El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

A la real, ball de bastons...

potti | 22 Agost, 2004 00:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Aquets dies que he estat a Barcelona, m'han arribat notícies del que va succeir a la Real el passat dijous. La veritat és que hem va sobtar que la senyora Cirer "acudis" a la cita sabent que havia estat declarada (o això tenc entès) "Persona Non Grata" a la real. Així que per saber que passaba vaig començar a mirar per Blocs i desprès per diaris a internet.

La primera notícia que vaig veure va ser a un bloc d'aquest mateix servidor, exàctament al bloc d'en Fabian (a quaderns). On comenta que no li agrada el que va passar ja que van usar una festa popular com un medi de "rebuig". Així que hem vaig posar a mirar altres bandes, mem que en trobaba ja que ningú més havia dit res als Blocs.

el primer diari en obrir ha estat el Ultima Hora, on m'he trobat la següent noticia en portada :

Cruce de acusaciones entre Cirer y la oposición por los sucesos de la Real
Delegación de Gobierno abre un expediente al individuo que agredió a un policía
http://www.ultimahora.es/segunda.dba?-1+7+288089

A aquest article, dona la impresió de que la gent es va aglutinar allà devant perquè la senyora Cirer i tot el seu "govern" no pases i el que varen fer va ser obrirse pas a la força, però en cap moment xerra de l'agressió al policia. Seguim mirant i ens trobam això :

El delegado del Gobierno abre un expediente por la agresión a un miembro de la Policía Nacional
Socias defiende la intervención que realizaron los agentes
http://www.ultimahora.es/segunda.dba?-1+7+288092

Aqui ja podem veure l'agressió que va sofrir el policia. Un "botellazo" al cap que li provocà un trau i 6 punts. També podem entreveure que la policia va "pegar" també. Això si, segons ells no va ser contundent : "«La actuación no fue contundente, como demuestra el hecho de que no emplearon ni cascos ni escudos», dijo Socias." Està clar, llastima que a les fotos és vegi qualque casc. De totes maneres, si el barèmon que usen per saber si una actuació fou contudent o no és l'us de les proteccions dels policies, espero que Deu o qui sigui ens agafi confesats ja que una acció no contudent pot ser la rotura d'un parell d'osos a "porrades", això si, sense l'us del casc o del escut (sort que tenim).

Seguint amb el mateix diari, veim una entervista amb el Prior de la Real on explica el que va passar i diu que ja és va demanar a la senyora Cirer que no hi anés. La respota va ser clara i és va dur TOT el consistori. Ës raonable.

Desprès, trobam la part més sucosa de totes. Amb un titular que romp esquemes :

Rodríguez recuerda al prior del monasterio de La Real «que ETA nació en las sacristías»
El dirigente del PP le pregunta si está «pagando favores» a algún partido
http://www.ultimahora.es/segunda.dba?-1+7+288094

I és realment espectacular. Acaba de comparar la plataforma i la gent que és va manifestar allà amb ETA. Una comparació ben raonable si tenim en compte qui la diu i tot l'historial que te. Realment, aquesta és una frase a la que és pot treure molt de partit desde l'oposició...

Si pasam a El Mundo podem trobar una micona de tot. Els articles d'opinió son de la linea editorial del Mundo i posen a parir al Prior i als de la plataforma de Salvem la Real diguent que l'únic que volen és mantenir el privilegi de viure a una urbanització quan hem sembla que el Secar de la Real és una cosa un poc més gran que una urbanització. Si miram les noticies trobam coses molt semblants.

Una mujer agredió al policía con una botella metida en una bolsa
http://www.elmundo-eldia.com/2004/08/21/palma/1093039201.html

On sembla que la dona de mitjana edat de la que xerra va agredir a la policia perquè si, d'altra banda, no diu que en cap moment la policia actues, només diu que va fer de "parapeto". (hem sembla que les noticies ja comencen a dir coses diferents.....) D'altra banda, hem resulta extrany que una senyora de mitjana edat pegues al policia amb la bossa perquè si, qualque cosa falta explicar per el mig...

Seguim a el mundo i trobam una altre joia (no tan bona com la de "ETA" però també fa el pes..

Cirer denuncia que muchos manifestantes violentos eran ajenos al Secar de la Real
La alcaldesa tilda de «antidemocráticos» los incidentes de la romería de Sant Bernat y el PP exige a la oposición en Cort que los condene
http://www.elmundo-eldia.com/2004/08/21/palma/1093039200.html

Antidemocràtics, ais, és una paraula ben garrida. I hem penso que ningú sap ben be el que significa. Això si, és d'aquestes que sonen tan bé i fan que hi hagi gent que quedi com dolents molt dolents... L'article xerra del comunicat que va fer la Cirer i el seu equip de Govern respecte al que va succeir a la Real. Xerra que condemnen la violencia ( tal volta IRAK volia construir un nou hospital i els hi fotia el xalet als del PP ), de que un grup de ciutadans volia participar pacíficament a la romeria i varen tenir problemes (no se perquè xerra en tercera persona ara aquesta, deu pensar que és en Juli Cesar) o apareix la gran frase : "pero al mismo tiempo expone su rechazo a que los vecinos «coarten la libertad de los demás, de los que no piensan como ellos»." on sembla que aquets pobres veins varen anar casa per casa fent de "piquetes".

Un poc més avall torna a sortir : "que «con su profesionalidad protegieron al grupo de ciudadanos de Palma que pacíficamente acudieron a La Real»." referint-se a la policia. I hem sembla que només els varen protegir a ells. És a dir, quan convé son consistori i tenen drets i demés, però quan convé son ciutadans normals que anaven de "romeria" (això si, acompanyats dels seguratas, policies i demés..)

Una altre noticia que trobam a El Mundo...

ULTIMA HORA / ROMERIA DE SANT BERNAT El PP critica que la oposición estuviera junto al grupo que increpó al equipo de gobierno municipal en La Real

On el senyor Rodriguez segueix xerrant, tornen a dir la paraula "antidemocrático" i torna a dir frases de les seves, una d'elles és la següent : "que se replanteen la estrategia llevada a cabo para defender sus ideas en un Estado de Derecho y libertades". I realment aquesta hem fa por, perquè aquest "estat de dret i llibertats" és el mateix que ilegalitza partits polítics i fa ccoses d'un caire semblant. La veritat és que és molt curios com van girant el significat de les paraules segons els hi convé.

Tot això d'aquí amunt fa que ens pensem mem que va passar realment als que no varem estar allà.
-Per una banda ens trobam als de la plataforma avisant que no volen que vengui la Cirer.
-La Cirer apareix amb tot el consistori (quan normalment només duien a 2 o 3 d'aquest consistori)
-La gent de la real (i d'altres bandes) tapa l'entrada al Monastiri
-La Cirer i el sr. Rodriguez, mitjançant la policia s'obrin pas fins a dintre del monastir per presentar-se devant del Sant.
-Un policia resulta ferit en l'aldarull.

Realment, no se que cony va fer aquesta dona i perquè ho va fer. Tal volta necesitaven mostrar que encara tenien força, o jo que sé. Mem si noticies d'aquets dies acaben d'aclarar tot aquest fet. Ja seguiré amb això demà o més tard.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb