 22 Gener, 2008 18:36 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

En Binari m'ha fet arribar 4 apunts i una foto del Correfoc que l'altre dia celebraren a Sineu els Dimonis de Sa Cova des Fossar amb el suport dels Dimonis de Santa Maria.

  • Aquesta vegada no ha estat així com m'havies dit, m'he perdut el principi del correfoc què ha estat puntual, suposo motivat per la torrada què seguia després.
  • Impressionant la quantitat de dimonis, què més o manco es repartien en un espai un poc recollit. N'hem pogut recontar una cinquantena, entre els de Sineu i els de Santa Maria. També m'ha sobtat la quantitat de material cremant a la vegada.
  • Baixa participació per part del públic, pocs es ficaven a baix a saltar amb el dimonis. Fins i tot he arribat a pensar que no estava permès. Més que un correfoc, ha estat una desfilada de dimonis.
  • Les màscares, tot i ser fetes casolanes, n'hi ha alguna de ben curiosa amb un disseny original.
  • Hi havia un "Sant Antoni", suposo, però m'he perdut el fil teatral i no sé molt bé que hi pintava. Aquest ha donat el punt final, fent caure tots els dimonis a terra, simbolitzant el retorn a l'avern.
  • El toc graciós ve donat pels dimonions, què ni havia de ben petits.

bernarda

Així qualque cosa quedarà.

[*] La foto és feta seva i està penjada a Festimatge.

Sant Sebastià 2008 : 'EL MEU' aTIAr Foc 2008

potti | 21 Gener, 2008 16:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir capvespre es va celebrar el tan esperat aTIAr Foc 2008. Un espectacle de foc mig participatiu, mig contemplatiu que va concentrar a una bona multitud de colles de Dimonis d'arreu de les Illes (i qualcuna del principat).

Els primers en actuar foren les Bèsties de Foc. Plantades des de les 17:30h al carrer Unió varen sortir puntuals i ben carregades de pólvora. Una a una varen començar a caminar cap a la Plaça de les Tortugues on feien la primera cremada baix l'atenta mirada de la càmera de televisió i de molta gent que no és volia perdre l'espectacle. Com sempre l'encesa de les bèsties és espectacular. Després, acompanyades sempre de tambors, seguien el seu camí, solitari, cap al Parc de la Mar.

atiar2008-drac-dscf1395

Les colles de dimonis sortiren des de la Misericòrdia. Una a una les colles anaven realitzant tot el recorregut que els duia fins al Parc de la Mar, seguint l'estol de pólvora que hi havien deixat les besties poc abans. Cada colla amb el seu estil mirava de fer participar a la gent i ves si la gent va participar. Hi havia zones on diables hem comentaren que era molt difícil passar (com a la Plaça Reina Maria Cristina). Ara bé, el fet de que el correfoc fos cronometrat jo crec que rompia un poc la manera de fer de les colles que s'havien de amotllar massa a la velocitat de les que hi havia davant provocant moltes aturades i arrancades.

atiarfoc2008-dscf1394

Un cop al parc de la mar, poc abans de començar, uns dimonis en barca anaven encenguen fogueres dins del llac acabant d'ambientar els voltants de la Seu on tendria lloc l'espectacle final. Mentres per les pantalles gegants situades a banda i banda del Parc de la Mar es projectaven imatges de les festes de Sant Sebastià (qualque castell, gent per els carrers, etc...). Quan més o menys els correfoc arribava al Parc de la Mar , cap allà les 8 i poc, començaren a aparèixer els primers dimonis damunt de les escales de la Seu llençant foc per la boca i fent moure maces. Poc després començava la música a càrrec de Xeremiers, una batucada i una orquestra que posava banda sonora al final del correfoc. Poc a poc un bon grapat de dimonis baixaren les escales de la Seu amb torxes enceses i és col·locaren sobre les murades acabant amb una cortina de foc i un crit unitari que donà pas al Piromusical. Un espectacle de llum i música impressionant que va agradar quasi a tothom i que segons quins diaris qualifiquen de 'salvador' de l'espectacle.

Un bon final per les festes de Sant Sebastià i una primera oportunitat per a la cultura popular de guanyar el protagonisme que es mereix dintre de les festes de Ciutat. Diguin el que diguin. I si m'he oblidat qualque cosa, perdonau. :)

atiar2008-dscf1454

Participatiu o televisiu?

Un dels grans problemes que vaig veure a tot aquest espectacle és que tot estava massa preparat per sortir a la televisió. Tot massa cronometrat, amb massa presses, nirvis i sense realment pensar en la gent que s'havia desplaçat fins allà a veurer-ho en directe que és amb qui més s'hauria d'haver pensat. Càmeres d'IB3 és dedicaven a espantar a la gent que hi havia per el mig perquè no deixaven veure als televidents (juas!) quan en realitat haurien de ser ells els que no haurien de molestar a la gent que està allà mirant de participar del correfoc. D'altra banda, vistes les fotos i vídeos que comencen a aparèixer des del Parc de la Mar de l'espectacle el fet que els dimonis, la banda i els xeremiers es trobessin a les escales de la Seu o sobre la murada feia que la primera part de l'espectacle quedés massa enfora de la gent i només és podien veure a través de les pantalles gegants el que volien mostrar les càmeres de televisió. Una llàstima. I com a mostra, un vídeo.

Dues coses més.

Només son opinions meves sobre el correfoc de coses que crec que s'haurien d'arreglar cara a posteriors edicions (que espero que es continuï fent). El fet de que les besties anessin per la seva banda crec que els hi llevava espectacularitat. Aquests monstres poden tirar molt de foc en molt poc temps però després la majoria tarden una bona estona en carregar. Amb dimonis per la vora queda molt més compensat. Crec que això s'hauria de tenir present. El correfoc me l'esperava, de totes maneres, diferent. Va ser un poc el correfoc que cada any se duia a terme per Sant Sebastià amb un altre recorregut i un poc més espitós en el moment de fer el recorregut. Així és soluciona el tema de poder veure a totes les colles en acció i gaudir del estil de cada colla a l'hora de cremar carretilles i fer partícep al públic però també és va fer MOLT llarg i en algunes ocasions perdia MOLT el ritme (i jo crec que era per culpa de voler-ho treure per la TV).

atiar2008-corb-dscf1377

Sobre els músics poden dir el que vulguin, cara a altres anys un poc més de preparació i el fet de tenir les partitures abans d'hora. Petites coses que és poden mirar d'arreglar. A aquest vídeo es senten les xeremies (i la xeremia que s'escapa al final...).

D'altra banda jo, personalment, esperava bastant més de il·luminació 'especial' dels edificis. No se si era el fet d'haver vist altres il·luminacions fetes especialment per altres actes el que va fer que el que varem poder gaudir a ciutat en defraudés. Crec que s'hauria pogut jugar un poc més en lloc de posar 'celofan' de color vermell sobre els focus.

Felicitats a tots els que heu duit això endavant i, als qui li toqui l'any que ve preparar el que sigui ànims que això just comença.

I ja hi ha altres bandes on es parla sobre això :

[*] Les fotos son fetes meves amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5.

Sant Sebastià 2008 : Post-aTIAr Foc 2008

potti | 20 Gener, 2008 21:23 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Au. El que s'havia de fer ja s'ha fet. Que vos ha semblat?

(jo també opinio aquí)

Sant Sebastià 2008 : Revetlla ( i ressaca?)

potti | 20 Gener, 2008 12:34 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir va ser un dels grans dies de festa a Ciutat i crec que no va deixar a ningú indiferent. A les 19h la batlesa donà el sus a la festa amb l'encesa del fogueró a la Plaça Major. allà s'aplegaren les primeres mostres de cultura popular del vespre. Xeremiers, gegants, castellers i glosadors foren l'entremés d'unes festes de Sant Sebastià marcades per polèmiques polítiques.

Sant Sebastià 2008 : RevetllaSant Sebastià 2008 : RevetllaSant Sebastià 2008 : Revetlla

Aquesta primera tongada d'activitats va gaudir de nombrós públic que s'aplegà per veure les diferents mostres. Gegants i xeremiers obriren la festa i tot seguit és dona pas als castellers. El final de l'entremés, però, fou un dels actes que aplegà més gent. Quan els glosadors pujaren a l'escenari després d'una llarga (però emocionada) presentació d'en Felip Munar la plaça és volcà amb ells. Tot un encert posar-los just al centre neuràlgic de les festes i no a un costat com varen fer l'any passat. (Allà, a la Porta Pintada, allunyats del món).

A les 22h varen començar els concerts. Triar on anar va ser la difícil decisió del vespre, com cada any. Després, la festa ja va venir totasola. Dels concerts i tot això no en parlaré perque basta agafar qualsevol diari d'avui i surten cròniques més o menys encertades de cada un dels actes.

Xeremiers a Sa Bodegueta

Ara bé, com cada any, sempre hi ha festes que no apareixen al programa de festes però apleguen a moltíssima gent. Enguany la festa és va tornar a muntar i sa Bodegueta s'omplí de gent per celebrar un Sant Sebastià a ritme d'instruments tradicionals. Comparat amb altres anys no hi havia molta concentració de músics però l'ambient va resultar fantàstic. Cançons, tonades, balls, crits, cremadillo i molt bon ambient varen inundar aquest petit local de la part antiga de Palma.

Xeremiers a Sa Bodegueta

Xeremiers a Sa Bodegueta

Podreu trobar més fotos de la revetlla i altres actes aquí

Ja hi ha més gent que ha comentat coses sobre Sant Sebastià. Na Madò Llucia és una d'elles. Els geganters de la Sala son els altres.

Sant Sebastià 2008 : Castellers de Mallorca per Sant Sebastià

potti | 20 Gener, 2008 09:42 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Enguany no ha pogut ser. L'inici de temporada més 'fluix' des de fa un parell d'anys i amb caiguda inclosa. Varem obrir plaça amb un 2 de 6. El castell pujà tremolós i la canalla lenta i insegura. Un cop carregada l'estructura aquesta ja patia de valent i el pom va cedir quan l'enxaneta iniciava el seu descens estirant la resta del castell. Després de l'ensurt inicial s'abandonà la idea de fer el 3 de 7 com és venia fent des de fa un parell d'anys i es plantà cara a un 3 de 6 per sota que, malgrat que les pujades no foren del tot acompasades, no va perillar en cap moment. Tot seguin un 3 de 6 i acabant amb l'actuació un pilar de 5 que no presentà cap tipus de problema i dos pilars de 4 que seguiren el mateix curs

. 2 de 6 dels Castellers de Mallorca

Castellers de Mallorca : 2 de 6 carregat, 3 de 6 per sota, 3 de 6, pilar de 5, 2 pilars de 4 simultanis.

[*] La foto és treta de la Galeria de fotos del web de Castellers de Mallorca.

Al-Mayurqa clàssic i Correfoc a Sineu

potti | 19 Gener, 2008 17:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Al-Mayurqa Clàssic

Ahir al Auditori del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears és va dur a terme un dels projectes més ambiciosos (en el sentit musical) que tenia Toni Roig. Unir de la música de cambra amb la música popular. I els que varen realitzar el projecte bé ho varen aconseguir. Com bé va dir en Miquel Brunet ja havia experimentat amb altres peces com el Fandango d'en Boquerinni però fins ara no s'havia presentat tota una Suite. I va ser tot un èxit. Una llàstima que qui el va gestar no l'hagi pogut gaudir.

Al-Mayurqa clàssic

L'auditori era ple a vessar i més d'un no va poder entrar (com no fa molt va passar amb el concert al Teatre Principal de Nou Romancer). Els membres d'Al-Mayurqa acompanyats per Ars Musicae (que si no m'equivoco estava muntada per l'ocasió) i amb la direcció a càrrec d'en Brunet varen interpretar 5 peces composades per en Roig. Adagi, Divertimento, Fantasia Clàssica, Llegenda i Suite Mayurqa (un poti-poti de peces de la formació) varen ser interpretades una a una. I quin goig sentir-les. Entre el públic assistent més d'una llàgrima i, al finalitzar, tot l'auditori d'empeus i una llarga i sentida ovació.

Al-Mayurqa clàssic

Vaig veure moltes càmeres gravant el concert. Espero que es pugui aconseguir de qualque manera perquè valdrà la pena conservar-lo. Felicitats a tots aquells que han participat per fer-ho possible perquè realment ha sortit molt bé.

Correfoc a Sineu

Ahir també hi havia correfoc a Sineu. L'intenció era anar-hi per veure el progrés de la colla sineuera que s'estrenà ara no fa gaire i que comparteix blog per aquí aprop. Pensant que tornarien a començar tard com el darrer cop jo també vaig arribar tard. Just en el moment que s'acabava el correfoc. Per realitzar aquest darrer correfoc els sineuers contaven amb la col·laboració de la colla de Santa Maria (tornant així la col·laboració que varen fer els sineuers ara fa una setmana a Llucmajor.

El correfoc no el vaig poder veure però si que vaig poder comentar-lo amb gent que hi va anar. Diuen que va ser força espectacular. Tant en la quantitat de pirotècnia emprada com en la quantitat de dimonis que van arribar a participar simultaniament. Els de sineu deien que hi havia uns 50 dimonis corrent per allà al mig. Mem si poden mantenir aquest potencial.

[*] Les fotos son fetes meves amb una Fuji S2 pro i diversos objectius.

1 2 3  Següent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb