El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Una presentació del Mallorca diferent.

potti | 14 Agost, 2008 17:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Sembla que avui la presentació que se farà del equip de Futbol RCD Mallorca d'aquí uns minuts serà ben diferent a les que ens tenen acostumats. Ja veurem que en surt.

Comentaris

XescRei

No m´agradà

XescRei | 15/08/2008, 08:07

Els dimonis, tot solets pobrets, necessiten de l´interacció amb el públic. Els Xeremiers,em sap molt de greu haver-ho de dir però, poc afinadets diria jò i algún que d´altra que no es sabia bé la cançó...una pena haurem de donar la raó als que diven... això sona pitjor que unes xeremies. Hauria de servir perque la propera vegada que algú vulgui muntar una sonada conjunta de diferents xeremiers de l´illa s´asseguri d´una afinació acurada i de que se domini l´única cançó que s´interpretarà, si no es fà així l´únic que s´aconsegueix es desprestigiar la nostra música.

Vicenç Grande

Re: Una presentació del Mallorca diferent.

Vicenç Grande | 15/08/2008, 21:17

És molt fàcil criticar, de veres que va sonar malament, però s'ha de saber perquè. Primer perquè hi havia xeremiers que no estan capacitats per aquests actes, i també la partitura es va donar molt tard.

Nuredduna

Re: Una presentació del Mallorca diferent.

Nuredduna | 16/08/2008, 09:57

Vaja, amb lo molt que en va agradar a mi veure com al menys l'espectacle era ben nostre, es a dir identificava unes arrels.
Amunt va, anim i força
una aferrada a tots els qui posaren la seva feina.

Maç

Re: Una presentació del Mallorca diferent.

Maç | 16/08/2008, 17:51

Potti i saps que hi vas sortir de curro! Vas xupar càmera una bona estona.

Potti

Re: Una presentació del Mallorca diferent.

Potti | 18/08/2008, 07:23

Jo no he donat la meva opinió fins ara perquè estava (i estic) indecís. Per una banda estic content de veure iniciatives com aquestes que apropin a la gent totes aquestes mostres de la nostra cultura però per l'altra cada vegada estic més convençut que aquesta, mitjançant macro-espectacles, no és la millor manera de fer-ho.

Passaré a comentar-ho un poc. L'idea d'ajuntar xeremiers amb els blavets trobo que és bona i, amb temps per assajar i ben muntat, tal volta podria anar a més i crear qualque cosa ben digne (més enllà de tocar l'himne del RCD Mallorca). El resultat obtingut i com va quedar després allà al mig si que no vos el sabria dir. Nosaltres, els xeremiers, no teníem monitors i encara no he pogut veure cap gravació del acte (ni IB3 ni el Youtube) han dit res. Així que m'he de guiar per el que diu la gent que si que el va veure per la televisió.

Sobre el tema dels dimonis crec que la cosa va quedar grossa per tants pocs efectius i a més la gent no estava (per dir-ho de qualque manera) en la seva salsa. Bengales baixant de les grades de la mà d'uns dimonis que semblava que no se movien gaire i quatre 'carretilles' cremant al camp fora interactuar amb ningú i amb problema afegit del fum...

No se quina idea d'espectacle de foc te la gent dels dimonis però, per mi, si qualque cosa atrau d'aquest col·lectiu és la capacitat d'interacció i de proximitat amb els 'creadors' de la festa. Si s'ha d'encendre per ningú (com ha estat el cas) crec que s'hauria de replantejar el COM fer-ho i tal volta oferir qualque altra estil d'espectacle.

Tomeu Piu

Re: Una presentació del Mallorca diferent.

Tomeu Piu | 19/08/2008, 21:41

Bones, jo vaig anar a tocar a n'aquest acte i sa meva opinió és, sense voler entrar en polèmiques, que va ser tot molt ràpid, pocs assatjos, sa partitura mal estudiada per molta gent i una falta d'organització evident ja que jo no vaig sentir cantar es blauets en cap moment. Apart de sa poca llum que casi no deixava veure es director... Pot ser que sonàs malament, de fet, crec que hagúes pogut sonar molt millor ja que a nes assatjos sonava millor. Però els nervis i tot això que he dit van fer que sonàs així. Crec que si ho haguessim preparat un mes abans hagués pogut sonar bastant bé.

Pens que en un acte així, sa qualitat des músics hi influeix molt i també s'experiència. No tothom toca davant 10.000 persones cada dia...

Aprofit per comunicar que dissabte dia 23 hi ha sa IV TROBADA D'ESCOLES I BANDES DE XEREMIES A SÓLLER. A sa web www.xerdeso.tk podreu trobar es llistat de bandes convidades per enguany. Sa gent que no estigui dins aquestes bandes i tengui ganes de venir-ho a veure, estarem encantats de que venguin a gaudir d'aquesta trobada que cada any va a més i que esperam que amb es temps se faci lo suficientment important per convidar més bandes.

Serà a partir de les 11:00h des dematí.

Salut a tothom.

Outsider

Segon desastre

Outsider | 20/08/2008, 14:15

No he sentit la tocada i per tant no puc opinar, però si deis que va sonar tan malament i que va passar "perquè hi havia xeremiers que no estan capacitats per aquests actes" i "sa qualitat des músics hi influeix molt" la pregunta és: QUINA PERSONA VA TRIAR ELS XEREMIERS I PER QUÈ? QUI VA (MAL)ORGANITZAR AQUEST FRACÀS. Això recorda el desastre de l'acte final de les festes de sant Sebastià.

Potti

Re: Una presentació del Mallorca diferent.

Potti | 21/08/2008, 15:46

Outsider > T'has equivocat de pregunta. Toca ser :

Si l'Outsider no va veure l'espectacle com el pot etiquetar de fracàs?

Sidecar

El tabú: un fracàs més

Sidecar | 21/08/2008, 22:39

XESCREI SENTENCIA: això sona pitjor que unes xeremies/l´únic que s´aconsegueix es desprestigiar la nostra música.
vICENÇ GRANDE AFIRMA: de veres que va sonar malament/ hi havia xeremiers que no estan capacitats per aquests actes
TOMEU PIU ASSEGURA: sa qualitat des músics hi influeix molt i també s'experiència/ sa partitura mal estudiada per molta gent i una falta d'organització evident

lA PRIMERA PREGUNTA HA DE SER:

per que Potti vol negar l'evidència(fracàs, desastre
pastiche, pufo o com li volgueu dir?)

I LA SEGONA: per què Poti vol despistar i no respondre el que ha de sebre perque ell diu que va participar en el pufo:

QUINA PERSONA VA TRIAR ELS XEREMIERS I PER QUÈ? QUI el VA (MAL)ORGANITZAR

Alfredo Jimenez

Re: Una presentació del Mallorca diferent.

Alfredo Jimenez | 22/08/2008, 07:36

Fue Grande. No escuchaste la silbada?

Outboard

Aclarado: el dinerito del sr Grande

Outboard | 22/08/2008, 12:50

Acabaramos, si fue Grande ahora se entiende que contratase a xeremiers que no estaban capacitados ni tenían la calidad necesaria para tocar en el acto, con lo cual resultó un desastre musical como el del Mallorca de don Vicente, que acabó pejudicando la imagen denuestra música,

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb