El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Baules 1

potti | 28 Febrer, 2008 10:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Qualcú coneix aquestes portes?

Baula

Baula

Baula

Baula

Afegitons al 23F Xeremier.

potti | 26 Febrer, 2008 10:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aprofitant que no es gaire normal que uns xeremiers gravin un disc (i menys en directe) tenim qualque cosa més que penjar per aquí.

moment de la gravació del disc xeremier

moment de la gravació del disc xeremier

moment de la gravació del disc xeremier

moment de la gravació del disc xeremier

moment de la gravació del disc xeremier

La colla, el cap i el cercle viciós (el que sempre mira de ficar mà).

potti | 26 Febrer, 2008 00:08 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui era dia d'assamblea tècnica a la colla. Jo, per qüestions universitàries no he pogut arribar a temps per veure l'espectacle. Diuen que l'assamblea tècnica és per comentar com van els assajos i posar idees en comú però, per experiència pròpia, no crec que sigui una manera gaire encertada de fer-ho. Normalment aquest tipus de reunions acaben agafant una tendència on uns critiquen i els altres es dediquen a defensar, així com poden, la seva postura. Al final tot queda com una especie de 'baralla-al-pati-de-l'escola' on tothom pensa tenir la raó (en els millors dels casos) o una orgia de sang i fetge (a la resta).

Però xerrem de la colla.

Personalment penso que ara mateix la colla està ficada dintre d'un cercle viciós[1]. En part arrossegada per el no voler acceptar que ara mateix no està preparada per realitzar castells 'grans' i en part arrossegada per problemes estructurals. Els castells de 7 ara mateix es troben lluny de les nostres possibilitats. I, en lloc d'assumir-ho, ens dedicam a pensar que no passa res i que miraculosament tornarem a realitzar-los d'una manera més o menys senzilla. Idea ben allunyada de la realitat. Amb aquesta dinàmica en lloc de sortir-hi ens ficam més i més.

La solució per sortir de qualsevol cercle viciós sempre és la mateixa. Rompre (que no sempre és fàcil) la dinàmica d'aquest. I per fer-ho no només basta amb ser valent per assumir-ho, també s'ha de voler donar la passa i estar ben decidit a tirar endavant peti qui peti. Primer de tot ens hauríem de començar a fixar en els problema més important. Ni la canalla ni el tronc estan preparats per fer els castells que s'els 'exigeix' i això els crea més neguit encara. Els segons perquè no tenen ben clar cap on van. Cada un treballa a la seva manera perquè 'jo-ho-faig-així-i-es-laltre-qui-ho-fa-malament-i-hem-tira' (que tantes vegades haurem sentit a l'assaig).

Què fer un cop que tenim ben localitzat el problema?. És quan la qüestió del manar se torna important. Qui mana aquí? és una pregunta que tal volta molts, a un assaig propi, ens podem arribar. Manar, per contra del que es pugui pensar la gent que mira no significa cridar, gesticular, fer callar a la gent al llarg d'una prova i dir a la canalla que pugi perquè el 'castell està bé'. Manar vol dir aconseguir que tothom, a l'hora de fer feina, la faci de la manera més semblant possible. Manar significa marcar unes fites i uns objectius comuns. Manar significa coordinar a tots perquè els objectius se tornin possibles. Manar significa xerrar amb la gent i analitzar les crítiques i consells que et puguin donar per desprès emprar-los en benefici de la colla... Manar, en definitiva, és la feina del cap de colla. Ni dels que estan a l'ombra, ni dels que volen estar a tot, ni tants sols dels que volen donar un cop de mà mentres s'està assajant un castell.

Just la temporada comença. Encara hi ha temps per encaminar-ho tot. Ànims ninets.

[1] El cercle viciós:

  • La colla no està preparada per fer castells grans.
  • Ho obviam, no feim feina per arreglar-ho i seguim treballant de la mateixa manera.
  • Ens desesperam perquè no aconseguim realitzar una serie de castells.
  • - Els menys 'malalts' van deixant de venir i tornam al punt 1.

Avalots a Pollença a la gravació d'un disc Xeremier el 23-F

potti | 24 Febrer, 2008 08:32 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Una bona festa es muntà ahir a la gravació en directe del proper disc d'en Pep Toni Rubio, Pep Rotger, Tomàs Salom i Miquel Tugores. Can Moixet era ple. Però no tot eren xeremiers (ni de xeremiers comprats com segurament dirà qualcú). També hi havia gent que volia fruir de la música de les xeremies com d'estrangers que entraven demanant (en perfecte anglès) d'on eren aquests escocesos tan baixets.

Tant per una cosa com per l'altra és impressionant veure com des de un poc més enllà de les 19h i fins prop de les 12 (vaig partir un poc abans que acabés) la festa no va decaure. Gent ballant a un espai prou reduït, hooligans xeremiers, crits colpistes, aplaudiments i qualque gat donaven prou ambient i ajudaren a que la festa no s'aturés en cap moment. Quan no eren els protagonistes del trui sempre hi havia qualcú del grup anomenat anteriorment disposat a fer sonar les xeremies.

Ara bé, no tot foren xeremies. La glosa també hi va tenir el seu lloc gràcies al Macià que en realitzà un parell per petició popular.

Si més no una gran festa que segurament anirà acompanyada d'un gran disc. Llàstima que els músics no muntessin un pica-pica per anar calmant la gana que 5 hores allà dedins sense menjar res es fan notar.

[*] Com la cosa no acaba d'anar més tard ja penjaré un parell de fotos. :)

Castellers de Mallorca : una altra actuació.

potti | 23 Febrer, 2008 07:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir els Castellers de Mallorca tornàrem a actuar. Aquest cop a un acte del PSM a Ciutat. L'actuació s'obrí amb un pilar de 4. Posteriorment els granes realitzaren un 3 de 6 que va aguantar bé de mides però va estar quiet en cap moment. El 4 de 6 va ser més del mateix però amb l'afegitó que l'acotxador va tardar moltíssim en pujar. Varem tancar l'actuació amb un pilar de 4. Els dos castells, tant el tres com el quatre, a més, han pecat del mateix. Ara tenim una canalla lenta, insegura i, en algunes possicions, molt gran. Rao (una d'elles) d'aquest començament de temporada tan tranquil i que, de ben segur, si no millora la cosa, continuarà i ens podrem anar oblidant dels castells de 7 per una temporadeta llarga.

4 de 6 dels Castellers de Mallorca

3 de 6 dels Castellers de Mallorca

La propera actuació serà amb els Al·lots de Llevant Dia 1 de Març a la Diada de Mallorca.

Castellers de Mallorca : pilar de 4, 3 de 6, 4 de 6, pilar de 4.

[*] Fotos fetes per na Magda.

23F Xeremier. Festa de gravació d'un disc en directe.

potti | 21 Febrer, 2008 08:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si no teníeu molta idea del que havíeu de fer aquest cap de setmana. A Pollença en Pep Toni Rubio, en Tomàs Salom, en Miquel Tugores i en Pep Rotger gravaran un CD en directe. Pot ser una gran festa a banda de ser una cosa que no passa cada dia.

23-F Xeremiers

[*] Per cert, en Pepet està tocant el cul a un home amb ulleres!?!?!?!

Llotjacultural.com - Música tradicional. De la xarxa al nostre ordinador.

potti | 20 Febrer, 2008 20:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Fa uns dies Vilaweb.cat s'en feia ressò de la noticia que els Xirimiters de Castelló de la Ribera a llotjacultura.com posaven a disposició de tothom la seva discografia a Internet. Així hom es pot descarregar tots els temes dels àlbums 'Anem de Festa', 'Cants de la terra', 'Cercavila', 'Va de Jota', 'Dolça Dolçaina' i 'Penyal d'Ifac' per fruir de la música tradicional botant-se els canals de distribució 'oficials'. Quasi es pot dir que han 'alliberat' la seva música.

Aconseguir-ho és ben fàcil, entres al web i tries el que et vols baixar. Avui, en Pep Torró, que també ha voltat per aquell web, ha mostrat que els més mandrosos també poden baixar-se tota aquella discografia mitjançant una senzilla comanda.

wget -r -l1 -H -t1 -nd -N -np -A.mp3 -erobots=off http://www.llotjacultural.com/discografia.php

Això si, haureu de ser usuaris de GNU/Linux per poder-la emprar.

En Marc Sabates i els blogs.

potti | 20 Febrer, 2008 06:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si vos heu fixat darrerament en lloc del troll de sempre tenim a un nou personatge per aquí. En Marc Sabates. (veure foto.[1])

Marc Sabates

Marc, al contrari del troll, es dedica a fer comentaris a totes bandes només amb l'il·lusió de compartir amb nosaltres les seves idees polítiques i futbolístiques. No està malament això. Ara bé, la gràcia d'un blog (jo trobo) és poder comentar realment els apunts i arribar a aportar informació nova (tal com han fet amb l'apunt del concurs de xeremiers de Muro per exemple).

Marc, per favor, deixa de fer el gambirot i centra't un poc amb això del blo

. [1] Es treta del seu web.

Castellers de Mallorca al Festival Park

potti | 17 Febrer, 2008 19:48 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui la colla ha actuat al Festival Park. Actuació discreta per un lloc 'diferent' on fer castells.

Castellers de Mallorca : 3 de 6, 2 de 6, 3 de 6 per sota, pilar de 5.

A tocs amb l'aTIAr.

potti | 17 Febrer, 2008 07:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sembla que tot el trui del aTIAr[1] no s'ha acabat de deixar enrera. Després d'una temporada de calma on no se va sentir res respecte a l'espectacle que se muntà davall la Seu ahir tornà a ser noticia a un parell de diaris. Al Última Hora podem trobar la següent noticia.

Varios trozos de cristal del rosetón de la Seu caen sobre la zona del altar mayor

Todo apunta a que los decibelios producidos por el ‘Atiarfoc’, muchos más de los recomendados, pudieron ser los causantes

MARIANA DÍAZ Dos cristales de color rojo del rosetón principal de la Seu, de su parte central, se desprendieron anteayer por la mañana cayendo, desde una altura de 40 metros, sobre las escaleras de mármol del altar mayor. Los cristales se hicieron añicos y al impactar sobre el suelo produjeron «un ruido enorme». En el Cabildo reinaba ayer la consternación y se aseguró a Ultima Hora que el Capítulo «no volverá a permitir que se haga nada parecido a lo de las fiestas de Sant Sebastián junto a la Seu, que se olviden», en referencia al espectáculo piromusical con el que finalizó el Atiarfoc. El accidente ocurrió en horario de visita turística.

Junto con los cristales también se desprendieron trozos del mortero de cemento que los sujeta a la piedra de Santanyí. Aunque los cristales cayeron anteayer, hacía unos días que las empleadas de la limpieza del templo iban encontrando pequeños pedazos de cemento en la zona del altar. No se sabía de donde procedían, pero tras el accidente se ataron cabos.

Tanto desde el Cabildo como por parte de Bartolomé Bennassar, aparejador diocesano, no se quiere asegurar con rotundidad que lo que ha sucedido sea debido al Atiarfoc hasta que el técnico suba al rosetón para analizar la situación sobre el terreno. No obstante, Bennassar recuerda que, durante su celebración, el pasado 20 de enero, «los cristales del rosetón vibraron y los de la Patrulla Verda del Ajuntament lo saben porque estaban allí conmigo».

I al Balears d'avui :

Patrimoni Històric del Consell analitzarà demà la ruptura dels vidres a la Seu

Les reaccions apunten que no es torni a celebrar més l'aTIAfoc devora la catedral

Vidres i morters que caigueren divendres de la rosassa major.

M.DIAZ. Palma.

Els inspectors de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca acudiran demà dilluns a la Catedral per analitzar sobre el terreny perquè dijous passat devers les 11.00 hores, com publicà ahir aquest diari, es van desprendre vidres de la rosassa major de la Seu, que van caure sobre les escales de l'altar des d'una altura de 40 metres. Així ho confirmà Biel Cerdá, director insular de Patrimoni, després de llegir la notícia.

Encara que fins que no es confirmin els informes, que s'emetran sobre l'esdeveniment, no es pot relacionar que l'aTIAfoc del passat dia de Sant Sebastià hagi tingut res a veure amb l'esdeveniment, cal recordar que els decibels mesurats aquella nit per la Patrulla Verda de la Policia Local van arribar fins a una potència de 111 i 113, quan l'aparellador diocesà, Bartomeu Bennassar, havia recomanat que no superassin els 78.

Cerdà va afegir la «voluntat» del seu departament, que va ser el que va autoritzar la celebració de l'ATIAfoc, d'«elaborar un estudi», que avaluï les possibilitats de realitzar actes o activitats al voltant de la Seu.

Eberhard Grosske, tinent de batle de Participació Ciutadana de Cort, departament que va organitzar les festes i l'aTIAfoc, va comentar ahir a aquest diari que «farà falta que un informe vinculi de manera clara el que ha passat i, de moment, a l'Ajuntament, no li toca pronunciar-se». Respecte a la idoneïtat de mantenir l'espectacle piromusical al costat de la Seu el 2008, Grosske va apuntar que es «veurà» en el pla director de festes que s'elaborarà.

Des de la passada Guerra Civil espanyola, quan l'ona expansiva d'una bomba va ocasionar la ruptura d'alguns vidres de la rosassa major, mai no havia tornat a succeir fins dijous passat, segons recordaven ahir des de l'Ajuntament. I abans de la Guerra Civil, s'havien trencat en dues ocasions a causa d'«una tempesta i d'un llamp».

La rosassa, que té un diàmetre de 12'20 metres, és un disseny del segle XIV, encara que els vidres no són originals de l'esmentada època. «Ara cal veure què fem per assegurar els vidres que queden i que no es repeteixi el que ha passat», apuntaven des del capítol de la Seu.

Què pensen els experts en patrimoni sobre el que ha ocorregut? Mercé Gambús, historiadora de l'art de l'Universitat de les Illes, assenyalava: «Vaig tenir accés a un informe elaborat pels arquitectes italians que treballaven amb Constantino Ruggeri, en el qual argumentaven que hi ha un problema de conservació general dels vitralls de la Seu, que són de diferents èpoques i no tots tenen vidre de seguretat. Allò que hauria d'existir és un estudi actual de l'estat de conservació». En concret, manquen d'aquest vidre de seguretat, la rosassa major i els de la Capella Reial. «Sotmesos a qualsevol tipus de contratemps és molt probable que sofreixin, perquè són materials fràgils».

Luis Corral, president del Col·legi d'Arquitectes de Balears, va apuntar la necessitat de prendre «totes les precaucions més que necessàries» i «totes les garanties» abans de fer qualsevol esdeveniment al costat de la Seu, va assenyalar que hi ha d'haver «estudis previs, proves científiques» i que «els professionals diran fins on es pot arribar». Per la seva part, Federic Climent, president de la Demarcació Mallorca de l'esmentada entitat, apunta que resultarà «difícil» saber si l'aTIAfoc va ser el causant de la ruptura dels vidres, «però no es pot descartar, si hi va haver vibracions fortes poden haver influït».

Des d'ARCA, el seu secretari, Joan Pascual, va comentar rotund «ni ho somiïn» davant de la possibilitat de cap altre aTIAfoc a la Catedral. Pasqual va apuntar que «s'actua amb molta frivolitat amb una cosa tan emblemàtica com la Catedral, que surt a totes les enciclopèdies del món; tots pequen, les autoritats i l'Ajuntament, per omissió o per falta de cura suficient». Per Pasqual, «Grosske actua com a José María Rodríguez quan utilitza la Catedral i el patrimoni per a les seves finalitats».

La ruptura de la rosassa «confirma», per al PP, «la nostra actitud», deia ahir el regidor Rafael Durán, que s'havia manifestat contrari a la celebració de l'aTIAfoc, dissenyat per Cort, i va recordar que «hem presentat una proposta al ple del pròxim dia 25 perquè l'Ajuntament no torni a autoritzar cap espectacle pirotècnic a la Seu.

De totes maneres, si des de la Guerra Civil no havia caigut mai cap com poden dir que és per culpa de l'Atiar que en caigui un? I totes les altres coses (el cap de fibló, aiguafocs...). Ara toca esperar i a veure que passa.

[1] Aquí i Aquí podeu trobar més coses sobre l'aTIAr i veure comentaris que ha anat deixant la gent.

Ara si que toca dormir...

potti | 15 Febrer, 2008 18:21 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Seguim dormint

Ara si. Ara és el meu torn.

Sant Valentí. Patró dels estafadors, malpagadors, trampistes i enredaires.

potti | 14 Febrer, 2008 17:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sant Valentí. Gran dia avui. Tot ple de rams vermells, corets, gent enamorada i demés. Tradició que ve de la mà d'aquell temps en que el camp començava a florir per aquestes dates, temps de fertilitat, etc... EUA (segons diu la wikipedia) va començar a exportar aquesta festa i ja la tenim muntada.

Dues coses a tenir en compte :

  • La data per celebrar el dia dels enamorats, per nosaltres, realment és Sant Jordi.
  • Segons el senyor Amades : "No sabem per quina raó, hom tenia sant Valentí per patró dels estafadors, dels malpagadors, dels trampistes i dels enredaires."[1]

I, per els que tenguin temps, d'aquí una estona, a les 20h, a Flassaders una Taula Rodona sobre el conflicte del Sàhara i la cobertura que reben dels mitjans de comunicació.

[1] AMADES, J. Costumari Català. Ed. Edicions 62. Barcelona. 1982. Volum I. pàgina 783.

Dormint ben acompanyada

potti | 13 Febrer, 2008 19:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dormint ben acompanyada

[*] Feta amb una Fuji S2 Pro i un obj. nikon 50mm f1,8.

Dimoni solitari

potti | 12 Febrer, 2008 18:44 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Apunt d'estar com ell...

Atiar foc 2008

És curiós veure com aquest dimoni va ben encès i tothom està pendent d'una altra cosa al darrera....

[*] Feta amb una Fuji S2 Pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5.
[!] Ja queda menys...

Nuca

potti | 10 Febrer, 2008 12:14 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Nuca

[*] Feta amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 50mm f1,8.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb