El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Cossiers d'Algaida 2008. Panoràma.

potti | 31 Juliol, 2008 15:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Moment final del ball dels Cossiers d'Algaida. Com el programari lliure és cosa del diable n'han sortit dos de dimonis però realment només en balla un. Recordau això, eh?

cossiers panoràmics

[*] La foto està feta amb una Fuji S2 Pro, un objectiu 15-30 f3,5-4,5, dos martells, una bona suada i sense la presència dels càmeres d'IB3 (un gran què). Anant al Flickr se pot veure més gran.

El programa, els moros, els cristians i la Patrona de Pollença 2008.

potti | 29 Juliol, 2008 21:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si l'any passat la patrona ja va donar de si enguany ja se pot dir que ha començat la festa fora corda. Començant amb el programa de festes on un company amb blog[1], en Toni Salas, m ja ha 'denunciat' que al programa de festes hi ha un parell d'imatges que se semblen més que massa a un parell de fotos seves.

Ja és casualitat que després de tot això trobi al 'Brisas' d'aquest cap de setmana [2] hi ha una fotografia que s'assembla una barbaritat a una que vaig fer l'any passat.

Al Brisas i sense saber-ho...

Que se troba a aquest apunt del blog : http://potti.balearweb.net/post/38261

Moros i cristians pollença

I jo sense saber-ho :)

I bé, no només això. Sento que els Policies Locals han decidit no fer hores extres durant aquest cap de setmana. Que com la festa gran cau en cap de setmana molta gent envairà el poble. Que els de IB3 volen fer un desplegament per tornar a emitir la festa (espero que no xoquin contra en Dragut...)...

Enguany pinta gran. Durà tanta cua com l'any passat?

[1] Blogaire? Bloger? Blogista?
[2] número 1108, del 26 de juliol de 2008. Gràcies Tià.

Castells a Valldemossa (2008)

potti | 28 Juliol, 2008 20:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aprofitant les festes patronals de Valldemossa els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca dugueren els el 'fet casteller' a aquesta petita vila. L'actuació molt allunyada de casa d'uns i sortint de la copetjada dels altres no esperava mostrar els castells 'límit' de les dues colles. Així mateix serví per poder veure qualque castell de 7. Amb un poc de retràs, a ple sol i amb una plaça plena de turistes les dues colles realitzaren una actuació tranquil·la i amb qualque petit entrebanc amb el resultat de dos intents desmuntats. La tònica de la diada foren castell de lenta execució tant a nivell de tronc com de canalla a totes dues colles. Tal volta provocat per l'alta temperatura de la jornada.

4 de 7 intent desmuntat

Els Al·lots de Llevant realitzaren la millor actuació descarregant un 3 de 7, un 4 de 6 amb l'agulla i una torre de 6. Malgrat pugui semblar el contrari els dos castells que varen dur més feina a plaça foren el 4 de 6 amb l'agulla i la torre. La primera de les construccions es va desmuntar al estar excessivament oberta a nivell de terços i els dosos estar molt incòmodes i, amb la repetició, se corregiren aquests errors i se descarregà amb certa tranqui·litat. La torre, per la seva banda, se va girar una mica però se va poder descarregar sense que l'estructura patís.

Els Castellers de Mallorca per la seva banda pensaven amb una actuació més ambiciosa amb dos castells de 7 però que al final fou molt semblant a la dels al·lots. Començaren descarregant un 3 de 7 i un 2 de 6 lents d'execució. El tercer castell, el 4 de 7, el varen desmuntar al trobar-se completament fora de mides i davant l'indecissió de la canalla en seguir pujant. La repetició la realitzaren amb un 4 de 6 emprant els pisos superiors del 4 de 7. Per finalitzar les dues colles realitzaren pilars de 5.

pilar de 5

Al·lots de Llevant : 3 de 7, intent desmuntat de 4 de 6 amb l'agulla, 4 de 6 amb l'agulla, 2 de 6, pilar de 5. Castellers de Mallorca : 3 de 7, 2 de 6, intent desmuntat de 4 de 7, 4 de 6, pilar de 5.

[*] Les fotos son extretes de la plana dels Castellers de Mallorca i fetes amb la càmera d'en Sergi per na Cati Lopez.

Festa de Sa Potada. Moros i Cristians a Inca 2008.

potti | 27 Juliol, 2008 07:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ulleres de sol, vestits curiosos i llampants, xigarros, mal deball del ventre, desconcert i tonades populars com : 'Donde està la pomada', 'A por ellos','Tongo' (quan el cristià derrota al sarraí, 'marroquinos, oe! marroquinos, oe!...'

Feia temps que no tudava benzina d'aquesta manera. (I ja avisaven per aquí)

Vergonyosa actuació d'IB3 als cossiers d'Algaida. 2008

potti | 25 Juliol, 2008 13:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Si heu anat als cossiers sempre heu pogut veure que el Dimoni és LA FIGURA, la màxima autoritat, que permet que els cossiers no siguin molestats durant el seu ball. Avui als cossiers d'algaida ha aparegut un èsser superior. El càmera de televisió.

Només cal mirar les imatges.

Cossiers de Montuïri 2008

Cossiers de Montuïri 2008

Jo esperava que el dimoni li fotés un bon cop de garrot (un càmera menys crec que no molestarà gaire) com fa amb la resta de la gent. Ara bé, sembla que la màgia de la televisió és superior. I ara que hem d'esperar?

Cossiers d'Algaida 2008

potti | 25 Juliol, 2008 08:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir els Cossiers d'Algaida, al mig d'una gentada, tornaren a omplir Algaida d'olor a Alfabeguera amb els seus balls i, a més, tant cossiers com dimoni estrenaren vestits nous. El vestit negre del dimoni és curiós i fa encara més contrast amb el blanc dels cossiers (llàstima del cap destapat) i l'únic problema que hi veig és que, per qui faci fotos, serà molt difícil que se vegi el picarol. Els vestits dels cossiers, amb moltes de les cintes decorades, fan goig. No crec que hi hagi molta gent que se queixi d'aquests canvis.

Cossiers d'Algaida 2008

Cossiers d'Algaida 2008

Cossiers d'Algaida 2008

Cossiers d'Algaida 2008

Saharauis al Govern. Vacances en Pau 2008.

potti | 24 Juliol, 2008 14:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir el senyor Antich és va adreçar a tots els nins sahrauís que varen comparèixer a la recepció feta per el Govern i va dir que totes les forces polítiques volien ajudar a aquest poble. Curiosament el govern espanyol sembla que camina cap a una altra banda.

Saharauis al Govern

Saharauis al Govern

Però clars, els petits que en saben de tot això?

Saharauis al Govern

Cavallets a Felanitx per Santa Margalida. (2008)

potti | 22 Juliol, 2008 21:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Diumenge va ser Santa Margalida i a Felanitx ho varen celebrar[1] amb cavallets, xeremiers, dimonis, gegants, capgrossos i balladors que varen animar una festa que fins no fa molt sembla que havia tocat fons.

Cavallets de Felanitx

Els cavallets i els xeremiers foren els encarregats de començar la festa un cop va acabar la missa. Ballaren a la porta de l'església amb un bon quòrum de curiosos que envoltaren als petits protagonistes de la festa. Capgrossos i dimonis foren els encarregats de mantenir l'espai dels petits balladors mentres aquests, embutits dintre dels cavallets de cartró, realitzaren ben concentrats els seus balls. Sembla ser que aquesta festa poc a poc va revifant i combrega cada cop a més curiosos. És bo saber que amb una festa d'aquest estil cada cop aconsegueix arreplegar més gent.

Cavallets de Felanitx

Al acabar, cavallets, xeremiers i 'autoritats' baixaren en cercavila deixant pas als balladors que ocuparen la plaça al ritme dels diferents grups de música d'arrel tradicional. Després, correfoc, al que per horaris me va ser impossible de quedar-me. Una pena. :(

Cavallets de Felanitx

[1] També celebren Sant Agustí a finals d'agost, no ens oblidem.

Diada castellera de Porto Cristo.

potti | 21 Juliol, 2008 21:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquest passat dissabte les dues colles illenques van torna a actuar a Porto Cristo. Per a l'actuació les dues colles presentaven un programa similar: 3 de 7, 4 de 7 i 4 de 7 amb l'agulla. Programa que només els Al·lots de Llevant varen poder complir no sense patir en el castell de més dificultat.

L'actuació, que va començar amb un poc de retràs, s'ensatà amb un pilar de 4 de cada una de les colles. Acte seguit començaren a actuar els Al·lots de Llevant. La colla del llevant de l'illa fou l'única que complí els objectius. Començà directament amb el castell més complicat (i el seu límit enguany), el 4 de 7 amb l'agulla. El castell els hi va dur problemes sobretot a la baixada del 4 on el pilar es va remenar en excés i el castell s'anava deformant per moments. Llevant d'aquest castell els altres no els hi varen dur gaires problemes. Tant el 3 de 7 com el 4 de 7, malgrat no ser perfectes, no varen demostrar cap problema a la colla.

Els Castellers de Mallorca per la seva banda començaren amb un 3 de 7 per després encarar el 4 de 7 amb l'agulla. El castell, que ja havien descarregat enguany en diverses ocasions va pujar deformat des d'un principi i la cridoria i els nirvis varen fer la resta. El castell, venut des del moment que se pujaren dosos, va seguir endavant amb indecisió de la canalla i cridòria constant provocant la conseqüent caiguda abans de que l'anxaneta carregués l'estructura del 4. Després d'aquest entrebanc la colla va rebaixar els seus objectius i descarregà un 3 de 6 per sota i un 4 de 6 amb l'agulla amb certa tranquil·litat. Per acabar les dues colles descarregaren el pilar de 5.

Diumenge (20) els Castellers de Mallorca actuaren al Rafal Vell, ciutat, on descarregaren castells de 6. Entre ells el curiós 3 de 6 amb l'agulla.

Estrena dels cossiers d'Algaida.

potti | 19 Juliol, 2008 09:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dijous 24, horabaixa, fent el 'quadrat' (o millor dit, abans) els Cossiers d'Algaida diuen que estrenaran nou vestits. Divendres suposo que duran els mateixos...

Més informació al programa de festes d'Algaida

Correfoc a Campanet. Festes de Campanet 2008.

potti | 16 Juliol, 2008 17:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dues fotos més del correfoc.

Dimonis de Santa Margalida a Campanet

Dimonis de Santa Margalida a Campanet

No tenc massa temps per deixar una d'aquestes cròniques que de tant en quant faig però si vull deixar remarcades dues cosetes :

  • Introducció extremadament llarga que ens varen oferir. Massa llarga per el meu gust.
  • Correfoc ben equilibrat i sense cap ganes de ser un altra d'aquests amb història profunda o de fer una part teatral.
  • L'al·lot que escup foc dona molt però que molt de joc al correfoc (i vida al públic).
  • Una vertadera llàstima que tota la part 'musical' no seguís la festa un cop acabat el foc. Me sembla que molta gent ho esperava.

Hiachat a Campanet. Festes de Campanet 2008

potti | 14 Juliol, 2008 21:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Incendiar la plaça del poble és una bona manera d'acabar les festes...

Dimonis de Santa Margalida a Campanet

[*] Fetes amb una Fuji S2 pro...

Manifestació a Ciutat per la Independècia del Poble Sahrauí.

potti | 13 Juliol, 2008 20:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Un parell de fotos de la manifestació. Després més.

Manifestació per la Independència del Sahara 2008

Manifestació per la Independència del Sahara 2008

Manifestació per la Independència del Sahara 2008

Manifestació per la Independència del Sahara 2008

Saharauis al Aquarium de Palma. Vacances en Pau 2008

potti | 13 Juliol, 2008 10:28 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

D'aquí res farà un mes que els al·lots Sahrauís campen per les Balears. Passar d'estar a un dels llocs més àrids de la terra al conviure amb platja i piscina és ja un bon xoc per ells. Però el que ben cert cap d'ells s'esperava era estar 'enfonsat' i quasi convivint amb els peixos. A tots els hi passava el mateix, quan veien aquells animalons surant s'aferraven als vidres i no aturaven de tocar. Ara bé, el més interessant, a part dels peixos, ha estat poder veure les relacions entre les famílies acollidores i els al·lots acollits...

Saharauis al aquarium

Saharauis al aquarium

Saharauis al aquarium

Saharauis al aquarium

Saharauis al aquarium

Manifestació per la independència del Sàhara Occidental.

potti | 11 Juliol, 2008 21:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja se sap que a l'estat Espanyol li fa por tot allò que dugui les paraules 'autodeterminació' i 'referèndum'. Si a més la gent xerra d'independència i hi ha diners per el mig ja perd els papers. I son els diners allò que sembla que fa més mal. Mentres tothom anteposi els interessos comercials als propis interessos d'un poble poca cosa podran fer.

Saharaui

Aquest dissabte, a nivell estatal, s'ha organitzat una manifestació per demanar la independència del Sàhara. Perquè no s'ha d'oblidar el que passa amb aquest conflicte que sembla ja deixat de la mà de Déu[1]. Ens trobam amb un poble dividit i amb molta gent (moltíssima) que viu a campaments de refugiats des de ja fa més de 30 anys. Mentrestant els polítics no fan res de res deixant frases pel record (El 'Nuestro partido estará con vosotros hasta la victoria final' que amollà el Gonzalez a Tindouf o les parauletes de l'actual rei ...) i a més ,si no surt en Bardem per la tele, sembla que tot això no existeix.

Jo ja m'aturo. No seguiré. Hi ha molts blogs d'aquesta casa que xerren del mateix i no cal anar repetint informació. En podeu veure coses a : Miquel Lopez Crespí, Amics del Poble Saharauis de les Illes Balears, en Magí, Nubulaya, Forum Social de Mallorca, Drets Humans de Mallorca...

[1] Com no llencen míssils ni fan explotar gent...
[*] Només com a curiositat: la foto del cartell justament la vaig fer jo... :)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb