El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Castells a Valldemossa (2008)

potti | 28 Juliol, 2008 20:49 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aprofitant les festes patronals de Valldemossa els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca dugueren els el 'fet casteller' a aquesta petita vila. L'actuació molt allunyada de casa d'uns i sortint de la copetjada dels altres no esperava mostrar els castells 'límit' de les dues colles. Així mateix serví per poder veure qualque castell de 7. Amb un poc de retràs, a ple sol i amb una plaça plena de turistes les dues colles realitzaren una actuació tranquil·la i amb qualque petit entrebanc amb el resultat de dos intents desmuntats. La tònica de la diada foren castell de lenta execució tant a nivell de tronc com de canalla a totes dues colles. Tal volta provocat per l'alta temperatura de la jornada.

4 de 7 intent desmuntat

Els Al·lots de Llevant realitzaren la millor actuació descarregant un 3 de 7, un 4 de 6 amb l'agulla i una torre de 6. Malgrat pugui semblar el contrari els dos castells que varen dur més feina a plaça foren el 4 de 6 amb l'agulla i la torre. La primera de les construccions es va desmuntar al estar excessivament oberta a nivell de terços i els dosos estar molt incòmodes i, amb la repetició, se corregiren aquests errors i se descarregà amb certa tranqui·litat. La torre, per la seva banda, se va girar una mica però se va poder descarregar sense que l'estructura patís.

Els Castellers de Mallorca per la seva banda pensaven amb una actuació més ambiciosa amb dos castells de 7 però que al final fou molt semblant a la dels al·lots. Començaren descarregant un 3 de 7 i un 2 de 6 lents d'execució. El tercer castell, el 4 de 7, el varen desmuntar al trobar-se completament fora de mides i davant l'indecissió de la canalla en seguir pujant. La repetició la realitzaren amb un 4 de 6 emprant els pisos superiors del 4 de 7. Per finalitzar les dues colles realitzaren pilars de 5.

pilar de 5

Al·lots de Llevant : 3 de 7, intent desmuntat de 4 de 6 amb l'agulla, 4 de 6 amb l'agulla, 2 de 6, pilar de 5. Castellers de Mallorca : 3 de 7, 2 de 6, intent desmuntat de 4 de 7, 4 de 6, pilar de 5.

[*] Les fotos son extretes de la plana dels Castellers de Mallorca i fetes amb la càmera d'en Sergi per na Cati Lopez.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb