El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Més dimonis, més!

potti | 26 Setembre, 2008 16:20 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Enguany té tota la pinta de recordar-se per l'any més diabòlic de Mallorca. Entre demà i demà passat (segons les fonts que miris) s'estrenarà la Fil·loxera de l'infern (la colla de Binissalem). I, com a mínim, h iha dues més en gestació : els de Son Gotleu (Ciutat) i els de Montuïri [1].

Dimonis de Son Sardina

S'aguantarà l'embranzida? O començaran (o seguiran) les punyalades entre colles per tal de créixer? La cosa se planteja, com a mínim, entretinguda.

[1] S'esbart d'en Moiana sembla que serà el nom.

Comentaris

Binari

Re: Més dimonis, més!

Binari | 26/09/2008, 16:41

Pensava que "sa Fil·loxera", era avui, després del sopar a la fresca.

Potti

Re: Més dimonis, més!

Potti | 26/09/2008, 17:29

El correfoc es dissabte a les 01:30h i, com pots suposar, du a confusió.

Binari

Re: Més dimonis, més!

Binari | 26/09/2008, 18:04

El cartell posa el 26, per això ho dic.

Jarc

Re: Més dimonis, més!

Jarc | 26/09/2008, 18:09

Bono, això dels dimonis serà com el que està passant amb els gegants. Tothom en vol fer i els vol treure i sortir el primer dia, però llavors la il·lusió es perd i queden els quatre de sempre aguantant com poden fins que es cansen. No seria millor fer colles "inter-pobles" amb gent amb ganes tot l'any? I per acabar, no vull ser dolent, però surten moltes colles durant els anys que més doblers hi ha per enmig per part de les administracions. Exemple l'Atiar Foc, que curiosament enguany demana un mínim de 15 colles número amunt o avall...

Binari

Re: Més dimonis, més!

Binari | 26/09/2008, 18:19

Quin mal hi ha en que cada poble tingui la seva colla?

Jarc

Re: Més dimonis, més!

Jarc | 26/09/2008, 18:43

No hi ha cap mal, només que si no hi ha prou tirada al poble la cosa només s'aguanta amb quatre persones , mentres que ajuntant-se amb gent interessada d'altres pobles la cosa augmenta les possibilitats de perdurar i fer coses dignes. Per altre banda si tot es limita al desig de cremar carretilles de "quatre" encapritxats del poble i l'ajuntament ho subvenciona,vaja merda de gestió pública.

Toni

Re: Més dimonis, més!

Toni | 26/09/2008, 23:50

Jarc, crec que vas una mica errat, hi ha moltes colles a Mallorca que els seus inicis han estat sinó dolents, desastrossos, però amb ganes han anat tirant endavant, i te puc asegurar que la majoria de colles han sortit molt abans d'aquesta amollada de doblers per part de l'administració pública.

I te puc assegurar, ja que he tocat el tema, que de cada vegada les subvencions i ajudes de cap a les asociacions van de mal en pitjor. Així ja me diras com pot tirar endavant una colla que surti ara mateix, sinó es amb ganes i ilusió i de cap manera ser quatre encapritxats que tiren carretilles?

Per cert, es cert, hi ha ajuntaments que subvencionen aquestes cremades de carretilles per ajudar a quatre (per dir prop d'un milenar) persones amb ganes de dur la cultura per envant, i que sense aquestes ajudes ni tan sols podrien sortir al carrer, però també n'hi ha que no ajuden i a sobre posen traves.

Jarc

Re: Més dimonis, més!

Jarc | 27/09/2008, 10:32

No volia dir que les colles es creen per doblers, només volia fer un apunt curiós. Apareixen per la il·lusió de "quatre" (mal contats una dotzena, no un milenar...)persones amb ganes de cremar, i si és al seu poble, millor.Per això evidentment es cercaran la vida per rebre subvencions de l'Ajuntament i sortir a les festes. El que passa és que amb el pas del temps aquesta il·lusió sols la conserven uns pocs si la cosa no té la tirada esperada. És en aquest punt on crec que s'haurien de proposar si bé no la disolució, la col.laboració o fusió amb altres colles properes.
El que no ha de passar, és que la cosa mori d'èxit i la gent s'acostumi a veure correfocs com els quatre encapritxats que cremen i fan renou un dia de les festes, sense cap al·licient ni un per anar-los a veure. I no, no consider encapritxats a totes les colles, ja que n'hi ha de ben consolidades i que disposen d'una bona tirada per part de la gent, no sols el dia de les festes, sinó a tots els seus correfocs.

Jarc

Re: Més dimonis, més!

Jarc | 27/09/2008, 10:36

I xerrant de "tirada" de gent, hi ha ben pocs correfocs amb un nombre de gent suficient per fer una bona bulla. Es poden contar amb els dits d'una mà. Per contra cada vegada hi ha més colles. Si més no és estrany.

RICARD

Ben igual som un "encapritxat"

RICARD | 28/09/2008, 07:19

. Compartesc amb en toni que les colles no neixen per fer sous, evidentment perquè no n'hi ha, es deuen poder comptar amb els dits de les mans els correfocs que es doten bé de dobbers. La majoria que es fan just just et donen per pagar la pirotècnia.
També pens que a pesar de ser "quatre", "deu" o "dotze" que tiren endavant les colles aquestes es nudreixen de totes aquelles persones que volen col·laborar de manera constant o periòdica, tirant foc o organitzant els espectacles. Mirau les persones que poden estirar cada una de les colles. Per exemple en el correfoc de st Antoni de Sineu sortiren 50 dimonis a tirar foc, i més de 15 que participaven de l'organització. Això sí, seguint la línia de la que parla JARC, la colla de Sineu estam en constant col·laboració amb la de Factoria de Santa Maria amb els quals em fet plegats els correfocs que surten a qualsevol de les dues colles, fent els correfocs molt més interesants.

Toni

Re: Més dimonis, més!

Toni | 28/09/2008, 12:13

Ricard, nosaltres (dimonis a lloure de Felanitx) més o manco estam igual, i xerrant amb gent d'altres colles no varia gaire la versió. Però la veritat es que al cap i a la fi, maldament estirin només un cert numero de persones, la cultura dimoniaca a dins mallorca va creixen de cada vegada més, i això ens hauria d'alegrar, ja que el dimoni des de sempre d'una forma o s'altre ha format part de la nostra cultura.

També s'ha de dir que aquest estiu hem rebut l'ajuda d'altres colles, i de gent que no es de cap colla de diables, per exemple els timbalers d'Albopàs i gent del nostre poble que no forma part directa de la colla, però si en esperit.

Nicolau

S'esbart d'en Moiana

Nicolau | 06/10/2008, 21:34

Si, és cert s'esbart d'en Moiana tornarà a fer de les seves per Montuïri, els companys d'aquest bandoler, convertits ara en dimonis retornaran a Montuïri per recuperar els membres esquarterats d'en Moiana un a un, que actualment estan dispersos per Montuïri. Després de desenterrar els membres ressorgirà en Moiana que juntament amb el seu esbart de bandolers endimoniats fotran FOC A LA VILA!!!.
Vos mantindrem informats dels moviments del Esbart d’en Moiana.

Jordi

S'esbart d'en Moiana

Jordi | 23/10/2008, 17:57

El correfoc es farà a Montuïri per Sant Antoni, tot esta en marxa!.
Quan acabi el correfoc els dimonis encendran es fogueró gros i després començarà una gran revetlla amb carn per torrar, ximbombes, glossat de picat,.... vos hi esperam a tots i a totes, i tranquils per molts que segueu els dimonis diuen tenir foc per tots!!!!

colau fusionat amb en jordi!!!

colau fusionat amb en jordi!!!

colau fusionat amb en jordi!!! | 03/11/2008, 19:08

farà por!!!!!!!!...
si n'hi ha que vulguin fer de dimonis que venguin....poti....ja q ets mig montuirier(mmm...'¡'¡''??)
apuntat conyo...jjejeje

salut i ro0ck'n'roll!!!!!!!

lucifermontuirer!!

Re: Més dimonis, més!

lucifermontuirer!! | 05/11/2008, 21:44

tenim ses maskares en marxa ija n'hi ha d'acabades...kun disfrut, n'em de fer una quarentena!!!!!

i venga fibra de vidra colauet!!!

menos mal q ses banyes son de bon de veres!!!

potti.,,animat cony...

serreta!!!

Re: Més dimonis, més!

serreta!!! | 05/11/2008, 21:51

kienes machines..!!!!!!!!!!

coment..sa colla de montuiri la posa en marxa sa batukada..amb una feinada, una petitíssima subvenció i molt de temps i doblers de sa nostra butxeca...just xq hi tenim ganes,il.lussió hi xq hi paSAM MOLT DE GUST!!!...(supos que hi ha de tot)...

si voleu fer de dimonis...!!!co més son més riuen!!!

Moiana

Foc a la Vila

Moiana | 08/11/2008, 06:42

Volem sentir els comentaris d'altres lectors, i sobretot convidar a tots i totes a veure el primer correfoc. S'ha animat molta gent, l'acte de ressurrecció d'en Moiana serà molt impressionant!! i després tots els dimonis del seu Esbart l'ajudaran a Fotre Foc A la Vila!!!. ara ja som deves 45 persones, farem por de veres!!

mayolicus

Re: Més dimonis, més!

mayolicus | 11/11/2008, 08:47

Voleu comentaris? Idò jau:

Primer de tot enhorabona per la iniciativa i ànims no vos en donc ja que veig que hi anau sobrats de bon de veres! (d'ànims vull dir). I per altra banda, no dic que no sigui vera... però estau fent propaganda d'una cosa que queden més de 2 mesos, i que serà impressionant, i que serà massa i que serà l'hòstia! Vos dic per experiència que encara que hi ha molta il·lusió a l'arrancada també hi hauran molts nervis i la primera vegada sempre fallen coses. Crec que això de impressionant, acollonant i sorprenent ho ha de dir la gent una vegada ho haguem pogut veure...
Si es fa propaganda tan opulenta, la gent es va fent a la idea i moltes vegades després les coses no arriben a les idees que s'ha anat fent la gent.

Lo que ja he dit, ànims i per envant!

Salut!

Moiana

Mayolicus

Moiana | 11/11/2008, 20:11

Massa raó tens!!, primer de tot gràcies per el comentari. La veritat és que a Montuïri tenim un handicap molt important, Sant Antoni no és una celebració que replegui molta gent i clar, s’ha de fer molta molta feina. El fet de fer propaganda d’una cosa que fan falta dos mesos és per arribar al màxim nombre de gent i que vengui gent com a públic. De fet la nostra intenció és que la gent col•labori amb la nostra posada amb escena. Quan varem començar érem pocs, insuficients i ara de mica en mica hem format un petit esquadró de gent amb capacitat per fer coses i sobretot ben fetes. I amb la possibilitat de ser considerats “embafadors” seguirem fent propaganda i com més s’acosti la data ampliarem horitzons per mirar de dur el màxim de gent a Montuïri.
L’Espectacle i el correfoc és una part de la festa llavors volem fer foguerons, música, glossadors i ximbombades arran del fogueró, ja vorem que surt!
Errades suposadament en sortiran però la majoria provenim d’altres colles de dimonis, gegants, teatre, batucades, etc etc i tenim un poc d’experiència.
Però tant heu de venir i tant ara com després acceptam i acceptarem tots els comentaris!!!
FOC A LA VILA!!!!!

t.m.sampol

t.m.sampol

t.m.sampol | 11/11/2008, 21:42

jo també ho dic per experièncie ( i et promet que no es poca)...
si no ti fots amb còs i ànima... i sobretot amb il.lusió ...podeu aplegar...seguiu així...i força!!!!!!!!!simplement s'intenta motivar més sa gent.

Moiana

T.M. Sampol

Moiana | 12/11/2008, 08:10

el cos i l'ànima ja el tenim ben invertit, de fet els que tenim la batuta esteim assustats!! (amb el bon sentit) la gent està més que motivada, quedam tot el dia fins ben entrada la mitja nit fent i coses i preparant. Avui continuarem amb les caretes dissabte un altre pic i així. Il·lusió no en falta, idees tampoc, de fet ens hem "fugit" de les nostres antigues colles de dimonis perque no volien introduïr les nostre noves idees. Començarem amb un cert nivell pero sobretot mirarem d'anar millorant, per això volem que vengueu i després ens critiqueu possitiva i negativament però sempre de forma constructiva el primer correfoc i aixi seguerim tirant

FOC A LA VILA!!!

massay

Re: Més dimonis, més!

massay | 12/11/2008, 18:11

estic completament dacort amb l'amic mayolicus,no és una crítica,simplement que s'ha d'anar alerta amb les espectatives que es van creant i crec que vosaltres n'estau creant moltes,moltes,moltes i no dic que no les colmeu,però mai se sap que pot passar.....
ah!perdó!!!enhorabona per la iniciativa i moltíssima sort.
benvinguts als inferns!!!

Macià Canyelles

Macià Canyelles

Macià Canyelles | 12/11/2008, 22:59

...massay està molt bé això de halloween!!!...

com es nins de ciutat...sant Antoni no ho coneixen però "jalouin" si...

no es una critica ; es un punt de vista objectiu!!!

jordi

Re: Més dimonis, més!

jordi | 12/11/2008, 23:07

cagondell que n'hi ha de gent... me pensava q domes xerrava amb en colau...jajaj

...vull dir que l'unic que tenim és il.lussió i una motivació Brutal!!!...

cadascú a ca seva i es cans a son coll!!!

...lo dit...!!! foc,dimonis i a cremar!!! i qui vulgui venir ,,, que enlloc de xerrar tant vengui i fagi un poc de feina que en tenim pes que miren i tot!!! (quina caxondeo)

Moaina

Ja queda poc

Moaina | 25/11/2008, 21:55

Quan deixam un nota escrita mostram el nostre entusiasme brutal, i marcam espectatives molt amunt, però si ens veis fer caretes, preparant eines foc, roba i contant com serà l'escenografia no podreu fer altra cosa que afergir-vos al nostre entusiasme. Tant si és bo com si no heu de venir!!!

Fotrem Foc A la Vila!!!

Potti

Re: Més dimonis, més!

Potti | 26/11/2008, 19:21

@Moaina : Alerta no vos facin fer el correfoc per devora el que serà el polígon industrial per por a fer mal a qualcú! :-P

Ànims. :-)

serreta

Re: Més dimonis, més!

serreta | 26/11/2008, 19:57

jajajaja...vaja tio...quin puta personal!!!....que vols amb akest govern!!!!
potti, apounta`t...jejeje

moiana

Moaina

moiana | 02/12/2008, 01:24

Avui ja he provat el sistema de fitxació de la meva careta i ha anat millor del que pensava. La cosa s'acosta i ens queden moltes coses per fer, però de mica en mica acabam coses i taxam coses de la llista que tenim per fer.

Aviat determinarem el dia exacte convé no coincidir amb grans celebracions veïnes, per tal de que vingui molta més gent. Dissabte farem avançarem amb unes de les eines de foc que durem (top secret fins el dia de l'estrena). L'emoció va in crescendo total!!!!! FOC A LA VILA!!!! i POTTI has de venir amb la camara que ja te vaig veure a Mancor mos fas fotos a rompre i una critica constructiva per millorar i aprendre dels errors!!!

mayolicus

Re: Més dimonis, més!

mayolicus | 02/12/2008, 16:34

Cansinos!

moaina

Correfoc Montuïri

moaina | 04/12/2008, 18:16

Bé la data ja esta decidida serà dia 10 de Gener quan retornarà s'esbart d'en Moiana a Montuïri. Així que podeu fer una creu al calendari.
I mayolicus, dir-te que si som cansinos i en certa manera hem petat aquest blog però tot sigui pq la gent "mos tengui ganes" i venguin som conscients de les nostres limitacions però hi ha 4 detalls interessants!

som es pare d'en mayolicus!!!

Re: Més dimonis, més!

som es pare d'en mayolicus!!! | 26/12/2008, 14:06

mayolicus..ets ben beneit!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb