El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Per una colla un poc més respectuosa amb el medi.

potti | 24 Octubre, 2007 14:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Acabam una temporada curiosa, amb molts alts-i-baixos, amb tensió, amb bonys i amb forats i tal volta ja es hora de començar a plantejar-nos que hem de fer i que hauríem de millorar cara a l'any que ve. D'acord, se que tothom te la seva a dir sobre aquest tema però jo, ara per ara, i només a en aquest escrit, hem centraré en un parell de punts que considero important i amb el tots podriem mirar de guanyar una mica.

Hem de pensar en la colla com un sistema social, amb les seves necessitats i les seves aportacions al medi, que s'encarrega de dinamitzar un centenar de persones per, principalment, mirar de dur al punt més alt, amb una mostra d'equilibri, el treball en equip. Però això no és queda aquí. La colla també és un sistema que s'encarrega d'educar als seus membres. Tots, els que hi som i els que hem passat, o fins i tot els que només han vist els castells de passada han aprés qualque cosa d'aquest gran grup social. Uns han millorat el treball en equip, uns altres a socialitzar-se, altres han aprés què és l'amor - sons de violes i de violins - i segurament moltes altres coses en les que, ara, no m'estendré gaire. Entre totes aquestes coses la colla també participa en educar en valors (cosa antiga què trobam molt de moda darrerament) i és aquí on em vull aturar.

Com a colla podem ajudar a sensibilitzar-nos mutuament. Treballant tot junts, com suposadament ho feim per fer castells, pot ajudar-nos a canviar, malgrat sigui lleugerament, uns hàbits no gaire respectuosos amb el medi. Per els qui no ho heu entès fins ara m'estic referint a reciclar. Com a colla, de residus, entre una cosa i l'altre, en cream principalment als diferents sopars que organitzam (diades, actes importants, aniversaris, etc...) i als diferents assajos. Només el fet de tenir-hi cura i separar-los per poder-los reciclar en lloc de fer pot comú i tirar-los al primer contenedor de fems que trobam al carrer no costa gens. Una bossa per plàstics, una altra per orgànic i una per paper i, a mesura que la gent acaba d'assaborir les delicioses tapes o el cus-cus o els peus de porc de qualque segon, tirar cada cosa a la seva bossa. Difícil no? Com a segona passa, podríem reduïr residus o emprar paper reciclat per les circulars, o emprar més el bus per els desplaçaments (cosa que hauria de fer més)... Tot és posar-se.

Tenir una colla més respectuosa amb el medi ambient (dintre de les seves possibilitats[1]) ja heu vist que no és gens difícil. No hauríem de fer un petit esforç per aconseguir-ho? Ànims ninets!.

[1] 'Perquè els petits canvis, son poderosos' (Capità Enciam).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb