El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Nit de foc a Mancor

potti | 26 Novembre, 2005 10:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir, divendres 25, a Mancor en motiu de la Fira de l'esclata-sang és va dur a terme el correfoc organitzat per els dimonis de l'associació Arrels de la Vall en mig d'una gran expectació ja que era el primer gran correfoc que muntaven (si els informadors no m'enganyaren). Amb el títol Nit de bruixes i dimonis, el poble a vesar de gent i una mica més tard del que posava al programa els Mancorins començaren l'espectacle.

El muntatge era força espectacular: arribant a plaça, cossiols en flames il·luminaven els carrers. Un cop allà, un gran cadafal amb il·luminació, molts músics i diferents alçades presidia la plaça. Darrera, una tela negra amb un gran dimoni pintat acompanyava una de les pantalles de vídeo que havien posat perquè tothom pogués veure millor el muntatge. Al centre de la plaça una munt de llenya preparat per cremar la gent acabava de posar el punt tètric.

La primera part de l'espectacle, molt teatral. Amb bruixes arrossegades fins a la muntanya de llenya. Molt d'extra fent de soldat i vigilant que ningú s'apropes més del compte, crits per la megafonia, bruixes demanant que no les cremessin vives va quedar força bé i força coordinat per la quantitat de gent que eren malgrat que s'hem va fer massa llarg ja que hi havia moments que no sabies que passava exactament. D'altre banda, el tipus de muntatge i la manera de fer hem va recordar molt al espectacle que munten cada any els Esclatabutzes a Soller.

El problema, va venir a l'hora de l'entrada dels dimonis. Allà, el Caos va ser el que va començar a 'governar' . L'entrada de dimonis tots correguent carrer avall amb les bruixes anant al seu encontre va anar encara bé. Però en el moment en que és va encendre la pirotècnia les coses varen començar a fallar. A la sortida del Dimoni (el gran) una gran cascada de foc va cobrir l'edifici d'on sortia de manera força espectacular però tots els dimonis cremant a l'hora va crear una cortina de foc d'on tothom va sortir espantat. A partir d'aquest moment les coses varen començar a anar cap avall. Els bombers varen haver d'actuar dintre de l'edifici d'on sortien. Els dimonis mateixos no varen tenir recursos per no fer baixar l'ambient i quan al final varen poder començar a tirar carretilles ja no varen aconseguir engrescar al públic. Això, junt amb petits accidents i tal volta el possible desànim que porta organitzar una cosa tan gran que comenci a fallar va provocar que la part de 'correfoc' quedes força pansida. Tal és va notar això que els músics (que fins a les hores havien aconseguit anar molt coordinats) es perdessin una micona i l'espectacle acabés de manera sobtada.

Una llàstima perquè l'espectacle és va quedar en un ''vull ser però no puc'' i on és notà la falta d'experiència dels dimonis. Ara, amb una mica de feina sobre tots els errors que tengueren segurament l'any que ve (si s'animen) faran un espectacle-correfoc digne de veure.

Afegit (29/11/05)

Bé, rectifico dues coses que he dit abans i n'afegeixo una més:
: La nit de foc no va ser la primera, si no la segona.
: La primera nit de foc que varen fer no va ser cap tipus de prova si no una nit de foc amb totes les paraules.
: Per saber més coses sobre aquests dimonis : aquí

Comentaris

Qualsevol

No en tens ni idea...

Qualsevol | 26/11/2005, 19:14

Em sembla molt fort que critiquis una festa preparada amb tanta il·lusió. Qui creus qui ets tu per venir a dir que el correfoc va ser un "vull ser però no puc"? Tots els mancorins estam molt contents d'aquest acte i no va ser tan desastrós com vols fer veure. Hauries de ser una mica més humil i no esbucar la feina feta amb moltes ganes per un col·lectiu. Opinions com les teves són les que desanimen la gent a fer coses per a la resta, i així anam... A part d'això, t'hauries d'informar millor de segons quins aspectes. Dia 19 de juliol ja es va organitzar una altra nit de foc que va tenir un èxit molt gran. És lamentable que opinis que l'any que ve pot anar millor fent un poc més de feina. No sé com pots fer aquestes consideracions sense conèixer bé les coses, és increïble! Han estat mesos de fer feina, d'assajos, d'il·lusions, les darreres setmanes assajaven cada vespre... Una altra vegada abans d'opinar, sobretot, informa't bé i valora més una tasca tan profitosa feta desinteressadament.
potti

ok...

potti | 27/11/2005, 01:54

Jo som en Potti i tenc la meva propia opinió sobre les coses i suposo que si feis l'acte públic és perquè la gent pugui estar allà, el pugui veure, fruir i sobretot fer-se una opinió pròpia de com ha estat l'espectacle.//En cap moment he desmerescut la feina feta.És més, si llegeixes atentament els primers paràgrafs pots llegir que hem va agradar tot el muntatge i l'idea del correfoc. Simplement apunto que és molt millorable la part dels dimonis ja que varen ser els que varen 'pansir' tot el trui. Vols exemples? // Just després de que sortis el dimoni major i que tenguesin problemes amb la pirotècnia (o aixó va semblar perquè va arribar un home amb una capsa plena de carretilles i els bombers varen entrar correcuita dintre de la casa amb els extintors...) tots els dimonis es varen quedar quiets sense saber ben bé que fer fins què una de les 'bruixes' va començar a dir : com a mínim salteu, feis qualque cosa (tal volta no son les paraules exàctes que varen dir però a aquestes hores del matí és difícil recordar les frases exàctes). En aquell moment els dimonis començaren a botar però d'allà no varen pasar.//Més exèmples, amb les carretilles enceses dos dimonis aixecant el pal on les duien el varen xocar contra un fil elèctric (o similar) que hi havia penjant a l'aire. El resultat la carretilla volant per la plaça sense control. // I suposo que podria donar un parell d'exemples més.//Torno a repetir, no desmereixo la feina feta, ja he dit que el muntatge va estar molt bé però els dimonis no varen estar a l'alçada de la resta. Si s'arreglen aquestes petites coses el correfoc pot estar molt bé.// La questió un cop fas un espectacle cara al públic no és la feina feta, son els resultats. Tota la feina feta més els resultats que aquesta dona és experiencia que és guanya cara al any següent i si s'administra bé una millora en la manera de fer i crear. Tots aquests petits errors i totes aquestes coses el que vos han d'encoratjar per millorar cara al proper cop que ho faceu en lloc de pensar que això provoca desanim i ganes de deixar-ho. L'altre cosa és que creguis que el que heu fet estaba tant bé que no necesita cap tipus de millora. Jo allà ja no hem ficaré.// I sobre si varen fer un altre, va ser tan gran com aquest perquè el que tenc entes és que va ser com una mena de prova o similar. Però bé, si et mires el primer paràgraf dic clarament : "(si els informadors no m'enganyaren)". si m'han enganyat hem sap molt greu, ja ho canviaré. Per rectificar jo no tenc cap problema.// De totes maneres, tingues per segur que el proper cop que faceu un correfoc tornaré a pujar a veure que tal surt...
un altre

als dimonis de mancor

un altre | 28/11/2005, 09:44

Dimonis de Mancor: com ha nascut la colla? Vos ha apadrinat qualque altra colla de dimonis (de foc, clar)? ho dic perquè es foc, i sobretot sa pólvora, té comportaments que no mos esperam, no és foc normal. Química. Per això sempre convé assessorar-se amb les colles que tenen més experiència. Salut, Mancor, i ànims, potti!!
Tatxenko

Un apunt

Tatxenko | 28/11/2005, 12:12

El 9 de juliol es va realitzar la Primera Nit de Foc de Mancor de la Vall i va ser realment espectacular. Ahir, durant la 3a. Fira de l'Esclata-Sang es projectava el video d'aquella nit memorable on els Dimonis van posar el llistó molt alt. A l'actuació de divendres no hi vaig poder assistir, però mancorins amb qui he xerrat tenien la mateixa impressió que en Potti. Es va allargar tot massa i l'incident dins la cotxeria va fer acabar de forma sobtada tot l'espectacle. Els dimonis de Mancor, però, podeu estar ben orgullosos de la colla. Poques colles de dimonis poden organitzar el que vosaltres heu fet, i menys en només 2 actuacions! Per cert, tota la informació sobre els Dimonis de Mancor la podeu trobar aquí: http://www.arrelsdelavall.com Visca els Dimonis de Mancor i visca Mancor!!!!
Lluis Vallcaneras

L´any que ve SI

Lluis Vallcaneras | 28/11/2005, 18:58

No vaig poder venir era en sos Gegants a Sant Andreu a la propera segur que podre Enhora bona segur que va anar molt be
Palmesà

Potti, informet millor

Palmesà | 28/11/2005, 23:44

No entraré a discutir les opinions d'uns i dels altres. Tothom té la seva i s'ha de respetar. Però el que si s'ha de fer, abans de donar una opinió, es conèixer el tema i que les fonts des d'on ens arribi la informació siguin fiables. Ho dic perquè, Potti, t'equivoques dues vegades: la primera quan dius que la nit de foc de dia 25 de novembre era la primera dels dimonis de Mancor, tal com t'han corregit abans aixó és fals. La nit de foc celebrada pel juliol va ser la primera i va ser espectacular, asombrosa i sorprenent, i no va ser com dius tú una "prova" sinó una gran nit de foc que no tenia res a veure amb la segona. En aquella ocasió, es va veure realment la qualitat dels dimonis de Mancor (i més valor atresoren si tenim en conte que eren debutants). El que va passar, el divendres passat dia 26 de novembre, va ser simplement un accident. La gent es va posar nerviosa i les coses no sortiren bé (ni més ni pus). No oblidis que darrera cada dimoni i darrera cada músic hi ha persones, amb un cor que batega i amb un sistema nerviós que a vegades s'altera. Així que, és la meva ,modesta opinió, Potti hauries de tenir més en compte el factor humà. Ells i elles no es mereixen aquestes crítiques. DIMONIS DE MANCOR, NO AFLUIXEU. ENDAVANT !!!!!
potti

d'acord

potti | 29/11/2005, 06:24

Jo per començar he de suposar que qui hem va dir que la primera nit de foc va ser una prova ho diu 'enserio' i no hem gasta cap broma. Ara, sabent això hem sap greu i ho modificaré al article. Gràcies per avisar de tot això. // D'altre banda, les critiques totes van referides al accident i la seva actuació a partir d'aquest. D'acord que darrera cada dimoni i músic hi ha una persona, però l'experiencia també conta a l'hora de fer aquestes coses i allà és va demostrar la falta de l'experiencia que espero que vagi en augment a cada ni t de foc que facin. De totes maneres, les millores sempre venen produides per els errors que es cometen, les crítiques i les ganes de superar-los.
llibertat

Re: Nit de foc a Mancor

llibertat | 29/11/2005, 19:54

La veritat és que és ben dur llegir les paraules de'n Potti, probablement perquè en part diu mitges veritats. Jo formava part de l'espectacle i he viscut, òbviament els mesos d'assajos intensos i de feina per a preparar tot el muntatge. Sí que és vera que els nostres dimonis tenen encara poca experiència, sobretot quan passa, com pot passar i de fet va passar aquest cop, hi ha un incident. Efectivament ens va passar el mateix que als nostres companys de sóller: se'ns va encendre la capsa de la pirotècnia, amb la diferència que no en teniem cap altre, excepte una petita capsa que haviem deixat a una casa, i que ens va permetre encendre alguna cosa. Clar, no vàrem poder tenir el final apoteòsic de tot l'espectacle que hauria estat el correfoc i la veritat és que tots ens vàrem desanimar. Tot i això he de dir, que lluny de que els dimonis demostréssin manca d'experiència el que varen demostrar, sobretot un cop acabat tot és l'esperit de colla i els ànims que es donaven els uns als altres. El muntatge era efectivament espectacular. Potser el desenvolupament una mica lent, sí, podem estar-hi d'acord. I sí, ens vàrem quedar sense correfoc. Per sort havíem muntat l'exposició dels dimonis on s'exposaven fotos de la primera nit de foc (res de prova! va ser una canya i tot va sortir perfecte), les màscares dels dimonis, els vestits, i es podia veure el video de l'espectacle. I la veritat és que encara ens posa els pels de punta quan veim com es va veures des de fora, ja que des de dins tens una experiència bestial però et manca la visió del conjunt de l'espectacle. Crec que els dimonis de Mancor poden estar ben contents. Un incident pot passar als més nous i als més vells, el que és realment important és que no hi hagi ningú que es faci malbé i que no es perdi la il·lusió i la força que va transmetre la primera i amb la que preparàvem aquesta segona. Te puc assegurar que d'això tots n'hem après i prepara't per la tercera! que si amb dues que duim ja muntam aquest espectacle imagina't sumant-li una mica més d'experiència!!!!!!!! Una abraçada a tots i ja estau convidats per quan i tornem! Potti és una llàstima que no véssis la primera, segur que les teves crítiques no haurien estat tan dures ara... Ja ho saps estàs ben convidat ja per la tercera. Segur que et sorprendrem ;-)
potti

Segur que si

potti | 30/11/2005, 15:45

Després del que vaig veure vos asseguro que a la propera nit de foc que monteu per poc que pugui miraré de pujar. Mem que tal. Ens fa força il·lussió veure l'espectacle sense cap tipus d'entrebanc tant a mi com a les dues persones que hem varen acompanyar fins allà dalt.
Cencurat per dir la veritat

Donde dije digo dije diego

Cencurat per dir la veritat | 01/12/2005, 09:07

Tanta crítica, i al final baixada de calçons i llepada. Tu dius segons te convé, pero una persona valent no canvia de jaqueta com tu.
Mancorí

Ets penós

Mancorí | 01/12/2005, 12:13

Aquest darrer comentari és penós i desafortunat. Aqui ningú s'ha baixat els calçons. En Potti ha seguit mantenguent la seva crítica (per a jo constructiva), l'únic que ha fet ha estat rectificar algunes dades equivocades. I tots sabem que "rectificar és de savis". I de savi, tu no en tens res (em refereixo al darrer comentarista). Ànims Potti. T'esperam de nou a Mancor. Et rebrem amb els braços oberts.
llibertat

la nostra web

llibertat | 01/12/2005, 18:32

Per cert, si voleu constatar la qualitat i l'espectacle que va ser la primera nit de foc, entrau a la web de l'Associació www.arrelsdelavall.com i hi veureu algunes fotos (esperam penjar-n'hi més del juliol, i noves fotos d'aquesta darrera actuació!) Per cert, també hi ha un foro!!! hi estau tots ben convidats! Una abraçada.
pape coris

reflexio des de l' infern

pape coris | 02/12/2005, 11:43

l'experiència ha valgut l'esforç, la capacitat d'aprendre es un valor que sense dubte fa creixer i millorar, i la qualitat humana dels integrants de la colla es un atractiu, jo nomes desitjo treballar amb gent que aprecii aquestes coses i posar sempre tot l'anim en iniciatives que me facin sentir tan be.
MANCORINA

NO VA SER RES

MANCORINA | 12/12/2005, 14:37

Des de la meva opinió i com a mancorina que soc, la nit de foc va ser meravellosa, heu fet molt bona feina i es digne d'admirar tota la tasca que heu duït a terme i el companyerisme. Només magradaria deixar constància què un error el pot tenir tothom, a més la festa ja acabava com aquell que diu. Per acabar donar l'enorabona a tots i que un error vos ajudi a enfortir-vos com a grup i com a companys que al cap i a la fi, el que importa es passar-s¡ho be amb el qu efeis. ENORABONA A TOTS!!!!!! I ENDAVANT DIMONIS!!!!!!
dimonio

Nit de foc

dimonio | 30/01/2006, 18:51

Trob que la teva opinio de la nostre nit de foc es acertada, val que un error m'hos marcas tot el correfoc, dir-te que es molt facil de defora dir jo ho faria millor pero has d'estar en la pell d'un dimonió per que no nomes es dur carretilles sino controlar que no te tirin el pal al terra o controlar de quan encens no ferir a ningu del public i ajudar als companys a s'hora de s'espectacle i no mostrar-te nervios per no transmitir-ho als altres. Be concluint que l'experiencia es un grau i nosaltre no la tenim pero lo poc que teniem ho varem demostrar tant a la primera com a la següent i sino mira al comentaris. Be donar-te les gracies per els atribuit com els defectes i nosaltres sempre treballarem per millora l'espectacle i per demostrar que mai farem la mateixa nit de foc.
UNA DIMONIONA

ANIMS I ENDAVANT QUE SOM ELS MILLORS!!!!

UNA DIMONIONA | 23/02/2006, 18:21

Es molt dificil explicar com es viu i es sent desde dins, pero vos puc assegurar que va ser increible, la feinada que varem fer tots colze a colze per dur aqueta nit de bruixes i dimonis endavant, aixi que ningu com en potti ens pot tirar les il.lusions i ganes de fer feina que tenim tots al terra i que un error el pot cometre cualsevol!!! I a voltros companys ENDAVANT FORCES I FESTA PER A TOTS!!!! A SA PROXIMA SA CAGARAN DE BE QUE HO SEGUIREM FENT!!!
un dinomi gros

Apadrinament dels dimonis de mancor

un dinomi gros | 12/06/2006, 18:50

Ahir vespre es va celebrar el primer correfoc de l'illa d'eivissa, que te una colla d'eivissa, apadrina per els dimonis de l'associació d'arrels de la vall. L'acte comença puntual i l'espectacle va comvinar carretilles surtidos, i efectes pirotecnics, el lloc escolit va ser el portal de les taules a peus de d'alt vila amb nit de lluna plena. Acte va ser la cloenda de la setmana cultural de la mediterranea va ser un gran fi de festa, la gent va disfrutar de veure un correfoc, molt perticipatius, etc
dimonio

i ara q potti?¿?

dimonio | 24/07/2006, 15:05

com be deis els dimonis de arrels apadrinarem la colla d'eivissa, fent un espectacle q des del meu punt d viste va ser fentastic la gent va quedar sorpresa!! x jo va ser el meu primer espectacle i segur q no sera el darrer!!! dir a nen potti aveure mem si te colca critique sobre el correfoc? ja q crec q aques ens va sortir "xapo"!! ANIMS DIMONIS!!!
potti

em sap greu..

potti | 24/07/2006, 19:10

Aquests dies entre exàmens i tot això no he pogut anar a gaires correfocs. Aquest cap de setmana (22/23 de Juliol) se que feieu un a Calvià però jo vaig estar a Mataró. Mem si al proper hi puc anar.
dimonió

meme si es veres...

dimonió | 26/07/2006, 14:43

aquest estiu els dimonis d'arrels han ant a uns cuants llocs i crec que han deixat el pavallo ben alt!! no han tengut cap altre accident (tocarem fusta) i de moment funcionen bestant be!! el proper correfoc sera per el setembre!!encara no es sap el lloc pero.
dimonioooo

Mancor fara por...

dimonioooo | 14/11/2006, 09:39

Poti dia 24 es fa el correfoc a mancor de la vall amb motiu de la 4t fira!! estas ben convidat a veure l'espectacle i a disfrutar del correfoc esper que aquesta vagada tot surti aixi com esta previst!! vina sera espectacular!!

DIMONIÓ77

CORREFOC A SANTA PONÇA

DIMONIÓ77 | 06/09/2007, 11:50

ELS DIMONIS DE MANCOR I L'ASSOCIACIÓ ARRELS DE LA VALL VOS CONVIDEMA A VENIR A L'ESPECTACLE QUE HEM PREPARAT DIA 6 DE SETEMBRE A LA PLATJA DE SANTA PONÇA

AIGUA FOC MARE NOSTRUM VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEE

FELIP MARTORELL MARTORELL

FOTOS DEL AIGUAFOC DE SANTA PONSA

FELIP MARTORELL MARTORELL | 07/09/2007, 11:55

M'HA DIT UN DIMONI QUE EN POTTI VA FER FOTOGRAFIES A L'ACTUACIÓ DELS DIMONIS DE MANCOR A L'AIGUA FOC DE SANTA PONSA,SI ET VA BE ENS PODRIES PASAR ALGUNA PER MUNTAR A L'EXPOSICIÓ QUE CADA ANY FEIM PER SA FIRA PER MOSTRAR LES DIFERENTES ACTUACIÓNS REALITZADAS, SI PODEN SER SES DE MILLOR CUALIDAD T'HO AGRAIRIEM.
BE ES MEU CORREU ES EL SEGÜENT:felipmartorell_martorell@hotmail.com
GRACIES PER ATENDRENS.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb