El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Pandemonium a Biniamar.

potti | 14 Abril, 2008 06:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Dissabte vespre, amb motiu de la presentació de l'Associació Sociocultural Esmacs de Biniamar, els Dimonis de Mancor de la Vall ens varen oferir un nou espectacle. Pandemonium. Com a curiositat aquest espectacle tenia un límit de públic (motivat per el lloc triat on se celebrava) i per poc ens va fer tirar-nos enrere quan ens digueren que ja eren exhaurides. Al final, i gràcies a recomanacions de diversos integrants dels Dimonis (i sobretot per en Toni) es varem quedar i podirem gaudir de l'espectacle.

Pandemonium a Biniamar

Tant el lloc on fer-ho com tota l'escenografia varen resultar perfectes. L'espectacle és va dur a terme dintre de l'Església de Biniamar, la que per dintre és un camp de futbol, i tot el sarau de rampes, fustes i altres va resultar perfecte per ambientar. La veritat és que en el moment de l'entrada (marcat per fortes mesures de seguretat[1]) impressionava trobar-te allà al mig moment de la construcció[*]

L'espectacle montat a lo gran, com ja ens tenen acostumats aquests dimonis. Volien representar Pandemonium, la capital dels inferns, i juntament amb ella tota una trobada de dimonis. Amb les llums apagades el Dimoni Gran i quatre dimonions caminaren, al voltant de la gent, increpant-los, fins arribar al seu tro. Un cop, ben instal·lats i davant la mirada atenta de tots els congregats. Al crit de foc se començà a encendre la pirotècnia.

Pandemonium a Biniamar

A partir d'aquell moment s'anaren succeint els dimonis, que tant corrien per sobre l'estructura com se mesclaven entre el públic interactuant amb ell. Feia temps que no veia tanta gent amb els dimonis(tal volta provocat perquè no podien fugir o perquè realment la gent del poble tenia ganes d'estar davall les espires) i feia goig mirar al voltant. Els dimonis realment se portaren. Fora foc n'hi havia un parell que feien bé la seva tasca de tenir al públic en 's'Ai' a la boca. I, de tant en quant, com una especie de tall publicitari, el cel de l'església s'omplia de foc amb una pluja d'espurnes. Moment de descans per a tothom.

Pandemonium a Biniamar

Un bon correfoc.

I ara la part que no agrada tant a la gent...

Ja ho he dit, com a espectacle, un 10, però va semblar que faltava més pensar amb el públic. Què vull dir amb això? Què tal volta l'espectacle hauria quedat molt bé en televisió o a qualque banda on se pugui retallar i aferrar els millors moments (que n'hi va haver molts) però crec que li faltà un poc de continuïtat i el pensar amb la genteta. M'intento explicar amb tres punts.

1
Jo, perquè vaig tenir la sort de que m'ho havien explicat, sabia que sortiria un Àngel de dintre l'església i, després de començar a treure sang per la boca i caure enterra, un parell de seguidors (del diable) se l'endurien cap a dintre. Això no ho he posat allà dalt més que res perquè jo, i moltíssima altra gent, no va veure res de res i ens varem enterar que passava qualque cosa motivat per els flaixos de les càmeres[2] dels tres que estaven a primera fila. Tal volta moguent la gent avall de les escales o fent aparèixer l'àngel per una altra banda aquesta introducció l'hauria pogut veure molta més gent i l'espectacle hagués guanyat força.

Pandemonium a Biniamar

2
I seguim amb l'entrada. Aquesta, per mor de les mesures de seguretat que se varen prendre, va resultar molt lenta. L'entrada, ja ho vaig dir, impressionava. Ara bé, després d'entrar, l'espera se feia molt llarga i tal volta se perdia la força que s'havia guanyat amb l'entrada. (solucions? qualque dimonió pujat per les baranes i els músics sonant...)

3
Se que tal volta podría estar motivat per les fortes mesures de seguretat que se varen adoptar però trobo que, amb la quantitat de gent que hi havia allà avall, faltaren dimonis a la pista amb foc. Crec que en cap moment vaig veure més de dues forques enceses i clar, feia que tothom se tirés damunt un mateix dimoni amb el perill que això pot dur (com varem poder veure).

Pandemonium a Biniamar

4
Crec que ha de ser un poc frustrant ser una d'aquelles dimoniones amb les cadenes de foc posades com si d'una imatge de la verge es tractés a l'altar de l'església. Quasi tota l'estona les vaig veure totes soles i menys que la gent li donés gaire importància...

[1] Et ruixaven amb aigua, t'obligaven a dur ulleres, miraven si duies el teu cos ben cobert..?
[2] I dels cameristes com jo també en xerraré, però no avui.

[*] Les fotografia del moment de la construcció no se qui l'ha feta però està agafada del Blog de l'associació Esmac
[**] Les altres son fetes per mi amb una Fuji S2 pro i un objectiu Sigma 15-30 f3,5-4,5 i un colze en recuperació.

.

Comentaris

Banya curta

pandemònium

Banya curta | 14/04/2008, 20:40

Potti, el dia que trobis la perfecció en alguna cosa ho haurem de celebrar! ;)
Amb la sortida de l'àngel tens raó. L'àngel havia d'arribar fins al final del replà i allà caure en terra. El públic havia d'esperar al peu de l'escala i així tothom ho veuria. Però en un petit descuit quan es varen obrir les portes, la gent ho va invadir tot i no se'ls va poder fer més enrera. Una llàstima.
Sobre la lentitud de l'entrada no puc opinar, encara que se'm va fer llarga tot esperant dins la capella, potser més pels nervis que perquè fos realment eterna.
Pel que fa a la falta de foc dels dimonis, potser vam pecar de previsors perquè teníem por de que si haguéssim cremat a rompre durant tot el temps el perill hauria estat massa elevat. A més, volíem dur un ritme controlat i en cada moment cada dimoni havia de saber què fer. A més, vam voler donar més pes a la interpretació que al foc, encara que haurem de tenir en compte totes les crítiques constructives per propers espectacles. En tot cas, per les sensacions que teníem els dimonis en acabar, la gent amb qui vam xerrar i amb lo que hem llegit als diaris, el pandemònium va impressionar.

Ah, i a mi se'm va fer curt! Encara ho hauria allargat 10 o 15 minuts més...

Potti

Re: Pandemonium a Biniamar.

Potti | 15/04/2008, 05:11

Idò espero que me crideu per poder-ho celebrar tots junts i després comentar-ho ;)

Ara que m'hi fitxo. Veig que les fotos de la preparació del correfoc que havia enllaçat de blog dels Esmacs no se veuen. Si en pegau un bot veureu tota la part de la construcció de les estructures de fusta.

dimoniona amb cadena de foc

pandemonium

dimoniona amb cadena de foc | 18/04/2008, 11:05

Per començar donarte l'enhorabona per les fotos,son precioses!!

Veig que dius que hi posaras 3 punts i n'afegeixes 4,jo vull defensar aquest darrer punt que escrivint els altres 3 te degue venir a nes cap....

No es gens frustant ser una dimoniona,(amb es teu permis te corregire) amb les cadenes de foc posades,feiem malabarismes amb ses cadenes de foc.I per res varem intentar ser sa imatge de la verge...(llastima que no tenguis cap foto per comprovar-ho).Tu dius que esteiem totes soles (es que aixi havia de ser) tu no thi posaries davant ni darrera de 2 bolles de foc mb cadenes,o si? ;)

Flamarada Mancorina

Dimoniones amb cadenes..

Flamarada Mancorina | 18/04/2008, 12:31

Som una de les integrants de les que tu anomenes DIMONIONES AMB CADENES.
Dir-te que el nostre lloc estava restringit al public, ja que era per on passaven els dimonis per pujar a la bastida.
Dir-te també que la nostra misió no es restar protagonisma als dimonis, sino ser 5 integrants més de la colla.
Les crítiques son bones sempre i cuant siguin constructives.
Gràcies
Un altra pic encara que no t´agradi el que feim, ens podríes fer alguna foto no? ;P

Atentament;
Una Mancorina endamoniada.

Flamarada Mancorina

Dimoniones amb cadenes..

Flamarada Mancorina | 18/04/2008, 12:31

Som una de les integrants de les que tu anomenes DIMONIONES AMB CADENES.
Dir-te que el nostre lloc estava restringit al public, ja que era per on passaven els dimonis per pujar a la bastida.
Dir-te també que la nostra misió no es restar protagonisma als dimonis, sino ser 5 integrants més de la colla.
Les crítiques son bones sempre i cuant siguin constructives.
Gràcies
Un altra pic encara que no t´agradi el que feim, ens podríes fer alguna foto no? ;P

Atentament;
Una Mancorina endamoniada.

potti

Re: Pandemonium a Biniamar.

potti | 19/04/2008, 07:44

Els comentaris estan per això dimoniones. Així que no heu de demanar permís i menys si ho feis d'aquesta manera. Vos explico el meu punt de vista que me sembla que no ha quedat gens clar amb el comentari de la verge.

Deis que no estau allà per llevar el protagonisme als dimonis al formar-hi part. Fins aquí correcte. Idò si això és així el que hauríeu de pensar és com mirar de tenir MÉS protagonisme.

Col·locades allà dalt, fent girar les cadenes amb la punta de foc queda ben garrit i amb un poc de sort pots mirar de treure qualuna foto ben guapa però tal volta no és per estar la major part del correfoc allà al quedar tapades per l'atenció que generen les figures mòbils (que son tots els altres dimonis).

Per això el símil de la verge. Per molt que es va esforçar en tenir al Bon Jesus (z**f*lia, part, etc...) al final se queda en segon pla per culpa del seu fill.

Ja ho vaig comentar el primer pic que vos vaig veure (i on el Dr. Binari va argumentar que feieu guapo i quedava bé a ses fotos).

http://potti.balearweb.net/post/43059

Potti

Re: Pandemonium a Biniamar.

Potti | 19/04/2008, 08:04

Dimoniona amb cadena de foc > Quasi se m'oblida. Sobre el fet de posar-me o no davant (o darrera) d'una dimoniona amb dues cadenes amb bolles de foc dependrà un poc del que vegi que fan o deixen de fer. En el cas que demostrin un cert domini del que fan no veig perquè no estar per allà. Me sembla que a segons quins correfocs empren invents molt més perillosos.

Flamarada Mancorina > De fotos si que en tenc però sortiu tan soles i llunyanes que no en vaig penjar cap perquè no m'agradaren com quedaren. Si voleu ho puc fer sense cap problema. Però ja serà cap al vespre que ara tenc que fer altres coses. :)

AMINA DES PURGATORI

PANDEMONIUM A BINIAMAR

AMINA DES PURGATORI | 19/04/2008, 09:39

CAP DE COLLA DES TAMBORERS.I JO ME DEMAN.I ELS TAMBORERS TANT MALAMENT HO FEIM QUE NO SORTIM NI PELS COMENTARIS.JO MENTRES SONAVE NO TE VAIG PERDA DE VISTA I NI UNA FOTO.AMB QUE VOLS QUE MILLOREM,TAMBE SOIM DE LA COLLA.UNA ABRAÇADA

Potti

Re: Pandemonium a Biniamar.

Potti | 19/04/2008, 15:45

Amina > Tal volta si que me vares perdre de vista un parell de cops. ;-)

Qualque foto vos vaig fer però amb la llum vermella tan maravellosa que teníeu just davall vosaltres i el fet de no estar pràcticament il·luminats (i jo que per norma general no empro flash) poca cosa va sortir que sigui més o menys decent.

Sobre els músics poca cosa a dir. Me sembla que ja he dit abans que vaig trobar a faltar qualque cosa que ambientés un poc l'entrada (aquí podríeu haver fet qualque cosa més) però en general me va semblar força correcte.

És també la meva opinió.

Ara bé, què no hi ha ningú més que veiés tot el correfoc i que s'animi a dir la seva?

anima des purgatori

pandemonium a biniamar

anima des purgatori | 20/04/2008, 12:06

bones amic.fas una feina de puta mare,segueix aixi pero el proxim pic iluminarem mes els tamborers nomes per que mos fasis fotos bones.ens veim....

Bartomeu

pandemonium - Murovista

Bartomeu | 21/04/2008, 13:56

Els dimonis de Muro (Dimonis de Sa pedrera) hi acudírem i comentàrem a la sortida amb cap de colla i dimoni gros dels de Mancor la nostra impresió.
Tot de Puta Mare tret de potser una mica de manca de foc, una mica de manca d'intensitat.

Potser anaven fermats per qüestions de seguretat, no ho se.

Personalment, afegiria, una mica d'altaveus per a lograr un clima el mes satanic possible.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb