El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

El Metro de Palma.

potti | 22 Agost, 2007 14:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ara torna a ser noticia gràcies a les plujes d'aquests dies i a tots els diaris surten declaracions d'una i altre part donant-se la culpa de que s'hagi quedat fora servei.

Al Diario de Mallorca en fa un bon resum però particularment em fa gràcia aquest tros :

La diputada del Partido Popular señaló que todo se debía principalmente a "un problema eléctrico" de Gesa. Mabel Cabrer aludió también a "la falta de eficacia" de SFM y a la alarma provocada por la ausencia de información real al ciudadano durante la jornada. La ex consellera aseguró que "con o sin intencionalidad política" no se entiende por qué a las seis de la tarde aún no se había reanudado el servicio de metro cuando el fallo eléctrico llevaba resuelto desde las dos, tal y como se informó a la gerencia de SFM, y cuando ya se había resuelto la situación en las estaciones de Son Sardina y Son Fuster, "las únicas que han sufrido inundaciones". Cabrer se desplazó ayer a la estación intermodal de Palma para "decir a los ciudadanos que deben estar orgullosos de que Balears fuera una comunidad pionera en el transporte público". La diputada aseguró que el PP "lo defenderá siempre". La antigua responsable de Transportes remarcó que el metro ha ofrecido desde su inauguración "un servicio moderno y de calidad" y ofreció su colaboración al nuevo equipo de gobierno para que continúe siéndolo. Además, Cabrer aseguró que solicitará toda la información necesaria para aclarar lo sucedido, incluyendo la grabación de las cámaras de seguridad de la estación de Son Sardina.

La fallida al sistema elèctric pot ser que és donés però no diu que per exemple una de les bombes no és posà en marxa perquè el seu mecanisme estava tapat de ciment (que suposo que varen deixar allà amb les preses per inagurar el servei). D'altra banda espero suposar que aquesta dona pugui entendre que el metro tal volta no es 'teletransporta' d'estació en estació i que al igual que les estacions estaven inundades i funcionava el sistema elèctric tota la merda que havia arrossegat la pluja s'havia de llevar abans de tornar a restablir el servei.

Però jo em quedo amb la declaració que el metro és el transport modern i de qualitat de Palma. Modern pot ser, però de qualitat no m'atreviria a dir-ho després de veure el que va passar ahir i la millora que suposa anar en metro davant de la resta de transports no tan moderns i de menor 'qualitat'. Suposo que hauria de ser més ràpid pujar en metro a la UIB que pujar en bicicleta (que no és un transport modern ni de qualitat) i justament passa el contrari. Amb el temps que és perd mentres esperes el metro que passa cada 14m (si tens la mala sort d'arribar quan just acaba de partir) i amb el temps que tarda en arribar allà dalt (més el temps que tardes en arribar a l'estació) amb la bicicleta ja has pujat i baixat de la UIB un cop com a mínim.

Al final, però, fa gràcia que vulgui veure les gravacions de seguretat de Son Sardina on, segurament, serà com mirar una piscina que s'omple. Curiosa manera de passar el temps. :)

Afegitó (23/08/2007)

Al blog d'en Sergi he vist el següent Gif sobre l'inundació.

inundació

Comentaris

Fabián

Re: El Metro de Palma.

Fabián | 22/08/2007, 14:54

Y los usuarios del metro, ¿les pusieron un autocar o los dejaron a su suerte y que se las arreglasen?

Potti

Re: El Metro de Palma.

Potti | 22/08/2007, 15:01

Això no ho se Fabian. Jo només vaig xerrar amb gent que va estar fent net i amb aigua fins al coll.

Suposo que si no ha sortit la noticia als mitjans vol dir que a aquests usuaris s'els va ajudar de qualque manera. Si no , no crec que tardessin en fer brou de tot això. :)

Joan

Re: El Metro de Palma.

Joan | 22/08/2007, 15:14

Els de Son Sardina van disposar d'un servei de taxi, segons el 'Diario de Mallorca'.

Crític

a crítica para todos

Crític | 23/08/2007, 07:10

Que dimitesqui en Groske, però no per això del pitch, perquè és més xulo que un vuit i perquè la seva capçalera a les llistes va fer perdre molts i molts de vots al Bloc.
Per això del Pich, potser els manifestants d'ahir s'haurien d'haver informat una mica abans de muntar cap cassolada i en Groske potser hauria d'haver actuat amb menys xuleria i explicar el que realment ha passat.
Preimer de tot, el recinte on s'havia de desenvolupar el Pich no pertany a la regidoria que condueix Groske sino a la regidoria que presideix Mª Cristina Ferrer González (Regidora de l'Àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics) i per tant és competència seva cedir o no aquest espai. Sembal un doi, però a l'ajuntament de palma les arees estan molt delimitades i més ara que cada partit en gestiona les seves.
En segon lloc, els permisos i llicències per el Pich foren demanats abans de les eleccions i era responsabilitat de l'anterior equip de govern concedir-les o no basant-se en la normativa corresponent, però, en comptes de contestar totduna ho deixaren damunt la taula. Davant la demora, la organització del Pich "intuí" que se'ls concediria la llicència i realizaren totes les accions necessàries per a tirar endavant l'event: contractació dels grups, venda d'entrades, promoció... tot, fent servir l'anagrama de l'Ajuntament de Palma sense permís d'aquest i sense que la institució s'hagués pronunciat encara a favor o en contra de concedir-li la llicència.
Finalment, atenent la normativa, l'ajuntament denega la llicència (que mai havia estat donada) i es munta això de la cassolada amb l'argument que "es dona permis per la Feria d'Abril i no per el Pich" quan l'equip de govern actual no du ni dos mesos en marxa i, per tant, encara no ha donat mai cap llicència per a la Feria d'Abril ni per cap altre acte que s'hagués de celebrar en l'espai on s'havia de celebrar el Pich.

Potti

Bé, el crític se m'ha avançat..

Potti | 23/08/2007, 07:15

Idò això troll. Per el tema del Pich tens el Blog d'en Grosske per queixar-te i dir la teva. Jo ja ho he fet allà així que si tens ganes de dir coses ho pots fer allà!.

En Crític ha fet un 'resum' del que ha dit allà.

Som els crítics

El pottifriky afirma

Som els crítics | 23/08/2007, 21:41

Sí Sí un RESUM. T`expliques com un llibre obert. Ets contundent: no ens extranya les carabasses

Pere

a Crític

Pere | 05/09/2007, 12:44

Bé, per el sentit general del teu missatge, pero (amb el teu permís) m'agradaria puntualitzar algunes errades en la informació que aportes.

L'espai *SI* estava cedit per l'Ajuntament. Aquesta va esser la primera passa que varen fer els organitzadors. Amb la cessió de l'espai es varen iniciar la resta de tràmits i es va situar el logotip de l'Ajuntament com a col·laborador.

Aquesta mateixa setmana veurem com les excuses del senyor Grosske s'en van a fotre perque ell autoritzarà un esdeveniment semblant a la platja de Palma. Per el que pitaven els manifestants del Pitch era per la arbitrarietat de la decisió i no per les futures accions del goven municipal.

L'equip de sò del Mallorcapop és més gran que el del Pitch i el nombre de decibelis major, el primer tendrà lloc a una zona residencial i el segón havia de tenir lloc a un polígon industrial. Les excuses del senyor Grosske han anat variant al llarg d'aquestes dues setmanes ja que els arguments inicials eren insultants per l'intel·ligència. O es carregava totes les activitats a l'aire lliure dels propers quatre anys, o s'havia d'admetre la excepcionalitat d'un concert com el Pitch. Ara ja és inútil dir rés al blog d'en Grosske perque està censurant els comentaris que no l'interessen (per raonats o objectius) i usant-los per preparar les seves contra-argumentacions. I ja són massa els misstges contradictoris. Les hemeroteques i internet no perdonen.

Hem passat de dir "las normativas deben cumplirse siempre" el 24 d'Agost en referència al Pitch, a dir el 3 de Setembre "normes flexibles ...//... que es podran adaptar..." en referència al Mallorcapop (40 principales). I no he tret rés fora de contexte. Es pot comprovar tot el que afirm.

És això el que fa pudor...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb