El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Actuació castellera a Andratx (2008)

potti | 30 Juny, 2008 10:47 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir els Castellers de Mallorca actuaren a Andratx realitzant el primer castell de 7 sols de la temporada. Aquest castell els darrers anys venia sempre de la mà de Sant Sebastià (Patró de Ciutat) amb el que solien estrenar la temporada.

3 de 7

L'actuació va ser la següent : 4 de 6, 3 de 7, 3 de 6 per sota, pilar de 4.

[*] Foto treta de la plana web dels Castellers de Mallorca.

Sant Joan 2008. Discoteca amb pirotècnia amb Myotragus.

potti | 28 Juny, 2008 14:16 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sant Joan, al Parc de la Mar, després de molts d'anys se va tornar a omplir de gent. L'iguana Arreplegats Myotragus va ser el grup encarregat de dur a terme enguany el correfoc. Altres anys, sense el suport institucional de l'ajuntament, els de Alaró o els de la Foktoria de Por foren les agrupacions que mantingueren viva aquesta festa.

El correfoc va ser molt semblant als que ens havien deixat anys enrera els de l'Iguana. Sortint del tunel del tren amb un inici d'espectacle ben teatralitzat en poc temps els dimonis començaren a cremar i a correr entre la gent mentres, mitjançant els tambors, els estiraven cap a l'escenari. No va ser fins arribar allà que ens varem trobar qualque sorpressa diferent. Considero que el correfoc com a tal ja havia acabat feia uns minuts (els dimònis pràcticament no cremaven carretilles) i començà un espectacle amb dimonis, música i vídeo amb breus moments pirotècnics protagonitzats pels dimonis en petits cadafals repartits per la zona.

Fins abans d'arribar a l'escenari no va deixar de ser un correfoc normal amb pocs, però excel·lents, dimonis si tenim en compte la quantitat de gent que es reunir al Parc de la Mar. Malgrat tot aquests dimonis varen estar a l'alçada de la situació i, quan no cremaven, crec que eren del milloret que he vist en dimonis. Tots molt expressius i amb molta interacció amb el públic. En canvi quan cremaven varen fer qualque temeritat que va causar més d'una cremada evitable...

El final del correfoc me sembla que no va deixar indiferent a ningú. Va ser entretingut però jo ja no ho consider correfoc. Al estar allà al mig me va donar la impressió d'estar a una discoteca on els i les 'gogós' se dedicaven a fer breus espectacles amb pirotècnia. Com a punt de partida pot estar força bé però crec que encara s'ha de retocar molt per donar una imatge correcta de correfoc. Estic ben segur que qualque colla de dimonis haurà agafat bona nota i tal volta veure qualque cosa semblant i molt millorada. Temps al temps.

Claustre-fobia.

potti | 21 Juny, 2008 13:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Me sap greu però per motius de feina no vaig poder assistir-hi. Així que ni fotos ni cap comentari. Me sap greu. Me feia moltíssima il·lussió poder veurer-ho. Un altre pic serà. Per cert, als diaris no he vist RES de RES. Esperarem a demà.

Vacances en Pau 2008. Saharauis a Mallorca

potti | 18 Juny, 2008 10:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest vespre, o demà al matí, arribaran 150 al·lotets a passar els mesos d'estiu enfora del camp de refugiats on viuen prop de Tindouf, a l'Alger.

nomestraicions-dscf3794.jpg

Si això segueix així i no se fa res per arreglar-ho d'aquí poc podrem considerar la venguda dels nins i la festa que se munta al voltant com una 'tradició' més de l'illa. Tot dintre del programa de festes de Son Sant Joan.

El congrés de Cultura de Palma.

potti | 15 Juny, 2008 11:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Avui tanca les portes el Congrés de cultura de Palma. A la part de cultura no gaire participació. Unes 20 persones assistiren el dissabte horabaixa a la xerrada conduïda per Marta Prunés i a la posterior 'taula rodona' o torn obert de paraula.

Entre totes les coses que se varen dir vull destacar-ne un parell.

  • Creació d'un 'CAT' a Mallorca.
  • Potenciació d'altres instruments tradicionals diferents de la Xeremia i el Flabiol
  • Potenciació de la presència de cultura popular a les escoles
  • Una regulació i control tant de la desapareguda escola de Xeremies de Palma com d'altres mostres de cultura com els Tamborers.

I en que va quedar la cosa? Amb el primer punt na Marta Prunés[1] ens va comentar que una espècie de CAT estava ja en procés. Ara bé, serà compartit amb Arts Escèniques. Ja veurem com queda. Respecte a totes les altres propostes no se si varen agafar o no nota.

El tema de les escoles el considero un tema perillós. No només se tracta d'emprar les escoles com a catapulta per a la cultura popular de caire tradicional. També se necessita que a l'altra del mur, on caurà la pedrada de la catapulta, el catapultat trobi tota una oferta prou cridanera. Com se va dir, la festa és festa i a tothom li agrada poder gaudir-ne. Ara s'ha d'aconseguir que aquesta sigui prou cridanera, especial i destacable per a que la gent se la pugui fer seva. I en aquest punt hi participam tots. Penso que només ens cal mirar un poc cap a fora de l'illa i cercar els perquès de segons quines festes a segons quins pobles. Fer els dies de festa realment especials (i amb això no vull dir deixar-nos pressupostos millonaris) és primer cosa de les agrupacions que les munten.

De la xerrada n'han sortit moltes d'idees. Espero que a banda de quedar anotades a la gent que campava per allà els hi serveixin com a fonament per a nous trulls. A banda del consell assessor crec que s'hauria d'anar més enllà i crear qualque tipus d'associació o similar, totalment participativa, que servis com a base per llençar noves idees i propostes més enllà del Consell Assessor de la Sala. Ara bé, per això, també ens cal pensar menys en els doblers i les subvencions per mantenir unes festes i pensar més que les festes les hauria de mantenir el poble i la gent implicada[2]. Si no, mirau la Beateta de Ciutat.

Avui presentaven el Consell Municipal de Cultura i digueren que canvis i propostes s'anirien penjant a la web. Jo a aquest acte ja no hi he anat. Toca seguir estudiant i no 'perdre' tant el temps. Ja tendrem temps de seguir amb tot això passat aquest mes.

Actualitzat el 15/06 al vespre. Perdonau tots aquests que ho heu llegit abans. Eren talment apunts mig-ordenats.

[1] Veure comentari de na Nada.
[2] Com la festa a la Bodegueta per Sant Sebastià... :)

Despertant. Que queda? Juny 2008.

potti | 11 Juny, 2008 16:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Tornam (però només un poc) intentant sortir d'una petita marató d'exàmens. Aquest mes sembla que els dimonis (en general) tornaran a copsar les activitats. Per una banda tenim els de Muro volen seguir les passes que varen deixar els de Mancor amb l'espectacle que feren dintre del temple catedralici de Biniamar. Ells l'anomenen claustre-fobia. Si això comença a agafar força lo del rosetó de la Seu quedarà curt quan a qualque dimoni se li escapi la ma i rebenti les vidrieres de qualque temple. Pot ser divertit.

D'altra banda ens trobarem a Ciutat amb tot el trull de Sant Joan al Parc de la Mar. No m'enrecordo quins dimonis hem digueren l'altra dia que actuaven. De totes maneres sortirà publicitat demà de l'acte al Youthing.

Tot això si el temps ens ho permet.

Mesclat treu nou videoclip. Corrandes colonials.

potti | 04 Juny, 2008 22:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

De grups d'aquest estil els videoclips no sobren. Mesclat ens dona un nou videoclip!

Perdonau per lo d'ahir. Entre una cosa i l'altra no se perquè se me va tallar... Miraré de refer-ho.

Què fer aquest juny? (2008)

potti | 04 Juny, 2008 08:09 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Exàmens, sobretot exàmens. Ara bé, si encara queden forces sempre pod

"Tocar culs" (1). Una tradició ben nostra!

potti | 03 Juny, 2008 13:40 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Cossiers de Manacor

I qui no ho vulgui veure que no ho miri. La foto està feta d'aquest dia.

Congrés de cultura de Palma. Afegitó.

potti | 02 Juny, 2008 14:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

A rel de l'apunt que vaig publicar ara fa un parell de dies m'han cridat de part de l'Ajuntament[1] per aclarir, sobretot, el punt referent a les associacions a les que havien fet la consulta i crec que dona una dada molt clara sobre com estan les coses a Ciutat.

Es veu que la consulta la varen realitzar a 15 associacions diferents que tracten temes de cultura popular aquí a Ciutat. De les 15 només varen contestar 5 que son les 5 que figuren a l'informe que varem comentar fa un parell de dies.

El que seria realment curiós seria conèixer si realment demanen subvencions aquestes 10 entitats fantasmes. I si ho fan demanar el perquè se preocupen per una cosa i no per l'altra. A veure que s'aclareix a aquest congrés...

[1] Palma realment és un mocador. A saber com l'han aconseguit el meu telèfon. :D

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb